Gönderen Konu: Corolla vs Getz  (Okunma sayısı 5999 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lazy developer
    • Selçuk Yavuz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Corolla vs Getz
« : Şubat 04, 2010, 00:41:51 »

Benzin fiyatlarında yaşanan anormal artıştan sonra dizel bir araba arayışına girdim. Daha önce bir kaç kere kullandığımdan işe gidip gelmek için uygun bir araç olduğunu düşündüğüm Hyundai Getz ile şu an kullandığım Toyota Corolla HatchBack ile bir karşılaştırma yaptım. Sonuç şaşırtıcıydı. Yakıt maliyeti ve katedilen km bazında neredeyse iki kat fark oluşuyordu. Benim gibi benzer arayışlara giren arkadaşlara yardımcı olması için hazırladığım karşılaştırma tablosunu burada paylaşmak istedim.

Kod: [Seç]
TOYOTA HYUNDAI

Model Corolla Getz
Motor 1600 1500
Yakıt Benzin Dizel

Yakıt Tüketimi ( litre )
Şehir İçi 9,0 5,5
Sehir dışı 5,9 3,9
Karışık 7,0 4,5

100 km için yakıt maliyeti (TL)
Şehir İçi 32,85 16,61
Sehir dışı 21,54 11,78
Karışık 25,55 13,59

100 TL'ye alınacak yakıt miktarı
27,40 33,11

100 liralık benzin ile katedilen mesafe (km)
Şehir İçi 304,41 602,05
Sehir dışı 464,36 849,04
Karışık 391,39 735,84

http://selcukyavuz.net/Blog/Details/corolla-vs-getz

* Yakıt tüketim oranlar resmi web sitelerinden alınmıştır.
** Yakıt fiyatları benzin.doviz.com sitesinin 2 Şubat 2009 tarihli fiyatlarıdır.

Toyota Club Türkiye

Corolla vs Getz
« : Şubat 04, 2010, 00:41:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla vs Getz
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2010, 00:48:10 »
Karşılaştırdığınız 2 araç tamamen birbirlerinden farklı.En azından karşılastırmayı Corolla hb D4d ile yapabilirdiniz.Ayrıca corolla hb 2007 den sonra üretimine son verildi.Ama her konuda Corolla hb d4d getz ile kıyaslanamayacak kalite ve özellikte.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2010, 00:57:14 »
Paylaşım ve değerlendirme için teşekkürler...

Benzin fiyatlarında yaşanan anormal artıştan sonra dizel bir araba arayışına girdim. Daha önce bir kaç kere kullandığımdan

Fırın mı ki tüp takayım, traktör mü mazot basayım?

Traktör bakıyosunuz yani :ıslık: :ıslık: :ıslık:   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2010, 01:01:34 »
Arkadasımızında kullandıgı benimde  5 yıldır kullandıgım corolla hb benzinlisi güzell araba ama pek ekonomik değil.Corolla hb d4d bu konuda getz ile yarışabilir.Ekonomi konusunda getz daha cimri cıkabilir ama konfor ve kullanım açısından coroll hb d4d getz den daha öncedir.ARkadaşımız fırınmı  ki tüp basayım diyor ama benzini bu rakamlara çıkaranlar utansın.Kendim taktırma taraftarı değildim ama artıkbenzin fiyatları uçtuğu için lpg ye geçiş yaptım.İyikide taktırmışım diyorum...Aam sözü tuttum güzel laf 8-) 8-)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2010, 01:10:52 »
yani hundayi toyotanın bence yanına dahi yaklaşamaz arkadaşlar ne kadar ekonomikte olsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2010, 02:52:58 »
Bence Hyundai Getz'in Toyota Corolla HB'den geri kalir yani yok. Faydali bu karsilastirma icin tesekkurler Selcuk.

Fiyat olarak da buyuk bir avantaji var Getz'in.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2010, 03:07:59 »
getz dizel kullandım. gayet ekonomik  bunun yanında gayet dengesiz ve surus keyfi konusunda sınıfta kalacak bir araba. hele turboyu acarkken zıplaması varya, acemi bi sforseniz kesin biyerlere ucabilirsiniz. cok tehlikeli hic sevmedim o yonunu
corolla ile ne motor nede kalite konusuda karsılastırılamaz.
ancak ekonomi fiyat avantajı dusunulurse  tabiki karsılastırılabilir. ve alınabilir

ancak ikiside farklı kese ve zevklere hitap eden araclar.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2010, 14:37:09 »
Neden getz ile karşılaştırma?
 Accent de corolla'dan ekonomik ama kalite olarak corolla tercih edilir tabi. Performans/fiyat oranı şeklinde düşünürsek farklı yorumlar çıkabilir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2010, 16:33:08 »
getz ve corolla hb  :-\
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2010, 21:39:49 »
bi de dizel getz ile dizel yaris karşılaştırılsa?
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2010, 23:19:48 »
Yorumlari okuduktan sonra Getz'in boyutlarina bir baktim, Corolla HB'a gore biraz kucuk.Haksizlik etmeyelim Toyota'ya. Ama yakit tuketiminde dizel Yaris'la dizel Getz'in karsilastirmasini gorelim bir... :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lazy developer
    • Selçuk Yavuz
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2010, 12:43:20 »
Karşılaştırdığınız 2 araç tamamen birbirlerinden farklı.En azından karşılastırmayı Corolla hb D4d ile yapabilirdiniz.Ayrıca corolla hb 2007 den sonra üretimine son verildi.Ama her konuda Corolla hb d4d getz ile kıyaslanamayacak kalite ve özellikte.

Doğru söylüyorsunuz Tuncay Bey,

Karşılaştırdığım araçlar farklı sınıflara ait, ancak ben kişisel olarak şu an sahip olduğum Corolla ile değiştirmeyi düşündüğüm Getz arasında ki farkı incelemek üzere böyle bir tablo hazırladım. Özet olarak tablo kişisel ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığından inceleyecek arkadaşlarında bunu farkedebileceğini düşündüm.

Saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lazy developer
    • Selçuk Yavuz
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2010, 12:45:34 »
Traktör bakıyosunuz yani :ıslık: :ıslık: :ıslık:   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hehe maalesef :) Corolla'daki konfor'u Getz'de bulamadığından dolayı Fırın almayı düşünüyorum bu aralar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • lazy developer
    • Selçuk Yavuz
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2010, 12:47:59 »
....Arkadaşımız fırınmı  ki tüp basayım diyor ama benzini bu rakamlara çıkaranlar utansın.Kendim taktırma taraftarı değildim ama artıkbenzin fiyatları uçtuğu için lpg ye geçiş yaptım.İyikide taktırmışım diyorum...Aam sözü tuttum güzel laf 8-) 8-)

Bende LPG konusunda araştırmalara başladım. Bu konudaki tecrübelerinizi bizimle paylaşabilir misiniz ? Performans meraklısı değilim ama bir kayıp yaşanıyor mu ? Koku oluyor mu ? Uzun vadede motora biz zararı dokunuyor mu ? Kapalı otoparklara girmeme dışında herhangi bir dezavantajını yaşadınız mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2010, 13:00:33 »
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2010, 15:41:05 »
Selçuk bey 2004 hb sol kullanıyorum bende.Buzamana kadar bende lpg taktırmamak için direndim.ANcak 50 bin km de Aracıma lpg kiti montajı yaptırdım.ŞUan aracım 60 bin km de ve lpg ile10 bin km oldu..%5 bir güçkaybı yaşıyorsunuz.ONuda yüksek devirlerde  yüksek hızlarda farkediyorsunuz.ŞEhir içi kullanımında ve 3000 devir de farkında olmazsınız.Lpg nin geçisini hissetmiyorsunuz.Ekstradan motor sesi vey lpg enjektör sesi içerde yok.HB oldğu için stepne tank uygulandı.Bagaj konusunda sıkıntı doğuyor ama küçük aileler için yeterli.Üstünde lpg kiti BRC my sequent07 diye geçiyor.BU şekilde 50 bin km kullansam benzin +lpg arasındaki uçurumdan dolayı motor tamiri olsa da sorun değil.Motora zarar vereceğinide çok düşünmüyorum.AYrıca toyota türkiyede opel cevhrolet hyundai renault fita gibi birçok otomobil markası araçlarına lpg kiti uygulayıp müsteriye teslim ediyor.Onların motoru arıza vermıyoda toyota mı verecek.Ayrıca lpg ustası ve duyduklarım toyota motorlarının daha uyumlu oldugunu daha az sorun çıkardıgını söylüylar.Dİzel araç almayı düşünmüyorsanız kesinlikle lpg montajı yaptırın..15 bin kmde ortalama kitin fiyatı çıkıyor zaten.Tamponuda lpg dolum yeri için delik açtırmadım.Sol tarafta tamponunaltında duruyor.LPg göstergesinide direksiyonun solundaki kutunun içine montajını yaparsanız aracınızın lpg li oldugunun farkına sizin dışınızda kimse varamaz.ARtısı cok eksisi yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2010, 15:41:46 »
sen en iyisi al bunlardan bir tane ne fırın muhabbeti olsun nede mazot
http://www.sahibinden.com/hatasiz-yaris-servis_bakimli-cok_temiz-orjinal-kazasiz_-42WQQaXQQ18342075WQQpXQQdisplayitem

O da çok istemiş ya, 16.000'e 1.0 Yaris mi olur?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2010, 22:06:09 »
Garip ama benim ASY'yi sattıktan sonra aldığım araba malesef Getz oldu :D

Hani Attan inip eşeğe binmek derler ya işte öyle birşey (ev için araba konforundan vazgeçtik). Yakıta gelince 1.4 D-4D MMT 90 Beygirlik arabanın yakıtı şehir içi 6 lt iken Getz kardeşin yakıtı 7 lt civarı (1.5 Dizel düz vites 65 beygir).

Getz'in ilk hızlanması iyi olmasına rağmen, yol tutuşuçok kötü ama ayağımızı yerden kesiyor. 20.000 TL farkı hergün hissettiriyor bana :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2010, 22:22:35 »
Ali abi frenlerin ötme sesini bile özlemisindir.Abi en iyisini yapmışın güle güle oturun evinizde.İlerde daha güzel bir aracınız olur.Bende aynı şekilde ev borcum bitene kadar değiştirmeyi düşünmüyorum.Sonrasında golf VI tdi gönlüm onda.Dünyada mekan ahirette iman  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2010, 22:24:47 »
Garip ama benim ASY'yi sattıktan sonra aldığım araba malesef Getz oldu :D

Hani Attan inip eşeğe binmek derler ya işte öyle birşey (ev için araba konforundan vazgeçtik). Yakıta gelince 1.4 D-4D MMT 90 Beygirlik arabanın yakıtı şehir içi 6 lt iken Getz kardeşin yakıtı 7 lt civarı (1.5 Dizel düz vites 65 beygir).

Getz'in ilk hızlanması iyi olmasına rağmen, yol tutuşuçok kötü ama ayağımızı yerden kesiyor. 20.000 TL farkı hergün hissettiriyor bana :(

Hayırlı olsun Ali Abi, üzüldüm ASY'ye ama daha hayırlı bir iş için ondan vazgeçmiş olman yine de teselli edici :)