MErhaba,
2007 Auris dizel sahibiyim.
Son bir haftadır hava çok soğuk. Gece -3 ila -7'lere düşebiliyor.
Arabayı da soğuklar başladığından beri çalıştırmamıştım.
Dün biraz çalıştırdım. Motoru ve camları ısıttım, ön ve arka camlara su fışkırtmak istedim, motor sesi geldi fakat su gelmedi. Birkaç kez denedim. Olmayınca bıraktım. Bugün tekrar denedim ancak şu anda motor sesi de gelmiyor su da fışkırtmıyor.
Arka ve ön silecekler ikisi de çalışıyor ama. Silecek suyu motoru ayrı mıdır? Motoru mu yandı yoksa sigortası mı attı acaba zorlanmaktan. Sigortası nerede?
Motoru yandıysa ücreti nedir acaba serviste veya sanayide???
Bilgisi olanlar yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
Muhtemelen cam suyu donmuştur Serkan.
Eğer silecek su pompasında ses geliyorsa daha fazla zorlamamanızı öneririm. Aksi takdirde sağlam pompanın arızalanmasına neden olabilirsiniz...
Buzlar çözülünce tekrar denersiniz...
Ergün Bey,
Normalde zaten su fışkırtırken ince bir motor çalışma sesi geliyor. Şimdi bu ses kesilince acaba motor mu yandı dedim fazla zorlamaktan, ya da ayrı sigortası varsa o mu attı diye düşündüm. Bu çalışmama olayının olduğu anda hava -7 derecedeydi. Belki de o küçük pompa motoru, buzlanma veya belli sıcaklığın altındaki durumlarda çalışmıyordur. Dediğiniz gibi havalar ısınınca tekrar deneyeceğim. Olmadı servise götürür garantiden değiştirmeye çalışırım.
Teşekkürler,
Muhtemelen cam suyu donmuştur Serkan.
Eğer silecek su pompasında ses geliyorsa daha fazla zorlamamanızı öneririm. Aksi takdirde sağlam pompanın arızalanmasına neden olabilirsiniz...
Buzlar çözülünce tekrar denersiniz...
Havalar ısındı, şimdi çalışıyor. Donma yapmış demek ki sigorta atma veya yanma durumu yokmuş
benim p.van da bile onu yabıyo dondumu zorlanmasın diye elektirgi kesen bi sistemmi var diye düşünüyorum bende
Katkılı cam suyu kullanın

bugün gebzede sabah hava -3 derece idi , katkılı cam suyu koymuştum havalar soğuyacak diye , sabah su atmayı denedim sorunsuz çalıştı
Katkılı cam suyu kullanın
bugün gebzede sabah hava -3 derece idi , katkılı cam suyu koymuştum havalar soğuyacak diye , sabah su atmayı denedim sorunsuz çalıştı 
+20 istanbul neyse ama daha soğuk illerde kesinlikle
benim de arka cama su atmıyor, ön cam çalışıyor ama arka cam suyu iptal. benim araçta da varmı ki bu elektrik kesen sistem. buzlanma da yok bu havada ama aceba bişeymi tıkandı.
benim de arka cama su atmıyor, ön cam çalışıyor ama arka cam suyu iptal. benim araçta da varmı ki bu elektrik kesen sistem. buzlanma da yok bu havada ama aceba bişeymi tıkandı.
Murat abi motor sesini dinle geliyosa büyük ihtimal cama fıskiye delikleri genel olarak kullandığımız musluk suyunun kireçli olmasından dolayı tıkanmış olabilir.
Hiç arka sileceği olan bir aracım olmadığı için

arka cam için ayrı bir hazne vardır.Onun suyunun olup olmadığınada bir bakabilirsin.
hazne tek, motor çalışmazken bile ön cama su atarken pompa motoru sesini duyamıyorum, sanırım kaputu açıp, birisi su attırırken yakından dinlemem gerekecek. neyse bizim türbeye pardon 4nala uğramadık sanırım 2 haftadır, sadık ustayı bi görelim bari...
Abi sen bence bi hastaneye kulak buun boğaza da bi uğra.
Sadık usta ahhh ah nerde benim toyotacılarım hiç arayıp ormuyolar dedi.Duymadınız şimdi adamın ahı tuttu.
Buna benzer bir problem bende yaşamıştım. İnat ederek kendim sökmüştüm ve başarılı sonuç almıştım. Bendeki problem ise silecek suyu motoruna giden kablonun soketinin oksit yapmış olmasıydı. Güzel bir şekilde temizleyip tekrar geri takınca çalışmıştı. Umarım sizdeki problemde bu kadar basit ve masrafsız olur.
iyi dileklerin için teşekkür ederim ramazan kardeşim, benimki malesef o kadar masrafsız değil, motor yanmış, bahsettiğin sitede 61€ görünüyor, serviste 193TL. bakalım en ucuz halletmenin yollarını arayacağız artık...
iyi dileklerin için teşekkür ederim ramazan kardeşim, benimki malesef o kadar masrafsız değil, motor yanmış, bahsettiğin sitede 61€ görünüyor, serviste 193TL. bakalım en ucuz halletmenin yollarını arayacağız artık...
Çıkmalaa bak abi.Eski kasa corollalaın vs motorlaıyla karşılaştır uyuyorsa tak gitsin. Aynı işi göücek zaten. : ))
bakacaz emre kardeşim, uydurabilirsem doğan pompası bile takabilirim

sadık usta araştırıyor sağolsun, bakalım bişeyler uyduracağız.
bakacaz emre kardeşim, uydurabilirsem doğan pompası bile takabilirim
sadık usta araştırıyor sağolsun, bakalım bişeyler uyduracağız.
İyi gene Ankarada sizin Sadık ustanız var.Ankarda kim olursa olsun ondan bahsediyo Toyota için biz napalım
klonlama kararı aldık biz,

türkay'ın mezuniyetinden sonra izmir'e göndereceğiz klonun birini. isteyen olursa artıralım klon sayısını
Uzun süreli kullanımda kalite farkı vardır eminim ki , onun haricinde dış görüntüsünde fark olup olmamasının önemi varmıdır acaba?