Gönderen Konu: otomatik vites  (Okunma sayısı 7941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites
« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2010, 01:53:44 »
en iyi otomatik vitesi hangi firma üretiyor ??
Honda

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2010, 01:53:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Şubat 15, 2010, 02:06:15 »
Alıntı
@Toyota otomatik şanzımanı tam olarak kendisi üretmiyor ki..

Çevir kazı yanmasın çevirde çevir
Çevir kazı yanmasın devir bu devir :rofl:

Alıntı
f1 vıtesının rezıllıgını de turkıye ögrendı  cok calısmaları gerekıyor cok 
İşte sözün bittiği nokta :foto:

Alıntı
Kemal beyden sonra bir şakacı da sen misin?! madem yazdıklarımdan ve aracımdan bu kadar haberdarsın, "tecrübeyle sabittir" yorumunuda neden yazdığımı anlamış olmalıydın. gödüğüm kadarıyla yeterli bilgi sahibi olamamışsın, geliştir kendini. araştırmaya devam.

Bu sese kulak ver, bu ses tecrübenin sesidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #22 : Şubat 15, 2010, 02:07:37 »
Honda

buna ıstemeden olsa bıle katılıyorum zaten yanlıs hatırlamıyorsam odulde almıstı.Ama otomatk vıtes'i hıc bır zaman tavsıye etmem honda ve toyota harıc dıger butun markalar buyuk sorunlar cıkarabılıyor ılerkı yıllarda ve yakıtı cıddı derece fazladır duz vıtese göre otomatık vıtesın...Eger bır sakatlıgınız yoksa (allah vermesın ) otomatik vıtes aracları pek dusunmeyın derım. cunku otomatık vıtes arac soforunle duz vıtes arac soforu cok fark edıyor annemle teyzemden bılıyorum duz vıtes arabaya alıskın yıllardır teyzem otomatık vıtese gecenlerde annem cok rahat benım corollamı kullanabılırken teyzem kullanamadı :) ıkısıde20 yıllık ehliyet sahıbı bide :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2010, 02:23:36 »
Taylancığım, eskiden tamircisi falan bulunmaz diye, her usta otomatikten anlamaz diye, yıllarca, ülkemizde otm. vitesten uzak duruldu...artık bu tür bahaneler kalmadı...otm. viteste her şey yerli yerinde yapıldığı için istesende şanzumana falan zarar veremiyorsun, yıllar vız geliyor valla, ben her türlüsünü kullandım hiçte arıza falan görmedim;
sadece toyotanın yakıt tasarruf amaçlı ürettiği MMT tutmadı..ki onunda üretimini bırakmışlar artık, galiba tam otm. üretiyorlar...sanılanın aksine tabular yıkıldı ve millet artık şakır şakır otm. alıyor, gelişen teknolojiler, sorunsuz şanzumanlı arabalar, ve özelliklede halk arasında "F1" diye bilinen triptronic (Hem düz hem otm. kullanılabilen) vitesli arabalarda hem süper konfor ve rahatlık, hemde manuel kullanabilme zevki birlikte sunulunca otm. araç satışalrında gerçek patlama oldu; özelliklede büyük kentlerde debriyaj yükünden kurtulmak bir nimet, son zamanlarda güzelyalıdan bornovaya kadar gidesiye, sol bacağıma kramplar giriyordu dur kalklardan, şimdi sanki araba kullanmıyorumda geniş ekran TV izliyorum gibi hissediyorum..
yakıt olayına gelince: eskiden 3 vitesli otomatiklerde gerçekten çoktu; ama şimdi durum öyle değil, benim arabam 5 ileri otomatik, daha önceleri  sahip olduğum city CVT 7 ileri otm idi ve çok az yakıyordu
 uzun yolda düz vitesten az yakıyor, şehir içi kullanmasını bilen için hemen hemen aynı sarfiyat, hatırlarsan resimlerini koymuştum uzun yolda sadece 5 litre yakıyor, şehir içi ortalamam izmirde 7- 7.5 litre ...neresi çok bunun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 15, 2010, 02:44:22 »
buna ıstemeden olsa bıle katılıyorum zaten yanlıs hatırlamıyorsam odulde almıstı.Ama otomatk vıtes'i hıc bır zaman tavsıye etmem honda ve toyota harıc dıger butun markalar buyuk sorunlar cıkarabılıyor ılerkı yıllarda ve yakıtı cıddı derece fazladır duz vıtese göre otomatık vıtesın...Eger bır sakatlıgınız yoksa (allah vermesın ) otomatik vıtes aracları pek dusunmeyın derım. cunku otomatık vıtes arac soforunle duz vıtes arac soforu cok fark edıyor annemle teyzemden bılıyorum duz vıtes arabaya alıskın yıllardır teyzem otomatık vıtese gecenlerde annem cok rahat benım corollamı kullanabılırken teyzem kullanamadı :) ıkısıde20 yıllık ehliyet sahıbı bide :)

Katılmıyorum. arabalar insanları değil insanlar arabaları şekillendirir. Düz vitesin zamanla tarihe karışacağını düşünüyorum. Otomatik vites dikkati yola odaklamayı sağlıyor. Bir zamanlar arabalar burunlarında bulunan bir kol çevrilerek çalıştırılıyordu. Onu terkettik mesela .. sakatlığımız olduğu için değil. İnsan olduğumuz için sürekli gelişme, otomatikleşme ve rahatlık peşindeyiz. Tarihin akışı böyle.

Oto. Şanzıman konusuna gelince. Aisin ve Jatco fena halde öndeler. Honda forumlarından birinde "Artık honda da inat etmesin Jatco kullansın" diye fikirler okudum demin. ama honda da neticede japondur, iyidir.
Diğer ikisi arasında: Aisin'in parlak bir geçmişi var ama şu anda fazlaca Toyota'nın yaptığı alıma bağımlı gibi görünüyor. (Üretimin 2/3 ünü toyota alıyor) Bu bir kaynakta %49 diğer birinde %22 olarak gördüğüm Toyota hissesinden daha önemli bir bağımlılık. Jatco ise daha dinamik, ticari potansiyeli olan ve teknoloji konusunda aktif bir firma görüntüsü çiziyor.

Bu arada tesadüfen ben ikisini de kullandım-kullanıyorum. Tabi ki ikisi de tamamen sorunsuz. :)
Fark: Bizim Corona'da ikinci vites geçişi nazik bir tepme şeklinde hissediliyor. (ondan sonra zaten fırlıyor) Üç ve dört hissedilmiyor. Nissan maxima 2.0 (6cy): hiç bir vites geçişi hissedilmiyor. Tamamen pürüzsüz .. Zaten motor sesi de zar zor duyuluyor. Elektrikli tren... Hoş bir deneyimdi.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 15, 2010, 02:56:00 »
Otomatik vitesin sorun çıkardığı falan yok, bunlar eski zaman safsataları :) Tork konvertörü kullanan otomatik şanzımanlar yarım yüzyılı geçkin süredir kullanılıyorlar ve artık neredeyse mükemmelleştiler, artık  olgun bir tasarım olduğu için sorunları çok az. Ben etrafımdaki herkese tavsiye ediyorum ve çok iddialı konuşuyorum ki düz vitesli hiçbir arabam olmayacak.

MMT ve benzer teknolojiler ise otomatiğe kıyasla çok gençler; her çocuk düşe kalka yürümeyi öğrenir, ilk tasarımlarda problemler olsa da (MMT gibi, bu arada diğer markalar da çok farklı değil, Honda'nın I-Shift şanzımanı da Toyota'nın MMT si gibi kullananlar tarafından yerden yere vuruluyor) yıllar içinde bu şanzıman da mükemmelleşecek ve önce otomatik sonra da düz vitesin tahtını elinden alacak. Araba üreticileri için maliyeti otomatik şanzımana göre daha düşük, kullanan için de yakıt tüketimi hem otomatik hem de manuel şanzımandan daha düşük. Otomatiğe kıyasla tek eksik kalan konforu ve kullanım rahatlığı ki bu da zamanla çözülemeyecek bir mühendislik sorunu değil.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #26 : Şubat 15, 2010, 03:34:11 »
Benım otomatık vıtes deneyımım pek yok tek honda cıvıc 1.6 ies kullandım sanırım 3 ılerı otomatıkti ama yakıtı cok normaldı sorunsuzdu o yuzden hondanın otomatık sanzımanına bısey demedım ama hanı derler ya bız babadan böyle görduk oo mantıkla buyudum hep babama otomatık vıtes arac alıdıgımı söyledıgımde yuzunun nasıl asıldıgını anlatamam sıze :) ben memnundum ama alısamıyor ınsan bude ben kucuk bır ılcede kullandıgımdan pek trafık sorunuda olmuyor burda. ama kurban bayramında geldıgımde ızmırın trafıgıne sahıt oldum bir sene ıcınde bu kadarmı degısır bır trafık bende dur kalk yaparken ceske otomatık vıtes araba kullansaydım demedım degıl ama ben genede duz vıtesten yanayım ınsan araba kullandıgını o zaman anlıyor bence otomatık vıtes arac kullanmak pc oyunu gıbı basıt ve zevksız gelıyor tabıı bu zevk meselesı bilgileriniz için tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 16, 2010, 11:13:00 »
aisin ve jatco yu hangi otomobil firmaları kulanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 16, 2010, 13:35:57 »
Aisin ürünlerini şimdiye kadar kullanan markalar: DaimlerChrysler, Isuzu Mazda, Nissan, Mitsubishi Motors, General Motors, Daihatsu, Hino Motors, ve Porsche.

Jatco: Toyota ve honda dışında hemen her marka en az bir kere kullanmış
http://en.wikipedia.org/wiki/Jatco
Jatco, mazda ve mitsubishinin kurduğu benzer firmaları satın alarak büyümüş o yüzden muhtemelen bu firmalarda şu anda Jatco kullanıyorlardır. Subaru belki toyota'ya yakın durduğu için farklı olabilir.
Aslında durum karışık. Her model için farklı bir karar alabiliyorlar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac