Gönderen Konu: Corolla D4D anlık yakıt tüketim değeri  (Okunma sayısı 7638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Corolla D4D anlık yakıt tüketim değeri
« : Şubat 08, 2010, 16:27:50 »
Merhabalar,

Aracaımın yol bilgisayarı anlık yakıt tüketim değeri kanımca bazen hatalı değer veriyor. Bu sadece bende mi yoksa genel bir durum mu bilmiyorum.
 Normal sürüş esnasında gösterdiği değerlerde bir problem yok ama mesela , yavaşladınız durmak üzeresiniz ve vitesi boşa attınız , bazen bu durumlarda anlık olarak 15 lt/100 km veya biraz daha üstü  gibi aşırı değerler ekranda gözüküyor birkaç saniye  sonra normale dönüyor ( bunu her defasında da yapmıyor), fakat bu esnada motorun çalışmasında hiç bir aşırılık yok , nerdeyse rölanti devrinde çalışıyor. Genelde uzun sürüş yapıldığında sorun değil de , şehir içi fazla dur kalk yapıldığında aşırı gözüken bu birkaç saniyelik aşırı değerler muhtemelen  ortalama yakıt kullanım değerlerin etkiliyordur. Bu konuda gözlemi olanlar var mı? Yorumlarınız nedir?

Toyota Club Türkiye

Corolla D4D anlık yakıt tüketim değeri
« : Şubat 08, 2010, 16:27:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla D4D anlık yakıt tüketim değeri
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2010, 22:39:44 »
Corolla d4d kullanıcısıyım.Bu durum normal.O göstergeleri dikkate bile almıyorum.Yokuş aşağı gazdan ayağınızı çektiğinizde sıfır tüketim gösteriyor.Teknolojik kandırmacalar.Bunlar bir yana bu d4d araçlar gerçekten çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2010, 22:46:56 »
benzinli 1,33 aracımda ilk kalkarken 20 lt gibi değerler görüyorum..ferrari ye mi biniyorum diye ikilem yaşıyorum:=)))
birde bu değerler 100 km ortalama olarak geçiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2010, 23:31:58 »
0 ve 20 gibi değerler doğrudur. Yokuş aşağı veya düz yolda olsun farketmez ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde araç cutt off değerine girer ve yakıt akışını keser. Motor tekerlekten gelen güç ile döner. Yani motor tekerleği değil tekerlek motoru döndürür. Ben 1,6 lt golf ile dip gazda 80 lt'yi aşkın değerler yakalıyordum birinci ve ikinci viteste :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2010, 23:48:26 »
Merhabalar,

Aracaımın yol bilgisayarı anlık yakıt tüketim değeri kanımca bazen hatalı değer veriyor. Bu sadece bende mi yoksa genel bir durum mu bilmiyorum.
 Normal sürüş esnasında gösterdiği değerlerde bir problem yok ama mesela , yavaşladınız durmak üzeresiniz ve vitesi boşa attınız , bazen bu durumlarda anlık olarak 15 lt/100 km veya biraz daha üstü  gibi aşırı değerler ekranda gözüküyor birkaç saniye  sonra normale dönüyor ( bunu her defasında da yapmıyor), fakat bu esnada motorun çalışmasında hiç bir aşırılık yok , nerdeyse rölanti devrinde çalışıyor. Genelde uzun sürüş yapıldığında sorun değil de , şehir içi fazla dur kalk yapıldığında aşırı gözüken bu birkaç saniyelik aşırı değerler muhtemelen  ortalama yakıt kullanım değerlerin etkiliyordur. Bu konuda gözlemi olanlar var mı? Yorumlarınız nedir?

ben tarih ve sıcaklık bolumune ayarladım ekranı hıc moralımı bozmuyorum benımde sehır ıcınde 2. vıtesten 3.vitese attıgımda 3.0 dan 13.8 gosterdı az once pek dıkkate almamak lazım  yoksa yola dıkkat edemıyor ınsan ne kadar yakıyor bakıcam diye :D sonucta benzınlıgın yolunu unuturacak kadar tasarruflu bir araba corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2010, 23:54:15 »
Benim değil ama çok yakın bir arkadaşımın 2004 model corollasında çokta hızlı OLMAYAN bir kalkışta 94lt/100km yi gözlerimle gördüm. Buna ne diyorsunuz?
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2010, 00:28:15 »
Ben her sabah ateşlediğimde 78lt/100 km ile başlıyorum güne.Anlık tüketime bakmayın zaten, Allah korusun kaza yaparsınız servisten cıkarken en yüksek anlık TÜKETİM le karşılaşırsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2010, 17:07:21 »
Beyler ,
Bu yokuş aşağı gazsız viteste giderken veya hızlıyken ayağını gazdan çektiğinde aracın motorunun kesime girip tamamen gazı kesildiğinden girdiğinden eminmisiniz? yani rölanti gazı da mı kesiliyor?    Bizim araçlarda normal rölantide çalışrken yakıt sarfiyatı 0 yazıyor ama aslında araç bu arada çalışıyor yani motor durmuş değil , öyle değil mi?   

Yoksa yokuş aşağı durumda enjektörlerin çalışması tamamen kesiliyor mu , bu durumda yeniden çalışması için gaza hafif dokunulunca boğaz kelebeğinin değişikliğine bakıp tekrar çalışmaya mı başlıyor. Uygun bir rampada bir deneme yapmak lazım galiba :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2010, 21:09:38 »
Rölantide çalışırken az bir miktarda olsa yakıt harcar. Fakat ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde yakıt akışı kesilir yani tamamen sıfır olur. Fazla detayını bilmiyorum ama durum aynen böyledir eminim. Hatta şöyle bir örnek vereyim. lpg ayarında bilgisayara bağladığımda aracımı hem benzin hem lpg enjektörlerinin yakıt pompalama durumunu ekrandan görebiliyorum. 5-6bin devire kadar gaz verip kestiğimde araç o yüksek devirden rölantiye gelene kadar enjektörlerine yakıt göndermiyor. Bunu o bilgisayar ekranından görmüştüm bikeresinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2010, 21:12:59 »
3-5 e bakmayın yaa rolantıde sabaha kadar dursa ne yakıcak araba :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2010, 22:34:31 »
5 saat çalıştı rölantide bir kere benimki, 10lira benzin aldı 2.85ken :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2010, 17:37:32 »
selamlar bu anlık yakıt tüketim göstergesinde viteste gaza basılmadığında sıfır göstermesi sürücünün rampa aşağı boşa atmaması için firmalar tarafından özellikle yapılmış olabilir diye düşünüyorum benim aklımada takıldı
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2010, 17:52:33 »
anlık tüketimde   rampa aşagı  gaza basmadan aracı saldınızda 0 göstermesi yakmıyor demektir  çünki yen nesil araçlarda cutt-off  diye bir sistem vardır  
boşa atımızda ise deger yükselcektir  çünki araç vites boşta iken gine bir tüketim yabmaktadır
cutt-off araştırısanız ne demek istedimi daha iyi anlıcaksınız  fatih bey
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2010, 22:44:20 »
yokus asagı araç boşta iken motor stop etmemek için bir miktar yakıt cekerek çalşımaya devm eder

ama yokus asagı gazı bırakıp devam ederseniz arac tekerden aldıgı gücle motorun stop etmeden çalışmasını saglar bu arada gercekten anlık yakıt tüketimi 0 dır.

firmalar bizi kandırmıyor aman yokus asagı bosa almayalım:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 12, 2010, 08:12:54 »
  Rölanti devirleri (uzun süreli) motor sağlığı için çok iyi değildir. Özellikle üstten egzantrikli araçlarda.
 Yol bilgisayarı, emme vakumu ile ölçüm yapıyor, yani anlık değerlerden ziyade ortalama tüketim önemlidir, anlık değerlerin anlık koşullara :) , gaz verme şiddetine, yol durumuna göre değişmesi normaldir. Siz aracın içinde farketmesenizde o an karşıdan alınan sert rüzgar bile anlık tüketimi arttırabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2010, 15:43:08 »
Benim kullandığım auris 1.6 comfort modelinde de anlık yakıt tüketimi durumundayken yol bilgisayarı bahsedildiği gibi büyük rakamlar göstermekte, yine arkadaşların anlattığı gibi yokuş aşağı boşa alındığında yakıt tüketimi olduğunu ancak viteste iniyorken yakıt tüketimi olmadını gösteriyor.
Ayrıca yine kendi aracımdan örnek verirsemyol bilgisayarının depoda kalan yakıtla gidilebilecek mesafenin gösterildiği bölümü takip ettiğimde; rolantide (ortalama 600-800 devir/dakika) çalışıyorken 5-6 dk çalışmasının bu bölümde 1 km düşüş yaptığını izledim. yani 1 km yol gitmekle 5-6 dk kadar aracı rolantide çalıştırmak aynı gibi algıladım. Bu mantıkla benim arabamın  yaklaşık 41 saat aralıksız rolantide çalışması deposunu tamemen bitirebilir :)
herkese iyi günler dilerim ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2010, 15:53:22 »
Opele yol bilgisayarı taktım dün, 13km/s hızdan aşağı düşünce birim otomatik olarak saatli birime geçiyor ve 2.2 galon/saat diyor.

Niye galon diyor, çünkü bilgisayar İngiltereden geldi :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2010, 17:42:02 »
yol bilgisayarı sonradan takılabiliyormu Alper bey? bizim efsanelerede olurmu acaba? Anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi vs..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2010, 18:56:26 »
Yok, opellerde tüm tesisat hazır olduğu için takması kolay, soketleri falan bile hazır. E10 lar için şimdiye kadar yol bilgisayarı görmedim ama yapan biri kesin vardır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2010, 23:08:00 »
Teşekkür ederim Alper bey sağolun.