Gönderen Konu: Yeni Corolla Mı? Yeni Civic Mi?  (Okunma sayısı 43859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla Mı? Yeni Civic Mi?
« Yanıtla #220 : Eylül 21, 2010, 01:24:35 »
bu da güzel tabi ama biraz fazla klasik, hep birbirlerine benziyorlar

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Eylül 21, 2010, 01:24:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #221 : Eylül 21, 2010, 01:26:54 »
Sanki Dış Tasarım Civic'te daha iyi ama aklınıza gelebilcek diğer herşey için TO YO TA
Sah7e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #222 : Eylül 21, 2010, 01:28:53 »
Motor, sağlamlık, yakıt ekonomisi , donanım da toyota
dizayn, konfor, hızlanmada civic

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #223 : Eylül 21, 2010, 01:35:52 »
aynı kuzenımın dediğini söyledin abi :) klasik iyidir kemal abi ;) modern yapıcaz diye batırmamak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Eylül 21, 2010, 10:35:55 »
sevgili kardeşlerim arabanın görünüşü mühimdir ama en mühimi sağlamlıktır.ben çok uzun senelerdir uzun yol yaptığım için biraz titizlik yaparım,araba arıza çıkarmadan tamir ettiririm.bu benim ,çoğu ağır vasıta sürücüleri gibi prensibidir.elektrikçiye gidiyorum şarj dinamosu bilyalarını değiştir diyorum değiştirmiyor bunlar bozmaz diyor,araba 220 küsur km hatırlatırım.tamirciye gidiyorum tıkırtı burcunu değiştir diyorum cevap yine aynı gerek yok bunlar bozmaz deniyor.rot balansa gidiyorum ön takımı kontrol et diyorum herşey sağlam deniyor.daha rot başı bile değişmedi.akıs bilyalarını geçen gün kontrol ettirdim sağlam dediler.birtek akıs kafaları tıkırtı yaptığından değişti.o şekilde 100 bin yapardı.taiwan malı koyduk 10000 de tıkırtı yaptı.uzun lafın kısası amerikanlardan(6 değişik marka) fıransız,alman markaları(bmw 2002,bmw 8.50 CİA dahil ),italyanlar olmak üzere 30 a yakın arabam oldu,fakat şuna inanın 94 xli extra gibi bir arabam olmadı.bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.çocuklarım baba artık arabanı değiştir diyorlar,ben kıyıpta değiştirmiyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Eylül 21, 2010, 10:38:53 »
sevgili kardeşlerim arabanın görünüşü mühimdir ama en mühimi sağlamlıktır.ben çok uzun senelerdir uzun yol yaptığım için biraz titizlik yaparım,araba arıza çıkarmadan tamir ettiririm.bu benim ,çoğu ağır vasıta sürücüleri gibi prensibidir.elektrikçiye gidiyorum şarj dinamosu bilyalarını değiştir diyorum değiştirmiyor bunlar bozmaz diyor,araba 220 küsur km hatırlatırım.tamirciye gidiyorum tıkırtı burcunu değiştir diyorum cevap yine aynı gerek yok bunlar bozmaz deniyor.rot balansa gidiyorum ön takımı kontrol et diyorum herşey sağlam deniyor.daha rot başı bile değişmedi.akıs bilyalarını geçen gün kontrol ettirdim sağlam dediler.birtek akıs kafaları tıkırtı yaptığından değişti.o şekilde 100 bin yapardı.taiwan malı koyduk 10000 de tıkırtı yaptı.uzun lafın kısası amerikanlardan(6 değişik marka) fıransız,alman markaları(bmw 2002,bmw 8.50 CİA dahil ),italyanlar olmak üzere 30 a yakın arabam oldu,fakat şuna inanın 94 xli extra gibi bir arabam olmadı.bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.çocuklarım baba artık arabanı değiştir diyorlar,ben kıyıpta değiştirmiyorum.

atilla abi
benim araç 140000 de şarj dinamosu bilyaları ve diyotları değiştirildi. bu işlem geçen hafta oldu.
araba kedi gibi mırlıyordu. aslında rahatsız edici bir sesten ziyade keyif verici bir ses gibiydi. şarj dinamosunu gevçetip by pass edince sesin nedeninin o olduğu anlaşılıp müdahale edildi.
bilgilerinize
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • diyet ve diyet
  • Araç: ---
« Yanıtla #226 : Eylül 21, 2010, 10:43:47 »
civic kullanıcısı olarak söylüyorum honda giden araba yapıyor duran değil frenler kötü
corolla nın dizeli en güzeli bence
beklediğinizden iyi ama beklentimden kötüyüm
http://ackalmadanzayifla.blogspot.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #227 : Eylül 21, 2010, 10:49:47 »
diyotları işkembeden değiştirmişler,bozuk olsaydı şarj yapmaz ve kontağı kapatsan bile şarj ışığı yanardı.akü uçlarını ters bağladığın anda diyotlar yanar bilginize.bilyaya gelince 140000 km büyük bir rakam yağı kurumuş olabilir,bozulsa dinamo kitler kayışı bile eritirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #228 : Eylül 21, 2010, 10:55:36 »

Atilla amca size benden bir alkış :)

Ama şuda var jaon araçları sağlam arabalar gerek toyota olsun honda olsun mazda olsun ben bu üç markadan başka bir markaya pek iyi gözle bakmam.(büyük alman markalarını saymıyorum onların fiyatlarıda büyük) neyse ama japonda olsa günümüz araçları pek eskısı gibi kaliteli değil demek istemiyorum ömürlük değil.Kemal abide bana hak vericektir yanı ne bıleyım artık tüm yenı nesıl aracların kaportasına boyasına bakıyorumda bildiğin su bazlı boya var cok cabuk ciziliyorlar yanı bır ae 101 gibi senelerce yarenlık yapıcakmı bana bılmıyorum corollam tamamen tüketim toplumu olduk.sankı adamlar en ufak kaza sonucu perte ayrılacak şekilde üretiyorlar yanı yenı nesil araclar dış aksam olarak eskileri aratıcak gıbı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #229 : Eylül 21, 2010, 11:09:33 »
sağol Taylancığım.senin dediğin gibi yapon arabaları çok iyidir lakin toyota firma politikası gereği çok çok iyidir.bunu bütün dünya kabul ediyor.şarköyde bir komşum var belçikada 2.el oto ticareti yapıyor,daha çok afrikalılara araba satıyor,onların toyotadan başka araç almadıklarını söylüyor.toyota verde ne verirsen ver diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Eylül 21, 2010, 11:13:38 »
diyotları işkembeden değiştirmişler,bozuk olsaydı şarj yapmaz ve kontağı kapatsan bile şarj ışığı yanardı.akü uçlarını ters bağladığın anda diyotlar yanar bilginize.bilyaya gelince 140000 km büyük bir rakam yağı kurumuş olabilir,bozulsa dinamo kitler kayışı bile eritirdi.

atilla abi
diyot konusunda bende hem fikirim. zira onarım sırasında aracın başında olmadığımdan döndüğümde iş bitmişti.
dc tesisatta zaten +,- hatalı bağlantısında komple tesisatı kavuruyorsun. şarj sorunumda yoktu ama usta sese neden olduğu için değiştirdiğini söyledi bende üstüne pek gitmedim. değitrdi veya değiştirmedi artık günahı boynuna ne diyeyim...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #231 : Eylül 21, 2010, 12:52:37 »
Motor, sağlamlık, yakıt ekonomisi , donanım da toyota
dizayn, konfor, hızlanmada civic

Bence sadece dizaynda civic , hızlanmada eşit gibiler :) Konfor ise tam tersi diye düşünüyorum toyota komforunu anca mercedes keser :D
Sah7e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #232 : Eylül 21, 2010, 22:47:51 »
renkler ve zevkler tartışılır,
zevkli olmak var , zevksiz olmak var , apaçi olmak var :P

hocam allah aşkına göz var nizam var :D
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #233 : Eylül 22, 2010, 19:42:54 »
hocam allah aşkına göz var nizam var :D
Uğur'cuum , aslı şöyle olacaktı

"göz var izan var"

İzan = ölçü

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #234 : Eylül 27, 2010, 11:31:55 »
Honda civic bu son kasayla sınıfta kalmiş daha önceki çıkartmış oldugu kasa gerçekten güzel denecek otomobiller arasındaydı.Ben araba almadan önce hondayada gittim sürücü koltuğuna oturdum vede gerildim göstergeler,düymeler bir tuhaf geldi bana hele o elfirenine diyecek bişey bulamıyorum el gazı gibimi desem,curize kontrolün abartılmış şeklimi desem..daha kibar bişey düşünememişler ben olsaydım elektrik kontrollü olanını düşünürdüm vw deki gibi madem uzay havası yaratalım demişler ama olmamış nacizane fikrim.Bir otomobil dışı kadar içininde geniş ferah olmalı diye düşünüyorum.Ben onu makyajlı corollada yakaladım.Tabi herkezin güzellik anlayışıda farklı.
Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #235 : Eylül 27, 2010, 22:26:47 »
Haklısın ercan, bu kadar sıradışı ve cesur bi tasarıma her kes kolay kolay adapte olamıyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #236 : Eylül 28, 2010, 12:24:56 »
benim kayın birader albay kendine Kemal bey gibi arkadaşların tavsiyesiyle civic sıfır aldı,kendi 97 1.6 xei sini pilot üsteğmen oğluna verdi.fakat bu kadar sıradışı,bu kadar cesur tasarımlı arabaya adapte olamadığından hondayı oğluna verdi efsaneyi geri aldı.şimdi mutlu bir şekilde arabasını kullanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #237 : Eylül 28, 2010, 22:52:32 »
Evet yaşlanınca adapte olmak dahada zorlaşıyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #238 : Eylül 29, 2010, 10:40:53 »
hibrid otomobillerin tüketimi dizellerden daha yüksek oluyor.ayrıca TR'de hibrid otomobillerin bakımlarının gerektiği gibi yapılamayacağını düşünüyorum.

bir de en temiz dizel toyotanın 2.2 d-cat idir.fakat TR'de yok.avrupa'da bile sadece belli başlı pazarlarda satılıyor.

çevreyi kirleten ya da temiz tutan araç ya da motor değildir arkadaşlar (mutlaka etkisi vardır).

en önemli faktör yakıttır!

zaten dünyada dizel motor seceneği sunulmuş ancak türkiyeye gelmemiş modeller (honda, 2004 öncesi toyota gibi), üreticiler türkiyedeki yakıt kalitesini beğenmedikleri, kalite belli standartların altında kaldığı için senelerce piyasaya sürmediler.
Corolla HB SOL 2004