Gönderen Konu: Hep aynı sorun..  (Okunma sayısı 2501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Hep aynı sorun..
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2010, 00:33:10 »
farklı şeylerden bahsettiğimizi düşünmüyorum çünkü sen bunun herhangi bir açıklaması olamaz diyorsun bense bazılarının açıklaması vardır diyerek açıklamaya çalışıp açıklaması olmadığını düşündüğüm yanlışları paylaşıyorum..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2010, 00:33:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2010, 00:39:38 »
farklı şeylerden bahsettiğimizi düşünmüyorum çünkü sen bunun herhangi bir açıklaması olamaz diyorsun bense bazılarının açıklaması vardır diyerek açıklamaya çalışıp açıklaması olmadığını düşündüğüm yanlışları paylaşıyorum..

anlatım bozukluğu (bir cümlede açıklama kelimesini bu kadar çok kullanırsan, okuyucu bu durumu ifade bozukluğu olarak nitelendirecektir.) diyorum ve kapatıyorum bu mevzuyu burada, kendi adıma tabii. yanlış anlama lütfen memnun olarak kapatıyorum. yazına olumsuz bir yorum yapmak değildi amacım.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2010, 00:45:46 »
anlatım bozukluğu var ama bunun nedeni açıklama kelimesini çok kullanmak değil çok uzun cümle kurmak yüzünden mevcut ;) ben de kapatayım, memnun bir şekilde :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2010, 00:49:40 »
Keske yalnizca forumda bu tip durumlar yasansa Kemal Bey, artik sagda solda acilan bircok magaza ya da kafe/restoran tarzi yerlerin isimlerine bile yeri gelince daha cok müsteri ceker edasiyla ingilizce, fransizca, italyanca tarzi isimler koyuyorlar... Bahsettiginiz gibi foruma yazilanlar anlik ileti olmayip, daha ileriki tarihlerde okunabilecek sekilde yararli bilgiler iceren metinlerden olusmali..
Teşekkürler Kemal bey. Keşke herkes (belki de hepimiz demek daha doğru olacak) sizin kadar duyarlı olabilsek. O zaman böyle uyarılara da gerek kalmayacak. dilimizi doğru kullanmak birbirimizi daha kolay ve çabuk anlamamızı sağlayacak ama maalesef, anlamanın, anlaşmanın karşılıklı birbirimizi anlamakla başladığının bile farkında değiliz.
TÜRK'ün gerçek dostu TÜRK, iletişim dili TÜRKÇE'dir.
Saygılarımla
  Konu üzerinde aynı inanışta,duyarlı arkadaşlar ne kadar çoğalırsa bu sorunların çözüleceğine inanıyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2010, 01:39:10 »
Kesinlikle yazdıklarınıza içten katılıyorum Kemal Bey, zahmet edip yazmışsınız. Böyle bir uyarıyıda yaşça büyüğümüz olarak sizin yapmanız gayet yerinde olmuş. Özellikle cevap yazmamın nedeni, yazınızdan alınmamdır. Belki bi bahane olarak kabul edilemez sizin tarafınızdan ama 11 yaşımdan beri bilgisayar sahibiyim, chat in ilk zamanlarını biliyorum ve o zamanların modası, özenti halleri vs gibi nedenlerle el bir şekilde alışıyor. Tabiki yerine göre kurallarına uygun konuşuyorum ama eğer karşınızdakiler de pek dikkat etmeden konuşuyorsa çok da irdelemiyorsunuz. Kesinlikle haklı çıkarmaya çalışmıyorum kendimi yanlış anlamayın ama alışkanlık işte ve zamanla geçecek. Sohbet kısmında başlıkta da yazdığı gibi geyik muhabbeti yaparken takındığım tavır dışında diğer konularda hatam olduysa affola. Daha dikkatli olmaya çalışacağımdan şüpheniz olmasın.

Değinmek istediğim başka bir nokta da, lütfen uyarınızı onaylar nitelikte yorum yapan kullanıcıların önce kendi yazılarına bakmalarıdır. Kendileri hiç yapmıyorlarmış gibi tabiri caizse atıp tutmaları hoş olmuyor.
  Yazımdan alınmayın.Kimsenin şahsına özel bir davranışım söz konusu olamaz. Size tek tavsiyem olabilir; Etrafınıza daha dikkatli bakarak, benim ne gibi yazışmaları kastettiğimi çok rahatlıkla anlıyabilirsiniz. Forum kuralları var bildiğiniz gibi. Bu kuralları takmıyorum, bana ne der gibi ısrarla bozuk cümleler kurup kendine göre manası olmayan kelimeleri üretenler için , ne güzel yapıyorlar demem beklenemez. Beş veya on kişi kendi arasında bu kuralları bozarak Türkçeyi yozlaştırıyorsa, geriye kalan yüzlerce veya binlerce kişinin ifade ve yazı özgürlüğüne hakaret etmiş sayılır. Bu iletiler anlık ileti değildir. Bu nedenle topluma açık, kalıcı olan ifade ve alışkanlıkların her zaman örnek teşkil etmesi gerekir. Tekrar ediyorum; Benim kastettiğim ufak tefek yanlışlar değil.İstemeden harfi yanlış yazabilirsiniz, nokta koymayı unutabilirsiniz, virgülü koymayabilirsiniz, kelimeyi yanlış yazabilirsiniz.Benim vurgulamak istediklerim;  Israrla anlaşılmayan harf ve kelime kullanarak tamamen Türkçeyi oyun haline getirenlerdir.Hiç kimsenin okuma ve göz zevkini bozmak gibi bir ayrıcalığımız olmadığına göre bazı toplumsal kurallara da uymak mecburiyetindeyiz. Uyarı demiyorum,yorumumu onaylayan arkadaşların sıkıntısı da bundan.  :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2010, 01:50:51 »
Kasıtlı yapmadığınız sürece (daha  doğrusu bilerek  farkında  olarak) sorun  yok . ben  kendı adıma   "v" yerine "w"  "ğ-g" yerine "qQ"  koyardım    bi  nevi alışkanlıktı fakat  bu siteye   üye oldukttan sonra  burdaki arkadaşlarımın  kardeşlerimin abilerimin  uyarılarını  göz  önunde  bulundurarak  bu durumu  düzelttim. zaman  zaman   hala  v yerıne  w  basıyorum  ama  anında  geri siliyorum
lütfen yaptığımız  hatanın  yanlışın  farkına  varabilelim, aksi  taktirde  TCT ailesi  daha  doğru güzel ve  uygun  olanı için  bilgilendirir....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2010, 10:47:58 »
Kasıtlı yapmadığınız sürece (daha  doğrusu bilerek  farkında  olarak) sorun  yok . ben  kendı adıma   "v" yerine "w"  "ğ-g" yerine "qQ"  koyardım    bi  nevi alışkanlıktı fakat  bu siteye   üye oldukttan sonra  burdaki arkadaşlarımın  kardeşlerimin abilerimin  uyarılarını  göz  önunde  bulundurarak  bu durumu  düzelttim. zaman  zaman   hala  v yerıne  w  basıyorum  ama  anında  geri siliyorum
lütfen yaptığımız  hatanın  yanlışın  farkına  varabilelim, aksi  taktirde  TCT ailesi  daha  doğru güzel ve  uygun  olanı için  bilgilendirir....
 Benim söylemek istediğim de bunlar. Hatasız kul olmaz.Hiç kimse, ben hata yapmam diyemez. Hatalar ve bu hataları düzeltmek insanlar içindir. Ben ,tek bir harf yanlışlığı yaptığım için saatler sonra ''değiştir'' butonuna basarak hatamı düzelttim. Bunu neden yaptım? Kurallara, topluma ve kendime saygı duyduğum için.
  Sadece bu site için değil, nerede olursak olalım, bazı kasıtlı ve ısrarla devam eden yanlışlarımızdan arınmamız gerekir. Adalet, hak ve huzur hepimiz içindir.

''Mme Jeanne Roland''