Gönderen Konu: Renault Megane RS [2004]  (Okunma sayısı 13042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Renault Megane RS [2004]
« : Şubat 10, 2007, 22:40:04 »
Renault Megane RS 2004
Araba almaya niyetlendigim, daha dogrusu kurtlandigim icin heryere bakiyorum.

Hafta arasinda Renault bayisinin önünden gecerken, koyu lacivert Megane RS'i görünce, birden durdum ve iceri girdim. Calistigim sirketin anlasmali Renault bayisi. Sans bu ya, 2 tane de Türk satis temcilci de varmis. Genelde Renault'larda hoslanmam ama bu arabayi oldukca merakta ediyordum. Cumartesi test sürüsü icin anlastik.

Cumartesi geldiginde saat 10.00 da bayinin kapisindaydik (Külliyen yalan, cünkü yenge makyaj yüzünden beni 15 dakika geciktirdi ). Ehliyet kontrol edildi, sigortasi yapildi ve arabayi teslim aldim. Sonraki 3 saat icin bir Megane RS 'im vardi.

Megane RS, 2.0 litre benzinli ve turbo motora sahip. 225 bg gücünde ve 300 nm tork üretiyor. 0-100 km/h fabrika verisi 6.2 saniye.
Daha fazla bilgi icin:
www.renault.de veya www.renault.com.tr
Almanya'da ve Türkiye'de satilan RS'lerin arasindaki fark jant büyüklükleri. Almanya'da 18", Türkiye'de 17" std olarak sunuluyor.

Aracin ici ile ilgili cok fazla sey söylemeye gerek yok. Zaten bir sürü dergi testlerini yayinlamistir. Ancak standart Megane'larin bile ön konsolu daha sportif görünüme sahip. Ancak koltuklar hos görünüyor ve cok rahat. Ayrica sportif kullanimda da oldukca iyi destek veriyor.

Belirledigimiz sekilde ilk önce hizli otoban testini yaptik daha sonra da Feldberg denilen dag yoluna gittik. Almanya'da virajli yol bulmak, Türkiye de düz yol bulmak gibi birsey. Cok az var.

Otoban Testi:
Yag sicakligi uygun bir hale gelince ön tekerlerin cekis gücünü denemeye basladim. 1000-2000 devir arasinda eger turbo doldurulmamissa, nazlanarak devirleniyor. Ama 2000 devir üzerinde oldukca cabuk tepki veriyor. 4000 devirden sonra cilgin devirleniyor. Arac yaklasik 6200 d/d de devir kesiyor. O yüzden kücük viteslerde cabuk devir bitirdigi icin dikkat etmek lazim. Ve klasik Renault vites kolu titremesi bu aracta da standart donanim. 6 viteste 230 km/h gördükten sonra hiz kestik. Otobanda aracin sollama prestiji sifir (rakamla 0). Kimse yol vermiyor. Ama yanindan o hizla gectikten sonra aval aval bakiyorlar. 170-200 km/h arasinda otoban seyri icin oldukca konforlu ve güvenli. Hizi hissettirmiyor. Brembo fren sistemi sayesinde de kisa mesafede ve stabil olarak yavasliyor. Frenleri, stabilitesi, gücü ve konforu begendigim özelliklerinden.

Dag yolu testi:
Burda motor gücünün disinda traksiyon, fren ve yol tutus ön plandaydi.
Hafif islak bir zeminde test ettik. Arac genel olarak oldukca iyi bir performans gösterdi. Özellikle yokus yukari giden konvoylari sollamaktaki basarisi insana aptal bir gülümseme veriyor. Aracin sportif-konforlu süspansiyon sistemi, bozuk viraj cizgisinde kafadan agir oldugunu hissetiriyor. Ama ani ve tuhaf tepkiler de vermiyor. Genelde oldukca nötr. Direksiyon sistemi elektro mekanik olmasina ragmen standart Megane'lara göre oldukca basarili, direkt ve agir. Ancak islak zeminde bu kadar güc ve tork traksiyon problemini de beraber getiriyor. Araci sportif kullanmaya basladigimda üzerindeki Conti Sport Contact 2 ler oldukca rahatsiz zamanlar gecirdi. Kanimca arac sahibi bolca ön lastik degistirecektir. Ne kadarda Torque Steer yok deseler de, viraj cikislarinda eger bozuk acilar varsa direksiyon dans etmeye calisiyor. Ama frenler her zaman, her kosulda oldukca basarili.
Kullanimi zevkli ve standart Renault'lardan oldukca farkli.

Sonuc:
Fiyati sayesinde oldukca iyi bir pozisyona sahip. Ama ic mekani, bu özel arabaya yakismiyor. Plastik kalitesi oldukca düsük. Ancak arac sportif sürüs özelliklerine sahip ve genelde sahibini cok yormadan oldukca hizli gidiyor. Yakit tüketimi de iyi. 11 litre / 100 km ortalama yakti.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

Renault Megane RS [2004]
« : Şubat 10, 2007, 22:40:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Ynt: Renault Megane RS [2004]
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2007, 22:54:57 »
Resimler

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2007, 18:26:10 »
NOT: Bu testler Almanya'da yapilmistir. OTOBANLARDA UYGUN YERLERDE HIZ SINIRI YOKTUR. YAPILAN HIZLAR LEGALDIR. Türkiye'de hiz siniri otobanlarda 120 KM/H dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2007, 13:57:12 »
emeğine sağlık kardeş
düşünüyorumda düşüncelerin en güzeli senın beni düşünüp düşünmediğini düşünürken düşündüğünü düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum[/colo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2007, 15:36:41 »
abi eline sağlık, hastayım bu arabaya .. yorumlar için teşekkür ederim, türkiyede bu arabayı almak neredeyse hayal ama o gün gelecek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2007, 15:39:03 »
ya bu konu benım gozumden nasıl kactı.Yol tutuşu vs nasııldı murat abı
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2007, 01:38:37 »
Iyiydi. Süspansiyon cok asiri sert degildi.
Zaten ayrintilari yazi da var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2007, 19:12:41 »
Bu araba naparsa yapsın gözüme giremedi hiçbir zaman tipinden hep kaybetti.. Arkası tam facia bence... ama mekanik ve sürüş deneyimi açısından iyidir mutlaka..
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2007, 22:55:18 »
bilgilerini ve islenimlerini paylaştıgın için sağol abi

Alıntı yapılan: Serkan Ercan
Bu araba naparsa yapsın gözüme giremedi hiçbir zaman tipinden hep kaybetti.. Arkası tam facia bence... ama mekanik ve sürüş deneyimi açısından iyidir mutlaka..
[/quote]

aynen katılıyorum arkası çok kötü megan sedan harika
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2007, 11:36:21 »
Megane Sedan da en az HB kadar cirkin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2008, 17:10:32 »
Megane ler bana çok itici geliyo.zaten fransız arabarıda çok sevimsiz.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2008, 12:19:35 »
İsterse 800 beygir olsun su ana kadar yapılmış en kötü tasarımbence megane hatcback özellikle arka kısmı bir türlü beğenemedim kime sorsam him kimse de beğenmiyor sadece motor var o kadar toyota öyle bi motor yapsa mesela auris tek kapı ve de turbo auris t-sport mesela bence mükemmel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2008, 12:38:46 »
İsterse 800 beygir olsun su ana kadar yapılmış en kötü tasarımbence megane hatcback özellikle arka kısmı bir türlü beğenemedim kime sorsam him kimse de beğenmiyor sadece motor var o kadar toyota öyle bi motor yapsa mesela auris tek kapı ve de turbo auris t-sport mesela bence mükemmel olur.

Orasi zevkler ve renkler kategorisine giriyor.
Megane'nin tasarimini ben de cok sevmiyorum ama TSport dan daha iyi bir spor arac oldugu kesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2009, 19:59:59 »
<b><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->NOT: Bu testler Almanya'da yapilmistir. OTOBANLARDA UYGUN YERLERDE HIZ SINIRI YOKTUR. YAPILAN HIZLAR LEGALDIR. Türkiye'de hiz siniri otobanlarda 120 KM/H dir. <!--colorc--></span><!--/colorc--> </b>
burada oyle bır kural olsa kazalar %50 artar heralde :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2009, 20:01:36 »
Megane'nin tasarimini ben de cok sevmiyorum ama TSport dan daha iyi bir spor arac oldugu kesin.
tsport 1.8 kompressor 192 hp  8200 rpm ye sahıp bır aractır.bence megane ıle karsılastırmayın bıle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2009, 21:34:24 »
tsport 1.8 kompressor 192 hp  8200 rpm ye sahıp bır aractır.bence megane ıle karsılastırmayın bıle :D
bence de megane II RS, corolla t-sporttan daha iyi bir araba..efsanemi satınca almak istediğim arabalardan biri de megane RS..200hp güç var o kaputun altında, 2.0 motor ve turbo..tasarım olarak da çok sıradışı o kadar da sıkıntı olmaz, kullanılır yani, göz alışıyor, ilk çıktığında hiç beğenmemiştim şimdi çok itici gelmiyor, özellikle RS çok iyi, 3 kapılı oluşunu beğeniyorum ama kalite çok düşük malesef :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2009, 09:14:26 »
Murat bey paylaşım için Teşekürler

Türkay Antalya'da 1tane turuncu vardı 100.000km lerde 26.000TL isteniyordu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2009, 09:42:07 »
aydın abi fiyat aşırı uygunmuş :blink: ben araştırdım biraz 32den başlıyor fiyatları, çok az istemiş o turuncu olan :S
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2009, 09:48:24 »

bence de megane II RS, corolla t-sporttan daha iyi bir araba..efsanemi satınca almak istediğim arabalardan biri de megane RS..200hp güç var o kaputun altında, 2.0 motor ve turbo..tasarım olarak da çok sıradışı o kadar da sıkıntı olmaz, kullanılır yani, göz alışıyor, ilk çıktığında hiç beğenmemiştim şimdi çok itici gelmiyor, özellikle RS çok iyi, 3 kapılı oluşunu beğeniyorum ama kalite çok düşük malesef :(

T-Sportun birde Kompressor versiyonu var bence megandan daha başarılı. güç veya tork olarak kıyaslıyıcak olursak 1.8 motorda inanılmaz işler başarılmış.

Power        :   215 bhp / 160 KW @ 8200 rpm
Torque       :   215 Nm / 159 ft lbs @ 4000 rpm
BHP/Liter    :    120 bhp / liter
Top Speed  :    230 km/h / 143 mph
0-60 mph   :   6.7 s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2009, 14:37:04 »
Bence Renault'un beni çeken tek aracı
Clio Sport V6
O arka koltukdaki V6 motorun sesi adamı zevkten öldürür ;)
http://www.carforums.net/reviews/makes/pictures/renault09.jpg