Gönderen Konu: Bunlar nasıl akıllanacak?  (Okunma sayısı 2278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Bunlar nasıl akıllanacak?
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2010, 08:47:04 »
Bu tarz araç kullananlar sadece gençler değil ki, kelli felli taksi sürücüleri de özellikle havalimanı taksileri bu tarz araba kullanıyorlar. Şirket arabası kullananlar, tekstilcilerin kullandığı minibüs vs araçlar. Servis sürücüleri yolcusunu beklerken kenarda boş yer olur ama adam yolun tam ortasında durur yolcusunu bekler, yada mal indiri mal yükler.Belki bu saydıklarımın içlerinde insan gibi araba kullanan, saygılı soförler vardır ama ben daha rastlamadım. Yol sanki babalarını, o yolu başkası kullanmıyor. Kendileri yolun ortasında durup milleti bekletirler, ışıklarda felan da yeşil yanar yanmazda kornaya basarlar. Allah o tür saygısız sürücüleri kendileri gibisiyle karşılatırsın.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2010, 08:47:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2010, 10:20:43 »
yok turkayım yetersız malesef helekı bızım gıbı kucuk ıllerde pek muayneye bıle luzum olmuyor plakası change yapılmıs dunya araba var ...

nasıl yetersiz abi ya, hız sınırını %30 geçip yakalandın mı 247 lirayı geçiriyorlar, evlat acısı gibi koyuyor..üstelik hız limitleri de bence çok çok düşük..60 yılında konmuştu sanırım bu limitler..şu anda 100km hıza 10sn altında çıkan, 100kmden 0kmye 35-40mt içinde duran araçlara biniyoruz..izmirde istihkam yolunda hız limiti 30...bırak 30u, 60la gitsen kıyamet kopuyor, belediye otobüsleri bile 70-80le gidiyor..yine ankara eskişehir yolunda hız limiti 50..ve 70le gitsen 190, 70in üstünde gitsen 247 lirayı yaptırıyorlar..az mı 247 lira :D kemer cezası çok kestiler bir ara, şimdi baksana bir çevrene kemer takmayan kaç kişi kaldı ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2010, 11:27:17 »
Konu lütfen böyle kullanmayin diye acilmis.

Ondan sonra kopmus. Elektrik soku vermeler vs.
Yahu burayi okuyan insanlara nasil bir imaj cizildiginin farkinda mi herkes?
Lütfen kücüklere kötü örnek olmayalim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2010, 11:30:09 »

Özcan'da Vw kullanıyor Hakkı. :):):)

E oda artiz :D Hemide Türkücü :D

Artiz ne arar la bazarda :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2010, 11:36:54 »
Bir musibet bin nasihattan iyidir.devam etsinler görürler anyayı konyayı..
tuncay bey inşallah o musibet lerin içinde masum insanlar olmaz... malum o uslanmazlara acımam da karşıdan gelene zarar verirlerse o kötü...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2010, 11:46:50 »
nasıl yetersiz abi ya, hız sınırını %30 geçip yakalandın mı 247 lirayı geçiriyorlar, evlat acısı gibi koyuyor..üstelik hız limitleri de bence çok çok düşük..60 yılında konmuştu sanırım bu limitler..şu anda 100km hıza 10sn altında çıkan, 100kmden 0kmye 35-40mt içinde duran araçlara biniyoruz..izmirde istihkam yolunda hız limiti 30...bırak 30u, 60la gitsen kıyamet kopuyor, belediye otobüsleri bile 70-80le gidiyor..yine ankara eskişehir yolunda hız limiti 50..ve 70le gitsen 190, 70in üstünde gitsen 247 lirayı yaptırıyorlar..az mı 247 lira :D kemer cezası çok kestiler bir ara, şimdi baksana bir çevrene kemer takmayan kaç kişi kaldı ?
türkay ım yollarımızda 35-40 mt de duran araçların yanı sıra 200 mt de duramayan araçlarda var. ayrıca kemer cezası kestiler de fena mı ettiler. dediğin gibi millet takıyor canını koruyor. emniyet genel müdürü ve içişleri bakanı kırıkkaleli olduğu için pilot bölge seçildi kırıkkale. her yer mobese (sokaklar bile), bir de hız sınırını öyle bir sıktılarki geçen yıl, aynı yola, aynı istikamete 1 kilometre arayla iki radar iki çevirme koyduklarını bilirim, birini geçen ikinciye muhakkak düşüyor, bazı psikopatlar ikisine de düşüyor. herneyse şu anda kırıkkalede hız yapan bir allah kulu bulamazsın. şehirden transit geçenler düşüyor artık radarlara...

modifiyeye gelince çok haklısın, belli standartlar ve kurallar çerçevesinde serbest olmamlı bazı şeyler... ben sevmeyebilirim ama tutkunları var sonuçta...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2010, 11:55:26 »
murat abi sonuçta muayene olayının özelleştirilmesinin nedeni de o 200mt mesafede duramayan araçları trafikten temizlemek değilmiydi? şimdi herkes tüv-türk korkusundan bakımlarını aksatmıyor, "amanın çok sıkılar" diyerek aracının eksiklerini tamamlıyor..fren testi var muayenede, ağır kusur der ve geçemezsin muayeneden öyle duramayan arabayla..ben cezalardan gayet memnunum, kemer bir bilinçtir, bilinçsiz adamı da zorla bilinçlendiriyorlar, çok da iyi yapıyorlar
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2010, 19:59:54 »

:) ben 22 yıllık hayatımda çanakkale dısına cıkmadıgım taktırde hıcmı hıc kemer takmadım acı ama gercek ıtıraf edıyorum...Tamam buyuk sehırlerde trafık kanunları sıkı tutuluyor olabılır ama youn duserse senı ben buraalrda gezdıreyım neler neler var polıs yetersız kalıyor ben 3 ay once cevırıldım hayatımda ılk defa canakakle merkezde saolsunlar o zamankı corollam 34 plakaydı yolları  bılmıyorum dıyerek yırttım :D helekı yasadıgım ılce lapsekıye bakrsak o kdar trafık ısıgı konuldu yazık gunah yapılan masrafa hıcbır allahın kulu uymuyor 1-2 defa polıs cea yazdı ama artık buranın polısı uzun süredir burda oldugundan herkezı tanıyor ceza yazamıyor kazalar olmuyormu cok.ınanırmıısn 3 gun once 4 tane ustuste kaza meydana gelmıs hepsıde ısıklara uymamaktan anlayacagın trafık polıslerı yeterlı olamıyor boyle kucuk ıl ve ılcelerde...Radar uygulamsı var canakkale ızmır yolunda adamalrın geldıgı gun saat bellı oo saatlerde 90 km hızla gıt radara yakalanma hayatta kımse senı durdurmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2010, 20:46:48 »
 Taylan Bey,  4 yıldır kemer takmıyorum demek istediniz herhalde. :) Bence kemer takın ve kural hatası için trafik polislerinin engellemesini beklemeyin. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2010, 20:54:09 »
Taylan Bey,  4 yıldır kemer takmıyorum demek istediniz herhalde. :) Bence kemer takın ve kural hatası için trafik polislerinin engellemesini beklemeyin. :)
yolcuyken de takmamıştır kemal abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 25, 2010, 21:00:46 »
yolcuyken de takmamıştır kemal abi :)
  olabilir. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #31 : Şubat 25, 2010, 21:07:12 »
4 degılde 6 yıl diyelım 16 yasından beri arac sahıbıyım evımız ilçe  merkezine uzak falan dıye neyse ben cok kötu bısey yapıyorum, bılıyorum ama malesef alısılmamıslık var izmirde -bursada kalırken her zman kullanıyorum ama buraya gelınce genllıkle kısa mesafe kullandıgım ıcın usenıyorum:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 25, 2010, 22:28:51 »
4 degılde 6 yıl diyelım 16 yasından beri arac sahıbıyım evımız ilçe  merkezine uzak falan dıye neyse ben cok kötu bısey yapıyorum, bılıyorum ama malesef alısılmamıslık var izmirde -bursada kalırken her zman kullanıyorum ama buraya gelınce genllıkle kısa mesafe kullandıgım ıcın usenıyorum:(
   Kısa mesafe bile olsa emniyetimiz açısından kullanmakta fayda var. Çok az hız yapsak bile, ani bir tehlikede başımız cama çarpabilir veya göğsümüz direksiyona vurabilir. Ben böyle bir kaza görmüştüm eski şile yolunda. Çok dar ve virajlı yoldu. Kum yüklü iki kamyon çarpıştı.Şoförde görünen bir kötü durum olmadığı halde direksiyon kaburgasını ezdi ve iç kanamadan 15 dakika içinde hayatını kaybetti. :(

''Mme Jeanne Roland''