Gönderen Konu: Turkuaz (İç Me Yin)!  (Okunma sayısı 4073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2007, 18:12:01 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Yasemin Hanım,

Mesajımda da belirttiğim gibi Colayı kesinlikle savunmuyorum. Turkuazı da müsait bir zamanımda araştıracağım  Ancak benim değinmek istediğim nokta, internetten gelen her mailde yazılanlara doğrudan inanmamamızdır. Doğruların yanı sıra bir sürü karalama maili de var.  

Saygılar ...
[/quote]

Günal Bey, Tabiki akıl var mantık var her mail de doğru demiyorum ama bu bir gerçek...
Elimde güvenilir kaynaklarım var, bu konu da bilgime güvenmesem burada bunu yazmazdım.
Hele kola hakkında bir mail varki onu burada deşifre etmek istemiyorum. İnsanların midesini kaldırmamak için...Bir araştırın en çok ta okul kantinlerinde turkuaz ve pepsinin çıkardığı su satılmakta başka su yok çocuklar mecbur bu suyu içmekte... Aileler bilmiyor ki kantinde satılan su nedir ne değildir.

Toyota Club Türkiye

Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2007, 18:12:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2007, 18:29:25 »
Alıntı yapılan: mustafa ak
giresun burada ki yayla sularının içine karpuzu atıyorsun 5 dakka sonra ortadan ikiye bölünüyor
[/quote]

İnsan şehir yaşantısından uzaklaşıp herşeyin doğal olduğu, o yaylaları öyle özlüyor ki,
bir an içimden gidip, oralarda yaşamak geliyor...Yayla kenarında o karpuzun yanında saçta pişirilmiş
yayla çörekleri ne güzel gider değil mi?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2007, 20:37:38 »
selam arkadaşlar. kola türü içecekler yerine adana ve yöresinde üretilen şalgam suyunu tüketelim. İçinde doğal olmayan hiç bir şey yok. Mor havuç, mayalı hamur, limon tuzu , su ve tuz dan üretiliyor. reklam olsun diye yazmadım. Ben Malatyalıyım. Ancak Adana'da çalıştığım dönemde alıştım şalgam içmeye ve hala bu alışkanlığım devam ediyor. Tabi ki hiç bir şey doğal suyun yerini tutmaz. o da ayrı konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2007, 20:39:32 »
su dan sonra tercihlerim
1:ayran
2:meyve suları özellikle evde elde sıkılmış olanlar
3:süt
4:maden suyu özellikle gözesinden içmek bambaşka
5:çay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #24 : Mart 14, 2007, 20:50:36 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
İnsan şehir yaşantısından uzaklaşıp herşeyin doğal olduğu, o yaylaları öyle özlüyor ki,
bir an içimden gidip, oralarda yaşamak geliyor...Yayla kenarında o karpuzun yanında saçta pişirilmiş
yayla çörekleri ne güzel gider değil mi?  
[/quote]
yasemin hanım üzgünüm ama anlatmak zorundayım
biz yaylaya çıkarken yaklaşık üç saat veya üç buçuk saat yol alırız yolumuz 108 km dir stabilize yayla yolu yarı yolda midemiz acıkır mecburen kuzu ızgarayı mideye koyarız yaylaya çıktığımızda ilk iş hemen bir yorgunluk yayla suyundan yapılmış bir çay sonra 10 dakka uyuku ve o yorgunluk uçmuş gitmiş olarak uyanırız gerisi malum karpuz suda çatlar yanında çörek börek yenir veya yayla ekmeği hafif tuzlu önemli olan şu türk insanının bir bölümü tatil zamanı antalya veya diğer akdeniz illerinde dinlenmeye giderle acaba dinlenebiliyorlarmı ben 360 günün yorgunluğunu 5 günde atıyorum neden mi hava temiz su temiz gürültü yok yemekler tamamen doğal vücut yorgunluğu olmuyor sağlık sorunları hızla düzelebiliyor ve diğer olaylar
şimdi buraya bir yayla fotosu koyalım tam olsun

bu resim deki yer yaklaşık 2200rakım lı eğribel geçidinde bulunuyor yazın bile geçitte soğuktan durulamaz ayrıca rüzgardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2007, 02:24:08 »
yasemin hanım üzgünüm ama anlatmak zorundayım
biz yaylaya çıkarken yaklaşık üç saat veya üç buçuk saat yol alırız yolumuz 108 km dir stabilize yayla yolu yarı yolda midemiz acıkır mecburen kuzu ızgarayı mideye koyarız yaylaya çıktığımızda ilk iş hemen bir yorgunluk yayla suyundan yapılmış bir çay sonra 10 dakka uyuku ve o yorgunluk uçmuş gitmiş olarak uyanırız gerisi malum karpuz suda çatlar yanında çörek börek yenir veya yayla ekmeği hafif tuzlu önemli olan şu türk insanının bir bölümü tatil zamanı antalya veya diğer akdeniz illerinde dinlenmeye giderle acaba dinlenebiliyorlarmı ben 360 günün yorgunluğunu 5 günde atıyorum neden mi hava temiz su temiz gürültü yok yemekler tamamen doğal vücut yorgunluğu olmuyor sağlık sorunları hızla düzelebiliyor ve diğer olaylar
şimdi buraya bir yayla fotosu koyalım tam olsun [/quote]

Niçin üzülerek anlatacaksınız ki sevinç duymalısınız; Peki yayla da ne iş yapıyorsunuz hayvancılık falan mı ama bu iş için 5 gün yetmez?
O havada ne yerseniz yiyin hazmedersiniz zaten, yakarsınız da...Resimler çok güzel... Size zorlu bir yaşam gibi gözüksede belki o havayı teneffüs ederken insanda dert, sıkıntı  diye bir şey kalmaz gibi geliyor bana.
Ben istanbul doğumluyum ama ailem iç anadolu insanı. Yayla hayatına yabancı değilim...Benim annemin ve babamın çocukluğunda da yaylaya çıktıklarını uzun uzun anlatırlardı. Özüne dönük bir insan olduğum için
bu yaşantılar bana buradakilerden daha kolay geliyor. Gelecek korkusu, sürekli stres ve de gönül yorgunluğunun yanında oradaki yaşam daha dinlendirici daha bir güzel. Çünkü her şey daha bir doğal sizinde dediğiniz gibi. Deniz alışkanlığım pek yoktur. Yazları memlekete gittiğim de tarasımız da salça çıkarır.
nane, maydanoz, biber kuruturuz. Mantı makarna kesilir. Kışlık kayıt yaparız. Bu işleri severim. Bana ilginç
gelir. İnanın bu işler araba sürerken yorulduğum kadar yormaz beni. Keşke bizim de bir yaylamız olsaymış
ama nerde? Bu durumunuzun kıymetini bilin. Şehir hayatında konfor var ama eksileri daha bir fazla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2007, 13:29:40 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Niçin üzülerek anlatacaksınız ki sevinç duymalısınız; Peki yayla da ne iş yapıyorsunuz hayvancılık falan mı ama bu iş için 5 gün yetmez?
O havada ne yerseniz yiyin hazmedersiniz zaten, yakarsınız da...Resimler çok güzel... Size zorlu bir yaşam gibi gözüksede belki o havayı teneffüs ederken insanda dert, sıkıntı  diye bir şey kalmaz gibi geliyor bana.
Ben istanbul doğumluyum ama ailem iç anadolu insanı. Yayla hayatına yabancı değilim...Benim annemin ve babamın çocukluğunda da yaylaya çıktıklarını uzun uzun anlatırlardı. Özüne dönük bir insan olduğum için
bu yaşantılar bana buradakilerden daha kolay geliyor. Gelecek korkusu, sürekli stres ve de gönül yorgunluğunun yanında oradaki yaşam daha dinlendirici daha bir güzel. Çünkü her şey daha bir doğal sizinde dediğiniz gibi. Deniz alışkanlığım pek yoktur. Yazları memlekete gittiğim de tarasımız da salça çıkarır.
nane, maydanoz, biber kuruturuz. Mantı makarna kesilir. Kışlık kayıt yaparız. Bu işleri severim. Bana ilginç
gelir. İnanın bu işler araba sürerken yorulduğum kadar yormaz beni. Keşke bizim de bir yaylamız olsaymış
ama nerde? Bu durumunuzun kıymetini bilin. Şehir hayatında konfor var ama eksileri daha bir fazla...
[/quote]
aslında yaylaya sadece tatil amacı ile gidiyorum 1 hafta kalabiliyorum başka zamanım olmuyor arada bir  iki günlüğede gittiğim oluyor iş icabı uzun süre kalamıyorum inanın dediğiniz doğru yaylalarda yaşayan insanlar hem bizden daha sağlıklı hemde daha rahat yaşıyorlar benim kaldığım yaylada elektirk yok araba gürültüsü yok tv yok internet yok cep tel heryerde çekmiyor herşeyden uzak ve sakin bir hafta sonucunda kendimde şunu görüyorum 10 daha gençleştiğimi hissediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #27 : Mart 15, 2007, 13:40:39 »
aslında yaylaya sadece tatil amacı ile gidiyorum 1 hafta kalabiliyorum başka zamanım olmuyor arada bir  iki günlüğede gittiğim oluyor iş icabı uzun süre kalamıyorum inanın dediğiniz doğru yaylalarda yaşayan insanlar hem bizden daha sağlıklı hemde daha rahat yaşıyorlar benim kaldığım yaylada elektirk yok araba gürültüsü yok tv yok internet yok cep tel heryerde çekmiyor herşeyden uzak ve sakin bir hafta sonucunda kendimde şunu görüyorum 10 daha gençleştiğimi hissediyorum
[/quote]

Tam kafa dinlenilcek yer demek ki.
Hayat durmuş gibi oradaki insanların yaşlanacağınıda zannetmiyorum. İnşallah yolum bir gün oralara düşer,
ve oraları görme fırsatım olur. Zaten Karadeniz'i hep merak etmişimdir.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #28 : Mart 18, 2007, 01:27:36 »
Su içmenin bizim için iyi olduğunu hepimiz biliyoruz ancak şunları biliyor muydunuz...

Kanın %92'si su, kemiklerin %22'si su, beynin %75'i su ve kasların %75'i sudur. Su ayrıca:
Vücudumuzdaki bütün hücrelerin çoğunluğunu oluşturmaktadır.
Hücrelere besin ve oksijen taşıyarak ve atıkları uzaklaştırarak kan ve lenf sistemlerimizin en büyük kısmıdır
Böbreklerimizin toksik maddelerden temizlenmesine yardımcı olur
Kan basıncımızın kontrol eden elektrolitlerimizin dengelenmesine yardımcı olur
Göz, ağız ve burun kanallarımızın nemlenmesine yardımcı olur
Sıcak havalarda vücudumuzu serin tutar ve soğuk havalarda vücut izolasyonu sağlar
Vücudun organlarına karşı darbe emici görevi yapar
Eklemlerin yağlanmasına yardımcı olur ve kan, ter, gözyaşı ve tükürüğün bir parçasıdır
Vücutlarımızın ihtiyaç duyduğu iz minerallerinin pek çoğunu sağlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #29 : Mart 18, 2007, 02:25:59 »
Çeşitli Meyve Suları ve Faydaları

Grip ve soğuk algınlığının en sık görüldüğü dönem, içinde bulunduğumuz kış ayları. Doğal birer sağlık iksiri olan meyve suları ile gribe karşı önlemler alabilir ve böylece grip ve soğuk algınlığına yakalanmaktan kurtulabiliriz.

Hava sıcaklıklarının değişkenliği ve mevsimsel virüsler, grip ve soğuk algınlığını artırıyor. Bu tür rahatsızlıkların en sık görüldüğü dönemlerse sonbahar ve kış ayları.

Grip ve soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek önem taşır. Düzenli uyku ve dengeli beslenme bağışıklık sisteminin güçlü kalması için gerekli bir koşuldur. Bu amaçla uzmanlar, C vitamini ve çinko gibi antioksidanlarca zengin gıdalardan oluşan bir beslenme tarzı öneriyorlar. Vitamin, antioksidan ve minarelerce zengin olan meyve suları da bu amaca en uygun gıdalardan.

Doğal birer sağlık iksiri olan meyve suları ile tüm bu önlemleri alabilir ve böylece grip ve soğuk algınlığına yakalanmaktan kurtulabiliriz. Eğer hastalandıysanız meyve suları aynı zamanda birer ilaç etkisi göstererek iyileşmeyi de hızlandırır.

PORTAKAL SUYU

Bağışıklık sistemini güçlendirerek bizleri soğuk algınlığı ve gripten koruyan meyvelerin başında portakal gelir. İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır. Bunların dışında da, portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller. Portakal suyunda bulunan yüksek miktardaki potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da engeller. Ayrıca, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde portakal, kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini engeller ve ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar.

VİŞNE SUYU
Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunur. Ateşi düşürüp susuzluğu gideren vişne suyu, ateşli hastalıklardan sonra asitleşen kanı temizlemeye de yardımcı olur. Susuzluğu giderdiği gibi, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında da etkin rol oynar. Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar.
Ayrıca, diyareyi keser ve idrar söktürücü özelliği vardır.

KAYISI SUYU
Grip ve soğuk algınlığına karşı bir başka silahımız olan kayısı, içerdiği A, B3 (Niasin) vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, kan yapımına yardımcı olur ve sinirleri gevşetip uyku getirir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır. Kayısı, doğal lif açısından çok zengin bir meyvedir. Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir. Kayısıda bulunan betakaroten ise, kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcı olur.

ELMA SUYU
Elma bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan B3(Niasin) ve E vitamini, potasyum ve bol miktarda pektin içerir. Kan şekerini kontrol altında tutan elma suyu baş ağrısına da iyi gelir. Ayrıca böbreklerin temizlenmesine yarar ve kolesterolü düşürür. Hastalanmamızda büyük rol oynayan bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. Grip ve soğuk algınlığını tetikleyen bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde ise etkin rol oynar. Bunların dışında, romatizma, gut ve mide rahatsızlıklarının (Gastrit, Ülser) panzehiridir. Elma suyunun içindeki bitki besinleri, kalp ve akciğer kanseri rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır. Damar sertliğini önler, kan basıncını düşürerek tansiyonun yükselmesine engel olur.

ŞEFTALİ SUYU
Şeftali içerdiği A, B3 (Niasin) ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum ile gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Vücutta A vitamini oluşturan temel madde olan betakaroten, şeftalide çok zengin miktarda bulunur. Ayrıca antioksidan özelliği ile toksit maddelerin vücuda vereceği zararları önler. Sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir. Sindirim sistemini çalıştıp hazmı kolaylaştıran şeftali aynı zamanda böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar ve iyi bir idrar sökücüdür.

ÜZÜM SUYU
Uzmanlar tarafından sihirli iksir ve bitki sütü olarak da adlandırılan doğal kalkanlarımızdan üzüm suyu, bileşimindeki zengin vitamin ve mineral maddeler vücudun günlük ihtiyacını karşılayabilecek özelliktedir. Bol miktarda A ve C vitaminleri, mineraller en çok da demir ile potasyum içeren üzüm suyu vücudun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Antioksidan özellikli olduğu için cildin yaşlanmasını geciktirir. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ve mafsal ağrılarına iyi gelen üzüm suyu, kalp sistemini düzenler, bedensel ve zihinsel yorgunlukları giderir.
Sonbahar, kış aylarında daha çok gereksinim duyduğumuz enerjiyi ise vücut tarafından kolayca özümsenen basit şekerleri sayesinde üzüm suyundan alabiliriz. Ayrıca içerdiği diyet lifleri sayesinde bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliği ile organizmayı toksinlerden arındırıp temizler.

DOMATES SUYU
Domates içerdiği C ve E vitaminleri, potasyum ve diğer mineralleri ile, insan sağlığı için oldukça yararlı bir sebzedir. Domates suyunda bol miktarda bulunan C vitamini ve bir antioksidan olan likopen, grip virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu grip ve nezleden korur. Ayrıca likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyan bir maddedir. Hazmı kolaylaştırıcı ve vücudun su tutmasını önleyici özelliğe sahiptir. Kan basıncının düşürülmesinde de etkilidir. Bir bardak domates suyu ve bir adet çiğ yumurta ile hazırlanan karışım fazla miktarda sistein içerir ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasını hızlandırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2007, 02:38:45 »
yasemin hanım bilgilendirdiğiniz içi teşekkürler ( özellikle son mesajınız  meyva suları  )
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #31 : Mart 18, 2007, 12:19:21 »
Alıntı yapılan: cem_acar
yasemin hanım bilgilendirdiğiniz içi teşekkürler ( özellikle son mesajınız  meyva suları  )
[/quote]

Rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #32 : Mart 18, 2007, 12:53:43 »
Benim için su gibisi yok. İkinci bir seçenek iyi demlenmiş bir çay, üçüncü sert bir neskafe veya sade türk kahvesi (yanında küçük bir çiftte kavrulmuş antep fıstıklı lokum)... Dördüncü ise tatlı bir tesadüf değer verdiğim bir kişinin tavsiyesi Atatürk Orman Çiftliği'nin cam şişesindeki nar suyu...

Nar Suyu

Nar, özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan korur. İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engellemektedir. Nar tanelerinden ziyade, tüm meyveden üretilen nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaya nazaran üç kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu bulunmuştur. Meyve kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler içerir. İshal kesici ve kurt düşürücü özelliği vardır. Kanlı ishalde kullanılır. Meyve kabuğu ekstresinin güçlü virüs ve mikrop öldürücü özelliği de vardır. Cilt üzerinde enfeksiyon ve yara iyileştirici etki de gösterir. Meyve kabuğu tanenlerinin antioksidan ve anti-tümör etkileri de bilinmektedir. Yapılan araştırmalara göre narda, serbest radikallere karşı güçlü etkisi olan çeşitli vitaminler, mineraller, enzimler, antioksidanlar var. Serbest radikallerle en iyi mücadele yolu bu antioksidanları tanımak ve dışarıdan doğru besinleri seçerek bunların etkinliğini en üst düzeyde tutmaktır. Bugün için bilinen en güçlü antioksidanlar; C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N-Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q-10, alfa lipoik asit ve selenyumdur. Nar suyu da doğal antioksidanlardan biridir. Nar ayrıca diğer bir antioksidan vitamin olan C vitamini yönünden de zengindir. Vücudumuz için önemli mineraller olan demir ve potasyum içeriğine sahip bir meyvedir. Narın mikro besin içeriğine bağlı, vücudu ve kalbi kuvvetlendirme, ishali kesme, şerit düşürme, burun poliplerine faydalı olma gibi yararları bulunduğu bazı çalışmalarla ortaya konulmuştur. Narın idrar söktürücü, kan yapıcı, enerji verici ve tansiyon düşürücü özelliği de vardır.

Nar suyunu herkese öneririm. Nar suyuyla kendimi daha zinde hissediyorum.
Eğer tadı acı geliyorsa yarı yarıya vişne suyuyla deneyebilirsiniz...Afiyet olsun!  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #33 : Mart 18, 2007, 15:05:54 »
nar şu sıralar baya populer bir meyve televizyonda ,gazetelerde  her derde deva haberleri ile dolu gerçekten olağan üstü bir meyve
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #34 : Mart 18, 2007, 20:56:25 »
hiç dikkat etmemiştim.. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #35 : Mart 19, 2007, 03:48:22 »
ALINTI
Böylelikle dinimiz daha fazla sömürülebiliyor.Yobazlar, haremlerindeki kadınlarının saçlarını olduğu gibi kapatabilmeleri için pazardan daha fazla bez parçası alabiliyorlar![/quote]

Dağhan dinimiz diyorsun sen eminmisin ? Galiba sende dini yerine göre kullananlardansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #36 : Mart 19, 2007, 22:42:32 »
Alıntı yapılan: LEVENT SARI
Dağhan dinimiz diyorsun sen eminmisin ? Galiba sende dini yerine göre kullananlardansın.
[/quote]

Levent Kardeş sen mesajını yanlış yere atmışsın??? Ben Dağhan değilim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #37 : Mart 22, 2007, 14:17:14 »
Alıntı yapılan: LEVENT SARI

Dağhan dinimiz diyorsun sen eminmisin ? Galiba sende dini yerine göre kullananlardansın. [/quote]

Affedersin 'Müslümanlık' demem gerekirmiş şimdi farkettim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #38 : Mart 25, 2007, 14:18:34 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Affedersin 'Müslümanlık' demem gerekirmiş şimdi farkettim...
[/quote]

Gidin kavganızı başka yerde yapın kardeşim   Zaten  dünyadaki su kavgaları yeter!  
Benim su konumun içinde ne işiniz var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
Turkuaz (İç Me Yin)!
« Yanıtla #39 : Mart 25, 2007, 23:44:19 »
bu arada 22 mart dünya su günüydü...