Gönderen Konu: Akü Sorunu  (Okunma sayısı 14739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Sorunu
« Yanıtla #40 : Nisan 12, 2010, 13:41:02 »
tşkrler alper bey..
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 12, 2010, 13:41:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Şubat 10, 2011, 05:38:34 »
arkadaşlar 96 xei aracım var km si 59 bin küsürde aküsü yu-as-sa 45 amper bilemiyorum belkide orjinal aküsüdür gerçi 15 yaşında benim araç ama fazla km yapmamış bilemiyorum artık neyse araç 2 yıldır bende akü lambası bazen yeşil yanıyor bazen siyah ancak siyahta olsa bile yine çalışıyor 3 kezde farları açık unuttum 1 ve 2 yi takviye kablosu 3.yü iterek çalıştırdık aynı aküyle devam ediyorum ama dediğim gibi bazen yeşil yanıyor bazen yanmıyor şimdi bi ölçüm yaptırayım desem elektrikçiye akü bitik dicek kesin akü satmak için ben istanbulda olduğum için genelde yoğun trafikteyim acaba bu yüzden mi akü dolmuyor da süratli gitttiğim zaman yeşil yanıyor tabi kalkışlarda da yeşilin yanmadığı zaman farlarda hafif kararma oluyor ben bunu şarjamı bıraktırsam akü mü alsam karar veremedim çünkü aracın çalışmasında sorun olmuyor.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 10, 2011, 09:07:51 »
Mustafa bey konu olmuş 1 yıl neredeyse :) hortlamış biraz :) Biten akü değişir bunun çaresi yok ;) şarjdır, 2.eldir, çıkmadır vs olmaz bu akü işinin :) sıkıntılı olur. Kabuslara devam etmeyin derim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #43 : Şubat 10, 2011, 20:34:42 »
metin bey baktım konu ölmüş bi hortlatayım dedim :D hortlar inşallah :D metin aküyü değiştireyim sorun değil de araba çalıştırırken sorun olmuyo ki araba gayet güzel çalışıyor valla aracı çalıştırmada sıkıntı olsa hemen gidip değiştircem bide bu akü fabrikadan çıkan orjinal akü olabilirmi çünkü benim araç fazla km yapmamış ama bi akü araçla fazla km yapmazsan 15 sene dayanırmı ki bunların orjinal aküsü yu-as-sa benim arabada ki aküde aynı marka neyse sonuç yakın zamanda aküyü değiştireyim en iyisi :D
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 10, 2011, 23:12:57 »
Ben imalat tarihinin üstünden 15-16 yıl geçmiş hiç akü görmedim bu yaşıma kadar en azından onu söyleyebilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Şubat 10, 2011, 23:26:40 »
bende bi inceleyim bakayım üretim tarihini görebilecekmiyim markayı bile zor gördüm nerde yazar ki bunun üretim tarihi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 11, 2011, 20:26:22 »
arkadaşlar 96 xei aracım var km si 59 bin küsürde aküsü yu-as-sa 45 amper bilemiyorum belkide orjinal aküsüdür gerçi 15 yaşında benim araç ama fazla km yapmamış bilemiyorum artık neyse araç 2 yıldır bende ...

Mustafa Bey, merak ettim aracınızı bir tanıdıktan mı aldınız? siz aracı aldığınızda km si kaçtı ? ve km sinden eminmisiniz? Aküye gelince, o kadar az çalışmayla, aracın ilk aküsü olma ihtimali epey düşük eğer ilk kullanıcısı bilgili ve titiz biri değilse. Plastik aksam üzerinde mutlaka sıcak baskılı bir tarih kodu vardır, silip incelerseniz görebilmeniz lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 11, 2011, 23:10:25 »
eftal bey aracı 2 sene önce sahibinden.com da bulmuştum 49 bin km deydi emekli ast subaydı sahibi gayet iyi bakmış araca derindere serviside orjinal km olduğunu onayladı zaten araç kendini belli ediyor yedek lastiği bile sıfır kullanılmadı duruyor.Ben bursa karacabey den aldım bu aracı valla binip şöle bi tur dahi atmadım çalıştırdım baktım çalışıyo motor kapağını falan açtım baktım bagajına falan gayet güzeldi yani ne bi ustaya götürdüm ne bişey baktım içime sindi aldım sonra zeytinburnu derindere servisinde komple kontrolden geçti araç servis şefi bile çok temiz araç almışsın dedi birazda şans işi işte :) şimdi çıkıcam yine bakıcam şunun üretim tarihine gerçi o kadar baktım göremedim ama yine bakayım baskı falan varmı diye.Şu km konusu hakkında son bişey söyleyim ben aracı aldığımda iş yerindeki herkez dalga geçti km si ile oynanmış araç almışsın seni kazıklamışlar dedi servis de km orjinal deyince sustular çok şükür :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 12, 2011, 04:49:48 »
aküye baktım da etiketin olduğu kısımdan kelepçe var büyük ihtimal üretim tarihi onun altında yazıyor bende o kelepçeyi sökmek istemedim doğrusu değişim yaparken bakıcaz artık ama gerçekten çok merak ediyorum üretim tarihini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 12, 2011, 12:23:35 »
Aracınızın ilk defada çalışması sizi yanıltmasın. Bir yaz günü bile olsa aracınızı ilk marşta çalıştırıp uzun bir yolculuk sonunda park ettiğiniz yerde ertesi gün marşa bastığınızda o meşhur "tık" sesiyle karşılaşabilirsiniz ve mecburi olarak o bölgeden eski beklemiş bir akü satın almak durumunda kalabilirsiniz.  En iyisi akünüzün gerilimini şimdiden ölçtürmek ve test etmek, bunun için nette epeyce bir bilgi var. Bir tv tamircisi bile akü geriliminizi şartları yerine getirerek ölçebilir. Akünüzün su seviyesini  de şimdiden açıp bir kontrol edin.

İkinci husus şimdiden , mesela Mutlu akünün web sitesinden bayilerinin yerini bulun , akünüzü belirleyin yer müsaitse 60 Ah lik değilse  orjinali 45 Ah lik akü fiyatlarını sorun en ucuz ve size yakın olanından alın , ya da bu fiyatı size yakın bayilerden talep edin. Tabii ki üretim tarihlerini sorun ve ambalaj üzerinden bakın 3-4 aydan eski olanlarını tercih etmeyin derim. Alırken de garanti ikağıtlarını mutlaka doldurtup kaşeletin.

Mevcut akünüze bakın derim 15 yıllıksa da resimleyip YUASA ya başvurun , muhtemelen size reklam amaçlı bedava akü değişimi bile yapabilir,   :o,  bir sorun ,  neden olmasın?  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Şubat 12, 2011, 19:17:28 »
valla eftal bey orjinal aküyse emin olun resimleyip koyucam buraya :D