Gönderen Konu: Corolla D4D anlık yakıt tüketim değeri  (Okunma sayısı 7639 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla D4D anlık yakıt tüketim değeri
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2010, 23:28:03 »
ben bulmuştu ya, ebayde bulup sitelerini incelemiştim, direksiyonun altında bir soket varmış, oraya takılıyormuş fazlasıyla detaylıydı..ancak adını bile hatırlamıyorum, çok heves etmiştim bir ara :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2010, 23:28:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2010, 23:31:26 »
yapma be türkayım herşeyi bilirsinde bunu nasıl unutursun yahuuu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2010, 00:33:12 »
yapma be türkayım herşeyi bilirsinde bunu nasıl unutursun yahuuu
utandım :) bakalım denk gelirse mutlaka söyleyeceğim ya ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 10, 2014, 09:18:58 »
benzinli 1,33 aracımda ilk kalkarken 20 lt gibi değerler görüyorum..ferrari ye mi biniyorum diye ikilem yaşıyorum:=)))
birde bu değerler 100 km ortalama olarak geçiyor...

Bu soruya ben cevap vermek istiyorum. 1.Viteste kalkışta 15lt/100km , 20lt/100 km göstermesi neden doğrudur ? 1.viteste kalkarken araç hızı 5-10km arasındadır. Yani 100 km'yi 10 km hızla 1000 devirle giderseniz doğal olarak 100 km ortalamanız 15-20 lt civarı olacaktır. Çünkü 100 km mesafeyi 10 saatte alırsınız.

V : Hareketlinin hızı
x : Hareketlinin V hızıyla t sürede aldığı yol
t : Hareketlinin V hızıyla x yolunu alma süresi ise
V=x/t dir
10=100/x

Normal süratlerde (90 km vb) en az 5. viteste 1600 devirde 90km hızla gideceksiniz. Yani 100km mesafeyi 90 km hızla gitmiş olursunuz ki bu da 4,5-5,6 lt arası bir değer gösterir. Aynı formül ile
90=100/x
bu da 1.1 saat eder.

Kısacası gördüğünüz değerler tamamen matetik olmakla beraber hiçbir hesap hatası yoktur. Araçların Şehir içinde daha fazla yakmasının sebebi de budur. Daha az hız ile yol alıyor olmasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 10, 2014, 14:42:01 »
  Bu yaklaşım doğru ancak eklenmesi gereken noktalar olduğunu da düşünüyorum Recep bey izniniz ile.
 Fizikte herkesin bildiği bir kural vardır,  duran cismi hareket ettirmek, hareket eden cismi durdurmak zordur. Buradaki ilk yaklaşımı ele alırsak; duran bir aracı hareket ettirmek en fazla enerjiye ihtiyaç duyduğumuz andır. Hız arttıkça ise yer ile sürtünme azalır(araç ağırlığı da düşer) ancak aerodinamik etkiler aracı yerden yükselttiği gibi önünde bir duvar da oluşturmaya başlar ve bu sefer de hava ile sürtünme etkisi artar ve yine tüketim artar ve bu tüketim eğrisi en başta; önce azalır, aracın yürüyen aksam, motor, şanzıman, aerodinamik yapısı ve yer ile sürtünme özelliklerine bağlı olarak belli noktada dip seviye yapar ve sonra artmaya başlar. Bu dip seviye yine araca bağlı olarak kısa bir (U) tabanı ya da (V) şeklinde olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 13, 2014, 21:37:17 »
  Bu yaklaşım doğru ancak eklenmesi gereken noktalar olduğunu da düşünüyorum Recep bey izniniz ile.
 Fizikte herkesin bildiği bir kural vardır,  duran cismi hareket ettirmek, hareket eden cismi durdurmak zordur. Buradaki ilk yaklaşımı ele alırsak; duran bir aracı hareket ettirmek en fazla enerjiye ihtiyaç duyduğumuz andır. Hız arttıkça ise yer ile sürtünme azalır(araç ağırlığı da düşer) ancak aerodinamik etkiler aracı yerden yükselttiği gibi önünde bir duvar da oluşturmaya başlar ve bu sefer de hava ile sürtünme etkisi artar ve yine tüketim artar ve bu tüketim eğrisi en başta; önce azalır, aracın yürüyen aksam, motor, şanzıman, aerodinamik yapısı ve yer ile sürtünme özelliklerine bağlı olarak belli noktada dip seviye yapar ve sonra artmaya başlar. Bu dip seviye yine araca bağlı olarak kısa bir (U) tabanı ya da (V) şeklinde olabilir.
Kesinlikle katılıyorum