Gönderen Konu: Carina, Avensis Kalorifer Problemi !  (Okunma sayısı 8670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
Carina, Avensis Kalorifer Problemi !
« : Şubat 22, 2010, 09:13:09 »
Merhaba Arkadaşlar,

97 Carina var bende eşleniği araç sahibi olanlar (Corona,Avensis) ve konu hakkında bilgisi olanlara bir sorum olacak. Kalorifer sıcak ve havayı dıştan içe aktarım modundayken hava akışını ön cam olarak ayarladığımda, ön cam, sağ ve sol hava yönlendiricilerden sıcak hava veriyor (normal olarak) fakat, ortadaki iki adet yönlendiricden soğuk hava veriyor. Modu değiştirip hava akışını ön camdan, araç içi moda getirdiğimdeyse sıcak hava veriyor. Kontrollerini yaptığımda herhangi bir problemle karşılaşmadım. Çevremdeki 3 adet, 99 Avensisde de aynı sorunu tespit ettik. Merak ettiğim bu tip aracı olan arkadaşlardan bu sorunu yaşayan var mı ?

Saygılar

Toyota Club Türkiye

Carina, Avensis Kalorifer Problemi !
« : Şubat 22, 2010, 09:13:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina, Avensis Kalorifer Problemi !
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2010, 09:28:15 »
 Berker Bey sizin diğer araçlarda ve kendiniz aracınızda gözlemlemiş olduğunuz durum bir sorun değil...
 Yan havalandırmalar her daim devrededir. Orta havalandırmalar da ancak söylediğiniz gibi yüze hava verme konumuna aldığınızda üfler. Ancak yüze alınmadığı durumlarda soğuk üfleme gibi bir durum yoktur. Hiç üflemez. Ancak elinizi havalandırmanın önüne tuttuğunuzda serinlik hissedebilirsiniz. Bu da sıcak soğuk farkını gösterir size, yani soğuk üfleme olmaz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2010, 09:42:38 »
Sürekli olarak cama üfleme modunda tutuyorum. İç hava-dış hava ayarı da tam ortada. Motor ısınıncaya kadar olanlar hariç soğuk üfleme ile karşılaşmadım. İlk fırsatta dediğiniz gibi tam dış hava modunda bir deneyeceğim.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2010, 09:52:24 »
Ergün Bey,

Orta havalandırma yüze alınmadığı durumlarda ve diğer durumlarda bahsettiğiniz gibi devre dışı kalıyor, bunda bir sorun yok ancak, ön cam buğusunu almak için hava ön cama yönlendirildiğinde ön cam havalandırmasından ve yan havalandırmalardan ne şiddette sıcak hava geliyorsa orta havalandırmalardan o kadar soğuk hava geliyor. Burada soğuk havadan kastım dışarıdaki havayı alıp direk araç içine veriyor. Yani bahsettiğiniz gibi hafif bir serinlik hissetme durumu sözkonusu değil. direkt olarak hava üflüyor. Bu soruna aynı yıllarda üretilen Corolla ve Yarislerde rastlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2010, 10:01:17 »
bende de aynı problem var. problem mi onu da tam bilmiyorum işin aslı. yalnız benim o havalandırmaları kapatan ventilin kenarındaki yumuşak malzeme zamanla çürümüş, fanı maximum konuma aldığımda; ventili açarsam soğuk üflüyordu, kapatınca da ıslık sesi yaparak hafif hafif üflemeye devam ediyordu. geçen gün söktüm o ventilleri, o çürüyen malzemenin olduğu yere ince sünger yaptım. şimdi kaloriferi cama verince ventilleri kapatıyorum problem yok. ne ses ne üfleme...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2010, 10:22:16 »
amerikanlar low maintenance
toyota no maintenance
Err.. Well  maybe some sealing fix. :)
Ama insanın bir sorunu böyle kendisinin çözmesi çok zevkli bişey.

Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2010, 18:17:48 »
Evet bu sorun bende var sıcak havayı cama verdiğim zaman ortadaki gözlerden serin hava geliyor bir şeyler eskimiş içerde belli ki.
Geçen gün de hava baya buzludu kaloriferi cama verince ufacık bir çatlak vardı boydan boya cam çatladı :) sol alttan başlayıp silecek seviyesinde seyredip sağ alttan aşşagı indi :)
otomobil tutku Toyota Aşk'tır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2010, 20:11:04 »
amerikanlar low maintenance
toyota no maintenance
Err.. Well  maybe some sealing fix. :)
Ama insanın bir sorunu böyle kendisinin çözmesi çok zevkli bişey.

sonuçta sünger. çürüycek tabi. en kalitelisi olsa kaç yıl dayanır. kışın kalorifer, yazın klima. başka bi marka olsa plastikler kurabiye gibi gevrerdi. ama o son dediğine katılıyorum. arabanın biryerlerinde parmak izim olması, bazı sorunları kendi ellerimle çözmem gibi zevk veremez bana başka birşey.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2010, 22:28:48 »
Evet bu sorun bende var sıcak havayı cama verdiğim zaman ortadaki gözlerden serin hava geliyor bir şeyler eskimiş içerde belli ki.
Geçen gün de hava baya buzludu kaloriferi cama verince ufacık bir çatlak vardı boydan boya cam çatladı :) sol alttan başlayıp silecek seviyesinde seyredip sağ alttan aşşagı indi :)
aynısını bende yaşadım, cam hala çatlak, corona ve carinaların kronik sorunuymuş, camda ufak bi çatlak varsa iş bitmiş demektir:))

orta menfezden soğuk hava üfleme sorunu bende de var, ama çözmeye uğraşmadım, tembellik işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2010, 21:07:37 »
Aynı sorun Carina 97 aracımda da var sadece ön cam'a vermeme rağmen orta kanaldan soğuk hava akışı devam ediyor normalde kesmesi lazım:s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 avensis T27
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2010, 01:15:09 »
Aynı sorun Carina 97 aracımda da var sadece ön cam'a vermeme rağmen orta kanaldan soğuk hava akışı devam ediyor normalde kesmesi lazım:

orta perdelerden  sıcak  hava sadece  hava yönlendirme düğmesi  ön konsol üfleme moduna ayarlanırsa sıcak hava alabilirsiniz.
diğer üfleme pozizyonlarda soğuk üflemektedir ,  2001 avensis kitabçıklarına daha tetaylı görebilirsiniz

dış hava  değilde  iç hava sirkilasyonunu kullanıldığında fazla hissedilmiyor hele birde orta perdeler kapalı ise   dolayısıyla  orta perde açık  dış hava açık üfleme sadece  cam veya ayak moduna alınca bir problemle karkarşıya kalmış gibi oluyoruz lakin bu soğuk hava olayı normal bir durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2010, 20:53:40 »
98 avensiste aynı sorun var. Hatta Soğuk sıcak düğmesindede tam sıcak konuma alınca tam ısıtma yapmıyor, bir iki diş yukarda tutunca tam ısıtma yapıyor :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2010, 21:11:05 »
Bndede aynı problem var ne yazıkkı ama servisin soyledıgı bu bı arıza degılmiş cama verıldıgınde sıcak havayı buraya yonlendırıyormus on ıkı ızgaradan ıse cok hafıf bı serınlık gelebılecegını belırttıler . fakat bu durumda hava ne verıldıgı zaman normallesıyor hatta one verdıgım zmnda kenardakı ızgaralar ortalardan daha sıcak uflıyor fakat ortalar ılık duzeyde daha sonra ıyıce ısınıyor anlamıs degılım :S ama klimada hersey normal calısıyor
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2010, 08:46:15 »
Bndede aynı problem var ne yazıkkı ama servisin soyledıgı bu bı arıza degılmiş cama verıldıgınde sıcak havayı buraya yonlendırıyormus on ıkı ızgaradan ıse cok hafıf bı serınlık gelebılecegını belırttıler . fakat bu durumda hava ne verıldıgı zaman normallesıyor hatta one verdıgım zmnda kenardakı ızgaralar ortalardan daha sıcak uflıyor fakat ortalar ılık duzeyde daha sonra ıyıce ısınıyor anlamıs degılım :S ama klimada hersey normal calısıyor

Türkçe yazım kurallarına dikkat edelim lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 10, 2010, 11:10:27 »
ben 2 hafta kadar once 93 model corona apex aldım,okuduktan sonra dıkkat ettım bende de aynı sorun var mı dıye ama bende soguk uflemıyor.
oto hamam kadıköy. tüm toyotacı arkadaşlarımı beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2010, 00:23:56 »
Türkçe yazım kurallarına dikkat edelim lütfen.

Tabıkı bunu gozardı etmeden yazıyorum zaten ama arada ufak tefek yanlıs yazılımlar cıkıyor elbette. forumumuzda bı edebıyat dersı verılır duzeyde dıkkatlı yazmamızı beklemıyorsunuz umarım. bu uyarınız ıcın tesekkur ederım ama nokta vırgul harıcınde cok buyuk  bı bozukluk olmadıkca bıraz daha goz ardı etmenızı ısterdım. 
 saygılar
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2010, 12:07:15 »
Tabi ki hiç kimsenin hatasız yazmasını beklemiyoruz, bu çok anlamsız olurdu zaten ama mümkün mertebe özen göstermenizi istiyoruz. Mesela i harfi yerine ı harfi kullanmanızın bilgisizlik ve dikkatsizlik ile alakalı olduğunu sanmıyorum...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2010, 09:07:12 »
Merhabalar bende bir hafta önce 98 otomatik carina aldım. Bu bir sorunmu bilmem ama aynı sorun bende de var. Bir arıza olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2010, 09:42:28 »
Merhabalar bende bir hafta önce 98 otomatik carina aldım. Bu bir sorunmu bilmem ama aynı sorun bende de var. Bir arıza olduğunu düşünmüyorum.
İngiltereden gelen bilgiye göre de bu bir arıza değil. İçimiz rahat olabilir artık arkadaşlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 15, 2010, 10:41:56 »
Benimkinde de bir sorun yok. Belli belirsiz ve ılık..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac