0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar geçen hafta versomuza zavoli marka lpg taktırdık gerekli projeler 1-2 haftaya hazır olacak taktırlmasında bir problem yoktu bizde hemen yapalım dedik malum benzin canımızı fena yakmıştı valla tam olarak doğru bir test etmedik gazla nekadar yaktığının çünkü arazide 1-2 viteste kullandık geçen pikniğe gittiğimizde depo 36lt 55liraya doluyor km saatine baktım 223km yapmışız (hep şehir içi kullanım) buda 245kuruş falan yapar km de ama dediğim gibi o piknik yerine normalde 20-30liralık benzinle git gel zor yaparsınız bu yüzden tahminen şehir içi 200-250 şehir dışı 200kuruşun altına iner diye düşünüyorum.....saygılar....
Benim araçta şehir içi (yaklaşık)10 lt, şehir dışı ise 8 lt civarında yakıyor. Bu değerler Verso için gayet iyi bence. Fakat forumlarda bir arkadaş bir depo ile 500 km yi geçtiğini yada geçebileceğini söylemişti. Ne yaptı acaba?
arkadaşlar verso daki yol bilgisayarındaki yakıt harcaması acaba benzine göremi ayarlı ;gaz takılınca sistemi (ölçüm )cihazının değiştirilmesine gerek varmıdır bu konuda bilgisi olan cevaplarsa sevinirim .teşekkür.
Güray bey cevap için teşekürler.ama benim sormak istediğim gaz da ekstra takılan ışıklarla gaz miktarını görüyoruz bu tamam .ama bilgisayardaki yakılan yakıt miktarını ölcen cihazın ölcüm yaparken benzin oranına göre ölctüğünü tahmin ediyorum .fakat bu cihazdan gaz gecince gaz yoğunluğunu benzin gibi mi algılıyor algılıyorsa gaz ve benzinin yoğunluğu farklı değilmi bu da bize doğru bir oranı verirmi.yani anlık yakıt harcamasını veren cihaz her ikisinde de doğrumu gösterir.