0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun kontrollerini iyi yaparsan 7 yıl kesin çalışır tet ettim çünkü[/quote] 7 yıl çalışacağını zannetmiyorum... kullandığım akülerin hiç biri iki yılı geçmedi...
rav -4 e mutlu mu incı akumu tavsıyenız varmı.
Ben orjinal amperi neyse onun kullanılmasını tavsiye ederim. Sonuçta hesaplanıp na göre yapılmış bişiy bi zararı olmayabilir ama bence gerek yok aracınızda çok güçlü bir müzik tesisatı yoksa.
Orjinal amper diye bişey yok erdem bey. Uyumluluk sorunu sadece voltaj ile ilgili bişey. Bütün aküler 12 volt civarında bir gerilim sağladığı için orda da sorun yok zaten. Amper değeri akünün dayanıklılığını bildiriyor sadece. Ne kadar büyükse o kadar iyi.Şöyle anlatayım. Benim evime diyelim ki tahtalı barajı elektrik sağlıyor. Ama ben televizyonumu malatya'ya götürsem, orada fişe taksam, keban barajının kapasitesi daha yüksek diye benim televizyonum infilak mı edecek?Hayır, enerji kapasitesi ne olursa olsun her iki hat da 220 volt olduğu için bişeyden habersiz çalışmaya devam edecektir. diğer yandan keban barajı daha fazla sayıda eve elektrik verebilir. (yüksek amper olunca da arabaya daha fazla elektrikli alet takılabilir)
arkadaşlar bendede bir sorun var ama aküyle alakalımıdır pek bilmiyorum.. 3 ay önce sahilde arabayı park edip oturduk arkadaşımla. 1.5 saat kadar parklar açık teyp açık olarak durduk ve aradada klimayı açtım buhar yapıyor diye.. sora arabayı çalıştırmak istediğimde çalışmadı tabi herşeyi kapayıp 5 dk bekledim ve sonra çalıştı ardındanda 25 gün kadar şehir dışını çıktım arabamı istanbulda bırakıp. 25 gün sonra eve geldiğimde aracım birkerede çok rahat çalıştı.. ama bir sorunum var direksiyonumda hafif bir sertleşme var.. manevralarda tüy gibi hafif olan direksiyon belli bir ağırlığa sahip ve hızım artsada azalsada direksiyonda sertleşme yada hafifleme yok. ama bu olay tam olarak nezaman başladı emin değilim yani 25 gün istanbulda bıraktıktan sonramı ondan öncemi tam emin değilim. sis farlarımıda xenon taktırdım acaba bununlada bir alakası varmıdır emin değilim. yeni avensisim var bilgisi olan yardımcı olabilir mi? direksiyon sorunu için rod ayarlarına takımlara yada amortisörlere baktırın diyorlar ama 12000km de daha arabam oyüzden aküden kaynaklanabileceğimi düşünüyorum direksiyondaki sorunun?aracımı ilk çalıştırdıktan bir 30 yada 45 saniye sonra rolanti düşünce farlarımdada bir göz kırpma oluyor. (farlarım servisten takılı xenon otomatik yükseklik ayarı yok)Eps (direksiyon elektrik motoru) olduğu için akünün gücü düştüyse eğer sertleşme bunun yüzünden olabilir mi acaba?tşkrler..