0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasemin Hanım,Mesajımda da belirttiğim gibi Colayı kesinlikle savunmuyorum. Turkuazı da müsait bir zamanımda araştıracağım Ancak benim değinmek istediğim nokta, internetten gelen her mailde yazılanlara doğrudan inanmamamızdır. Doğruların yanı sıra bir sürü karalama maili de var. Saygılar ...[/quote]Günal Bey, Tabiki akıl var mantık var her mail de doğru demiyorum ama bu bir gerçek...Elimde güvenilir kaynaklarım var, bu konu da bilgime güvenmesem burada bunu yazmazdım.Hele kola hakkında bir mail varki onu burada deşifre etmek istemiyorum. İnsanların midesini kaldırmamak için...Bir araştırın en çok ta okul kantinlerinde turkuaz ve pepsinin çıkardığı su satılmakta başka su yok çocuklar mecbur bu suyu içmekte... Aileler bilmiyor ki kantinde satılan su nedir ne değildir.
giresun burada ki yayla sularının içine karpuzu atıyorsun 5 dakka sonra ortadan ikiye bölünüyor [/quote]İnsan şehir yaşantısından uzaklaşıp herşeyin doğal olduğu, o yaylaları öyle özlüyor ki,bir an içimden gidip, oralarda yaşamak geliyor...Yayla kenarında o karpuzun yanında saçta pişirilmişyayla çörekleri ne güzel gider değil mi?
İnsan şehir yaşantısından uzaklaşıp herşeyin doğal olduğu, o yaylaları öyle özlüyor ki,bir an içimden gidip, oralarda yaşamak geliyor...Yayla kenarında o karpuzun yanında saçta pişirilmişyayla çörekleri ne güzel gider değil mi? [/quote]yasemin hanım üzgünüm ama anlatmak zorundayımbiz yaylaya çıkarken yaklaşık üç saat veya üç buçuk saat yol alırız yolumuz 108 km dir stabilize yayla yolu yarı yolda midemiz acıkır mecburen kuzu ızgarayı mideye koyarız yaylaya çıktığımızda ilk iş hemen bir yorgunluk yayla suyundan yapılmış bir çay sonra 10 dakka uyuku ve o yorgunluk uçmuş gitmiş olarak uyanırız gerisi malum karpuz suda çatlar yanında çörek börek yenir veya yayla ekmeği hafif tuzlu önemli olan şu türk insanının bir bölümü tatil zamanı antalya veya diğer akdeniz illerinde dinlenmeye giderle acaba dinlenebiliyorlarmı ben 360 günün yorgunluğunu 5 günde atıyorum neden mi hava temiz su temiz gürültü yok yemekler tamamen doğal vücut yorgunluğu olmuyor sağlık sorunları hızla düzelebiliyor ve diğer olaylar şimdi buraya bir yayla fotosu koyalım tam olsunbu resim deki yer yaklaşık 2200rakım lı eğribel geçidinde bulunuyor yazın bile geçitte soğuktan durulamaz ayrıca rüzgardan
yasemin hanım üzgünüm ama anlatmak zorundayımbiz yaylaya çıkarken yaklaşık üç saat veya üç buçuk saat yol alırız yolumuz 108 km dir stabilize yayla yolu yarı yolda midemiz acıkır mecburen kuzu ızgarayı mideye koyarız yaylaya çıktığımızda ilk iş hemen bir yorgunluk yayla suyundan yapılmış bir çay sonra 10 dakka uyuku ve o yorgunluk uçmuş gitmiş olarak uyanırız gerisi malum karpuz suda çatlar yanında çörek börek yenir veya yayla ekmeği hafif tuzlu önemli olan şu türk insanının bir bölümü tatil zamanı antalya veya diğer akdeniz illerinde dinlenmeye giderle acaba dinlenebiliyorlarmı ben 360 günün yorgunluğunu 5 günde atıyorum neden mi hava temiz su temiz gürültü yok yemekler tamamen doğal vücut yorgunluğu olmuyor sağlık sorunları hızla düzelebiliyor ve diğer olaylar şimdi buraya bir yayla fotosu koyalım tam olsun [/quote]Niçin üzülerek anlatacaksınız ki sevinç duymalısınız; Peki yayla da ne iş yapıyorsunuz hayvancılık falan mı ama bu iş için 5 gün yetmez?O havada ne yerseniz yiyin hazmedersiniz zaten, yakarsınız da...Resimler çok güzel... Size zorlu bir yaşam gibi gözüksede belki o havayı teneffüs ederken insanda dert, sıkıntı diye bir şey kalmaz gibi geliyor bana. Ben istanbul doğumluyum ama ailem iç anadolu insanı. Yayla hayatına yabancı değilim...Benim annemin ve babamın çocukluğunda da yaylaya çıktıklarını uzun uzun anlatırlardı. Özüne dönük bir insan olduğum içinbu yaşantılar bana buradakilerden daha kolay geliyor. Gelecek korkusu, sürekli stres ve de gönül yorgunluğunun yanında oradaki yaşam daha dinlendirici daha bir güzel. Çünkü her şey daha bir doğal sizinde dediğiniz gibi. Deniz alışkanlığım pek yoktur. Yazları memlekete gittiğim de tarasımız da salça çıkarır.nane, maydanoz, biber kuruturuz. Mantı makarna kesilir. Kışlık kayıt yaparız. Bu işleri severim. Bana ilginçgelir. İnanın bu işler araba sürerken yorulduğum kadar yormaz beni. Keşke bizim de bir yaylamız olsaymışama nerde? Bu durumunuzun kıymetini bilin. Şehir hayatında konfor var ama eksileri daha bir fazla...
Niçin üzülerek anlatacaksınız ki sevinç duymalısınız; Peki yayla da ne iş yapıyorsunuz hayvancılık falan mı ama bu iş için 5 gün yetmez?O havada ne yerseniz yiyin hazmedersiniz zaten, yakarsınız da...Resimler çok güzel... Size zorlu bir yaşam gibi gözüksede belki o havayı teneffüs ederken insanda dert, sıkıntı diye bir şey kalmaz gibi geliyor bana. Ben istanbul doğumluyum ama ailem iç anadolu insanı. Yayla hayatına yabancı değilim...Benim annemin ve babamın çocukluğunda da yaylaya çıktıklarını uzun uzun anlatırlardı. Özüne dönük bir insan olduğum içinbu yaşantılar bana buradakilerden daha kolay geliyor. Gelecek korkusu, sürekli stres ve de gönül yorgunluğunun yanında oradaki yaşam daha dinlendirici daha bir güzel. Çünkü her şey daha bir doğal sizinde dediğiniz gibi. Deniz alışkanlığım pek yoktur. Yazları memlekete gittiğim de tarasımız da salça çıkarır.nane, maydanoz, biber kuruturuz. Mantı makarna kesilir. Kışlık kayıt yaparız. Bu işleri severim. Bana ilginçgelir. İnanın bu işler araba sürerken yorulduğum kadar yormaz beni. Keşke bizim de bir yaylamız olsaymışama nerde? Bu durumunuzun kıymetini bilin. Şehir hayatında konfor var ama eksileri daha bir fazla... [/quote]aslında yaylaya sadece tatil amacı ile gidiyorum 1 hafta kalabiliyorum başka zamanım olmuyor arada bir iki günlüğede gittiğim oluyor iş icabı uzun süre kalamıyorum inanın dediğiniz doğru yaylalarda yaşayan insanlar hem bizden daha sağlıklı hemde daha rahat yaşıyorlar benim kaldığım yaylada elektirk yok araba gürültüsü yok tv yok internet yok cep tel heryerde çekmiyor herşeyden uzak ve sakin bir hafta sonucunda kendimde şunu görüyorum 10 daha gençleştiğimi hissediyorum
aslında yaylaya sadece tatil amacı ile gidiyorum 1 hafta kalabiliyorum başka zamanım olmuyor arada bir iki günlüğede gittiğim oluyor iş icabı uzun süre kalamıyorum inanın dediğiniz doğru yaylalarda yaşayan insanlar hem bizden daha sağlıklı hemde daha rahat yaşıyorlar benim kaldığım yaylada elektirk yok araba gürültüsü yok tv yok internet yok cep tel heryerde çekmiyor herşeyden uzak ve sakin bir hafta sonucunda kendimde şunu görüyorum 10 daha gençleştiğimi hissediyorum[/quote]Tam kafa dinlenilcek yer demek ki. Hayat durmuş gibi oradaki insanların yaşlanacağınıda zannetmiyorum. İnşallah yolum bir gün oralara düşer,ve oraları görme fırsatım olur. Zaten Karadeniz'i hep merak etmişimdir.
yasemin hanım bilgilendirdiğiniz içi teşekkürler ( özellikle son mesajınız meyva suları )[/quote]Rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana...
Dağhan dinimiz diyorsun sen eminmisin ? Galiba sende dini yerine göre kullananlardansın.[/quote]Levent Kardeş sen mesajını yanlış yere atmışsın??? Ben Dağhan değilim!
Dağhan dinimiz diyorsun sen eminmisin ? Galiba sende dini yerine göre kullananlardansın. [/quote] Affedersin 'Müslümanlık' demem gerekirmiş şimdi farkettim...
Affedersin 'Müslümanlık' demem gerekirmiş şimdi farkettim...[/quote]Gidin kavganızı başka yerde yapın kardeşim Zaten dünyadaki su kavgaları yeter! Benim su konumun içinde ne işiniz var?