Gönderen Konu: corolla verso montaj?  (Okunma sayısı 12505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: corolla verso montaj?
« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2010, 16:18:52 »
Muammer Beyin yazdığı husus da çok önemli. Eğer benzin deposuna adpteyse yol bilgisayarı devre dışı kalacak denebilir.Bunu servise sormak lazım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2010, 16:18:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 20, 2011, 00:07:22 »
Selam arkadaslar. 2004 model otomatik şanzıman verso alacağım, stepneye takılı olarak aldesa marka lpg sistemi varmış araçta ancak ruhsata işli değilmiş. Ruhsata işletirken sıkıntı çikar mı sizce? Bir de aldesa nasıl bir markadır, versoya uyumlu mudur? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ağustos 20, 2011, 01:57:17 »
Kerem bey hayırlı olsun,geçenlerde fiyatı soruyordunuz kaça aldını acaba?
stepne yerine takmak artık sorun cıkarmıyormus tüv de.aracınızın lpg filtrelerini gitmeden değiştirin,birde sızdırmazlık alınmışmı ona dikkat edin,eğer sızdırmazlık alınmamış ise sorun cıkar.takıldıgından itibaren 1 ay içerisinde ve aynı il sınırları içinde veriliyor sızdırmazlık raporu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 21, 2011, 04:06:14 »
Araç 2004 model 155 binde, 2 parçada boya var değişeni yok. Aldesa marla LPG yeni takılmış ancak ruhsata işlenmemiş. 27 bine anlaştık, bakalım daha gidip göreceğiz. Yürüyeninde, motorunda bir sıkıntısı yoksa alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 22, 2011, 11:57:45 »
Selam arkadaslar. 2004 model otomatik şanzıman verso alacağım, stepneye takılı olarak aldesa marka lpg sistemi varmış araçta ancak ruhsata işli değilmiş. Ruhsata işletirken sıkıntı çikar mı sizce? Bir de aldesa nasıl bir markadır, versoya uyumlu mudur? Teşekkürler.

Selam arkadaşlar. Bugün servise kayıtlarını sorduğumda 2008 yılında şanzumanının söküldüğünü ve vites kutusunun değiştiğini söylediler. Şimdiye kadar 10 bin km yapmış (3. araba olarak kullanılıyormuş), bir sıkıntısı yokmuş. Fiyatı 26.500 kadar çekebildim sizce nasıl? şanzıman serviste değiştiğine göre orjinaldir, en son yazılım da yüklüdür diye düşünüyorum. Aracın bir sıkıntısı yoksa bu fiyata alsam mı sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 22, 2011, 17:33:11 »
Selam arkadaşlar. Bugün servise kayıtlarını sorduğumda 2008 yılında şanzumanının söküldüğünü ve vites kutusunun değiştiğini söylediler. Şimdiye kadar 10 bin km yapmış (3. araba olarak kullanılıyormuş), bir sıkıntısı yokmuş. Fiyatı 26.500 kadar çekebildim sizce nasıl? şanzıman serviste değiştiğine göre orjinaldir, en son yazılım da yüklüdür diye düşünüyorum. Aracın bir sıkıntısı yoksa bu fiyata alsam mı sizce?

Anlatıklarınıza göre bir sıkıntısı yok gibi görünüyor hocam hayırlı olsun derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ağustos 22, 2011, 19:14:50 »
Kerem bey otomatık olması dolayısıyla nekadar fiyat artar acıkcası bılmıyorum ama ben 70 bınde,değişen boyanan yok,lpg işlenmiş 2006 model comfortu 26500 e aldım.
elegantmı sızınkı?yada eskı adıyla sol mü?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 22, 2011, 19:18:54 »
Elegant modeli, 155 binde. Otomatik verso piyasada pek bulunmuyor ve bulunanalar da 30 bin lira ve tüpsüz. Bilmiyorum yarın aracı görüp karar vereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2011, 20:59:59 »
Elegant modeli, 155 binde. Otomatik verso piyasada pek bulunmuyor ve bulunanalar da 30 bin lira ve tüpsüz. Bilmiyorum yarın aracı görüp karar vereceğim.
[/quote

Kerem bey şu sorunun cevabını satıcıdan almanızda fayda var;
Verso'yu neden hemen tüp taktırdıktan sonra satıyorlar? neden daha önce değilde tüpten sonra?

Tüp yeni takılmışta olsa bence şu testleri yapınız;
Aracın motoru termostat açma sıcaklığında iken (80-85 C civarı)
1- üstten yağ konulan kapağı çıkartın yağ dumanı üflemesi varmı bakın.
2- yağ çubuğunu çekin. Eğer lpg sebebiyle segman aşınması olmuşsa yağ çubuğunun girdiği yerden yağ dumanı üfler.

Her iki noktada da üfleme yoksa lpg yenidir ve motora henüz zarar vermemiş demektir.

Bundan daha ileri bir test için, bujiler tek tek çıkarılarak her bir silindirin kompresyonu ölçülür. Bunda ancak motor ustası yapabilir. Kompresyon değerleri iyi ise segman-piston-gömlek iyi demektir. Yaşı ve km.sine göre ufak bir düşüklük normaldir. Bunu usta size söyleyecektir zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 26, 2011, 23:37:13 »
Dediğiniz testleri yaptık, hiçbir sıkıntısı gözükmedi ve satın aldık aracı. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

[/quote

Kerem bey şu sorunun cevabını satıcıdan almanızda fayda var;
Verso'yu neden hemen tüp taktırdıktan sonra satıyorlar? neden daha önce değilde tüpten sonra?

Tüp yeni takılmışta olsa bence şu testleri yapınız;
Aracın motoru termostat açma sıcaklığında iken (80-85 C civarı)
1- üstten yağ konulan kapağı çıkartın yağ dumanı üflemesi varmı bakın.
2- yağ çubuğunu çekin. Eğer lpg sebebiyle segman aşınması olmuşsa yağ çubuğunun girdiği yerden yağ dumanı üfler.

Her iki noktada da üfleme yoksa lpg yenidir ve motora henüz zarar vermemiş demektir.

Bundan daha ileri bir test için, bujiler tek tek çıkarılarak her bir silindirin kompresyonu ölçülür. Bunda ancak motor ustası yapabilir. Kompresyon değerleri iyi ise segman-piston-gömlek iyi demektir. Yaşı ve km.sine göre ufak bir düşüklük normaldir. Bunu usta size söyleyecektir zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 27, 2011, 00:29:30 »
Ben toyota serivisinde expertiz yaptırdım.Teknisyen bujileri söküp tek tek baktı.Hepside 210-220 gibi birşey gösteriyordu yanılmıyorsam..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #31 : Eylül 13, 2011, 10:10:38 »
Merhabalar Ankaradaki bir servisle görüştüm verso 1.6 aracıma OMWL taktırmak istediğimi söyledim.Parçaların hepsi orijinal olacak değil mi ? diye sorduğumda, usta bana "Aracınızın alttan muhafazalı simit tank uygulaması için 2 seçenek var dedi 1. OMWL marka tank (bu ellerinde yokmuş) 2. atiker tank +şamandıra + gaz sensörü) 2.seçeneği uygulayalım dedi ve fiyatını da 1600TL 10 Taksit dedi......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #32 : Eylül 20, 2011, 09:03:25 »
Kerem bey aracı galericiden mi aldınız? Sizinle Landirenzo montajı sırasında karşılaştık.Şimndi hatırladım. Benim aracımda 2007 verso 1.6 bende sizinle aynı serviste LPG montajını yaptırdım. Şu ana kadar herhani bir sıkıntılı durum olmadı inşallah olmaz da.. Yalnız aracınızın otomatik (multi mod) şanzumanlı olması ve kilometresi nedeniyle alırken özellikle de şanzumanını iyice kontrol ettirdiniz değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 20, 2011, 10:13:56 »
Kerem bey aracı galericiden mi aldınız? Sizinle Landirenzo montajı sırasında karşılaştık.Şimndi hatırladım. Benim aracımda 2007 verso 1.6 bende sizinle aynı serviste LPG montajını yaptırdım. Şu ana kadar herhani bir sıkıntılı durum olmadı inşallah olmaz da.. Yalnız aracınızın otomatik (multi mod) şanzumanlı olması ve kilometresi nedeniyle alırken özellikle de şanzumanını iyice kontrol ettirdiniz değil mi?

Evet galericiden aldım ve araçta ufak tefek çizikler var ve sağ arka kapı ve çamurluk dışında boya yok (Kuzenim galerici ve boya ölçer aletle ölçtü). Büyük bir hasarı yok yani. Yalnız yukarıda da bahsettiğim gibi servis kayıtlarına göre 2008 de şanzıman değişmiş ve ayrıca 2010 daki MMT kampanyası ile bakımları da yapılmış. Kuzenim onu da test etti ve onun onayını alarak aracı İzmir' den aldım. Aracın üzerindeki aldesa tüpten dolayı durma sorunum vardı, araç devamlı stop ediyordu. Bu nedenle götürdüğüm özel dörtnal toyota servisindeki Sadık usta da gördü test sürüşü yaptı. Motorda ve şanzımanda sorun olmadığını söyledi, ancak LPG nin değişmesi gerektiğini söyledi. Sonra kendi tüpçülerine yolladı. Çiğdem oto diye bir yer. Murat adında bir arkadaş yaptı montajı. Sizinle de sanırım en son ayar yapılırken karşılaştık ana bayide. Aracı sormuştunuz :)) ve orada comfort model bir verso vardı. Siz hangi markayı taktırdınız? Şimdilik Landirenzodan memnunum. Araç kendine geldi diyebilirim. Araç stop edecek korkusuyla basmıyorum artık gaza..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #34 : Eylül 20, 2011, 11:44:14 »
Hayırlı uğurlu olsun Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Evet Landirenzo ana bayiisinde montajını yaptırdım..Yalnız saat gece 12:30 gibi işlemleri bitirebildiler..İşçilikleri ve çalışan ustalaın davranışları çok iyiydi...Hatta Usta ile beraber simit tanktan kablo ve bakır boru bağlantılarını ön tarafa beraber monte ettik :) Şu ana kadar şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım...Aracı cumartesi akşamden beridir yaklaşık 1000 km dir kullanıyorum.. inşallah böyle sorunsuz bir şekilde gider...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 20, 2011, 11:46:11 »
bendede landirenzo takılı çok sesli çalısıyor enjektör sesi nekadar fazla landi renzoda..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 20, 2011, 14:41:46 »
Hayırlı uğurlu olsun Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Evet Landirenzo ana bayiisinde montajını yaptırdım..Yalnız saat gece 12:30 gibi işlemleri bitirebildiler..İşçilikleri ve çalışan ustalaın davranışları çok iyiydi...Hatta Usta ile beraber simit tanktan kablo ve bakır boru bağlantılarını ön tarafa beraber monte ettik :) Şu ana kadar şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım...Aracı cumartesi akşamden beridir yaklaşık 1000 km dir kullanıyorum.. inşallah böyle sorunsuz bir şekilde gider...

Sağolun. benim araca da o gün sabah 9 da başladı akşam 6 buçuğa anca yetiştirebildi. Ustalığı iyiydi, eski takılan LPG kitinin hatalarını da söyledi. Ayrıca galeri işi olduğunu da simit tanktan normal tank şamandırası çıkınca anladık :) Yuh dedim, İzmir'den iyi gelmişiz bu tüple gerçekten :) Ben 80 km yapamadım daha, siz maşallah 1000 km yi devirmişsiniz.

Bu arada tüpü ruhsata ne zaman işletmeyi düşünüyorsunuz? Bu hafta sonu şehir dışına çıkacağımdan önümüzdeki hafta başlayacağım işletme muayene vs. işine. Aslında galerici tüpsüz şekilde muayeneyi yaptırmış, 2 sene muayeneli aracım ancak tüpü işletmeden gezerek boşuna stres yaşamayım diyorum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Eylül 20, 2011, 18:09:25 »
Bir konuda fikrinizi alayım,benım versoda milano var ve ınternettekı servis yorumları gercekten kötü,hatta dogrudurust servısı de yokmus.Acaba ilerde milanoyu daha bılenen ve servisi iyi bir markayla değişmem gerekırse ruhsata yenıden işletmem gerekırmı?şuankı milano işli ruhsata

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #38 : Eylül 20, 2011, 20:56:42 »
Kerem bey normalde projeyi aldığınız tarihten itibaren 1 ay içerisinde işletmeniz gerekiyor. Yoksa cezalı bir şekilde işletmek zorunda kalırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 20, 2011, 21:30:45 »
Bir konuda fikrinizi alayım,benım versoda milano var ve ınternettekı servis yorumları gercekten kötü,hatta dogrudurust servısı de yokmus.Acaba ilerde milanoyu daha bılenen ve servisi iyi bir markayla değişmem gerekırse ruhsata yenıden işletmem gerekırmı?şuankı milano işli ruhsata

Bir kez isletmisseniz bir Daha gerekmiyor. Gönül rahatlığıyla değiştirebilirsiniz. Ancak siz Daha yeni taktirmamismiydiniz lpg yi?