0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tabi sıfır almak sizi acaba geçmişinde ne bi bir sorunla karşılaşıldı yada karşılaşılmadı gibi bir düşünceye de sevketmez.Bazı arkadaşlar gibi yeni model fakat uzun km yapmış ve şanzıman durumu belirgin olmayan şirket aracı almamanı tavsiye ederim.Sanırım nagihan hanımın da tecrübesiyle sabittir
Ona bakarsan benim araç sanırım 3 ileri ve bence yeterliBu kişiye göre değişirÖncelikle araçtan beklentilerin nedir kesin olarak ortaya koyman gerekhız - konfor - ekonomi vb.
tugay bey sıfır alıcaksanız kesınlıkle honda alın,ıkıncı el ıse kesınlıkle bmw.her ıkı aracta 100bın km devırmıstır sorunsuzlar.corollam yenı nesıl duz vıtes ama bın pişmanım 1 ve 2 vıtes e zor gecıyor araç.oyuzden toyota yı sanjıman konusunda tavsıye etmem.
arkadaşlar hepinizin değerli yorumlarından ötürü öncelikle teşekkür ederim ben otomatik viteste sağlamlık dayanıklılık önemli diye düşünüyorum benim devre arkdaşım opel astra aldı 2.el otomatik vites ve şanzıman indi oda ona baya bi pahalıya mal oldu şimdi yaris 1.3 terra otomatik alıcam o yüzden biraz telaşlı olarak araştırıyorum aynısı başıma gelmesin diye sıfır alıcam çünkü bu araçta ciddi bir sorun oluşturuyor anladığım kadarıyla
Tugay Bey, aman dikkat, Yaris'ler otomatik vites değil, MMT vitesli, neredeyse debriyaj pedalının olmaması dışında klasik otomatik viteslerle ortak bir yönü olmayan bir sistem bu. Forumda MMT ile ilgili tartışma konularını incelerseniz olumlu olumsuz farklı bir çok görüş olduğunu göreceksiniz. Bunları iyice okumadan, otomatik vites ile MMT arasındaki farkları tam kavramadan kesinlikle aracı almayın derim.Saygılar,
"tecrübeyle sabittir"
3 ileri mi
Doğrudan cevap Aisin, dolaylı olarak Toyota. Toyota'larımızdaki otomatik vitesler Aisin marka. Wikipedia'da yazana göre General Motors, Ford, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Audi, VW, Volvo, Hyundai ve daha bir çok üretici Aisin otomatik şanzımanlarını kullanıyor (Honda bile kullanmış). Hatta dünyadaki otomatik şanzımanların %16.4 ü Aisin marka.Dolaylı olarak Toyota, çünkü Aisin'in yarıdan fazla hissesi Toyota'ya ait.Kaynakça Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Aisin_transmissions