Gönderen Konu: corolla verso montaj?  (Okunma sayısı 12503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---2012 auris comfort plus---
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
corolla verso montaj?
« : Ocak 30, 2010, 01:21:31 »
selam ;

bende lpg taktırmayı düşünüyorum fakat benim aracım 7 kişilik olduğundan arkada tank için yer yok bana alta yedek lastiğin yerine takılabileceğini söylediler olurya arabayı arkadan yere sürttüm problem olmazmı?
bide bu modelde lpg kullanan varsa yakıtı ne kadar düşürüyor acaba? ben benzinde rahat trafikte 7,5 - 8  lt ortalama ile gidiyorum
teşekkür.

Toyota Club Türkiye

corolla verso montaj?
« : Ocak 30, 2010, 01:21:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: corolla verso montaj?
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2010, 20:06:23 »
selamlar ben 2 ay önce verso aracıma uzun araştırmalar sonucu zavoli marka lpg taktırdım.tank yedek lastiğin yerine takılıyor.kanunen 7 kişi bindiğinde tank ile yer arası 25 cmden fazla olmalı ben 35lt.lik tank taktırdım ve nerdeyse orjinal gibi oldu.gayette mükemmel oturdu hatta bazı mlz.ler tank-yer mesafesinden daha aşşağıda.bu arada muhafaza kafeside bazı yerlerde takılıyor ki bence doğru olanı budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2010, 20:08:09 »
yakıtta gelince 2 defa dene imkanım oldu uzun yolda litre olarak 8 lt şehir içinde ise 10lt -11lt yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2010, 20:20:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2010, 01:03:04 »
cevap ve resimler için teşekkürler Suat bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2010, 03:36:16 »
 merhaba 20 gün önce ben verso'ma Prins marka lpg taktırdım 47 lt lik tank stepnenin yerine takıldı koruma muhafaza sacı ile birlikte.Muayenede yere 23 cm olduğu için sorun çıktı eksoz seviyesinden çok az düşük aslında, arka amortisorlere lastik takoz konularak muayeneden geçti, 150 km si uzun yol toplam 400 km yol aldım 75 tl lik (46lt gaz)ile selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2010, 21:21:02 »
teyfik bey verdiğiniz yakıt 187 kuruş çok iyi bi rakam ben benzinde şu an 330 ile 350 kuruş yakıyorum (trafiğe bağlı olarak) biraz daha zorlasam benim yarım kadar yakıyosunuz gerçekten çok iyi, ama şu muayne işi biraz uğraştıracak sanırım ama bence uğraşmaya da değer.
teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2010, 23:38:11 »
yüksel bey merhabalar naptınız lpg işini ?  biz taktıracağız ama yeni bir yasa çıkmış artık dıştan simit tank monte edilecek araçlar için ayrıca bir tip proje isteniyormuş lpg şirketleri girişimlere başlamışlar bu projeyi kısa bir süre sonra montaj bajiilerine gönderip ona göre takılacak lpg (dıştan stepneli araca simit tank uygulaması) bu proje olmadan tüvtürk muayenesinden araç geçmez :S o yüzden biz bekleyişteyiz yaa zavoli ya brc taktıracağızz.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2010, 11:29:17 »
Sayın Onur orhan ne zaman başlıyacağına dair bizi de bilgilendiriseniz sevinirim.teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 18, 2010, 22:31:11 »
onur by lpg işini şimdilik askıya aldım biraz daha arştırdım ve fazla km yapmayanlar için çokta gerkli değil gibi geldi işe aracımla gitseydim kesin taktırırdım (ortalama yıllık 10 bin km yolyapıyorum)
dıştan stepneli araca simit tank uygulaması için ayrı bi proje gerektiğini bilmiyorum ilk defa sizden duydum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2010, 22:33:56 »
suat bey, bir mesajda yazılabilecek bilgiyi 3 mesajda yazmışınız. mesaj kirliliği olmaması için biraz daha dikkat edelim lütfen.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2010, 10:15:17 »
Arkadaşlar geçen hafta versomuza zavoli marka lpg taktırdık gerekli projeler 1-2 haftaya hazır olacak taktırlmasında bir problem yoktu bizde hemen yapalım dedik malum benzin canımızı fena yakmıştı :) valla tam olarak doğru bir test etmedik gazla nekadar yaktığının çünkü arazide 1-2 viteste kullandık geçen pikniğe gittiğimizde depo 36lt 55liraya doluyor km saatine baktım 223km yapmışız (hep şehir içi kullanım) buda 245kuruş falan yapar km de ama dediğim gibi o piknik yerine normalde 20-30liralık benzinle git gel zor yaparsınız :) bu yüzden tahminen şehir içi 200-250  şehir dışı 200kuruşun altına iner diye düşünüyorum.....saygılar....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2010, 10:38:06 »
Arkadaşlar geçen hafta versomuza zavoli marka lpg taktırdık gerekli projeler 1-2 haftaya hazır olacak taktırlmasında bir problem yoktu bizde hemen yapalım dedik malum benzin canımızı fena yakmıştı :) valla tam olarak doğru bir test etmedik gazla nekadar yaktığının çünkü arazide 1-2 viteste kullandık geçen pikniğe gittiğimizde depo 36lt 55liraya doluyor km saatine baktım 223km yapmışız (hep şehir içi kullanım) buda 245kuruş falan yapar km de ama dediğim gibi o piknik yerine normalde 20-30liralık benzinle git gel zor yaparsınız :) bu yüzden tahminen şehir içi 200-250  şehir dışı 200kuruşun altına iner diye düşünüyorum.....saygılar....:)
Benim araçta şehir içi (yaklaşık)10 lt, şehir dışı ise 8 lt civarında yakıyor. Bu değerler Verso için gayet iyi bence. Fakat forumlarda bir arkadaş bir depo ile 500 km yi geçtiğini yada geçebileceğini söylemişti. Ne yaptı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2010, 10:57:50 »
Benim araçta şehir içi (yaklaşık)10 lt, şehir dışı ise 8 lt civarında yakıyor. Bu değerler Verso için gayet iyi bence. Fakat forumlarda bir arkadaş bir depo ile 500 km yi geçtiğini yada geçebileceğini söylemişti. Ne yaptı acaba?

benim yol bilgisayarında ortalama tüketim max. 8,5- 9 oluyor trafiğin olmadığı yerlerde 8 e düşüyor.
şehir dışında ise gecen sene izmir otobanın da 130 150  arası hızda klima açıkken gündüz 12 de yol bilgisayarı 6.8 de resmen çakıldı otobandan çıkana kadar 6.8 lt idi biraz şehiri içi trafiğe girince yine 9 lt. leri gördüm, tabi gaz pedalını çok sert kullanmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2010, 17:14:44 »
arkadaşlar verso daki yol bilgisayarındaki yakıt harcaması acaba  benzine göremi ayarlı ;gaz takılınca sistemi (ölçüm )cihazının değiştirilmesine gerek varmıdır bu konuda bilgisi olan cevaplarsa sevinirim .teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 13, 2010, 17:44:10 »
arkadaşlar verso daki yol bilgisayarındaki yakıt harcaması acaba  benzine göremi ayarlı ;gaz takılınca sistemi (ölçüm )cihazının değiştirilmesine gerek varmıdır bu konuda bilgisi olan cevaplarsa sevinirim .teşekkür.
yeni kasa toyota'larda yol bilgisayarındaki yakıt harcaması motora bağlı çünkü bendeki araç lpg'li biraz kullandıktan sonra yol bilgisarından gidilebilecek olan kilometrenin azaldığını görüyorum bir müddet sonra ise  0 olarak görüyorum.ama depoya benzin girdiği zaman tekrar benzine göre hesaplıyor arac güncel olanı hemen gösteriyor.
ben göstergedeki diş sayısına bakarak veya low fuel yazısını görünce benzin alıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2010, 10:55:45 »
Güray bey cevap için teşekürler.ama benim sormak istediğim gaz da ekstra takılan ışıklarla gaz miktarını görüyoruz bu tamam .ama bilgisayardaki yakılan yakıt miktarını ölcen cihazın ölcüm yaparken benzin oranına göre ölctüğünü tahmin ediyorum .fakat bu cihazdan gaz gecince gaz yoğunluğunu benzin gibi mi algılıyor algılıyorsa gaz ve benzinin yoğunluğu farklı değilmi bu da bize doğru bir oranı verirmi.yani anlık yakıt harcamasını veren cihaz her ikisinde de doğrumu gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2010, 12:02:39 »
Güray bey cevap için teşekürler.ama benim sormak istediğim gaz da ekstra takılan ışıklarla gaz miktarını görüyoruz bu tamam .ama bilgisayardaki yakılan yakıt miktarını ölcen cihazın ölcüm yaparken benzin oranına göre ölctüğünü tahmin ediyorum .fakat bu cihazdan gaz gecince gaz yoğunluğunu benzin gibi mi algılıyor algılıyorsa gaz ve benzinin yoğunluğu farklı değilmi bu da bize doğru bir oranı verirmi.yani anlık yakıt harcamasını veren cihaz her ikisinde de doğrumu gösterir.

yol bigisayarı sadece benzine göre veriler veriyor olması gerekir sonradan lpg taktırınca yine çalışır ama benzin ile olan bilgileri verir (range, 100 km de ortalam ne yaktığı vs...)lpg ile ilgili bilgileri vermez
o bilgileri alabilmek için lpg deposu ile yol bilgisayarını eşelmek gerekir diye düşünüyorum oda olurmu bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2010, 12:39:07 »

o kadarını bilemeyeceğim muammer bey...hiç o kadar ince düşünmemiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2010, 16:16:58 »
Merhaba ben de de verso var 36000 de epeyce araştırdım lpg konusunu. Alta takılması daha fazla risk oluşturur mu acaba?