0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Allahtan bu sitede emo'lar yok
kemal abi ellerine sağlık ama işin kötüsü ve gerçek sorun ne biliyor musun? bu yazıda bahsi geçen, inatla türkçeyi bozan kullanıcılar bu yazıyı okurken sıkılıp "sıkıldım yaneee" diyerek konuyu kapatacak olması..veya bir umut senin yazını okurken sıkılıp aşağıdaki yorumlara bakmak ve benimkini okuyup utanıp senin yazını da okumaları..
Öyle bir duruma geldik ki hiç birşeyi tam tamına düzgün yapamıyoruz. Türkçe konuşmayı, yazmayı bile.böyle giderse yakında iş başvurularında özgeçmişimize ingilizce iyi seviye Türkçe yeteri kadar yazacağız! Kemal Bey teşekkürler, umarım forumdaki herkes okur özellikle genç arkadaş İlginizlarımız.
Türkçeyi kullanmak her babayiğidin harcı değildir. Çoğu insan daha farklı görünmek için Türkçeyi bozuyor. İsteseler de istemeseler de Türkçe harika bir dildir ve düzgün kullanıldığında insanlara zevk verir.
Yalnız, Kemal Bey Atatürk'ün vasiyet ettiği o eğitimci ve bilim adamlarını ya memleketten kaçırdılar yada sindirdiler.
Kemal Abi, tek kelimeyle "süpersin" Duygularıma tercüman oldun, biz özellikle "de" bağlacının bile yazımına dikkat etmeye çalışıyorken bazılarının "yahu,edior,gidior" gibi tabirleri insanı gerçekten çok rahatsız ediyor. "Dilini kaybeden bir millet eninde sonunda mili benliğini de kaybetmeye mecburdur." Prof. Dr. Mehmet Yalçın , Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi DekanıAyrıca linke de göz atmakta fayda var http://www.kultur.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EFAD9C4ADBD3E2D17A
Kesinlikle yazdıklarınıza içten katılıyorum Kemal Bey, zahmet edip yazmışsınız. Böyle bir uyarıyıda yaşça büyüğümüz olarak sizin yapmanız gayet yerinde olmuş. Özellikle cevap yazmamın nedeni, yazınızdan alınmamdır. Belki bi bahane olarak kabul edilemez sizin tarafınızdan ama 11 yaşımdan beri bilgisayar sahibiyim, chat in ilk zamanlarını biliyorum ve o zamanların modası, özenti halleri vs gibi nedenlerle el bir şekilde alışıyor. Tabiki yerine göre kurallarına uygun konuşuyorum ama eğer karşınızdakiler de pek dikkat etmeden konuşuyorsa çok da irdelemiyorsunuz. Kesinlikle haklı çıkarmaya çalışmıyorum kendimi yanlış anlamayın ama alışkanlık işte ve zamanla geçecek. Sohbet kısmında başlıkta da yazdığı gibi geyik muhabbeti yaparken takındığım tavır dışında diğer konularda hatam olduysa affola. Daha dikkatli olmaya çalışacağımdan şüpheniz olmasın.Değinmek istediğim başka bir nokta da, lütfen uyarınızı onaylar nitelikte yorum yapan kullanıcıların önce kendi yazılarına bakmalarıdır. Kendileri hiç yapmıyorlarmış gibi tabiri caizse atıp tutmaları hoş olmuyor.
katılıyorum..ben de ilköğretim 3. sınıfta tanıştım bilgisayar ile..internet bu denli gelişmemişti, msn vs yoktu, icq bile yaygın değildi, mirc kullanırdık, mirc içinde çeşitli scriptler vardı ve o scripti seçince abuk subuk yazılar çıkardı, klavyeden normal yazardık amabir büyük iki küçük şeklinde çıkardı..o zamanlardan kalma bir olay olduğunu düşünüyorum, tamamen özentilik..kendi adıma konuşayım, ben hiç o tarz bir olay içine girmedim, harf yerine saçma karakterler falan..ama çeşitli kısaltmalar, geliorm, gidiorm, kendine ii bak, tmm cnm, tarzında kullanımlarım var..ve bana göre tmm cnm ile doc. dr. arasında bir fark yok..çünkü bu tarz kullanımlar anlık mesajlaşma, sms gibi ortamlarda zamandan kazanmak, hızı arttırmak için kullanılıyor..
burda özür dilemenin ne anlamı var ki? bunu düzeltmen lazım..gerçekten, özrün bir anlamı yok..ama benim kızdığım şey türkçe kullanımında bambaşka..değil yerine deyil yazmak, de bağlacının kullanımı gibi konular..yahu mide yerine miyde yazan gördüm yine tekrarlıyorum, doğrusunun iyi şeklinde yazıldığını bilip, sadece hızlı olsun diye ii yazmak, değil kelimesinin yazılışını bilmemekten veya yalnız, herkes gibi kelimeleri yanlız, herkez şeklinde kullanmaktan çok daha masumdur!