Gönderen Konu: Bunlar nasıl akıllanacak?  (Okunma sayısı 2239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Bunlar nasıl akıllanacak?
« : Şubat 23, 2010, 21:14:39 »
  Arkadaşlar her gün birçok kötü trafik kazasının örnekleriyle karşılaşıyoruz. Neden hala akıllanmıyoruz? Bir gün kendi başımıza gelen kötü bir olay mı, bizi akıllandıracak?
  Kendini düşünmeyenler için söylüyorum; Hiç olmazsa kendi ailelerini ve karşısındaki günahsız insanları ve onların ailelerini düşünsünler. Son pişmanlık fayda vermez, geride acı ve ağlayan insanlar bırakır.
  Bunları neden mi yazıyorum;
  Pazartesi günü saat 15.30 sıralarında biraz hava almak ve dolaşmak için Bostancı Sahil yolunda 30-40 km. hızla sağ şeritten ilerliyordum.Küçükyalı ışıklarda kırmızıda durunca hızla orta şeritten gelen beyaz bir Toyota aniden benim tarafıma geçerek durdu. Kırmızı ışıkta o kadar zor durdu ki, neredeyse benim tampona 30 cm. mesafe vardı. Sonra yeşil ışık yanınca o yalancı artiz(ben bunlara artiz derim)yanındaki arkadaşıyla hızla benim arkamdan orta şeride geçti ve Maltepe ışıklara gelene kadar devamlı makas attı ve trafiği tehlikeye düşürdü. Kırmızıda da durmadı ve devam etti. Kartala doğru devam ettim. Bir ara Dragosta biraz durdum ve Kartal girişine geldiğimde trafik Kontrolu ile karşılaştım.Maalesef 20-25 yaşlarındaki o iki yalancı artiz, trafik polislerine takılmıştı ve süt dökmüş kedi gibi ezilip büzülüyorlardı. Trafik kurallarını hiçe sayan, kendi hayatları gibi başkalarının hayatlarını da değersiz zanneden bu zavallıların erkeklikleri birdenbire bitivermişti.
  Bilhassa genç arkadaşlar,irademize sahip olalım, araba bizi değil , biz arabayı adam gibi yönetelim. Bizleri bekliyen ailelerimiz ve dostlarımızın olduğunu unutmayalım. Unutmayalım ki, nefes alıp vermemizde bile bir kural vardır. Bu kuralı nasıl bozamazsak, hayatta kalmanın da bazı kuralları vardır ve bunları bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Bunlar nasıl akıllanacak?
« : Şubat 23, 2010, 21:14:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Bunlar nasıl akıllanacak?
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2010, 21:25:24 »
Kemal abi çok güzel bi konuya değinmişsin, geçen hafta bir sabah buna benzer bir olay banada oldu ancak arkadan bana çarpmak üzereydi neyseki ben sık sık dikiz aynasını kontrol ederim, arkadan gelen o zevzeği farkedince sağ kırıp araçtan kaçtım, araç bal köpüğü renginde 106 Quicksilver'dı , aracı 1km ilerde trafiğe yakalanmış halde buldum ve yanına yanaşıp sağ çekmesini istedim önce artislik yaptı adam gibi konuş sen kimsin diye falan, aracı sağ çektirip çocuğu arabadan indirdiğimde korkudan titriyordu, arkamızdada kahve varmış, kahvedekiler çıkıp beni durdurdular , bu arada o insanları görünce bizimki yine erkekleşti ve senin arabanda modifiyeli sende yapıyorsundur aynısını dedi, işgüzara bak ya, aracımızda bişeyler var diye illa böyle artis kullanmamızmı lazım, ben adam gibi kullanmayı seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2010, 21:39:52 »
ya sahilyolunda ticari taksi ile gazlayan velet ? idealtepe ışıklarda yakaladım,müzik o biçim açık.tabiki beklenen afedersiniz artistik kolpa ve kırılan aynası
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2010, 21:45:44 »
Peki bayan şöför gördüklerinde iyice kendi kaybedenlere ne demeli?! Kemal hocamın deyimiyle artiz olanlar iyice abartıyorlar.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2010, 22:03:08 »

Peki bayan şöför gördüklerinde iyice kendi kaybedenlere ne demeli?! Kemal hocamın deyimiyle artiz olanlar iyice abartıyorlar.
   Gerçekten bayan şoför gördüklerinde kendini kaybedenleri de yakalayıp,eski ismiyle tımarhaneye göndermeli. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2010, 22:32:28 »
ARkadaşlar ben artık insan demiyorum insan görünümlü yaratık diyorum. Kendini bilen birisi bu hareketlerin hiç birini yapmaz.
Bİreysel olarak bakılınca herkes kurallara uyar. ama nerdeeeeeee.
Allah  insanımsı yaratıkların gazabından korusun hepimizi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2010, 07:53:32 »
Dikiz aynamda Peugeot veya VW logosu gördüğüm zaman alarm durmuna geçerim. Genelleme yapmayı hiç sevmem ama bu 2 markanın kullanıcılarının artiz(!) olma oranı çok daha fazla diğer markalara göre.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2010, 08:11:45 »
  Özcan'da Vw kullanıyor Hakkı. :):):)

Çok güzel bir konu ve bunun altında psikolojik nedenler yatmakta bana göre. Trafikte sürücülerin zaman zaman trafik kuralalrını ihlal etmesinin yanında birde anlattığınız tarzda sürekli kullanma eğiliminde olanlar vardır. Bunların hareketlerinin sebebi; bilinç altlarında aşağılık kompkleksi yatmaktadır. Sürekli rekabet, ben daha iyiyim, ben en iyiyim, tarzı yaklaşımlar güderler. Heleki onları geçen bir bayan ise bunu asla egolarına yediremezler. Bunlar başlı başına araştırılması gereken olaylardır. Bence hep beraber bu gibi durumlar için değişik yaklaşımlarda bulunabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2010, 08:32:05 »
  Özcan'da Vw kullanıyor Hakkı. :):):)
...

Sözümüz meclisten dışarı tabi ki :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2010, 19:45:50 »
peugeot kısmına sonuna kadar katılıyorum..aslında bu konuya yazacak yüzüm yok, susuyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 24, 2010, 22:27:53 »
Tofaş kullanıcıları bir de malesef çoğu etrafa saygısız kullanıcılarla dolu. Bİr trafik polisi yetkilisinden duyduğum söz şu  olayların çoğuna ŞAhin,doğan vs(tofaş) marka araç kullanıcılarının karıştığıdır.

Burada tabi beyebendi, hanımefendi gibi kullanan tofaş sürücülerini de tenzih ederim.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2010, 23:11:22 »
büyüklerim affınıza sığınarak söylüyorum kendimi tutamadım :)

Bunların alayı zopalık ...

Şehir içinde maksimum 60 ile trafiği,canını,malını,sevdiklerini ve diğer günahsız insanların canını düşünerek , trafik kurallarına uyarak hafiften kimseyi rahatsız etmeyecek müziğini açıp camları kapatıp ıp tıs ıp tıs benim gibi araç kullanmak varken çakallığın lüzumu yok :)
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2010, 23:15:39 »
Şehir içinde maksimum 60 ile trafiği,canını,malını,sevdiklerini ve diğer günahsız insanların canını düşünerek , trafik kurallarına uyarak hafiften kimseyi rahatsız etmeyecek müziğini açıp camları kapatıp ıp tıs ıp tıs benim gibi araç kullanmak varken çakallığın lüzumu yok :)
+ th 131... ya benim de en çok sevdiğim şey o ama çok çabuk kışkırıyorum (böyle bir kullanım yoktur sanırım, gözüme çok çiğ geldi) ya da 2-3 araba arkadaş grubu şeklindeysek düzgün gidemiyoruz, biri hızlanıyor diğeri yetişiyor sonra gaza gelme durumu vs vs..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2010, 23:17:24 »
Ben genelde az yaksın diye yavaş giderim ama , egzozu taktığımdan beri normal gidemiyorum :S
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 24, 2010, 23:21:41 »
Ben genelde az yaksın diye yavaş giderim ama , egzozu taktığımdan beri normal gidemiyorum :S
duyduk bekirden nasıl gittiğini bilkent dönüşü :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2010, 23:23:47 »
duyduk bekirden nasıl gittiğini bilkent dönüşü :P

Yokuş aşağı iyi gidiyor ihtiyar :D :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2010, 00:07:09 »
cezalar yetersiz arkadaşlar. o uzay gemisine caydırıcı bi ceza verseler mesela, çekseler parka, birdaha trafiğe çıkıp kimsenin canını malını tehlikeye atamaz.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2010, 00:09:29 »
Bir musibet bin nasihattan iyidir.devam etsinler görürler anyayı konyayı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2010, 00:15:26 »
cezalar yetersiz arkadaşlar. o uzay gemisine caydırıcı bi ceza verseler mesela, çekseler parka, birdaha trafiğe çıkıp kimsenin canını malını tehlikeye atamaz.
aslında yetersiz değil abi..gayet de caydırıcı, o uzay gemisini alırlar zaten parka muhtemelen görünmüyordur polise..bir de aracı modifiye etmek yasadışı olmamalı, yani çevreye zarar vermedikçe, tüv standartlarına uyarak vs yapıldığında (tüv onaylı parçalar kullanmak gibi) sorun yaşanmamalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2010, 03:10:54 »
aslında yetersiz değil abi..gayet de caydırıcı, o uzay gemisini alırlar zaten parka muhtemelen görünmüyordur polise..bir de aracı modifiye etmek yasadışı olmamalı, yani çevreye zarar vermedikçe, tüv standartlarına uyarak vs yapıldığında (tüv onaylı parçalar kullanmak gibi) sorun yaşanmamalı

yok turkayım yetersız malesef helekı bızım gıbı kucuk ıllerde pek muayneye bıle luzum olmuyor plakası change yapılmıs dunya araba var ...