Gönderen Konu: Aracım 10.000 km oldu ve malesef..  (Okunma sayısı 4673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Aracım 10.000 km oldu ve malesef..
« : Mart 05, 2010, 00:25:00 »
Arkadaşlar aracım 2009 corolla d4d 10.000 km oldu ve şimdiye kadar oluşan arızalar
. ABS düzgün çalışmıyor
. ABS den hariç bazen fren pedalı debriyaj yumuşaklığında ve dibe kadar düşüyor
. Direksiyondan gelen zırıltı( ses kesilmesi için en yukarı kadar kaldırıyo ve sonuna kadar çekiyorum)
. Teyp ışıkları gitti
. Geri geri kalkarken eski 302 otobüsler gibi titriyo
. Yakıt 7.5 lt nin altına düşüremiyorum
. vs :D
Arabama nazar değdi nazaaaar, 10.000 km bakımından sonra okunmuş suyla iyice bi yıkayacam arabamı, kurşun döktürecem. foruma üye olduğumda nede güzel ballandıra ballandıra anlatmıştım arabamı, toz kondurmuyodum.
   Ama olsun buna da şükür, hadi yolda gider motorum yerinden çıkıp yola düşse veya üç tekerim ileri gitmek isterken bitanesi geri gitmek istese, olsun buna da şükür  :lol: :lol: :lol:
tanyolu

Toyota Club Türkiye

Aracım 10.000 km oldu ve malesef..
« : Mart 05, 2010, 00:25:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım 10.000 km oldu ve malesef..
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2010, 00:39:36 »
fren pedalının  dibe kadar düşmesi  e12 lerde de oluyodu ama bozuk zeminde veya  kasisten geçtinten hemen sonra  ikinci  basmada düzeliyordu
abs deki sorun dediniz de büyük ihtimal lastiklerden kaynaklanıyordur  km 10000 de olsa   yazlık lastik kar gördümü serleşiyor   ve sertleşen lastik fren problemni yaratıyor
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2010, 00:59:29 »
Lastiklerimi yeni aldım vakumlu, buzlu yolda frene sert bastığımda pedal ayağıma birkere vuruyor ve araba kızaklıyo, aynı şekilde kardeşimin golf de denedim pedal ayağıma seri bir şekilde vuruyo. Haftaya bakıma servise gidecem bakalım ne çıkacak.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2010, 01:05:44 »
Fatih bey aracı ilk aldıgınız gün ki sevincinizi bilzede paylaşmıstınızBiraz da şans işiymiş gibi geliyor.Aynı kasa araça sahibolup daha az sorun yaşayan veya hiç yaşamayan kullanıcılarda var.Ben 5 senedi kullanıyorum yağ değişimi ve balata değişimi yaptım..Neyse can sıkıcı bir durum ama sorunlarınız çözer araacınıza gönül rahatlıgıyla binersiniz inşallah...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2010, 02:00:32 »
Daha once anlatmıstı aynı zaman ve aynı gun ıcınde avukat olan bir abimle beraber toyota sahıbı olduk teyb ısıkları harıc diğer tum sorunlar onda'da meydana geldı.Bence tamamen sans meselesı.Çünkü allahıma bın sukur 2.900 lm'de olan corollamdan bır sorun yasamadım ama o aldıgı gunden ıtıbaren cok cesıt sorunlar yasadı suan yaklasık 5.000 km'de onun arabası.Ne yalan söleyım bende tedirgin kullanmaya basladım artık benım corollamda'da bır sorun cıkıcakmı diye korkarak kullanıyorum ins cıkmaz yaaa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2010, 03:34:41 »
demekkki 2002 sonrası kasalar sorun çıkartabiliyor...
üzüldüm , halbuki çokda güzel ve konforlu araçlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2010, 06:59:47 »
Lastiklerimi yeni aldım vakumlu, buzlu yolda frene sert bastığımda pedal ayağıma birkere vuruyor ve araba kızaklıyo, aynı şekilde kardeşimin golf de denedim pedal ayağıma seri bir şekilde vuruyo. Haftaya bakıma servise gidecem bakalım ne çıkacak.
bildiğim kadarıyla fren ayağınızda vurduğunda çekip yeniden basarsanız abs devre dışı kalır. size böyle yapıyorsunuzdur demiyorum, belki merkezde kaynaklanan bi basınç azalmasıyla fren pompalanmış gibi devre dışı bırakıyordur kendini...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2010, 07:43:43 »
  Geçmiş olsun, inşallah sorunlar en kısa sürede çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2010, 13:25:45 »
Arızaları yazdım ama sürüş keyfi olsun, rahatlıgı olsun, ikinci eli olsun diğer dizel olan markalarla karşılaştırınca daha iyi. Bi focusda 120 den sonra arkada oturanın sesini duymakta zorlanırsın veya her ikisiylede 1000 km yapın aradaki farkı anlarsınız, aracın farkı uzun süreli kullanımlarda anlaşıyo, şöyle denemek için bi tur atarsanız yanılırsınız. tabi bide gerçek var toyota eski toyota değil. Geri dönüşüm yapmak için kullanılan plastik vs. kaliteyi düşürüyo.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2010, 15:33:40 »
Fatih Bey sanırım işin temil dediğiniz gibi toyota eski toyota değil.1998 model toyotalar hala sorunsuz ve hala çok rağbet görüyor ama sonrası sorunlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2010, 16:01:54 »
Şöyle temiz bi efsane kasa corollayı araba pazarına götür anında tepesine çöküyorlar. 96 modeli ile uzun yola gittim, arabayı kullanmaktan çok keyif aldım. Bizimkiler o yaşta bakalım nasıl olacak.
tanyolu

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2010, 16:32:36 »
üzüldüm arkadaşım oldukça fazla sorun yazmışsın maalesef .... benim araım da 2009 ama şimdiye kadar mekanik bi problem yaşamadım çok şükür .....genel olan fren pedalı probleminden web sitesi vasıtasıyla haberim oldu ve gidip malum parçayı taktırdım biraz fark etti ama yinede emin değilim.....park sensörünün birisi arızalıydı çetin bir mücadeleden sonra iki gün önce değiştirtebildim......motordan ses geldi kayış imiş sık gevşet derken şu an duymuyorum...başkaca da bi problem yaşamadım .......
sana çok dedim ama benim de problemleim varmış baya......
neyse sana kolay gelsin inşallah hesi çözülür.........Allah cc kaza bela vermesin.........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2010, 17:00:46 »
Geçmiş olsun kardeş.
Bizde 2009 D-4D Corolla var.

Biz de yol tutuşta çok sorun yaşıyoruz.
Bir arkadaş yukarıda yazmış; Toyota eski Toyota değil diye...
Çok haklı...

Toyota'da ciddi  sorunlar ortaya çıkmaya başladı.
Şirket sessizliğe gömülmüş. ( Yaşadığız sorunları, ALJ Group'un uluslararası sitesine bile yazdım )
Servisler ilgsiz.( En azından bizim gittiğimiz servis )
Müşteri hizmetleri geri dönüşü olmayan ağlama duvarına dönmüş.. ( şahsen yaşadık, yaşıyoruz)

Şimdiki aklım olsa Toyota alır mıydım diye düşünmüyor değilim son 3 aydır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2010, 18:16:32 »
neyse sana kolay gelsin inşallah hesi çözülür.........Allah cc kaza bela vermesin.........
Allah razı olsun. Allah sanada kaza bela vermesin. Sabahları bazen motar ısınana kadar benim motordan da ses geliyo kayış sesine benzer.
İşin doğrusu garanti bitmeye yakın çok büyük bi aksilik çıkmazsa aracı satacam kendimi ona göre ayarladım. Sakın kimsede yanlış anlamasın bu arabalar çok kötü bi araba değil, kötülemek için yazmıyorum, ben daha önce kullandığım markaya çok alışmışım ona tekrar dönüş yapacam. Toyota kullanmanın bi ayrıcalık olduğunun da farkındayım ;)
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2010, 20:36:20 »
Fatih abi bence hıc km bakımını falan bekleme git hemen servise götür ;) Ben aracımdan gercekten cok  memnunum bundan once 95 corolla xl sahıbıydım ondanda cok memnundum.Ama toyotadan baska bır cok araba sahıbı olduk gerek ben gerek babam dönem dönem her marka bır sıkıntı yasatıyor buna sahit oldum.Bence cok satan bır marka olması yuzunden sıparıslerı yetiştirmek ıcın bıraz sısırmıs olabılırler.Emin ol şu donem tum markalarda bır sorun var diger markaların forumlarına bi bak sizlerin sorunlarının aynılarını onlarda yasıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 05, 2010, 20:46:21 »
Arkadaşlar aracım 2009 corolla d4d 10.000 km oldu ve şimdiye kadar oluşan arızalar
. ABS düzgün çalışmıyor
. ABS den hariç bazen fren pedalı debriyaj yumuşaklığında ve dibe kadar düşüyor
. Direksiyondan gelen zırıltı( ses kesilmesi için en yukarı kadar kaldırıyo ve sonuna kadar çekiyorum)
. Teyp ışıkları gitti
. Geri geri kalkarken eski 302 otobüsler gibi titriyo
. Yakıt 7.5 lt nin altına düşüremiyorum
. vs :D
Arabama nazar değdi nazaaaar, 10.000 km bakımından sonra okunmuş suyla iyice bi yıkayacam arabamı, kurşun döktürecem. foruma üye olduğumda nede güzel ballandıra ballandıra anlatmıştım arabamı, toz kondurmuyodum.
   Ama olsun buna da şükür, hadi yolda gider motorum yerinden çıkıp yola düşse veya üç tekerim ileri gitmek isterken bitanesi geri gitmek istese, olsun buna da şükür  :lol: :lol: :lol:
Fatih Bey hepsi düzelir.Bazı arkadaşlar balıklama hemen atlamış.Corolla kötüleme ye devam ediyorlar.Bu sorunlar serviste kolayca giderilir.Bu d-4d'ler iyi araçlar.Ben çok memnunum.İlk günkü gibi sevmeye devam edin.Doğru araçtasınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 05, 2010, 20:48:18 »
bir tek hondada sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 05, 2010, 21:06:22 »
bir tek hondada sorun yok
tabi tabi nedemessin
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 05, 2010, 21:21:58 »
hondanın orjinal hali benim araba gibi zaten yeni civic küçük araba , corollayla kıyaslanmaz. Hondalar orjinalinden sorunlu :))))
Ben ehliyeti almadan önce accord hastasıydım , geçen gün bir kere kullanma şansım oldu , hayret ettim valla frenler falan yeni corollanınkinden kötü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2010, 22:05:17 »
hondanın orjinal hali benim araba gibi zaten yeni civic küçük araba , corollayla kıyaslanmaz. Hondalar orjinalinden sorunlu :))))
Ben ehliyeti almadan önce accord hastasıydım , geçen gün bir kere kullanma şansım oldu , hayret ettim valla frenler falan yeni corollanınkinden kötü.

Yeni corollanın frenleri kötü değilki :s 2001 corollanın frenlerınden 10 kat daha iyidir :D vede kendı modelinde ve segmentınde olan aracların içinde cok cok ıyı sadece motor sogukken ses yapıyor ama benzinli aractan dizele araca gecen arkadaslar sanıyorlarkı benzınlı arabadakı gıbı olacak herseyı malesef ne kadar sessizde olsa teknoılojıkte olsa bır dızel motor ısındıktan sonra perfonmans verir ve ses yapmaz akıl vermek ustume dusmez ama opel astraların kullanma kılavuzunda motoru calıstırdıktan sonra 1 dk bekleyın yazıyor.Ben onu okuduktan beri tum dızel araclarda bunu uygularım 1.dk uzun geliyor ınsana ama motorumun omrunu dusunursek katlanmak lazım...