0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zaten iğrenç bir su.Mecburen içmek durumunda kalmıştım.Susuzluğumu gidereceğine daha da artırıyordu.Oldum olası zaten Coca-Cola'ya da gıcığım vardır.Yararlı nesi var söyler misiniz?Erikli, Pınar, Sultan vb. ilk aklıma gelen sizlere tavsiyemdir su markası olarak.[/quote]ben karadenizli olduğum için şanslıyım heryerde su ayrıca kaliteli sudur hele hele yaylalara çıkıpta dereden bile çok güvenli bir şekilde su içilebiliyor tat desen tat zaten buz gibi adamın damağını kurutuyor 5saniye elini tutamazsın suyun içinde
ben karadenizli olduğum için şanslıyım heryerde su ayrıca kaliteli sudur hele hele yaylalara çıkıpta dereden bile çok güvenli bir şekilde su içilebiliyor tat desen tat zaten buz gibi adamın damağını kurutuyor 5saniye elini tutamazsın suyun içinde [/quote]Ne kadar güzel ve ne kadar şanslısınız. Benim yerime de kana kana için afiyet olsun! Bu arada karadeniz'in neresinden?
Ne kadar güzel ve ne kadar şanslısınız. Benim yerime de kana kana için afiyet olsun! Bu arada karadeniz'in neresinden?[/quote]giresun burada ki yayla sularının içine karpuzu atıyorsun 5 dakka sonra ortadan ikiye bölünüyor
turkuaz sular satıcıya ucuz fiyattan veriliyo olabilir ama kesinlikle bedava değil..ayrıca pepsi ninde böle bi suyu var.. aquafino bu da sofra içeceğidir..o zaman sofra şaraplarını da içmeyelim belki bu sulardan yapılmıştır he vila doluca falan[/quote]Özgür bey, sofralık şarap: içimi sert olmayan, özellikle yemek arasında ikram edilen, etin tadını bozmayacak özellikte bir şaraptır. Günlük tavsiye edilen miktarı 1-2 kadeh'tir. Bazı doktorlar kansızlıkta, kansere yakalanmamak için ve kalp için, kalp krizini önleyici damar açıcı özelliklerinden dolayı tavsiye ederler...Üstelik şarap sizde taktir edersiniz ki keyfe keder içilen bir içkidir. Ama su öyle değil ki, şarap içmeden durabilinir ama susuz asla duramayız. Yani suyu daha çok tüketiyoruz. Niçin arıtma bir su tüketelim. Türkiyemizin bir çok doğal kaynak suları var. Yarınlarımızı özellikle çocuklarımızı ne olduğu belli olmayan suları tükettirerek sağlıklarını niçin tehlikeye sokalım değil mi ?
Bu tarz maillere ben nedense pek inanmıyorum. Yanlış anlaşılmasın Cola savunucusu değilim, turkuaz içtiğimi de hatırlamıyorum, ancak karalama amaçlı dolaşan bir sürü mail var. Aslı astarı belli olmayan, bilimsel hiç bir dayanağı olmayan bir sürü mail.İçinde profesör, doktor vb kelimeler geçen ama içinde herhangi bir rapor yayınlanmayan bir sürü mail...Yaptığım kısa araştırmada Cemalettin Camcı'nın Fırat Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olduğunu buldum. Pek te su ile ilgili bir beyanat verecek birisine benzemiyor bence.[/quote]İlahi Günal Bey, bence siz Cemalettin Bey'i değil Turkuaz'ı araştırsaydınız ya. Cola'nın savunulacak bir tarafımı var. Alışkanlık yani bağımlılık yapan renk versin diye milyonlarca adını şimdi çıkartamadığımkahverengi bir böcekten elde edilen ne olduğu hala bilinemeyen bir içecek. Bunun yerine bizim limonatalarımıza, şerbetlerimize, ayranlarımıza ne olmuş...İnsanlık adına gönderilmiş bir maili ben kale alırım valla.Ben kendi çocuğuma içirmiyorum ya, başka çocuklardan bana nesi diyemem, sizin de diyeceğinizi tahmin etmiyorum. Vatanımızın her köşesi bizim toprağımız, toprağımızda yaşayan çocuklar yarınlarımız onlara değer verip sağlıklı yetişmelerini sağlayalım. Zaten yediklerimiz de çok sağlıklı koşullarda üretilmiyor. Bence halkımızı bilinçlendirmek lazım. Bunun için de bilinçli tüketici olmamız gerekmez mi ? Bence arıtma bir suyu tüketmek yerine kaynak sularımızı tüketelim...
İlahi Günal Bey, bence siz Cemalettin Bey'i değil Turkuaz'ı araştırsaydınız ya. Cola'nın savunulacak bir tarafımı var. Alışkanlık yani bağımlılık yapan renk versin diye milyonlarca adını şimdi çıkartamadığımkahverengi bir böcekten elde edilen ne olduğu hala bilinemeyen bir içecek. Bunun yerine bizim limonatalarımıza, şerbetlerimize, ayranlarımıza ne olmuş...İnsanlık adına gönderilmiş bir maili ben kale alırım valla.Ben kendi çocuğuma içirmiyorum ya, başka çocuklardan bana nesi diyemem, sizin de diyeceğinizi tahmin etmiyorum. Vatanımızın her köşesi bizim toprağımız, toprağımızda yaşayan çocuklar yarınlarımız onlara değer verip sağlıklı yetişmelerini sağlayalım. Zaten yediklerimiz de çok sağlıklı koşullarda üretilmiyor. Bence halkımızı bilinçlendirmek lazım. Bunun için de bilinçli tüketici olmamız gerekmez mi ? Bence arıtma bir suyu tüketmek yerine kaynak sularımızı tüketelim...[/quote] Yasemin Hanım,Mesajımda da belirttiğim gibi Colayı kesinlikle savunmuyorum. Turkuazı da müsait bir zamanımda araştıracağım Ancak benim değinmek istediğim nokta, internetten gelen her mailde yazılanlara doğrudan inanmamamızdır. Doğruların yanı sıra bir sürü karalama maili de var. Saygılar ...