Gönderen Konu: merkezi kilit ve 5. kapı  (Okunma sayısı 7684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
merkezi kilit ve 5. kapı
« : Şubat 14, 2010, 12:24:26 »
arkadaşlar merhaba 1993 xl sw aracım var kapılar manuel, ayrıca bagaj kilit göbeği bozuk bagaj kaplamasını söktüm içeriden teli aşağı yukarı hareketi suretiyle kilitleyip açıyorum. Sizlerden istediğim nasıl bir sistem uygulayarak yanlız kilitlemeyi ve kilidi kaldırmayı arka koltuktan uzanarak çektiğim çiden kurtulabilirim.
merkezi kilit yaptıracam ama daha pratik bir yol bilen varmıdır? benim yapabileceğim?  malum bagaj işin içine girince usta maliyeti 2 katına cıkarıyor.

Toyota Club Türkiye

merkezi kilit ve 5. kapı
« : Şubat 14, 2010, 12:24:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: merkezi kilit ve 5. kapı
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2010, 12:51:47 »
arabayı sat, merkezi sistem kilidi olan bi model al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2010, 19:43:24 »
 Kemal abi bazen bunu söylemekte haklısın ama insanlara arabalarını sattırmaktan vazgeç artık lütfen... Herkesin aklı o kadarına erer diye tahmin ediyorum...
 Bazen haklısın diyorum çünkü;
 Yeni Corolla Comfort alıp Elegant jantı ve Dijital Klima taktırmak istiyorum diyen insanlara 10 bin TL'ye mal olur deyince satıp Elegant'ını almak daha mantıklı.
 Ama bu mantığı bırakalım da insanlar kendileri kursun...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2010, 19:47:37 »
yok ya ben şakadan öyle diyorum, merkezi kilit için arabamı satılırmış, ayrıca bu yeni nesil arabalar çok fazla komplike, çok fazla elektronik, insan bocalıyor bazan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2010, 20:22:15 »
benim aklıma geliyor bir çözüm ama bilmem işe yarar mı? kapı kilit motoru al sadece, direksiyona yakın bir noktaya da çift yönlü bir switch le kumanda tak. en az maliyet budur bence... bu dediklerimi de kendim takardım ben olsam... (modifiye kısmına bakarsanız aracımın tampununu nasıl söküp taktığımı görebilirsiniz...)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2010, 22:13:03 »
o hondacıydı
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2010, 04:01:20 »
Kemal abi bazen bunu söylemekte haklısın ama insanlara arabalarını sattırmaktan vazgeç artık lütfen... Herkesin aklı o kadarına erer diye tahmin ediyorum...
 Bazen haklısın diyorum çünkü;
 Yeni Corolla Comfort alıp Elegant jantı ve Dijital Klima taktırmak istiyorum diyen insanlara 10 bin TL'ye mal olur deyince satıp Elegant'ını almak daha mantıklı.

Ama bu mantığı bırakalım da insanlar kendileri kursun...

Elegant almayı bızde bılırdık ama comfortla elegant dızel arasında 12.000 tl lık fark olunca ınsan vazgecıyor elegant jantı ve klıma taktırmak ıstememın sebebı sırf gorsellık açısından bana guzel gelmesıdır.Bu benim sahıp oldugum ılk sıfır kılometre arac ınsan ıster ıstemez ustune dusuyor ve merak edıyor.Benım planım bu aracı uzun zaman boyunca kullanmak .Elegant jantları bursa cavdarlıda satılıyormus 1500 tl e buldum sıfır (lastıkler harıc)2. el bulamazsam alıcam ve ayrıca dıgıtal klımada 4.000 tl e yıne bursa cavdarlı montaj edebılıyormus onuda arastırdım (garantı kapsamında ) ılerde yanı yaz sonuna dogru yavas yavas yaptırıp uzun yıllar kendı zevkıme göre bınıcem aracıma nasip olursa. ısık sensoru, yagmur sensörü, otomatık tusla calıstırma flan ıstesem abarttım dıyıcem ama ben sırf göruntu amaclı benım ıstedıklerım yavas yavas yaptırıcam sımdılık zaten dokundurtmam aracıma suan kıyamam ama ılerde kafama yatan degısıklıkler var elim bollastıkca yapıcam.

Bu arada kapı kılıdının tamırı olmuyormusmu bı sor ıstersen olmuyorsa yan sanayı yada cıkma bak bana salı gunu falan ozel mesaj atar  hatırlatırsan sana belkı yardımcı olabılırım enıstem yedek parca ısıyle ugrasıyor ona sorarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2010, 10:44:08 »
anladığım kadarıyla aracınızda merkezi kilit sistemi yok. bence alarmlı (bagaj açma fonksiyonu olan) bir alarm ve merkezi kilit sistemi alın, size herşeyiyle tahminen 100-150 arası bir fiyata malolur.

ama yok merkezi kilit ve alarm taktırmaya niyetim yok derseniz, merkezi kilit motorları (sanayi ağazıyla pompaları) satılıyor (3-5 tl). bundan 1 adet alıp bagaj kapağının içine yerleştirin. ucuna kilitin halatını bağlayıp boşluğunu alın. motora besleme için ön taraftan bir kablo çekin ve düğme ile motoru çalıştırıp açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. şayet merkezi kilit yaparsanız da yapacakları işlem bu.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2010, 13:44:39 »
anladığım kadarıyla aracınızda merkezi kilit sistemi yok. bence alarmlı (bagaj açma fonksiyonu olan) bir alarm ve merkezi kilit sistemi alın, size herşeyiyle tahminen 100-150 arası bir fiyata malolur.

ama yok merkezi kilit ve alarm taktırmaya niyetim yok derseniz, merkezi kilit motorları (sanayi ağazıyla pompaları) satılıyor (3-5 tl). bundan 1 adet alıp bagaj kapağının içine yerleştirin. ucuna kilitin halatını bağlayıp boşluğunu alın. motora besleme için ön taraftan bir kablo çekin ve düğme ile motoru çalıştırıp açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. şayet merkezi kilit yaparsanız da yapacakları işlem bu.
benim hatam ayrıntlıl anlatmamak mıydı? adaşın dediği iyi bir fikir deseydin yorulmamış olurdun be adaş...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2010, 15:06:10 »
fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2010, 18:41:47 »
benim hatam ayrıntlıl anlatmamak mıydı? adaşın dediği iyi bir fikir deseydin yorulmamış olurdun be adaş...

adaş dediğin doğru fakat benim asıl anlatmak istediğim bu açma işleminin uzaktan kumanda ile isteyip istemediği idi. her ikisinde de aynı işlemi yapacak ahmet kardeşimiz. fakat bunu tüm kapılar için de yapabilir. bu sebeple ben alarm+merkezi kilit sistemi ile çözmesini öneririm aracına uzun seneler binecekse. yani yakın zamanda satmayı düşünüyorsa değmez.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2010, 22:51:28 »
Bahsedilen sistem  tamam 4 kapıda işe  yararda bagaj içinde  aynı sistem takılabilirmi ki  acaba ? Şöyle yapabilirmisiniz  çıkmacılardan daha üst modellerin bagaj kilidini  alırsanız  ön kapılara da merkezi kilit sistemi taktırırsanız  uyum sağlayabilir diye düşlünüyorum. Benimkisi 1998 model orjinalinde merkezi kilidi var  ve bu merkezi sisteme bagaj kapağıda  dahil.

Bu arada merakımdan soruyorum ne kadara aldınız  aracınızı ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2010, 23:02:46 »
adaş anladım. yalnız merkezi kilit ihtimalini saymazsak ki ahmet bey merkezi kilit taraftarı değil, aynı fikri paylaşmamız güzel. aynı frekanstayız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2010, 18:37:49 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum. dün gece kilidimi söktüm dağıttım şifrelerini anahtarıma göre dizdim. kırık olan kısmı onardım. Bu gün aracıma taktım. sorunum çözüldü. merkezi kilit taraftarı değilim ama eşim oğlum bi yere gittiğimizde zor oluyor tek tek açmak. Yaza çıkmadan mekezi kilit taktıracam bagajı hiç ellemiyeceğim. zaten araca en fazla 2 yıl binerim. (oda yeni motor yaptırdım kıyamıyorum) şimdi bagaja mdf kestirip yeni modeller gibi yapacam tek sıkıntım kilitti. sonra arka koltukla bagaj arasına file gerecem. tavan cıtası spoiler arıyorum bulunca onları takacam. çelik jant takacam film falan cok işim var daha:) ama sattığım zaman alana iyi olacak. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 19, 2010, 19:38:22 »
ellerinize sağlık. işte budur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2010, 20:34:10 »
Peki bu konu üzerine bir soru da benden sedan Ae101in bagaj kapağına merkezi kilit sistemi yapılır mı alarmım da bagaj açama fonksiyonu var ama bagaj kilidinde motor falan yok bir motor ile bu iş çözülür mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 19, 2010, 20:38:49 »
Peki bu konu üzerine bir soru da benden sedan Ae101in bagaj kapağına merkezi kilit sistemi yapılır mı alarmım da bagaj açama fonksiyonu var ama bagaj kilidinde motor falan yok bir motor ile bu iş çözülür mü?
yanılmıyorsam sizin arabada mekanik kapı açma mandalı var. bagaj kaputunun döşemesini söküp bakmak gerekir motor monte edilecek yer varmı yokmu. o mekanik sistemin çektiği yeri motor çekebilir zannediyorum. belki küçük bir kaynak işiyle halledilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 19, 2010, 20:48:14 »
Kilidin olduğu yerde döşeme filan yok bizim araçlarda Murat bey her şey ortada da.Motoru da monte ederiz diye düşünüyorum sizin dediğiniz gibi mekanik bir işlem ile de hadi açmak için alarmın kumadasından bastık butona motor mekanik kısıma hareket verdi mandalı çekti bagaj açıldı da motor bir kere mandalı geri çektikten sonra ben bagajı açıp kapatsam da mandal hep çekili kaldığı için bagaj kapağı kapanmaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 19, 2010, 21:30:24 »
taktığınız motora göre değişir. merkezi kilit motorları çektikten sonra öyle kalmazlar. yani benim bagajın kilit motoru öyle. çekiyor ve bırakıyor. çekip kalan motor olmaz elbette.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 20, 2010, 08:24:25 »
bagaj kilidinin yayı onu geri çeker, çekemezse de ilave yay koyarak çektirirsiniz.