Gönderen Konu: Carina, Avensis Kalorifer Problemi !  (Okunma sayısı 8672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Carina, Avensis Kalorifer Problemi !
« Yanıtla #20 : Eylül 03, 2010, 10:52:26 »
Arkadaşlar bendede carina var 4 ay oldu alalı denemiştim aldığımda çok güzel ısıtıyordu hatırlıyorum yüz ve ayak pozisyonunda sıck geliyordu şimdi o pozisyonda açtığımda sıcak alamıyorum ılık gibi geliyor klima açtığımdada sıcak yok soğuk geliyor halbuki ayar düğmesi sıcakta..Ben anlamadım önümüzde kış ..Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olurmusunuz..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 03, 2010, 10:52:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 03, 2018, 20:43:37 »
Herkese merhabalar. Kalorifer ile ilgili benim de bir problemim var. Bu konunun üzerinden epey vakit geçmiş ancak yeni konu açmamak için buradan sorunumu iletmek istiyorum.

Kalorifer sıcak havayı üflerken ön ventillerden bir anda soğuğa dönüyor. Aslında soğuk üflüyor değil de sıcak üflemeyi kesiyor ve üflemenin şiddeti de düşüyor. Sanki sıcak havayı veren bişey kapanıyor gibi. Sonra bi süre sonra tekrar olması gereken şiddette ve sıcaklıkta tekrar üflemeye devam ediyor. Bu böylece devam ediyor.

Mesela ayar sadece ön ventillerdeyken sıcaktan soğuğa(yada serine) döndüğünde yönlendiriciyi ayak-ön'e çevirdiğimde kısa bir aradan sonra sıcak ve şiddetli üflemeye devam ediyor. Aracımda lpg yok. Nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. Yönlendirici klapede sorun olabilir mi? Bu arada ön ventilleri tamamen kapattığımda şiddetli bir ıslık sesi geliyor ki bu da ayrı bir problem. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.