Gönderen Konu: Küresel Isınma...  (Okunma sayısı 2365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Küresel Isınma...
« : Şubat 27, 2007, 00:48:04 »
Herkese merhaba ! Tüm dünyada küresel ısınmaya karşı ortak bir eylem!...

Eylem planı şu: yerel saatlerin farklılığı gözetilmeksizin
bütün dünyada 1 Mart 19.55-20.00 arası tüm enerji kaynakları kesilecek.

Evde ya da işteyseniz şalterler inecek! Arabadaysanız yol kenarına çekeceksiniz vs.

Yapabilen yapacak ! Amaç bütün dünyada yer alacak bu 5 dakikalık kesintiyle meydana gelecek enerji
tasarrufuyla karar mercilerinin dikkatini çekmek.

Bu bilgiyi ne kadar çok kişiye iletirseniz eylemin kapsamı o kadar büyük olur...

Toyota Club Türkiye

Küresel Isınma...
« : Şubat 27, 2007, 00:48:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2007, 12:05:39 »
Dünyanın bu köşesinde zaten istemesek de zırt pırt kesiliyor enerjimiz. Eyleme gerek yok hahaha...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2007, 16:20:10 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Dünyanın bu köşesinde zaten istemesek de zırt pırt kesiliyor enerjimiz. Eyleme gerek yok hahaha...
[/quote]

Sizin gibi düşünenlerin yüzünden böyleyiz ya hahaha... Aman siz katılmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2007, 17:37:16 »
Bu tür eylemler bilincin oluşması açısından çok iyi ama tek çare Bush yönetiminin bir an önce gitmesidir.  Adamlar ısrarla küresel ısınma diye bir sorun olmadığını iddaa etmeye devam ediyorlar. Hatta bu konuda rapor hazırlayan bilim adamlarını bile satın almaya çalışıyorlar. Dünya 1-2 derece ısınsa ne olurmuş, bu dünyanın ısınma-soğuma periyotlarından biriymiş, alınması istenen önlemler ABD'yi zayıflatmak için düzenlenen komplolarmış, vesaire, vesaire... ABD gibi bir ülkeyi böyle paranoyak bir hükümetin yönetmesi dünya açısından çok büyük bir şansızlık. ABD yönetimi, önce ekonomi sonra ekoloji demeye bırakıp, atmosfere sera gazlarının salınımlarını sınırlayan uluslararası protokollere uymayı kabul etmezse işimiz çok zor gerçekten. Şu anda yapabileceğimiz tek şey 2008 yılında yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'den Al Gore'un başkan seçilmesini umut etmektir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2007, 17:38:38 »
şakadan öyle söylemiştir canım, hemen kızmanyın

ki bu konuda haklı da, yıllarca yurt dışında kalmış biri olarak söyleyebilirim, bir kere elektrik kesildiğini gördüm. O da şiddetli fırtına yüzünden bir ağacın elektrik direğine devrilmesi yüzünden olmuştu, yaklaşık 15 dakika sürmüştü ve sadece bir sokağı etkilemişti.

yerel saat gözetmeksizin ne demek oluyor anlamış değilim ama, Herkes yerel saatte yaparsa pek bir anlamı kalmıyor ki zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2007, 20:46:38 »
Evet herkes kendi yerel saati  ile yaparsa bir anlamı kalmaz tüm Dünya aynı anda yaparsa daha etkili olmaz mı?
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Küresel Isınma...
« Yanıtla #6 : Şubat 28, 2007, 16:26:49 »
bu eylem kararı nerde alınmış... bizim neden haberimiz olmadı .. benden 10 dakika

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2007, 16:54:08 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Sizin gibi düşünenlerin yüzünden böyleyiz ya hahaha... Aman siz katılmayın.
[/quote]
Bunu ciddi söylüyor olamazsınız. Ne alakası var...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2007, 21:36:23 »
Bu tabiki bir eylem'di. bir tepkiydi, çözüm değil...

Seni diğerlerinden farksız yapmaya tüm gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada,
kendin olarak kalabilmek, Dünya'nın en zor savaşını vermek demektir.
Bu savaş başladığında asla bitmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
Küresel Isınma...
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2007, 17:02:26 »
biz dün 19.55-20.00 arası şalterleri indirdik ama pek fazla yapan yoktu çevrede.bazı gazete ve tv kanallarında da verdiler.belki insanlar birbirlerinde duya duya yapmaya başlarlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Küresel Isınma...
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2007, 23:28:02 »
İnsanların düşünmesi, eylem yapması ve birliktelikle hareket etmesi lazım. Yoksa eylemin en büyüğünü doğa bizzat yapacak.

Ama en basit bir eylemi bile " mum söndü oynuyorlar " gibi hayvanca yorumlayan siyasiler oldukça temel politikaların da değişmeyeceği ortada.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2007, 13:17:15 »
Bir eylem yapalım dedik onu da beceremedik!!!

Küresel eyleme Türk yorumu...

Küresel ısınmaya karşı uyarı amacıyla 1 Mart Perşembe günü saat 19.55-20.00 arasında tüm dünyada uygulanan 'beş dakikalık enerji tasarrufu' eylemi, Türkiye'nin elektrik tüketimine yansımadı. Eylemin olduğu saatte elektrik tüketimi azalacağına artış gösterdi.
Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla dünya çapında yapılan beş dakikalık eylem sırasında, yerel saatle 19.55-20.00 arasında elektrik şartellerinin kapatılması ve motorlu araçların durdurulması hedeflendi.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'de de bazı sivil toplum örgütleri halkın eyleme katılımını sağlamak için yoğun girişimlerde bulundu. Ancak halk eyleme ilgisiz kaldı. Bu ilgisizlik o günkü elektrik tüketim rakamlarında da kendini gösterdi. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) verilerine göre, eylemin yapıldığı saatlerde tüketilen elektrik, 21 bin 914 megavat saat kurulu güçte santralın üretimiyle karşılandı. Bu rakam, son bir aylık dönemdeki perşembe günlerinin o saatteki ikinci en yüksek tüketim rakamını oluşturuyor.
Önceki en yüksek rakam ise 1 Şubat Perşembe günü 22 bin 676 megavat saat olarak kaydedildi.

Ne kadar duyarlı bir milletiz değil mi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2007, 16:37:23 »
Yasemin Hanım araba(ları)nızı haftada kaç kez yıkıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2007, 20:05:39 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Yasemin Hanım araba(ları)nızı haftada kaç kez yıkıyorsunuz?
[/quote]

Benim bir tane kendi adıma arabam var. Havalar yağışlı ise hafif yokuş bir yere park ediyorum.
Yağmur yıkıyor benim yerime. Eğer çok kirlendi ise Sonax'ta ayda yada iki hafta da bir iç-dış yıkatıyorum.
Bütçe meselesi birazda...
Neden sordunuz çok merak ediyorum??

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2007, 23:59:28 »
selim abi suyun bittigini vurgulayacak herhal ondan sormustur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2007, 00:35:39 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
selim abi suyun bittigini vurgulayacak herhal ondan sormustur....
[/quote]

Selam Çoşkun, Yakup gitti demek. Biraz üzüldüm. Pırıl pırıl arabaydı ve sen ona gözün gibi bakıyordun.
İnşallah değerinde satmışsınızdır. Alan hayrını görsün ne diyelim. 206'lar da çok güzel ve daha spor...
Yeni arabanızı güle güle kullanın Allah kazadan beladan esirgesin. 206'nın rengi ne renk?? Birde herhalde henkelin şişesini hala bulamadın ya da unuttun? Okuyor musun? Benimde senin yaşlarında bir yiğenim var o da araba sevdalısı. Lise 2'ye gidiyor. Modifiyeye çok meraklı ders mers hak getire...  

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Küresel Isınma...
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2007, 00:53:38 »
yasemın abla sanada merhaba oncelıkle tesekur ederım.araba beyaz renk.henkelın cılasını forum da bulamadıgımı yazmıstım ama gozunden kacmıs herhal.valla yakuppa modlama yapamadıgım ıcın gıttı ıyı arabaydı gercı yabancıya gıtmedı her zaman gozumun onunde olacak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2007, 00:54:02 »
Lisedeyken bende araba delisiydim. Gerçi hala deliyim ama biraz duruldum sanki. Mahalledeki arkadaşlar okuldan geldikten sonra ders çalışırdı, ben ise kapının önunde arabayı siler, biraz turlardım. O zaman ehliyetim olmadığı için sadece bizim mahallede dolaşıyordum. Az da dayak yemedim babamdan şu ders konusunda...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2007, 01:42:26 »
Alıntı yapılan: demir_mert
Lisedeyken bende araba delisiydim. Gerçi hala deliyim ama biraz duruldum sanki. Mahalledeki arkadaşlar okuldan geldikten sonra ders çalışırdı, ben ise kapının önunde arabayı siler, biraz turlardım. O zaman ehliyetim olmadığı için sadece bizim mahallede dolaşıyordum. Az da dayak yemedim babamdan şu ders konusunda...
[/quote]

Peki sonra okuya bildiniz mi? Lise yılları en güzel yılları aslında okuma çağının... İnsan büyüyünce yani ehliyetini aldıktan sonra istediği kadar belki bir ömür araba sürebilir ama okul çağı geçip gitti mi biraz zor okur. İzah etmeye çalışsakta maalesef anlamıyor...İnsan birazda o günlerin kıymetini şimdi, yani iş işten geçince anlıyor...Siz gene mahallede turluyormuş sunuz... Bunu hiç sormayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Küresel Isınma...
« Yanıtla #19 : Mart 06, 2007, 22:56:24 »
Şu an Beykent Üniversitesi, Uluslararası Lojistik Bölümü'nde okumaktayım. Liseyi hiç kalmadan bitirdim. Aslında eğitim sisteminin yanlışlığından da faydalandım. Lise 2 deyken 9 dersten başarısız bir şekilde lise 3 e geçtim. Dersleri vermek kolay olmadı açıkçası ama sonunda verdim.
Araba deliliği konusuna gelince; sağolsun babam benden arabayı hiç esirgemedi. Adamcağızın en büyük isteği okumamdı ve okumam içinde arabayı bırakmam gerektiğini düşünürdü. Bende hem onu hem de kendimi mutlu ettim. Arabaya olan ilgimi sürdürürken okumayı başardım. Arada bir tokatını yedik ama şu an ki durumdan bende mutluyum o da mutlu.
Artık arabanın benim için pek bir önemi yok. Eskiden her gün yıkadığım arabayı şu an iki haftada bir zor yıkatıyorum. Bazı düşünceleri aştım herhalde ya da bazı hevesler azaldı. Zamanla sizin yeğeniniz de benim gibi olur. Eminim ki 19-20 yaşına gelince bazı şeylerin farkına varır. Siz hiç endişe etmeyin.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri