Gönderen Konu: Silecek suyu motoru  (Okunma sayısı 17433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek suyu motoru
« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2010, 17:09:55 »
erdem kardeşim, birisi 193 tl, birisi 10 tl bırak da kalite farkı olsun. muadilden 20 tane alsan, bozuldukça değiştirsen, orjinalden daha uzun süre kullanırsın...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2010, 17:09:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2010, 02:17:18 »
Ohh tamam işte Murat abi miss.Boşver kablo girişini nasıl olsa ikisi de 12V ile çalışıyor.Kabloyu bir şekilde bağladınmıydı bitti. :)
Güle güle günlerde fıslat.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2010, 08:17:56 »
hallettim zaten kardeşim, fotolarda arka planda görünen sarı soketleri kullandım, eski motorun tepesini de orjinal sokete geçirip, alttan kablolara bağlantı yaptım. misler gibi oldu. yani gün gelir orjinal motor 10 liraya inerse direk alıp takabilitem bile var... :D
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 04, 2010, 08:55:28 »
Çok güzel iş yapmışsınız murat bey. Peki kullandığınız motoru nereden temin ettiniz? Yan sanayi bir ürünmüdür bu yoksa x otomobilin orjinal parçasıylamı benzerlik gösteriyor?

Silecek motorunu inceleme fırsatınız oldu mu? Benimde bu parçayı değiştirmem gerekiyor sanırım, hiç hızlı çalışmıyor ve aşırı sesli çalışmaya başladı... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 04, 2010, 10:26:54 »
Tebrikler Murat abi ister yan sanayi olsun ister v.s olsun sonuçta arka silecek cam suyu motoru bozulsa bile yolda kalmazsın bir gün çıkmacıda orjinali denk gelir eline alırsın 10 tl ye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2010, 20:43:30 »
aynı sorun bendeki 2005 Corolla HB'de de var. Silecek suyu motorunu nasıl buldunuz acaba? Hem arabadaki yerini hem de parçacıdaki yerini.... :)

teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 14, 2010, 10:05:14 »
Çok güzel iş yapmışsınız murat bey. Peki kullandığınız motoru nereden temin ettiniz? Yan sanayi bir ürünmüdür bu yoksa x otomobilin orjinal parçasıylamı benzerlik gösteriyor?

Silecek motorunu inceleme fırsatınız oldu mu? Benimde bu parçayı değiştirmem gerekiyor sanırım, hiç hızlı çalışmıyor ve aşırı sesli çalışmaya başladı... :(

motoru söktüm, sanayiden bi elektrikçiye sordum. tofaş pompası su deposunun deliğine tam oturuyor fakat boyu biraz kısa, bu tam oturdu, oradaki plastik klipse de tam geçti. tofaş alsaydım sabitleyemezdim. elektrikçi yan dükkana sordu oradan buldu getirdi.

AE101 lerde aynı motor kullanılıyor, büyük ihtimalle başka markaların başka modellerinde de kullanılıyordur.

arabanın neresinde olduğuna gelince, su doldurduğunuz kabın sağına soluna bakın, su kabının tamamını göremiyorsanız (benim sadece ağzı görünüyor) çamurluk davlumbazının veya tamponun içindedir. oraya bakın.

aynı sorun bendeki 2005 Corolla HB'de de var. Silecek suyu motorunu nasıl buldunuz acaba? Hem arabadaki yerini hem de parçacıdaki yerini.... :)

teşekkürler

Gökmen bey, form kurallarımız gereği gereği sizi tanışma bölümüne alabilir miyiz? kendinizi ve arabanızı bize kısaca tanıtabilir misiniz? şimdiden teşekkürler, iyi formlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 24, 2011, 17:03:46 »
yine hortlatıyorum müsadenizle, 10 tl ye büyük bir kazık yemişim, bugün gezinirken tesadüfen buldum...

http://www.hepsiburada.com/Liste/carub-cam-su-motoru-wp-1000-toyota-honda-hundai-br4607052/ProductDetails.aspx?productId=brkbr4607052&categoryId=20019477