Gönderen Konu: Bosch Aerotwin Silecekler  (Okunma sayısı 12474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Bosch Aerotwin Silecekler
« : Mart 15, 2007, 09:33:58 »
Arabamın sileceklerini değiştirmeyi düşünüyorum. Bosch aerotwinlerden almak istiyorum. Geçen cumartesi Bauhaus'ta gördüm ama Corolla E11 dediği için almaya cesaret edemedim. Uzun silecek 53 cm, kısa silecek 45 cm gibi birşeydi. Araba ile olmadığımdan ölçme imkanım da yoktu.

Uzun lafın kısası, bu silecekler ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Kullanan, bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica edeceğim ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Üstün güvenlik ve performansı sağlamak amacıyla yeni ürünler geliştiren Bosch, ilk elektrikli sileceklerden, üç farklı malzemeden oluşan silecek lastiğine ve ''Quick Clip'' üniversal silecek adaptörlerine kadar bir çok teknolojik yeniliğe imza attı.

Bosch şimdi de yeni silecek teknolojisi ile geliştirdiği Aerotwin silecekleri kullanıcıların beğenisine sunuyor. Mükemmel performansa sahip Aerotwin silecekler, sağanak yağmur ve yüksek seyir hızı şartlarında dahi sürücülere optimum görüş açısı sağlıyor.

Camla temas eden her noktada üstün silme performansı sağlayan Aerotwin silecekler, özel silecek lastiği sayesinde mükemmel temizliyor. Özel olarak tasarlanan Evodium malzemeden yapılan gergi şeritler sayesinde geleneksel mafsal ve bağlantı elemanları kullanılmayan yeni silecekler aerodinamik tasarımı sayesinde yüksek süratlerde üstün performans sergiliyor. Aerotwin sileceklerin geleneksel sileceklere oranla servis ömrü ise %30 daha uzun.

Tüm araçlarda Aerotwin silecek kullanılabilecek
Aerotwin silecekler ilk piyasaya çıktıklarında sadece araç üreticilerine orijinal ekipman olarak sağlanırken artık özel adaptörler sayesinde tüm araç kullanıcılarının hizmetine sunuluyor. Orijinalinde Aerotwin silecek kullanılmayan ancak kanca uçlu silecek kolu bulunan araçlar için özel adaptörlü Aerotwin Retrofit silecekler kullanılabiliyor.

Bosch sileceklerinin üzerinde monte edilmiş halde bulunan üniversal adaptörler sayesinde eski sileceğin yenisi ile değişimi birkaç saniyede kolaylıkla yapılabiliyor.

Toyota Club Türkiye

« : Mart 15, 2007, 09:33:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2007, 17:21:05 »
Bende aerotwin almayı düşünüyorum fakat daha sonra deneme amaçlı Tiger marka aldım güzel gözküyor ve iyi temizliyor. Birtek sağ silecek camın sağ alt kısmına yaklaşınca teması kaybediyor en dıştan. Bende bunu malın kalitesizliğinden kaynaklanfığını düşünüyorum. Tavsiye ederim. bu arad fiyatı nekadar dı o sileceklerin?
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2007, 18:32:02 »
Silecekler Bauhaus'ta 60-61 ytl idi modeline göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2007, 18:42:56 »
Ben Praktiker'de satılan italyan bir marka kullanıyorum, grafit içerikliymiş ve oldukça kaliteli.

Tabi eski silecek yuvalarına takabilmek için oldukça uğraştım
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2007, 19:11:49 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Silecekler Bauhaus'ta 60-61 ytl idi modeline göre...
[/quote]

epey pahalıymış ya o paraya 6 takım silecek alınır .

((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2007, 14:51:40 »
Bence tiger marka olanıu deneyin memnun kalırsdanız boscha geçin derim. sonuçta 60ytl bir takım silecek için aşırı bir rakam. Ben tiger takımı 30 dediler 20ye aldım. Bi onu deneyin derim eğer biraz daha kalietli bişiy kullancam derseniz piyasada valeonun malları var 35-40ytl gibi bir fiyatı vardı sanırsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2007, 17:13:49 »
Bu tiger marka silecekleri nerden bulabileğim hakkında bir bilginiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2007, 23:43:47 »
Günal abi dediğin model değil ama Bosch eco modeli kullanıyorum temizlemesi ve ömründen memnunum ancak uzun süreli kullanımlar da gıcırtı sesi gelebiliyor (nadir...)
Önceden hep servisten alırdım silecekleri ve ömürleri tamı tamına bir yıl...senesini aştığı gün yırtılmaya başlarlar, yan sanayi bi ürün denedim kışı bitirmeden sertleşti.Şimdi bosch kullanıyorum yaklasık 1,5 senedir ve hala ilk günkü kalitesinde...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2007, 01:35:28 »
bende bosch un şu VW tarzı sileceklrinden alıcam benimkliler tam geberdiğinde (bidahaki kışı bulur sanırım)

servislerde 80 ytl olduğunu var sayarsak bauhaus un fiyatı iyimiş bence.

onlar gerçekten öznediğim ve güzel silen silecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2007, 02:04:22 »
Bu tiger marka flat sistem silecekleri neredeyse tüm aksesuarcılarda bulabilirsin. Çok talep edilen bir mal ahline geldiği için herkes elinde bulunduruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2007, 09:49:15 »
Orjinalinde kolu degismiyordu. Lastigi degistirdikleri icin daha uygun fiyatli olmasi lazim degil mi?

3 arabanin silecekleri cok düzgün. Toyota, BMW ve Porsche.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2007, 19:49:32 »
Valeo'da çok kalitelidir. Benimkiler eskisin, hemen Valeo ya da Bosch taktırıcam.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2007, 09:59:54 »
Alıntı yapılan: Murat Küden
Orjinalinde kolu degismiyordu. Lastigi degistirdikleri icin daha uygun fiyatli olmasi lazim degil mi?[/quote]

Kol yine değişmiyor zaten Murat, Bocsh'lar bir aparat yardımı ile orjinal kollara takılıyor. Şimdiye kadar bu tarz silecekler (Bosch'un deyimi ile) sadece fabrika çıkışı bazı araçlarda bulunuyordu. Daha yeni yeni diğer araçlar için de yapılmaya başladı. Belki de fazla bir rekabet ortamı olmadığından fiyatlar yüksek şu anda...

Bu arada Valeo markalı aerotwin silecekleri Avrupa yakasında bulabileceğim yer bilen varsa, adres alayım lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2007, 18:38:24 »
Büyük marketlerin çoğunda satılıyor diye biliyorum. Cms shopta vardı ama burda kapandı. Autoshop'a bi bakın isterseniz.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2007, 19:52:35 »
bahsettiğiniz silecekler bundan galiba bence çok hoş benim silecekler eski  değiştirecegim büyük ihtimalle bundan alacagım fiyatıda bana uygun gibi geldi sizce ???

http://www.hepsiburada.com/productDetails....uctId=otm471113
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2007, 20:53:37 »
Günal resimi görünce hangi silecek oldugunu anladim. Ama bu sileceklerde lastigin üstündeki sabitleyici kisim da degisiyor. O yüzden düz lastik degisimine göre pahali olur.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 22, 2007, 14:39:49 »
Bu silecekler de de sadece lastik değişiyor. komple değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2007, 10:50:23 »
Alıntı yapılan: cem_acar
bahsettiğiniz silecekler bundan galiba bence çok hoş benim silecekler eski değiştirecegim büyük ihtimalle bundan alacagım fiyatıda bana uygun gibi geldi sizce ???
[url]http://www.hepsiburada.com/productDetails....uctId=otm471113[/url] [/quote]

Evet, bahsettiğim silecekler bu tip. Fakat bu sitedekiler nedense bana çok güven vermedi. Ben hala Bosch alma taraftarıyım.

[quote=Murat Küden] Günal resimi görünce hangi silecek oldugunu anladim. Ama bu sileceklerde lastigin üstündeki sabitleyici kisim da degisiyor. O yüzden düz lastik degisimine göre pahali olur. [/quote]

Benim şu anda kullandığım orjinal silecekler 2. yıllarını doldurdular. Hala da gayet güzel siliyorlar. Sadece bol su istiyorlar  Bosch sileceklerinin de 2 yıl gideceğini varsayarak komple değiştirmenin bile çok pahalıya gelmeyeceğini düşünüyorum. (Tabi umduğum kadar iyi çıkarlarsa ...)

İkinci bir soru : Almayı düşündüğüm sileceklerde Corolla E11 yazıyor, benim kasa E12. Boyut olarak silecekler 53cm ve 45 cm. Benim arabadakiler ise 55 cm ve 45 cm. Merak ettiğim konu E11 in silecek kolları ile E12 ninkiler aynı mı? Bilen varsa bir cevap rica edeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2007, 17:25:37 »
Aynı değl ama silecek süpürgesine bağlandığı yerler her aracın aynıdır yani uyar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2007, 23:03:09 »
bende valeo var Bostancı Autoshop'tan aldım gayet de menunum yalnız benm arabanın sileceklerinin biri uzun biri kısa olduğu için 2 takım almak zorunda kaldım...