Gönderen Konu: motor zor çalıştı!  (Okunma sayısı 2789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: motor zor çalıştı!
« Yanıtla #20 : Şubat 12, 2010, 10:48:40 »
 Eğer marş düzgün basıyorsa (marş motoru Krank milini belli bir devirde çevirebilmesi lazım) bujilerin kontrolü iyi olur. Bu durumda ise bujilerin ıslanmış (boğulma) olma olasılığı var.
marş normal basıyor, onda bi problem yok, öyle önceki gibi motor hemen almadı sadece, ama ondan sonra 2 gündür bi daha yapmadı, bencede bujilerin ömrü bitiyor heralde...bujilerin ıslanmış olacağını sanmıyorum çalıştırırken gaz pedalına pek dokunmam...
iyi ki varsın toyota...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 12, 2010, 10:48:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 12, 2010, 11:06:03 »
abi arabalarımız yaşıt geçenlerde aynı sorun bendede vardı akü iyi durumda gözüküyodu ama değiştirdim 4 sene geçmiş yenilensin die bujileri de değiştirdik baktım ki bujilerin tırnaklar bitmiş nerdeyse önce bujileri değiştir bakalım fark etcekmi ki eder. akü konusu sana kalmış istersen değiştir ki ben değiştir derim :D
benimde akü iyi durumda gösteriyor, akünün durumunu gösteren işaret yeşil durumunda yani..aküyle bujileri servistemi dışardamı değiştirttiniz, ne marka taktırdınız, akü kaç amper öncekiyle aynımı?
Aynı geç alma durumu bizdeki corollada da oldu bu sıralar,sanırım aküden...Çünkü bujileri yenileyeli 4.000 km oldu.

vvt-i motorda bujiler her 40.000km'de bir değiştiriliyor.

vvt-i'nin  orijinal bujisi DENSO K16R-U11 kodlu bujidir.
bu orjinal bujiler piyasada kolay bulunabiliyormu? bizde hemen olmasada yakında heralde yenilemişken bujileride aküyüde yenilememiz gerekecek gerçi benimki daha 34.000'de ama sonuçta 4 yaşında...
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 12, 2010, 20:37:59 »
akü 65 amper mutlu silver akü aldım benimkde yeşil yanıyordu ama havlar ama zayıflamıştı bi kaç kere babam sağolsun farları filan açık bıraktı soğuk havalarda sıkıntı çıkarıodu değiştirdim bujilerde aklıma gelmişti kontrol ettik tırnaklar nerdeyse bitmişti bi kontrol edin sizde çokta pahalı bişey diiller denso marka aldım taktırdım ben biraz şansılıyım ustam kirvem oluo :D yağ, yağ filtresi, hava filtresi,4 balata,silecekler,akü totalde 300 liraya halletmiştim :D işçilikte 10 lira verdim çırak gırtlağıma yapıştı zorla aldı :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 17, 2010, 12:34:43 »
arkadaşlar, corollam çalışma problemini tekrarlamadığı halde, cumartesi günü ne olur ne olmaz dedim ve bujileri değiştirttim, artık kafam rahat, gerçekten çıkan bujiler epey yıpranık görünüyordu orjinal bujiler üzerindeydi 4yıl 35.500 km. olmuş, 40 tl.ye mal oldu...akü ise gayet iyi durumda...
iyi ki varsın toyota...