Gönderen Konu: Bir öğrencinin yakıt problemi:)  (Okunma sayısı 2949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Bir öğrencinin yakıt problemi:)
« : Ocak 25, 2010, 16:22:46 »
Selamlar,
Aracım corolla 2005 s/d manuel şanzıman 65000 km'de ancak araç 9 litre civarında yakıor. Sizce bu çok mudur? Araç 0 alındığı günden beri yetkili servisine gitmektedir. En son servisinde de bi sıvı koydular yetkili serviste depoyu temizleyici ve yakıt tüketimini düşürücü diye ama bir etkisini göremedik maalesef.
Cevaplar için teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Bir öğrencinin yakıt problemi:)
« : Ocak 25, 2010, 16:22:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Bir öğrencinin yakıt problemi:)
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2010, 18:52:20 »
Şehir içiyse normal denebilir.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2010, 22:31:10 »
Yoğun şehiriçi trafiği için normal bir değer diyebiliriz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2010, 22:57:04 »
bence profesyonel bir kişi ile beraber araca binin ve şöle bi 100km kullanın sonra o kişi sizin nasıl kullandğınızı flan tartarak size bişiler önerebilir..şimdi şehir içi kullanıyosunuuz ve kırmızı ışıklara falanda çok yakalanıyosanız 9 normal deniyor...
yalnız bu zamanın 2005-2006 civarı corollaları için amcam bana ocağına incir ağacı diekr sakın...demişti ve benzinli araç için o zamanlar polonun daha iyi olacağını söylemişti.....konuyu polo ile falan diğer arkadaşlar karıştırıp budaklandırmasınlar lütfen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2010, 23:32:50 »
kullanma tarzına bağlı. ben en tasarruflu 740km/1depo (neredeyse tamamı şehirler arası yolda, sabahın kör saatinde,100km/h 'ı hiç geçmeden) benzin yakarak kullanabildim aracımı. ama çoğu zaman max 550-600km yol alabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2010, 02:53:29 »
aynen max.600 km gidiyor. Bana çok geliyor açıkçası, ama aracın motorunun teknik özelliklerini bilen arkadaşlar bilir, alt devirleri çok uyuz oluyor aracın, 4000-5000 devir gibi motor canlanıyor, bunu çok yapmamaya çalışıyorum bu sıralar ama dediğim gibi max 600 km.

Birde bu sıvıdan koydurupta faydasını gören var mıdır? Serviste 25 tl gibi bir şeydi sanırım.
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2010, 09:49:02 »
ben öğrenciyken bisikletim bile yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2010, 10:08:20 »

benden önce davranmışsınız.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2010, 11:54:42 »

yasık sızlere :( ben 16 yasımda ılk arabama sahıp oldum 73 renault 12 ts bınektı babam soforlugu oğreneyım dıye almıstı ama ben ona tenezzul etmeyerek onun (98 opel astra eskı kasa) arabasına bınıyorum :D

Bu arada sehir ıcınde 2005 corollanın 9 lıtre yakması normal bence arkadasımın 2004 corolla sedanıda ortalama 30 tl benzıle 100 km gıdıyorum dıyordu ( 9 lıtre cıvarında) zaten bu devırde benzınlı arac sahıplerıne allah sabır versın (Ben 1.5 vgt hyundı accent era ıle 300 km yolu 12 lıtre mazotla yaptım (37 lıralık mazotla )bır an once lpg donusumunu dusunsunler tabıı garantılerı gecmıs aracların bence cunku para kolay kazanılmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2010, 13:17:48 »
Alıntı
yasık sızlere  ben 16 yasımda ılk arabama sahıp oldum 73 renault 12 ts bınektı babam soforlugu oğreneyım dıye almıstı ama ben ona tenezzul etmeyerek onun (98 opel astra eskı kasa) arabasına bınıyorum 
:alkis:

Bu durumda şimdi mercedesin falan olması gerek :dans3:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2010, 14:07:02 »
:alkis:

Bu durumda şimdi mercedesin falan olması gerek :dans3:

amin ins bıgun oda olur :) ama yanlıs yazmısım 16 yasında babamın 98 model eskı kasa hatcback opel astrasına bınıyordum o zamanlar ama suan 2010 toyota corolla d-4d comfort sahıbı oldum ama kendı alnımın terıyle oduyorum borcunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2010, 23:58:40 »

Ben sizde yoktu bende var ne güzel demek istemedim ki sayın abim ve sayın ablam .Her ikinizde babamla aşağı yukarı aynı yaşlardasınız. Ne mutlu ki babam alnının akıyla kazandığı parayla aldığı corollasını oğluna kullanması için verebiliyor ve kendine yeni bir araç alabiliyor.

Bende öğrenci olduğum için doğal olarak yakıt fazla geliyor ve bu problemimi paylaşmak istedim hepsi bu.
Öğrencinin arabası olur mu, sorusunun tartışma yeri burası değil bence, hoş olsada tartışmam zaten, çünkü herkesin kendi durumudur, parasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 27, 2010, 00:08:43 »
Kullanım tarzı,araç bakımı,kullanım alanı,iklim koşullarına göre değişir.Bunları söylersen daha rahat yardımcı olabiliriz.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 27, 2010, 00:15:56 »
ben artık yokus asagı kontak kapatmaya basladım ve gecen hafta depoyu fulledikten 100 km sonra tekrar fulledim ve tam 5.5 litre aldı depo.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2010, 00:27:09 »
vallahi ben artık yokus asagı kontak kapatmaya basladım ve gecen hafta depoyu fulledikten 100 km sonra tekrar fulledim ve tam 5.5 litre aldı depo.....

Hiç tavsiye etmem.. onun yerine uygun vitese geçip gaza basmadan gidersen araba yine hiç yakmaz.. senin aracın enjeksiyonlu olduğu için cut-off sistemi var
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 27, 2010, 02:09:46 »
vallahi ben artık yokus asagı kontak kapatmaya basladım ve gecen hafta depoyu fulledikten 100 km sonra tekrar fulledim ve tam 5.5 litre aldı depo.....

BENCE oo yontemı deneme her an yokus asagı dıreksıyon kılıtlenebılr...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2010, 00:33:38 »
biliyorum cut- off sistemi oldugunu ama cut-off sisteminde de rolanti benzinini yakıyo vee kontak start konumunda gidiyorm yani direksiyon kilitlenmesi olmuyo bildigm kadarıylaa ama madem kimse yapmıyoo bende cut off la inerm bndan sonraa birkac lira icin ama cok uzun saniyeli kırmızı ısıklarda hala kapatıyorum kontagıı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2010, 00:36:16 »
Işıklarda kapat tabiki Can o normal bi durum eğer çok çok uzunsa... Ancak motoru durdurma hareket halindeyken herşeyi geçtim can taşıyosun araçta Allah göstermesin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2010, 01:29:00 »
Işıklarda kapat tabiki Can o normal bi durum eğer çok çok uzunsa... Ancak motoru durdurma hareket halindeyken herşeyi geçtim can taşıyosun araçta Allah göstermesin ;)
aynen

yok bide ne şehittir ne gazi olmak var...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2010, 01:55:35 »

biliyorum cut- off sistemi oldugunu ama cut-off sisteminde de rolanti benzinini yakıyo vee kontak start konumunda gidiyorm yani direksiyon kilitlenmesi olmuyo bildigm kadarıylaa ama madem kimse yapmıyoo bende cut off la inerm bndan sonraa birkac lira icin ama cok uzun saniyeli kırmızı ısıklarda hala kapatıyorum kontagıı.....

Arkadaslar arac cut-off ta iken yani `arac viteste kendi hiziyla gidiyorken ayak gaz pedalinda degil iken` 1000 d/d nin altina dusene kadar yakit yakmaz. 1000 d/d altinda ise de cok cok az yakar. Size 3 ornek vereyim. 1) Bir arkadasta 94 model BMW 3.20 var. Bilenler bilir BMW lerde debimetre vardir. yani analog yol bilgisayari. O aracta kendi hiziyla giderke ayagi gazdan cektiginiz anda ibre sifiri gosteriyor. 2)2008 Clio hb 1.2 de digital anlik yakit tuketiminde gazdan ayak cekildiginde sifir yazmakta. 3). ve en kesin kanit. Bende  96 model corolla 1.3 karburator var. LPGli. Biliyorsunuz cut-off sistemi enjeksiyonlu araclarda var. Ama ben uzun yokuslardan inerken ayagimi gazdan cekip LPG sistemini kapatiyorum. Arac ne benzinde ne LPG de oluyor. Yani kesinlikle yakit tuketmiyorken stop etmiyor hatta 1000 devir/d ye ininceye kkadar cok rahat yol aliyor. 750 d/d nin altina dusunce bi teklemeler basliyor o seviyede tekrar aciyorum lpg sistemini.