Gönderen Konu: motor zor çalıştı!  (Okunma sayısı 2752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
motor zor çalıştı!
« : Şubat 11, 2010, 09:05:05 »
merhaba arkadaşlar, aracım corolla 2006 1.6 corolla hb 34,000'de, dün akşam arabayı park ettiğim yerden evin önüne almak için çalıştırmaya kalktığımda kontağı ilk çevirdiğimde normalden biraz az çevirip bıraktım ve araba çalışır gibi olup hemen stop etti, sonra tekrar kontağı çevirdiğimde marş bastığı halde motor çalışmadı (2-3sn. bastım), 3.ye marşa bastım bu sefer 5-6 sn. bastım ve çalıştı, biraz kullandım baktım herhangi bi problem yok, stop edip tekrar çalıştırdım bikaçkez, bu sabahda denedim yine problem yok. acaba niye böyle bişey yaptı anlamadım yaklaşık 9 ay oldu arabayı alalı ve şimdiye kadar hiç böyle bişey olmamıştı, çok soğuk havalarda günlerce çalışmadığında bile anında çalışıyodu şimdiye kadar, bu arada şimdiye kadar hep aynı benzinlikten bp den 97 oktan kullanıyodum en son seferde 95 oktan oktan aldım, bunla bi ilgisi varmı bilmiyorum, fikri olan arkadaşların yorumlarlarsa sevinirim, herkese selamlar... ;)
iyi ki varsın toyota...

Toyota Club Türkiye

motor zor çalıştı!
« : Şubat 11, 2010, 09:05:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: motor zor çalıştı!
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 09:37:10 »
Akünüz ne durumda ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2010, 09:45:38 »
orjinal aküsü duruyor üzerinde ama iyi durumda daha diye biliyorum, marş motorunu normal çeviriyor yani...
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2010, 09:49:50 »
Nedeni hakkında fikrim yok fakat çalışmadığı zaman beş altısaniye bekleyip ondan sonra denemeyi öneriyorlar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2010, 10:59:12 »
bujileriniz en son nezaman değişti acaba ? geç çalışma problemi genelde bujilerin korozyonlanması sonucu olur, buji ömürleri bitmiş olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2010, 12:46:37 »
bujileriniz en son nezaman değişti acaba ? geç çalışma problemi genelde bujilerin korozyonlanması sonucu olur, buji ömürleri bitmiş olabilir
bujiler ne zaman değişti bilmiyorum mesut, geçen sene 30.000 bakımı yapılmıştı ama bujiler değişmemişti ondan öncesinide bilmiyorum daha önce değiştimi, ama dediğin gibi bujilerin ömrü bitmek üzere olabilir bencede. bu arada bi daha tekrarlarsa servistemi değiştirmem gerekir ve kaça mal olur acaba?
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2010, 13:13:24 »
bujiler ne zaman değişti bilmiyorum mesut, geçen sene 30.000 bakımı yapılmıştı ama bujiler değişmemişti ondan öncesinide bilmiyorum daha önce değiştimi, ama dediğin gibi bujilerin ömrü bitmek üzere olabilir bencede. bu arada bi daha tekrarlarsa servistemi değiştirmem gerekir ve kaça mal olur acaba?

verviste değiştirmenize gerek yok, herhangi bi sanayi dükkanından denso iridium buji alın ve sanayide taktırın ben kendim taktım alet edevatı alıp. bujilerin tanesi 4 TL toplamda 16 TL tutuyor bujiler , 3 - 5 lirada bujileri değiştirene veririsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2010, 13:19:15 »
bosch marka 4 buji al dısarda taktır servıse gıtmene gerek yok tahmını 40tl ye mal olur... gıtmısken bobınlerede baktır cekıste sıkıntı hıssedıyorsan.
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2010, 13:31:16 »
verviste değiştirmenize gerek yok, herhangi bi sanayi dükkanından denso iridium buji alın ve sanayide taktırın ben kendim taktım alet edevatı alıp. bujilerin tanesi 4 TL toplamda 16 TL tutuyor bujiler , 3 - 5 lirada bujileri değiştirene veririsiniz :)
eyvallah mesut hocam pek bişey değilmiş o zaman, verviste kim bilir kaç para isterler eeee nede olsa vervis yani  :D bu arada bursaya gelmiyomusun hazır alet edevatda varmış sende  ::) bu arada sen denso iridium buji demişsin ibrahim hocamda bosch marka tavsiye etmiş 2 ondan 2 ondan ortaya karışıkmı yapsak acaba  :blink: çekişte bi sıkıntı farketmedim ama yinede bobinlerede baktırayım bencede...
cevaplarınız için tüm arkadaşlara teşekkürler  ;)
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2010, 13:36:12 »
Vervisler kazıkçı :D versie gitmem ben :D vervise hayır demek lazım :D

Talip abi 3 hafta sonra gelicem bursaya kayınvalide ile kayınpederin ziyareti için :D :D  haa unutmadan ortaya karışık olmazda :) orjinal bujileri Densodur, densodan şaşma derim abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2010, 13:36:40 »
bız alman ve fransız marka araclarımıza hep bosch taktırdık o yuzden bu markayı tercıh ettım 10 gun önce basıma geldı oyuzden sana da tavsıye ettım.umarım en saglıklı en ucuz sekılde yaptırırsın aracını...
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2010, 13:44:55 »
bız alman ve fransız marka araclarımıza hep bosch taktırdık o yuzden bu markayı tercıh ettım 10 gun önce basıma geldı oyuzden sana da tavsıye ettım.umarım en saglıklı en ucuz sekılde yaptırırsın aracını...

ibrahim bosh kötü değildir ben öyle bişeyde ima etmedim :) ancak bu araba fransızda değil almanda değil, japonn :) ve japon parçaları ile daha iyi çalışır :) Denso zaten toyotanın buji tedarikçisidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2010, 13:53:14 »
tamaaaaammmm beyler, 2 denso 2 bosch taktırırız olur biter sizimi kırıcam ayıpsınız yanii ::)[quote author=ibrahim bayram link=topic=17453.msg232354#msg232354 date=1265888200]
[/quote]
sağolasın ibrahim, ucuzluğu son planda bence, araba işi bu en sağlıklısına karar vermek lazım ;)[quote author=Mesut Akın link=topic=17453.msg232353#msg232353 date=1265888172]
Vervisler kazıkçı :D versie gitmem ben :D vervise hayır demek lazım :D

Talip abi 3 hafta sonra gelicem bursaya kayınvalide ile kayınpederin ziyareti için :D :D  haa unutmadan ortaya karışık olmazda :) orjinal bujileri Densodur, densodan şaşma derim abi.
[/quote]
vervismi, versiemi Allah'ım ne oluyo, nerdeyim ben, nediyodum ben, nereye gidiyodumda gitmicektim  :rofl:
eeeee damat sık sık ziyaret etmen lazım tabii arayı açayım deme sakın haaaa  :D
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2010, 13:58:44 »
vervismi, versiemi Allah'ım ne oluyo, nerdeyim ben, nediyodum ben, nereye gidiyodumda gitmicektim  :rofl:
eeeee damat sık sık ziyaret etmen lazım tabii arayı açayım deme sakın haaaa  :D

Öyle valla Talip abi :D kızımız aldın getimiyosun demesinler :D vervislerdee burdan kucak dolusu vevgiler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2010, 14:00:19 »
Talip hocam, bu problemin benzerini ben de yaklaşık 3 ay önce yaşadım bir kaç kez. Sonra motor soğukken çalıştırmak istediğimde marşa her zamankinden biraz daha uzun basmak zorunda kaldığımı hissettim ve ardından 1 ay sonra aküm sizlere ömür oldu :) Aklında bulunsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 11, 2010, 14:15:51 »
Öyle valla Talip abi :D kızımız aldın getimiyosun demesinler :D vervislerdee burdan kucak dolusu vevgiler :D
vervislerede buradan kucak dolusu vevgiler vaygılar  ;)
Talip hocam, bu problemin benzerini ben de yaklaşık 3 ay önce yaşadım bir kaç kez. Sonra motor soğukken çalıştırmak istediğimde marşa her zamankinden biraz daha uzun basmak zorunda kaldığımı hissettim ve ardından 1 ay sonra aküm sizlere ömür oldu :) Aklında bulunsun.
:)
sağolasın hakkı hocam içimi ferahlattın şimdi  :) 30-40'a çıkarım diyodum bu işten, şimdi masrafın çoğalma durumu ortaya çıktı, neyse tekrarlarsa gidip bi baktırayım problem neyse ona göre çözelim hayırlısıyla inşallah. sonrada sonucu paylaşırım arkadaşlar...
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 11, 2010, 16:16:39 »
  Eğer marş düzgün basıyorsa (marş motoru Krank milini belli bir devirde çevirebilmesi lazım) bujilerin kontrolü iyi olur. Bu durumda ise bujilerin ıslanmış (boğulma) olma olasılığı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 11, 2010, 16:23:23 »
abi arabalarımız yaşıt geçenlerde aynı sorun bendede vardı akü iyi durumda gözüküyodu ama değiştirdim 4 sene geçmiş yenilensin die bujileri de değiştirdik baktım ki bujilerin tırnaklar bitmiş nerdeyse önce bujileri değiştir bakalım fark etcekmi ki eder. akü konusu sana kalmış istersen değiştir ki ben değiştir derim :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 11, 2010, 19:12:06 »
mesutcum bende senın kı kötu demedım zaten :) sadece kendı kullandıgımı tavsıye ettım.japon bujı markasını bılmıorum cunku aracım dızel :D sen daha ıyı bılırsın sonucta benzınlı aracın..
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2010, 10:20:30 »
Aynı geç alma durumu bizdeki corollada da oldu bu sıralar,sanırım aküden...Çünkü bujileri yenileyeli 4.000 km oldu.

vvt-i motorda bujiler her 40.000km'de bir değiştiriliyor.

vvt-i'nin  orijinal bujisi DENSO K16R-U11 kodlu bujidir.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK