0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2010 Model Corolla araç almıştım geçen yıl. 4 ay benzinle bindim. Baktım olacak gibi değil, 4.000 km de Zavolli marka kit taktırdım. İyide LPG yaptırmışım . Rahatça gezebiliyorum. Şu anda aracım 17.000 de. Daha önceden gözüm yol bilgisayarındaki yakıt tüketiminden ayrılmıyordu. Kaza yapacağım diye korkuyordum:). Toyota motoru LPG ye uyumlu diye düşünüyorum. Arkadaşlar LPG yaptırdığımı duyunca "arabaya yazık değil mi" demişlerdi. Benim cevabımda "bana yazık değil mi" demiştim. Allaha şükür kafam rahat, benzin fiatını takip etmiyorum. Gezelim diye aldık yeni araç, benzin olsa böyle rahat binemezdim. Saygılarımla.
Aracımın LPG göstergesi bozuk, depoyu tam dolsursam bile kırmızı ışık yanıyor. Sebebi ne olabilir birde bunu değiştirsek masrafı nedir tahmini olarak?
Dizel alın LPG taktırmayın arkadaşlar. Bir kaza anında eğer LPG sisteminde en ufak bir hasar olduğu anda, otomobil infilak eder yanibüyük bir patlama olur ve içerdekiler 1 saniye içinde yanarak can verirler.. bu bayram tarafiğinde bir kaç LPG li araç kazası olmuş tv ler genelde LPG li araç kazalarını pek yansıtmıyorlar, yani araçların LPG li olduğunu bahsetmiyorlar.. Canımız değerli, aailemiz ve sevdiklerimizin hayatı da değerli.. Benzinli araçlada dizelli araçla da kaza yapma ölme riskimiz var elbette..benzinli aracın yanma süresi oldukça uzun zaman alır.. daha zordur.. kurtulmak için zaman vardır.. Ama LPG li araçta yangın çıktığında bu yanma şeklinde olmamakta bir patlama şeklinde olmakta ve herşey birkaç saniye içinde bitmektedir.. Bu nedenle araç yenilerken bu konuyu bir daha değerlendirin, para ,ucuzluk önemli ama işin içine can girince o paradan da değerli..
Osman Bey çok yerinde bir uyarı yapmış aslında. Benim hafızamda son 1 yıl içerisinde gerçekleşmiş en az 5-6 ölümlü kaza var LPG patlaması yüzünden gerçekleşmiş.
Kusura bakmayın ama LPG konusunda maalesef tüm bildikleriniz yanlış...Keşke biraz araştırıp yazsanız...LPG deposu benzin deposundan kat kat daha fazla güvenlidir...LPG patlamasıSon bir yıl içinde LPG yüzünden 5-6 ölümlü kaza...Şaka galiba...Bir tane bile yoktur...
Sami bey daha dün vardı televizyonda:(