Gönderen Konu: Toyota Verso EuroNCAP testlerinden 5 Yıldız aldı  (Okunma sayısı 5301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Verso EuroNCAP testlerinden 5 Yıldız aldı
« Yanıtla #20 : Mart 12, 2010, 11:00:05 »
Passat 6 buçuk misli
Hmm... Ben bu tarz araçlarda konfora ve oturaklılığa önem verildiği için öyle düşünmüştüm. Bizde 13 yaşında bir passat var. Araç iki yıldır bizde. Bir defa arıza çıkarttı oda lpg takıldığı için benzin pompasının bozulmasından dolayı oldu. Tabi sorunsuzluk konusunda kesin birşey diyemiyorum Çünkü özele değil genele bakmak gerekir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 12, 2010, 11:00:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 12, 2010, 11:16:49 »
Bu sitenin verdiği sayılar İngiltere'deki tamirci istatistiklerinden devşiriliyor. Trafikteki araç sayısı ve parça fiyatı da dikkate alınıyor. Toyota İngiltere'de de üretildiği için parçasının ucuz olması nedeniyle bir miktar avantaj elde edebilir tabi ama ben yine de rakamların çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.
Mesela kim derdi ki (97-2005) Citroen Xsara, yeni VW Golf'den daha iyi puan alacak..
İyi bakılan araba tabi ki fazla üzmez. O ayrı ona bişey diyemeyiz :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 12, 2010, 11:54:00 »
Mesela kim derdi ki (97-2005) Citroen Xsara, yeni VW Golf'den daha iyi puan alacak..
İyi bakılan araba tabi ki fazla üzmez. O ayrı ona bişey diyemeyiz :)
Evet ilginç bir durum , ama satılan xsara sayısı golf sayısından daha az , bunuda hesaba kattılarmı acaba. :S
Daha ilginç olanı sizin dediğiniz anlamda ingilterede toyota parçaları ucuzsa toyotanın tamirciye gitme oranı daha fazla olması gerekmezmi? Acaba gerçekten bu kadar farkedilir derecede sorunsuzmu bu araçlar? Şaşırdım..  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 12, 2010, 13:52:12 »
Evet trafikteki araç sayısına göre hesaplıyorlar, yoksa anlamsız olurdu. Peugeot-Citroen'de son yıllarda düzelme var.
Evet parça fiyatının düşük olması mümkün, bu da en fazla %15- 20 falan etkiler, fakat Toyota'nın  Volkswagen'e attığı fark misli seviyesinde..
Gerçekten bu kadar fark var mı??
Kesin bilmek mümkün değil fakat sonuçta ordan burdan duyum edinmek yerine bu tip ciddi çalışmalara kulak vermek daha sağlıklı olur kanısındayım. Çünkü herkes kendi aracını bilir ama başkasının ne alemde olduğunu bilemez. Araçlar arasındaki arıza sıklığı farkının öyle %20 %30 değil de 8 misli 10 misli gibi bir değer olduğuna ise hiç şaşırmıyorum desem yeridir. Bakın her taraf toyota dolu, nissan dolu, honda dolu.. Bir de tamircisini arayın bakalım sanayide.. Yok.. Çok zor bulunuyor.

Peki nasıl olabiliyor bu fark?..
Bir örnek vereyim. Avensis'in el freni telinin kalınlığının mesela Ford Mondeo'nunkinin üç misli olduğunu söylesem. (Ben de tesadüfen internette rastladım bu bilgiye). Üç misli kalın bir tel, en az dokuz misli daha fazla yük taşır. Bu sadece bir kesit, bir enstantane ama anlayış farklılığını açık biçimde gösteriyor diye düşünüyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 12, 2010, 14:43:44 »
Kesin bilmek mümkün değil fakat sonuçta ordan burdan duyum edinmek yerine bu tip ciddi çalışmalara kulak vermek daha sağlıklı olur kanısındayım. Çünkü herkes kendi aracını bilir ama başkasının ne alemde olduğunu bilemez. Araçlar arasındaki arıza sıklığı farkının öyle %20 %30 değil de 8 misli 10 misli gibi bir değer olduğuna ise hiç şaşırmıyorum desem yeridir. Bakın her taraf toyota dolu, nissan dolu, honda dolu.. Bir de tamircisini arayın bakalım sanayide.. Yok.. Çok zor bulunuyor.

Zaten bizi bilgilendirebilecek gerçek bilgi işte bunlardır. Bu bilgilerin kırılması için ise yine başka araştırmalar yapmak ve onların sonuçlarına bakmak lazım. Yoksa bir ya da birkaç tane yolda kalmış araç görmek ile değerlendirme yapılamaz.

Keşke bu araştırmaların araştırma, veri toplama ve uygulanan istatistiki yöntemlerinde açıklaması verilse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 12, 2010, 14:58:19 »
  Keşke bu araştırmaların araştırma, veri toplama ve uygulanan istatistiki yöntemlerinde açıklaması verilse.
birinin arabası ses yaptı diye, diğeri sorunsuz 10 yıl bindi diye bi markayı ya yerin dibine sokuyoruz veya göklere çıkarıyoruz, veya parçacıya gidip bir iki parça fiyatıyla değerlendiriyoruz. tamam parça pahalı ama sor bakalım o parçayı ne sıklıkla satıyor adam. mesela benim marş motoru ne kadar pahalı olursa olsun umrumda değil, geçen gün yazdığım gibi 27 yıllık elektrik ustası bir defa marş motoru söktüm o da 1991 modeldi diyor. genel bir değerlendirme en mantıklısı.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 12, 2010, 21:55:30 »
Touran Versodan da az tutulmuştur herhalde, tam satış rakamlarını bilimiyorum gerçi.

Otomatiği yok mu hakkaten Verso'nun Türkiyede? İnanılmaz bir hata eğer yoksa. Fiyat listesinde göremedim çünkü.

Yeni kasası gelecek diye sürekli Plazayı aradım durdum, geldiğinin günü randevu aldım, inceledim, deneme sürüşüne çıktık vs. vs. Verso herşeyiyle harika, ama benim de aklım almıyor bunu. "Geniş, konforlu aile arabası" tanımına uyan bir aracın otomatik viteslisi niye üretilmez? Sırf bu nedenle üzülerek Verso'nun üstünü çiziyorum Corolla'mdan sonra alabileceğim arabaları sıralarken...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 12, 2010, 22:11:20 »
ben versonun tipini hiç beğenmedim ama...özellikleri mutlaka iyidir.ama şu vw i de gözardı etmemek lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Mart 12, 2010, 23:02:30 »
birinin arabası ses yaptı diye, diğeri sorunsuz 10 yıl bindi diye bi markayı ya yerin dibine sokuyoruz veya göklere çıkarıyoruz, veya parçacıya gidip bir iki parça fiyatıyla değerlendiriyoruz. tamam parça pahalı ama sor bakalım o parçayı ne sıklıkla satıyor adam. mesela benim marş motoru ne kadar pahalı olursa olsun umrumda değil, geçen gün yazdığım gibi 27 yıllık elektrik ustası bir defa marş motoru söktüm o da 1991 modeldi diyor. genel bir değerlendirme en mantıklısı.
Bir sürü noktada hep bunu (özellikle bildiğim ancak aktarmanın uygun olmayacağı bir çok detayda var) anlatmaya çalışıyorum.  :alkis:  Çok keskin fikirler oluşuyor. Biraz romantik bir toplumuz sanırım. :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Mart 17, 2010, 19:33:30 »
............yakışır Toyota ya Verso yu ben de inceledim EuroNCAP'a onay veriyorum ...........:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2010, 08:07:01 »
  Yaris'in ve Avensis'in de Verso'su mevcut. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 18, 2010, 09:40:31 »
Yeni kasası gelecek diye sürekli Plazayı aradım durdum, geldiğinin günü randevu aldım, inceledim, deneme sürüşüne çıktık vs. vs. Verso herşeyiyle harika, ama benim de aklım almıyor bunu. "Geniş, konforlu aile arabası" tanımına uyan bir aracın otomatik viteslisi niye üretilmez? Sırf bu nedenle üzülerek Verso'nun üstünü çiziyorum Corolla'mdan sonra alabileceğim arabaları sıralarken...

evren hocam bilemiyorum ama internet üzerinden değilde yakından inceleme fırsatın oldumu... valla ne yalan yeni kasaları yılan gibi, içerisinden çok dışıda çok etkileyici... bi ara 2010 verso için aracımı takasa veriyordum ama olmadı, nasip olursa bu aracımın devamında verso alacağım... yarisin 2 katı sanırım ondan mı? sevemiyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 18, 2010, 14:50:47 »
evren hocam bilemiyorum ama internet üzerinden değilde yakından inceleme fırsatın oldumu... valla ne yalan yeni kasaları yılan gibi, içerisinden çok dışıda çok etkileyici... bi ara 2010 verso için aracımı takasa veriyordum ama olmadı, nasip olursa bu aracımın devamında verso alacağım... yarisin 2 katı sanırım ondan mı? sevemiyoruz :)
hehehe o da güzel ya:=)))yok 2 katı olmasından değil ya.corollada var ailede 2006 ve 2008 ikisinide kullandım.tabi corolla yeni olan çok güzel..
ama bu versoyu yolum düşünce bi daha yakından incelerim hatrınız için...
ilk izlenimi hala aynı pek hoşuma gitmiş değil:=)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #33 : Mart 19, 2010, 04:18:15 »
Anlayamadım taylan bey , Versonun göstergeleri bizim araçlar gibi direksiyonun arkasında. Fiyatlarıda touranla aynı. Hatta donanımına göre düşünürsek vw daha uygun fiyata daha donanımlısını veriyor.

erdem 2010 versoya bindinmi ? bin görürsün direksiyonun arkasındamı degılmı bıde touranları bır arastır boslarına degıl verso kadar dolusuna bak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #34 : Mart 19, 2010, 04:21:47 »
Bide bana bey deme lütfen forumda bey denilecek o kadar üst düzeyde insan varki beylik bana düşmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 19, 2010, 04:48:36 »
Verso güzel araba, fiyatı da fena değil. Niye daha çok tercih edilmiyor anlayamıyorum.
Güzel araba ama çok büyük.
Kalabalık aileler için çok uygun.
Bana çoğu zaman Yaris bile fazla büyük geliyor. Çoğu zaman arabada tek kişi, bazen de iki kişi oluyoruz, fazla bagaja da ihtiyacımız olmuyor, bizim gibiler için IQ modeli mesela ne güzel olur.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 19, 2010, 12:26:16 »
erdem 2010 versoya bindinmi ? bin görürsün direksiyonun arkasındamı degılmı bıde touranları bır arastır boslarına degıl verso kadar dolusuna bak..
Pardon 2010una binmedim , eskilerindekinden farklı olduğunu bilmiyordum.