Gönderen Konu: Bir öğrencinin yakıt problemi:)  (Okunma sayısı 2988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: Bir öğrencinin yakıt problemi:)
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2010, 16:36:19 »

Arkadaslar arac cut-off ta iken yani `arac viteste kendi hiziyla gidiyorken ayak gaz pedalinda degil iken` 1000 d/d nin altina dusene kadar yakit yakmaz. 1000 d/d altinda ise de cok cok az yakar. Size 3 ornek vereyim. 1) Bir arkadasta 94 model BMW 3.20 var. Bilenler bilir BMW lerde debimetre vardir. yani analog yol bilgisayari. O aracta kendi hiziyla giderke ayagi gazdan cektiginiz anda ibre sifiri gosteriyor. 2)2008 Clio hb 1.2 de digital anlik yakit tuketiminde gazdan ayak cekildiginde sifir yazmakta. 3). ve en kesin kanit. Bende  96 model corolla 1.3 karburator var. LPGli. Biliyorsunuz cut-off sistemi enjeksiyonlu araclarda var. Ama ben uzun yokuslardan inerken ayagimi gazdan cekip LPG sistemini kapatiyorum. Arac ne benzinde ne LPG de oluyor. Yani kesinlikle yakit tuketmiyorken stop etmiyor hatta 1000 devir/d ye ininceye kkadar cok rahat yol aliyor. 750 d/d nin altina dusunce bi teklemeler basliyor o seviyede tekrar aciyorum lpg sistemini.
Ben rolanti benzinin yakıyo die biliyorum ama sizin dediğiniz gibiyse bile vites bosta inmek daha mantıklı degilmi mesela yokus asagı 80 km le giderken 3. viteste motor freni ile inerken devir 4000 civarlarında oluyorr ama orda motor 4000 devirden dolayı asınmıyormu sonucta bir surtunme var bosta ındigimizi dusunursek rolantide calısıcak ama yokusun asagısında fren yapıcaksak o zman cut-off la inmek mantıklıdır frenlerin omru acısından diye dusunuyorm .....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2010, 16:36:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2010, 17:20:27 »
can kardeşim boş tada ineceğin yer vardır,vitestede...
kimi zaman koyvermen icap eder kimi zaman vitesten çıkarman tehlikeli olur gerek olmaz veya ekonomi yapıcam diye çok daha yakar...yol durumuna göre ayarliycan..
ama tps li çoğu araba boşta benzin harcar..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2010, 20:14:34 »
Yogun trafikte kullaniyorsaniz normal, fakat benim arac bile Istanbul gibi yogun sehirici trafiginde 7,5 - 8,0 lt / 100 km yakiyor, bir de lastik havalarini kontrol edin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2010, 02:01:56 »
Ben rolanti benzinin yakıyo die biliyorum ama sizin dediğiniz gibiyse bile vites bosta inmek daha mantıklı degilmi mesela yokus asagı 80 km le giderken 3. viteste motor freni ile inerken devir 4000 civarlarında oluyorr ama orda motor 4000 devirden dolayı asınmıyormu sonucta bir surtunme var bosta ındigimizi dusunursek rolantide calısıcak ama yokusun asagısında fren yapıcaksak o zman cut-off la inmek mantıklıdır frenlerin omru acısından diye dusunuyorm .....

Zaten 80 km de 4000 de 3. viteste olmayın. 5. vitese atın hem motor frenini daha az yapar hem de araba rahat iner. 1000 d/d nin altına düşünce de sırayla 4 e inersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2010, 18:25:17 »
reşat emre bey daha güzel bir dille ifade etmiş :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır