Gönderen Konu: 2001 corolla Sol Special çekiş problemi  (Okunma sayısı 8280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür edildi
2001 corolla Sol Special çekiş problemi
« : Şubat 18, 2010, 11:56:14 »
2001 model sol special otomatik corollam var. alalı iki ay oldu. araxıma gaz taktırdım. gaz taktırdıktan sonra arabada çekiş problemi olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü bundan önce yine sıralı sistem 1,3 motor hundai accentin performansını bile yakalayamadım. accent de benzin-lpg arasında neredeyse çekiş farkı yokken, corollada bu farkın çok fazla olduğunu gördüm.. daha sonra aynı sorunun benzinde de olduğunu farkettim.. yani normal trafikte en kötü araçlar bile beni geçiyor. araba bir türlü kendini toparlayamıyor. hafif rampada bile bayılıyor.bir de tam gazda vites düşüp devir yükseltmesi gerekirken(otomatik old. için) tam gaz yaptığımda araba birden boğuluyor gibi oluyor. tam gaz sorunu rölentideyken bile böyle.ama gaza yavaş yavaş bastığınızda devir yükseliyor. arabanın çekişinden şüphelenince gazı taktırdığım yerde kontrol yaptırdım herşey nornal dediler. Daha sonra da bir motor ustasına gösterdim. aracım katalizörde probleminin olabileceğini ve ya zincirin bir ya da bir kaç dişli atlayarak çalıştığını söyledi. bunun içinde motor üst kapaını açmamız gerektiğini söyledi. sorun ne olabilir. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkür ederim...
2002 1.6 COROLLA TERRA VVT-I AC

Toyota Club Türkiye

2001 corolla Sol Special çekiş problemi
« : Şubat 18, 2010, 11:56:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla Sol Special çekiş problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2010, 12:45:40 »
 Ali Bey;
 Yeni Üyelerimizin kendilerini Tanışma bölümünde yaş, şehir ve meslek gibi yüzeysel özelliklerinden bahsederek tanışma mesajı yazmaları gerekiyor.
 Sizi de bu doğrultuda öncelikle Tanışma bölümümüze davet ediyorum...
 İyi Forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2010, 13:07:54 »
aracınızda benzindeyken   bi anormallik hissi almıyosanız   sadece gazda  alıyosanız ozaman sorun  gaz sistemi  montajından da olabilir    sistemin markasından çok montaj ustalıgı daha önemlidir
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2010, 19:46:38 »
dediğim gibi daha sonra benzinde de problemin olduğunu fark ettim. yani problem iki tarafta da var. bir de gaz ı ankarada da benim bildiğim en iyi yere taktırdım. daha önce de oraya taktırmıştım. şimdi de oraya taktırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2010, 19:57:53 »
zincirin bikaç  dişli atlaması dediniz sente ayarı kaçık demektir   bu önemli bi husustur  siz iyi bi ustaya aracı baktırın bence
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2010, 01:35:08 »
zincir birkaç diş atlasa araba çalışmaz.bir diş avans ta olur belki ama birkaç mümkünatı yok...
periyodik bakımların tammı ?
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2010, 08:18:39 »
  Kayışda hadi belki diş atma olabilir ama zincirde sistem açılmadan mümkün değil.
 Bence egzoz sistemi kontrolü ve aracı servisde bir diagnosa bağlıyarak olaya yaklaşmak en doğrusu olur.

Kendinizi bizlere tanıttığınız için de teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2010, 10:47:28 »
ali kardeşim senin anlattıklarına göre aracında hava akışmetre sorunu var bunu çözümü çok basittir eğer hava akışmetren temizlenirse olay çözülecektit..
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 19, 2010, 12:53:19 »
arabamın bakımları tam.. hava akışmetre akış sensörü şeklinde forumda bahsedilen aygıtmıdır? nasıl temizlenir. kendim yapabilirmiyim..bu işlemi yapıp sonuç alamzasam serviste programla baktırayım diyorum... görüşlerinizi bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2010, 01:00:49 »
ali bey bozulma zamanları 2000-01-02 modellerin.
bir süre sonra net okumuyor.
ben temizleyeli (2.ye) bir -birbuçuk hafta olmuştur.
ilk temizlediğim gün tem de acoordun arkasından kopmadım.alt devir olsun mükemmeldi gazın tepkileri yine bıraktı kendini.değiştirirsem mükemmel olucak öyle diyeyim
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2010, 22:50:04 »
aynı sorun bende de var 2000 1.4 terra arac hiç seri değil bendeki aracın tüm bakımları tam hatta debriyajı bile yeni değiştirdim.hava akış sensörüne baktıracam.1. vitesten 2.vitese atınca araba hızlanmıyo.sanki araba boğulmuşta çalışmış gibi oluyor.bu arada benim araçta benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2010, 09:37:58 »
Merhaba arkadaşlar...
aracımın hava akış sensörünü ve boğaz kelebeğini temizledim..aracın çalışması ve rölantisi değişti. çekişte de az bi değişme gördüm. ama araba yığılmaya devam ediyor. usta egzosu manifolttan söktü rölantide tam gaz yapınca aynı boğulma yine meydana geliyor. katalizör olmadığını anlamış olduk. Usta aynı druumla daha önce de karşılaştığını o aracın sibop sıkıştırması sonucu yanma yeterincxe iyi gerçekleşmediğinden boğuluyor ve çekmiyor dedi. bunun içinde kapağı açmamız gerektiğini 700-750 tl gibi bir fiyata mal olacağını söyledi.
bir ikinci ihtimal olarak ta emme manifoltunda 4 tane kelebek olduğunu bunlarında açılma sorunu varsa bunu yapabileceğini eğer sorun buradaysa da mototru açmadan halledeileceklerini söyledi..
ne dersiniz?? fikirlerinizi bekliyorum...
Ferhat bey görüşleriniz için teşekkür ederim. bir de sizin dediğinizi deneyeyim.. Bu ürünleri(carbon cleaner ve WYNN's) nerede bulabilirim ve nasıl kullanacağım. teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2010, 10:12:00 »
Rölantide her hangi bir anormallik yok öyle değil mi. Subap rölantiyi de bozardı diye düşünüyorum. "Gaza yavaş basınca devir yükseliyor" demişsiniz. Kelebek teorisi daha mantıklı geldi. Subap sorunu bi de motor ısındıkça kötüye gider. Umarım böyledir...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 22, 2010, 16:57:02 »
rölanti sorunu yok arabanın. yani biraz vardı ama oda hava akış sensöründeki temizlikten sonra çok güzel çalışıyor şu anda. sübap ileustaların sibop dediği şey aynı herhalde. ısındıkça kötüye gitmiyor. araba ısındıkça özellikle benzinde daha iyi performans sergiliyor. ama yine de bazen rampa bile diyemeyeceğimiz yerlerde çok düşüyor. bir boşta çalışırken bile tam gaz yaptığımızda birden boğuluyor. ama gaza yavaş yavaş basıp deviri yükselttiğimizde maksimum 6500-6700 devire felan çıkıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2010, 17:25:04 »
Sibop olduğunu sanmıyorum. Gaz sistemi (throttle tabir edilen) ile ilgili bişeydir tahminimce. Gaz pedalından bile olabilir. Umarım hallolour.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2010, 16:54:52 »
arakadaşlar sorun çözüldü. emme manifoltundaki kelebekler arızalı imiş usta tamir ettik. dedi. hakikaten de istediğim , beklediğim çekiş gücüne kavuşmuş oldum...herkese teekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2010, 17:12:35 »
Çok sevindim
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 24, 2010, 09:55:35 »
Geçmiş olsun, paylaştığınız için teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 24, 2010, 11:54:49 »
geçmiş olsun. sibop kapağını açtırmamanız isabet olmuş. umarım paylaşımınız diğer formcu arkadaşlara (başta ben) tecrübe olur...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #19 : Nisan 19, 2010, 19:56:30 »
selam  ben 99 corolla alacağım da 1.3 86 beygir olanlardan,arabayı sürerken bişey dikkatimi çekti araba 3000 devre kadar kendini 115 beygirlik bi focus gibi atarken 3000 devirden sonra inanılmaz bir biçimde yığılıp kalıyor ayrıca aynı rampada tamamen dolu bi O403 den tokat yiyor(otobüsle kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama =) ) acaba yukarıda bahsettiğiniz sorunda böyle bi sorunmu ve çaresi hava akışmetre ve emme manifoldundan mı geçer bir de ayrıca sorunu çözdüren arkadaşım ne kadara yaptırdığını söylerse sevinirim