Gönderen Konu: D4D Turbosu Hk.  (Okunma sayısı 5648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
D4D Turbosu Hk.
« : Şubat 04, 2010, 09:53:32 »
selam arkadaslar.d4d kullanıcıyım.servıs aracı stop etmeden 1.30 dk beklememi söylüyor.dızel cok arac kullandım hıc bırınde böyle bır sorun ve tehlıke hıssettırmedı. D4D kullanıcılarından nasıl bır uygulama yağıyorsunuz yardım ıstıyorum???
corolla comfort D4D 2007

Toyota Club Türkiye

D4D Turbosu Hk.
« : Şubat 04, 2010, 09:53:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: D4D TURBO PROBLEMI??
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2010, 09:57:54 »
bana da aynisini soylediler,
ancak 80 km nin uzerindeki hizlara ciktiktan sonra dediler,
ben de hiz yapinca kemeri cikarana kadar biraz araba oyalaniyorum
benim ilk dizel arabam dikkat etmeye calisyorum ama sacma gelmedi degil
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D TURBO PROBLEMI??
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2010, 10:02:43 »
Sanırım Turboşarj motorunu yağlama için arkadaşlar, bana da Corolla D4D için 1 dk sabahları veya gün içinde soğuk motoru çalıştırmadan önce, yüksek hızlı yollardan gelince de yine 1 dk çalıştırmamı tavsiye ettiler. bunu asla ihmal etmedim aldığım günden beri sürekli uyguluyorum.

Fakat bir iki saat soğumuş motoru tekrar açınca pek de gerek yok demişlerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D Turbosu Hk.
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2010, 11:59:00 »
saçma değil turbo tüm araçlarda turbonun sağlığı için çalıştırdıktan sonra 1 dakika kadar ve uzun yol devirli kullanım vs sonra 1 dakika kadar beklemek gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2010, 13:34:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2010, 13:41:57 »
sonuç itibariyle turbo dizel motorların en pahalı parçasıdır.aynı zamanda turbonun arıza yapması yani bıçaklarının aşınmış olması durumunda dizel motorun kullanım  performansı,çekişi 0'a kadar düşer yani hiç bir işe yaramaz dizel motor.çok dikkat edilmesi geren bir parçadır turbo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2010, 16:24:22 »
bmw,renault,citroen gıbı markaların dızellerını sırketımızıde yuksek km de mevcut.hıcbır sekılde problem yasamadık turboyla ılgılı.sadece toyota da duydum bekleme suresını!! dıger aracların servıslerınede bızzat kendım gıttım bakımlarından sonra almaya servıslerden de hıc bır sekılde uyarı almadım beklemeyle ılgılı dıger turbolarda nıye olmadı pekı problem?örnegın 5.30D aracım 150.000 km bakımından cıktıktan sonra bıle 100 nokta testınden basarıyla gecti,70.000 km C4 aracım var sorunsuz,megan aracım 110.000 km de hala tık yok!fransız ve almanlar yapıyorda japonlar mı yapamıyor?verdıgınız bılgıler ıcın tesekkur edıyorum,mekanık olarak haklı olabılırsınız ama 2010 corolla ıcın görusmeye gıttıgımde bu turbo problemını cözduk dedıler bana.pekı eskı araclar nolucak???ılk cıktıgında alanlar hata mı yaptı o zaman??
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2010, 17:08:42 »
Peki arkadaşlar kılavuzda bu süreler yazılmış ama fazla detay yok. Benim de merak ettiğim ve bilen arkadaşlara soracağım bir kaç soru var.
 1.4 D4D araçlarımızda:

1- turbo hangi devirden sonra devreye giriyor  ve diğer yönde de  hangi devirden sonra devreden çıkıyor? Yoksa sürekli devrede mi? Bu devereye giriş çıkışlardaki tepki verme  süresi kaç saniye ( eğer varsa tab,, ki ), yani bir ara gazı verip ansal olarak devir yükselip düşerse , devrin o yüksek olduğu anda hemen devreye girip sonra hemen çıkyor mu? Yoksa giriş çıkışlar belli bir süreyi bekleyip ondan sonra mı aktif veya deaktif oluyor?
2- uzun süre rampa aşağı gaz vermeden kendi ataletiyle  viteste giderken , devirinde 2000-2500 olduğunu varsayalım , bu durumda turbo devir yüsek olsa da soğuma durumunda mı oluyor? Yani bu şekilde rampa aşağı   2 dakika gidip sonra 5-10 sn sonra kapatsak uygun mu?
3- Turbo belli bir devrin altında devreden çıkıyorsa , uzun yol sonunda yan yollara girip 2-3 dakika bu devir altında yol aldıysak artık kapatırken daha beklememize gerek yok sanırım.

İyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2010, 17:37:06 »
  Turbo her daim devrededir.
 Yolculuk sonrası bekleme süresi hem turbo palleri ve sistmedeki sıcak ve basınçlı egzoz gazlarının boşalmasına imkan tanımak içindir, hemde turbo milinin yağlanmasını birden kesmemek içindir. Çünkü tubo 100.000-150.000d/d. lar çevirir.
 İlk cevap bunuda kapsar, pek tabiki düşük devirli ve kısa süreli kullanım, bekleme süresinide azaltır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2010, 21:46:23 »
bmw,renault,citroen gıbı markaların dızellerını sırketımızıde yuksek km de mevcut.hıcbır sekılde problem yasamadık turboyla ılgılı.sadece toyota da duydum bekleme suresını!! dıger aracların servıslerınede bızzat kendım gıttım bakımlarından sonra almaya servıslerden de hıc bır sekılde uyarı almadım beklemeyle ılgılı dıger turbolarda nıye olmadı pekı problem?örnegın 5.30D aracım 150.000 km bakımından cıktıktan sonra bıle 100 nokta testınden basarıyla gecti,70.000 km C4 aracım var sorunsuz,megan aracım 110.000 km de hala tık yok!fransız ve almanlar yapıyorda japonlar mı yapamıyor?verdıgınız bılgıler ıcın tesekkur edıyorum,mekanık olarak haklı olabılırsınız ama 2010 corolla ıcın görusmeye gıttıgımde bu turbo problemını cözduk dedıler bana.pekı eskı araclar nolucak???ılk cıktıgında alanlar hata mı yaptı o zaman??
Araçların kullanma kılavuzlarına bakmak lazım. Böyle birşey olmasa kontağı kapatıp gittikten sonra motoru bir süre daha çalıştırıp sonra stop eden sistemler olmazdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2010, 00:36:36 »
arkadaşlar almanı fransızı yok bu işin. her turbo aynıdır. motorun en çok ısınan parçası turbodur. hem eksoz ısıtır hem sürtünme. uzun yoldan gelince ısınan turboyu soğutmak için bir miktar rölantide çalıştırmak turbonun ömrünü uzatır. menşei ne olursa olsun. bu arada motoru yüksek devirlerde bağırtıp kontağı birden kapatmak turboya yapacağınız en büyük kötülüktür. türbinin içinde çok miktarda yağ kalır ve turbonun ömrü kısalır. son olarak turbo her devirde devrededir ama 1500 d/d nin altında etkin değildir. onun için vw tsı motorlarda 1500 d/d nin altında verim alabilmek için turbo şarjın yanı sıra süperşarj (kompresör) kullanmaktadır.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2010, 01:17:25 »
arkadaşlar almanı fransızı yok bu işin. her turbo aynıdır. motorun en çok ısınan parçası turbodur. hem eksoz ısıtır hem sürtünme. uzun yoldan gelince ısınan turboyu soğutmak için bir miktar rölantide çalıştırmak turbonun ömrünü uzatır. menşei ne olursa olsun.
+1 bu olay corolla ile, dizel ile, japon ile o ile bu ile ilgili değildir..turbolu araba kullanmanın bir parçasıdır, turbolu araba kullanan kişinin yapması gereken şeydir..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte benim cihazım
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2010, 02:03:34 »
turbolu aracı stop etmeden önce yerinde bi süre rölantide bekletmeli ki bu bekleme turbo türbününün hızının yavaşlaması için yapılan bir beklemedir.siz yoldan gelir gelmez hemn aracı stop ederseiz türbün yağsız bir vaziyette dönmeye devam edecek ve zamanla rotorun rulmanlarını bozacaksınız.modifiyeciler genelde turbolu araçlarına:
1-blow off koyalar(kompressöre bindirdiğinizde ve vites dğişikliğindeki sıkışan hava turbo türbününü ters çevirmeye zorlamasın diye bir çeşit tahliye sistemi diyelim,ama çoğu blow off u çıkardığı tatlı ses için takarlar.asıl amacını pek bilmez
2-turbo timer(aracınızla hareket halindeyken turbo türbününün kaç rpm le döndüğünü görürsünüz.ve aracı park ettikten sonra stop etmeden turbo timer göstergesinde türbünün rpm ini düştüğünü görürler ve rakamlar iyice düştüğünde stop ederler.sonuçta ister modifiye olsun ister stok bi araç olsun(benzinli-diesel)fark etmez bu iki üründe turbo sisteminin sağlığı için çok önemli,tabikikm geçirmeden yağ değişimi ve kaliteli yağ..
modifiyedir aşkımız,toyota dır sevdamız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2010, 17:19:22 »
İmren Bey,

Şu kompresyon , yani yüksek süratte yokuş aşağı giderken gazdan ayağımızı birden kesince ve/veya  vites değiştirirken hangi durumlarda bu türbini ters cevirme ihtimali var , yani hangi hareketi doğal olarak yapıyorsak bu moda girebilir ? Bizim turbolu araçlarda buna ilişkin bir koruma var mı acaba?

İyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2010, 17:52:04 »
pekı vites kuculterek yavaslarsak zararı olur mu turbaya?motor frenı yaparak yavaslarsak?
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte benim cihazım
« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2010, 18:15:09 »
turbo sistemi yapısal olarak bu tür hareketlere,dirençlere dayanıklı bir sistemdir yani hemen öyle kompressöre bindirmekle,vites değiştirmekle zarar görmez.bu zamana dayalı bir olaydır(devirsiz kullanma,yüksek sıkıştırma basıncında bir anda alçak sıkıştırma basıncına düşmek vs.)dediğim gibi..turbo sisteminizden korkmayın,sadece devirsiz kullanmayın ve düzenli yağ değişimi,kaliteli yağ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #17 : Şubat 09, 2010, 18:34:40 »
imren kardeşim d4d cihp uygulamak turbo ve motor icin bir zararı olurmu ..cihp ler ne kadar güvenilir bilgin varsa yardımcı olurmusun
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 09, 2010, 18:44:20 »
chip uygulamasını izmirde güvenlı olarak kımde yaptırabılırız?
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte benim cihazım
« Yanıtla #19 : Şubat 09, 2010, 20:19:08 »
arkadaşlar chip uygulamaları uzun zamanlardır yapılan modifigasyon işlemlerdir.hiç bir şekilde korkmanıza gerek yoktur,yeterki emin ve güvenilir ellerde işin ehlisinde yapılması..ama izmirde nerede yaparlar bilemiyorum.chip uygulaması araçlar için bana göre ve performans isteyen araç sahiplerine göre son derece yararlı bir ekipmandır.modifiyenin olmazsa olmazlarındandır.aracın standart fabrika verilerini(hava-yakıt karışımı,avans zamanları,buji ateşleme sürelerini vs.)manuel olarak ayarlamamıza olanak verir,bu sayede araç motorlarımızda benzinli-diesel fark etmez,hp ve aynı oranda tork artışı sağlar.