Gönderen Konu: otomatik vites  (Okunma sayısı 7940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
otomatik vites
« : Şubat 14, 2010, 17:50:17 »
en iyi otomatik vitesi hangi firma üretiyor ??

Toyota Club Türkiye

otomatik vites
« : Şubat 14, 2010, 17:50:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2010, 18:23:34 »
toyota
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2010, 18:45:33 »
tam otomatikten bahsediyorsak kesinlikle toyota. tecrübeyle sabittir.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2010, 19:39:31 »
teşekkür ederim otomatik viteste bir diğer önemli nokta da sanırm sıfır almak aracı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2010, 21:42:52 »
Tabi sıfır almak sizi acaba geçmişinde ne bi bir sorunla karşılaşıldı yada karşılaşılmadı gibi bir düşünceye de sevketmez.
Bazı arkadaşlar gibi yeni model fakat uzun km yapmış ve şanzıman durumu belirgin olmayan şirket aracı almamanı tavsiye ederim.
Sanırım nagihan hanımın da tecrübesiyle sabittir    :ıslık:  :D
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2010, 21:49:08 »
en iyi derken sağlamlık mı yoksa kullanım kolaylığımı?ben japon otosu olarak 2001 civic otomatik sürdüm. 4 ileri tatmin edici değil,hantal bence.Toyota nın kiler nasıldır bilemem
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2010, 21:52:26 »
Ona bakarsan benim araç sanırım 3 ileri ve bence yeterli
Bu kişiye göre değişir
Öncelikle araçtan beklentilerin nedir kesin olarak ortaya koyman gerek
hız - konfor - ekonomi vb.
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2010, 21:53:38 »
Tabi sıfır almak sizi acaba geçmişinde ne bi bir sorunla karşılaşıldı yada karşılaşılmadı gibi bir düşünceye de sevketmez.
Bazı arkadaşlar gibi yeni model fakat uzun km yapmış ve şanzıman durumu belirgin olmayan şirket aracı almamanı tavsiye ederim.
Sanırım nagihan hanımın da tecrübesiyle sabittir    :ıslık:  :D

Kemal beyden sonra bir şakacı da sen misin?! madem yazdıklarımdan ve aracımdan bu kadar haberdarsın, "tecrübeyle sabittir" yorumunuda neden yazdığımı anlamış olmalıydın. gödüğüm kadarıyla yeterli bilgi sahibi olamamışsın, geliştir kendini. araştırmaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2010, 22:05:32 »
Bu kişiye göre değişir
çok doğru.ben civic te konfor gördüm.diğerleri bence mevcut değil :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2010, 22:25:51 »
Doğrudan cevap Aisin, dolaylı olarak Toyota.

Toyota'larımızdaki otomatik vitesler Aisin marka. Wikipedia'da yazana göre General Motors, Ford, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Audi, VW, Volvo, Hyundai ve daha bir çok üretici Aisin otomatik şanzımanlarını kullanıyor (Honda bile kullanmış). Hatta dünyadaki otomatik şanzımanların %16.4 ü Aisin marka.

Dolaylı olarak Toyota, çünkü Aisin'in yarıdan fazla hissesi Toyota'ya ait.

Kaynakça Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Aisin_transmissions

2005 Corolla Sedan Terra A/T

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2010, 23:17:21 »
arkadaşlar hepinizin değerli yorumlarından ötürü öncelikle teşekkür ederim ben otomatik viteste sağlamlık dayanıklılık önemli diye düşünüyorum benim devre arkdaşım opel astra aldı 2.el otomatik vites ve şanzıman indi oda ona baya bi pahalıya mal oldu şimdi yaris 1.3 terra otomatik alıcam o yüzden biraz telaşlı olarak araştırıyorum aynısı başıma gelmesin diye sıfır alıcam çünkü bu araçta ciddi bir sorun oluşturuyor anladığım kadarıyla :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2010, 00:00:56 »
tugay bey sıfır alıcaksanız kesınlıkle honda alın,ıkıncı el ıse kesınlıkle bmw.her ıkı aracta 100bın km devırmıstır sorunsuzlar.corollam yenı nesıl duz vıtes ama bın pişmanım 1 ve 2 vıtes e zor gecıyor araç.oyuzden toyota yı sanjıman konusunda tavsıye etmem.
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2010, 00:07:26 »
tugay bey sıfır alıcaksanız kesınlıkle honda alın,ıkıncı el ıse kesınlıkle bmw.her ıkı aracta 100bın km devırmıstır sorunsuzlar.corollam yenı nesıl duz vıtes ama bın pişmanım 1 ve 2 vıtes e zor gecıyor araç.oyuzden toyota yı sanjıman konusunda tavsıye etmem.

Öncelikle geçmiş olsun.....

Ancak eklemeden geçemeyeceğim ''Sütten ağzı yanan yoğurt tenceresini devirmiş...''

Bu kişiye göre değişir

3 ileri mi :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2010, 00:17:42 »
arkadaşlar hepinizin değerli yorumlarından ötürü öncelikle teşekkür ederim ben otomatik viteste sağlamlık dayanıklılık önemli diye düşünüyorum benim devre arkdaşım opel astra aldı 2.el otomatik vites ve şanzıman indi oda ona baya bi pahalıya mal oldu şimdi yaris 1.3 terra otomatik alıcam o yüzden biraz telaşlı olarak araştırıyorum aynısı başıma gelmesin diye sıfır alıcam çünkü bu araçta ciddi bir sorun oluşturuyor anladığım kadarıyla :D

Tugay Bey, aman dikkat, Yaris'ler otomatik vites değil, MMT vitesli, neredeyse debriyaj pedalının olmaması dışında klasik otomatik viteslerle ortak bir yönü olmayan bir sistem bu. Forumda MMT ile ilgili tartışma konularını incelerseniz olumlu olumsuz farklı bir çok görüş olduğunu göreceksiniz. Bunları iyice okumadan, otomatik vites ile MMT arasındaki farkları tam kavramadan kesinlikle aracı almayın derim.

Saygılar,
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2010, 00:20:47 »
ahmet bey servısten bu konuda 15 gundur cevap beklıyorum 1 ve 2 vıtes dıslılerını degıstırecekler ama parca yokmus ellerınde artık japonyadan mı gelıyor nerden gelıyorsa :D her sabah vıtesı 1 atarken cektgım cıleyı tahmın bıle edemezsınız :( arac daha 45000 de ama sanjımanımda degısmyen kalmadı tam rezıllık yanı :S servıs mudurunu sevmesem dırek mahkemeye göturucemde her kızgınlıkla gıdısımde gönlümü alıyor :D tek kelımeyle toyota sanjımanı benım ıcın bıtmıstır :D :D f1 vıtesının rezıllıgını de turkıye ögrendı :D cok calısmaları gerekıyor cok :D :D
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2010, 00:24:00 »
Tugay Bey, aman dikkat, Yaris'ler otomatik vites değil, MMT vitesli, neredeyse debriyaj pedalının olmaması dışında klasik otomatik viteslerle ortak bir yönü olmayan bir sistem bu. Forumda MMT ile ilgili tartışma konularını incelerseniz olumlu olumsuz farklı bir çok görüş olduğunu göreceksiniz. Bunları iyice okumadan, otomatik vites ile MMT arasındaki farkları tam kavramadan kesinlikle aracı almayın derim.

Saygılar,

+rep

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2010, 00:26:24 »
Toyota otomatik şanzımanı tam olarak kendisi üretmiyor ki.. Otomatik şanzıman üreten belli başlı firmalar var. Toyota bunlardan birinin %49 ortağı. İyi bir firma, ismi de Aisin.
Nissan'ın da böyle bir firması var adı Jatco. Bu firmalar başka markalara da üretim yapıyorlar. Honda da üreticilerden biri. Dışardan almıyor. Hatta kendine özgü hondamatic diye bir sistemi var.

Yarış bence Aisin ile Jatco arasında geçer. Bunların ürünlerini sadece toyota ve nissanlarda değil, mazda, mitsubishi, alfa romeo, volkswagen ve hatta jaguar'da görebilirsiniz.

Amaç satın almaksa, kural olarak herhangi bir japon otomobilin motor, şanzıman ve tüm diğer mekanik aksamına güvenebilirsiniz.
-----------------------------
Şimdi internetten baktım sanırım Jatco (Nissan) biraz önde. (BMW bile kullanmış):

Wikipedia'dan :
Today, products from nearly every auto maker have used Jatco transmissions, with the notable exceptions of Honda Motor Company, who makes their own transmissions, and Toyota Motor Company, who has always used transmissions made by Aisin, a subsidiary of Toyota. GM continues to produce a majority of its transmissions through GM Powertrain an outgrowth of Hydramatic.

Cevap: 1- Nissan (Jatco) 2- Toyota (Aisin ortağı) 3-Honda
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2010, 01:18:39 »
"tecrübeyle sabittir"
Ben biraz araştırayım kendimi geliştireyim bu önemli konuda  :lol

3 ileri mi :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:
Sanırım bunların 1.6'ları 4 ileri  :kötü:
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2010, 01:22:57 »
Doğrudan cevap Aisin, dolaylı olarak Toyota.

Toyota'larımızdaki otomatik vitesler Aisin marka. Wikipedia'da yazana göre General Motors, Ford, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Audi, VW, Volvo, Hyundai ve daha bir çok üretici Aisin otomatik şanzımanlarını kullanıyor (Honda bile kullanmış). Hatta dünyadaki otomatik şanzımanların %16.4 ü Aisin marka.

Dolaylı olarak Toyota, çünkü Aisin'in yarıdan fazla hissesi Toyota'ya ait.

Kaynakça Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Aisin_transmissions

Dogru :) Aisin.

Eski olsa da bakimi asgari duzeyde de olsa yapilmis olan Toyota'nin otomatik sanzumani sorun cikarmaz. Benim araba 217bin km.de, otomatik...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2010, 01:53:02 »
Aisin Jatco'ya göre daha eski firma. Dolayısıyla nissan Jatco'yu kurmadan önce Aisin kullanmış. Aisin Yaygın tabi zira toyota çok yaygın. Satışının yarısından çoğu Toyota'ya. :) Fakat başka markalara hizmet verme konusunda Jatco biraz daha önde gibi sanki. Bir de CVT teknolojisinde sanırım başı çekiyorlar.
işte:
http://www.autoblog.com/2009/07/27/new-cvt-coming-from-nissan-and-jatco-with-auxiliary-gearbox/

http://www.lasercannon.com/cvt.htm

http://www.automobilesreview.com/auto-news/nissan-jatco-next-generation-cvt/16348/
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac