Gönderen Konu: Aracım 10.000 km oldu ve malesef..  (Okunma sayısı 4716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracım 10.000 km oldu ve malesef..
« Yanıtla #20 : Mart 05, 2010, 22:54:24 »

Yeni corollanın frenleri kötü değilki :s 2001 corollanın frenlerınden 10 kat daha iyidir :D vede kendı modelinde ve segmentınde olan aracların içinde cok cok ıyı sadece motor sogukken ses yapıyor ama benzinli aractan dizele araca gecen arkadaslar sanıyorlarkı benzınlı arabadakı gıbı olacak herseyı malesef ne kadar sessizde olsa teknoılojıkte olsa bır dızel motor ısındıktan sonra perfonmans verir ve ses yapmaz akıl vermek ustume dusmez ama opel astraların kullanma kılavuzunda motoru calıstırdıktan sonra 1 dk bekleyın yazıyor.Ben onu okuduktan beri tum dızel araclarda bunu uygularım 1.dk uzun geliyor ınsana ama motorumun omrunu dusunursek katlanmak lazım...
o kadar emin olmayın.2001 frenleride iyidir.civic bir katalizatör bozsun.o zaman görürüm ben honda sağlamlığını
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 05, 2010, 22:54:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Mart 05, 2010, 23:42:14 »
Bu arızalar şans meselesi herkezde  olmaz, banada denk geldi işte. Belki benim aracın imalatında arızalı parcalar denk gelmiş olabilir mi diye düşünüyorum, olamaz, evet saçmaladım :)) arabamı satışların tam ölü olduğu zaman aldım ÖTV indiriminden bir hafta önce
 Aslında hemen korkmamak lazım, servisten sonra bi 10.000 km daha gidip arabaya bakmak lazım, belkide bidaha arıza vermeyecek, adamlar boşunamı 3 yıl araca garanti veriyo, ufak tefek şeyler olabilir gel kardeşim hallederiz diye. Çok mu iyimser oldum ney:))
Yav işte insanın kafasına takılıyo bu arabayı ticari amaçlı kullanmıyorsun, bir senede arabayı üzmeden 10.000km yapmışın bunun 8.000 uzun yol. Şimdi böyle arızalar verirse ilerde garantiden sonra da birşey olur mu diye. Hadi ben neyse bekarım ekonomik durumum Allah'a şükür, ama biliyorum ki birikmiş parasını arabaya yatırmış insanlarda var onlar çok üzülürler.
 Ama tekrar söyleyim aracınız bu tarz arızalar çıkartmazsa çok güzel bir aile arabası yılarca keyifli bir şekilde kullan. Benim şu fren olayı kötü, gerisi çokta önemli değil.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 06, 2010, 00:59:12 »

Yeni corollanın frenleri kötü değilki :s 2001 corollanın frenlerınden 10 kat daha iyidir :D vede kendı modelinde ve segmentınde olan aracların içinde cok cok ıyı sadece motor sogukken ses yapıyor ama benzinli aractan dizele araca gecen arkadaslar sanıyorlarkı benzınlı arabadakı gıbı olacak herseyı malesef ne kadar sessizde olsa teknoılojıkte olsa bır dızel motor ısındıktan sonra perfonmans verir ve ses yapmaz akıl vermek ustume dusmez ama opel astraların kullanma kılavuzunda motoru calıstırdıktan sonra 1 dk bekleyın yazıyor.Ben onu okuduktan beri tum dızel araclarda bunu uygularım 1.dk uzun geliyor ınsana ama motorumun omrunu dusunursek katlanmak lazım...
yok ben zaten civicle ve accordla corollayı kıyasladım , tasarım haricinde toyota ikisinede bin basar demek istedim. accordun frenleri benim arabanınki gibi tutuyor , tepki olarak yani aynı hissi veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Mart 06, 2010, 02:10:58 »
Arkadaşlar aracım 2009 corolla d4d 10.000 km oldu ve şimdiye kadar oluşan arızalar
. ABS düzgün çalışmıyor
. ABS den hariç bazen fren pedalı debriyaj yumuşaklığında ve dibe kadar düşüyor
. Direksiyondan gelen zırıltı( ses kesilmesi için en yukarı kadar kaldırıyo ve sonuna kadar çekiyorum)
. Teyp ışıkları gitti
. Geri geri kalkarken eski 302 otobüsler gibi titriyo
. Yakıt 7.5 lt nin altına düşüremiyorum
. vs :D
Arabama nazar değdi nazaaaar, 10.000 km bakımından sonra okunmuş suyla iyice bi yıkayacam arabamı, kurşun döktürecem. foruma üye olduğumda nede güzel ballandıra ballandıra anlatmıştım arabamı, toz kondurmuyodum.
   Ama olsun buna da şükür, hadi yolda gider motorum yerinden çıkıp yola düşse veya üç tekerim ileri gitmek isterken bitanesi geri gitmek istese, olsun buna da şükür  :lol: :lol: :lol:
haklısın.
artık arabalarda kullanılan malzeme kalitesi gerçekten düştü.aynı şekilde firma nın harici dışarıdan aldığı parçalar,aynı şekilde onlarda kullanılan metal plastikvs.vs.maddelerin kaliteleri..ülkemiz yolları ve maalesef en pahalı ve kötü kalitesiz mazottan başka herşeye benzeyen yakıtlarlar  bunlara direk etki yapıyor..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #24 : Eylül 30, 2010, 00:30:43 »
2009 corollam var.Direksiyondan  bazen zırıltı gelıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 30, 2010, 12:24:50 »
Alıntı
okunmuş suyla iyice bi yıkayacam arabamı, kurşun döktürecem

Okunmuş suyu nereden alıyorsun, bende okunmuş suyla yıkatayım :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #26 : Eylül 30, 2010, 13:34:32 »
Boş donanımlı bir araba ile elektronik olarak dolu bir araba arasındaki sorunsuzluk kavramı değişir.Yeni corollada ae101 donanımda üretilse son derece sorunsuz olur. :) Şasesi,Konforu, yol tutuşu, frenleri eski kasadan çok daha gelişmiş güvenli bir otomobil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #27 : Eylül 30, 2010, 13:59:17 »
aynı arıza 1 yıl içinde 2 kez tekrarlarsa ya da 1 yılda 4 ten fazla arıza olursa garanti kapsamında aracın değiştiriliyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 30, 2010, 14:05:20 »
her arabada ufak defek sorunlar olabilir.
benim 2008 corollamda da şöyle bişey var. ön konsolun içinden sanki cd nin yada hava üfleyen yerlerin gerisine doğru bi yerden araç rolantide çalışıren tııırrrrr gibi bir ses geliyor.içeride bi parça titriyor gibi. bazen kesiliyor sonra tekrar başlıyor. bu ses hakkında bi fikri olan var mı acaba??
fd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 30, 2010, 18:57:09 »
Geçmiş olsun kardeş.
Bizde 2009 D-4D Corolla var.

Biz de yol tutuşta çok sorun yaşıyoruz.
Bir arkadaş yukarıda yazmış; Toyota eski Toyota değil diye...
Çok haklı...

Toyota'da ciddi  sorunlar ortaya çıkmaya başladı.
Şirket sessizliğe gömülmüş. ( Yaşadığız sorunları, ALJ Group'un uluslararası sitesine bile yazdım )
Servisler ilgsiz.( En azından bizim gittiğimiz servis )
Müşteri hizmetleri geri dönüşü olmayan ağlama duvarına dönmüş.. ( şahsen yaşadık, yaşıyoruz)

Şimdiki aklım olsa Toyota alır mıydım diye düşünmüyor değilim son 3 aydır.

[/quote/
aynen katılıyorum servis konusuna parayı aldıktan sonra neredeyse utanmasa tanımazlıktan gelecek.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''