Honda civic mi ? Toyota corolla mı ?
1- Honda civic dış ve iç tasarım olarak spor araba hem aile arabası olsun diyecek insanlara hiatp ediyor.
2- Honda civic tasarım olarak kusura bakmayın ama toyotaya göre tam bir yol canavarı nedeni ; direksiyon özeliği toyotaya göre spor olamsında,motor deseniz tam bir canavar yüksek sürat garanti ve bunu yaparken zorlanma katiyen yok.
3- Malesef bagaj yok. 390 lt. hb arabalarda olan bagaj büyüklüğü ama araba sedan olmasına karşın 390 lt.(-)
4- İç mekan oturma mesafeleri kullanım gayet yeterli.
5-arabanın içinde otururken spor cupe arabalarının tadını alabılıyorsunuz; kopit ve koltuk pozisyonu.
6- Motor gayet başarılı bu kasaya , arabanın net agırlıgını hatırlayamıyorum ama yanlış hat. 1200-1280 kg bu durum motor için gayat yeterli ve kasayı ucuruyor 1.6 125 bg/6000 rpm 157nm/4000 rpm.
7- Malesef motor musruf şehir içi 9,5-10,5 ortalama yakıt.şehirler arası maksimum 5.5 lt ortalama yakıt sakin kullanımda.
8- Yüksek süratler için amastörler ve direksiyon yol tutuş çok başarili.Yüksek süratlerde rüzgardan etkilenmeyi bırakın sanki rüzgar civic görünce kaciyor

9- İç dizayn spor ruh için mükemmel. Dijital gösterge , hız göstergesi başarili yoldaki dikkat dağilmiyor.
10-Civic mercedes kadar kaliteli değildir ama çok mercedese plaka okutur hatta mercedes ve bwm nin baş belasıdır

11-Dizel motoru olmasına ragmen malesef honda türkiyeninmi yada hondanın kendisimi getirmiyor orası muamma.Ama dizel
motoru Türkiye'ye gelse corolla satışlarıyla başa başgider.
13-Honda civic 3,5 sene bindim bu süre içerisinde arızayı bırakın motor kaputunu kaldırmadım.
Toyota'ya gelelim;
2011 Makyajlanmış corolla comfort extra d-4d sahibiyim şu an.
1- Araba sağlanmlık hisi veriyor.
2- Amasitörler konfor bakımından civic den daha iyi.
3- İç kabin tam aile arabasına göre dizany edilmiş

4- Bagaj civicden geniş 450 lt.
5- Yüksek süratlerde civic kadar güven vermiyor malesef özellikle direksiyon.
6- Yakıt civicden sonra mükemmel ötesi. civic deposu 50 ltr menzil uzun yolda 800 km. Corolla 55 lt menzil uzun yollda 1150 km

7- Teker sesi civic'de oldugu gibi corolla'da da var kilasik japon hastaliği.
8- iç aksamda iki markada sert plastik malzemelerden vaz gecerse bir alman gibi yaparsa 10 numara olaçak.
9- İki markadada yani civic de ve corollada depoda çalkalanma sesi var malesef.
Sonuç olarak; İkiside japon bence ikiside kaliteli araba. Herkes alman der ama ben idda ediyorum sorunsuzluk adına japon 1 numara.Sadece yagını değiştir,suyunu koy,benzim/mazot koy mercedes deki yıldızın anlamı gibi dünyayı dolaş

Son olarak corolla tam bir aile arabası ama honda civic yarı aile yarı spor araba.