Gönderen Konu: 2010 corolla dizel elegant ilk izlenimlerim  (Okunma sayısı 11768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
2010 corolla dizel elegant ilk izlenimlerim
« : Ocak 19, 2010, 10:10:36 »
merhabalar, yeni araç alacaklara fikir olması için bende izlenimlerimi yazayım istedim. Araç henüz 80 km de.  Şehir içi kullanıyorum ve şuan için yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km görünüyor. 20 tl lik yakıt koymuştum. normalde bu yakıt tüketim değeriyle 125 km yol katetmesi gerekirken 60. km de yol bilgisayarı depodaki yakıt ile gidilebilecek menzili "sıfır" km olarak göstermeye başladı. Bu bana biraz garip geldi. Kullanım kitapçığında depoda 7.8 litre altında yakıt olduğunda "low fuel" yazısı çıkacağından bahsediyor. Ancak kalan menzili neden "sıfır" gösterdiği konusunda herhangi bir bilgi yok.
Motor konusuna gelecek olursam, beklediğimden daha sessiz bir motoru var. 2200 devir üstüne çıkmadığınız sürece motor sesi duyulmayacak kadar az. Ayrıca motor devirlenmesi çok iyi. Daha önce kullandığım opel araçtaki  cdti motora göre çok çok atak bir motor diyebilirim. düz yolda 2000 devir civarında 6. viteste 110 km sürat yapıyor.
Süspansiyon bana biraz sert geldi. Daha önceki kasada  daha yumuşak bir süspansiyon vardı. Yada bana öyle geliyor. Aracın herhangi bir yerinden rahatsız edici bir ses duymadım. Sadece biraz stabilize yerlerde lastikten dalvumbaza sıçrayan taşların tıkırtısı duyulabiliyor. 100 km üzerinde giderken bir miktar rüzgar sesi alıyor.  

Fiyatına göre donanımında bir miktar eksiklik olsa da araç genel olarak tatmin edici kalitede olduğunu söyleyebilirim. Benim gördüğüm en büyük donanım eksikliği hız sabitlemenin olmaması. Bunun dışında bagajın anahatarla açılması ve anahatların sustalı olmaması da  göze çarpan eksikler arasında.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 corolla dizel elegant ilk izlenimlerim
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2010, 13:34:57 »
50km altı menzil kaldığında sıfır menzil yada --- gösterir bu tip sistemlerin %90 ı
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2010, 14:02:13 »
sana katılıyorum mert bizim araçlarda neden şu sabitleyici yok anlamış değilim hala

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2010, 23:29:54 »
Benim bildiğim kadarıyla bu 1.4 D4D ile ilgili bir durum... Dünyanın her yerinde 1.4 D4D motoru olan Toyota'ların hiçbirinde hız sabitleme sistemi yok...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2010, 22:18:32 »
Büyük eksiklik. Hidrolik ( şimdi elektrikli) direksiyon, park sensörü ve şimdi de cruise control bir araçta olmazsa olmazlarımdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • corolla istiyor...
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2010, 22:25:13 »
ilk izlenimlerin için teşekkurler.

başka 2010 corolla ile ilgili deyimleri olan var mı arkadaşlar..
2010 model az km de sahibinden corolla d4d elegant arıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2010, 01:20:23 »
uzun yolda ortalama 99 km saat süratle  ortlama yakıt tüketim değeri 4.9 litre oldu. 700 km lik bir yolda neredeyse hiç yormadan konforlu bir yolculuk yapabildim.
Yine bir kaç ayrıntı daha vereyim. Araç camlarından birisini açık unutup kapıları kiletlediğinizde bu camlar kendiliğinden kapanmıyor. Ayrıca kapılar hıza bağlı olarak otomatik kilitlenmiyor. Sadece sürücü camı otomatik açılıp kapanıyor. Diğerleri ise cam açma butonuna sürekli basmayı gerektiriyor. Ayrıca bu butonlarda ve diğer butonlarda ışık bulunmuyor. Gece butonları ancak el yordamı ile seçmek zorundasınız.

Yağmur sensörü güzel çalışıyor. YAğış miktarına bağlı olarak sileceklerin çalışma hızını değiştiriyor.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2010, 21:50:48 »
Bu kadar eksiklik elegant için çok gibi geldi bana. acaba benzinli eleganttaki donanım ile dizel elegantta hız sabitleme sistemi dışında fazla bir benzerlik var mı eksiklikler konusunda? benzinli de hız sabitleme sistemi mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2010, 23:35:51 »
Bu eksikliklerin yanında daha o kadar çok eksiği varki. Bugün gittim ters çavuş amblemli bir markaya baktım az daha alacaktım ama Allahtan eşim beğenmedi :D Yoksa o dandik arabada o kadar çok donanım var ki!. Ama eşimi de Toyotacı yapmışım "Bu özellikler Toyota'ya gelince Toyota alırız" dedi :D Bizde emektar ile eve geri döndük :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 19, 2010, 18:51:20 »
araç şuan 3000 km de bu güne kadar 500 tl lik yakıt almışım. daha 250 km menzil gösteriyor. yani ortalama 150 kruş yakıt tüketimi var. yol bilgisayarı 4.4 litre gösteriyor. Şehir içi kullanımda bu kadar düşük değer göstermesi oldukça memnun edici.
Uzun yolda hız sabitleme yi çok aradım. Umarım en yakın zamanda bu işe bir çözüm bulunur.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2010, 22:52:36 »
Araç şuan 4 bin km civarında. Yukarıdaki bilgilere ek olarak aracın boyasının çok nazik olduğunu görüyorum. Dikkatli olmama rağmen araçta bir kaç yerde çizikler oluştu. Örneğin kapı kollarının altında. Bagajın altındaki plastik tampon üzerinde. Ayrıca kontak kısmındaki plastikte çok hassas. Anahtarı takıp çıkarırken orada bir sürü çizik oluşmuş. Gerçi basit bir plastik parça değişebilir ama. Biraz daha kaliteli malzemeden yapılsa kolayca çizilmeyebilirdi. Dizel elegant bir araçta otomatik cam kaldırma, anahtarsız giriş ve çalıştırma ve hız sabitleme gibi  özelliklerin olmayışı gerçekten çok üzücü. Yine eksik gördügüm bir konu aracın hareket halinde belirli bir hıza ulaştıktan sonra kapıları otomatik olarak kilitlemiyor olması. Bu da önemli bir eksik bana göre. Bütün bunlar bu araçla gelse bu araca verilen parayı sonuna kadar hakediyor diyebilirdim. Ancak mevcut haliyle bunu söylemek biraz zor.
Yine de konfor bakımından gerekli olan bu özelliklerin eksikliğine rağmen bu araç, bana göre türkiye de satılan diğer c sınıfı (bu fiyat aralığında) bütün araçlardan  hem görsellik hem sağlamlık hissi hem konfor hem de yakıt ekonomisi olarak daha iyi. Dediğim gibi bu benim görüşüm.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2010, 22:58:17 »
Araç şuan 4 bin km civarında. Yukarıdaki bilgilere ek olarak aracın boyasının çok nazik olduğunu görüyorum. Dikkatli olmama rağmen araçta bir kaç yerde çizikler oluştu. Örneğin kapı kollarının altında. Bagajın altındaki plastik tampon üzerinde. Ayrıca kontak kısmındaki plastikte çok hassas. Anahtarı takıp çıkarırken orada bir sürü çizik oluşmuş. Gerçi basit bir plastik parça değişebilir ama. Biraz daha kaliteli malzemeden yapılsa kolayca çizilmeyebilirdi. Dizel elegant bir araçta otomatik cam kaldırma, anahtarsız giriş ve çalıştırma ve hız sabitleme gibi  özelliklerin olmayışı gerçekten çok üzücü. Yine eksik gördügüm bir konu aracın hareket halinde belirli bir hıza ulaştıktan sonra kapıları otomatik olarak kilitlemiyor olması. Bu da önemli bir eksik bana göre. Bütün bunlar bu araçla gelse bu araca verilen parayı sonuna kadar hakediyor diyebilirdim. Ancak mevcut haliyle bunu söylemek biraz zor.
Yine de konfor bakımından gerekli olan bu özelliklerin eksikliğine rağmen bu araç, bana göre türkiye de satılan diğer c sınıfı (bu fiyat aralığında) bütün araçlardan  hem görsellik hem sağlamlık hissi hem konfor hem de yakıt ekonomisi olarak daha iyi. Dediğim gibi bu benim görüşüm.

Aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2010, 00:26:51 »

Bende aynen katılıyorum aynı yerde cızıkler bende'de mevcut :( o kadar dıkkat etmeme ragmen,ceske bıraz daha kalıtelı olsaymıs gercekten.Ama bende cok cok memnunum benım aracımda elegattaki kadar özellık olmasada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2010, 23:47:09 »
Evet epey bir aradan sonra birşeyler daha yazayım. Araba şuan 7300 km de. Şeytan kulağına kurşun herhangi bir sorun çıkarmadı bugüne kadar. Yakıt tüketimi de oldukça istikrarlı ve 5.0 lt /100 km üzerine hiç çıkmadı şehiriçinde. Kontak anahatırını hiç sevmiyorum. Taşımak bir eziyet. Bunu bir şekilde sustalı yapmam gerekecek. Araç camlarına 2 numara film yaptırdım. Sıcak havalarda epey .onfor sağlıyor. Araca 2 kez cila yaptım. ilki çbs belco marka bir cila. 2. si ise sonax hartwax. Fakat bu son kullandığım hartwax sanırım silikonlu bir cila. Araç çok toz tutar oldu. Ayrıca kalıcı bir tabaka oluşturmadı. Bundan sonra silikonsuz bir cila  alıp onu uygulamayı düşünüyorum. Bazı arkadaşlar yağ yakma problemi yaşadıklarını belirtimişlerdi. Bende henüz böyle bir sıkıntı yok. Yağ seviyesi normal sınırlar içinde. Ayrıca şu depodan geldiği söylenen çalkalanma sesini hiç duymadım. Epey bozuk yollardan geçtim. Aracın herhangi bir yerinden de bir ses duymadım.
Araç motoru bana benzinli bir aracı hiç aratmıyor diyebilirim. Gaza basınca yeterince tepki gösteriyor. Özellikle sollamalarda hızım öndeki araca yakınsa bir alt vitese alıp, gazladığımda çabucak hızlanıp öndeki aracı geçebiliyorum.
Bu araçlarda mutlaka  park sensörü olmalı bende aldığım gün taktırmıştım. Park ederken gerçekten çok kolay şekilde sadece aynaları kullanarak park  edilebiliyor bu sayede. Farlarının biraz az aydınlattığını düşünüyorum. Özellikle kısa farlar bana yetersiz aydınlatıyor gibi geliyor. Koltuklar bana göre yeterli konfor sunmuyor. Bir kaç gün önce 2002 corolla ya binmiştim. Koltukları daha etli ve rahattı. Neden daralttıklarını anlamış değilim.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2010, 11:30:37 »
sana katılıyorum mert bizim araçlarda neden şu sabitleyici yok anlamış değilim hala
dizellere hız sabitleyici koymazlar.motora zarar verir.çünkü dizellerde hep aynı hızda gitmek zarar veriyor motora

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2010, 11:57:47 »
dizellere hız sabitleyici koymazlar.motora zarar verir.çünkü dizellerde hep aynı hızda gitmek zarar veriyor motora

bir çok markanın dizel motorlu araçlarında hız sabitleyici vardır. Dizel motorlarda sabit hızla gitmenin motora zarar vereceğini kimden duydunuz bilmiyorum ama böyle birşey gerçek değil. Eğer öyle olsaydı sabit tesislerde jenaratörler, iş makinaları vs. bir çok alanda sabit bir devirde çalışan dizel motorları çabucak arızalanırdı.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2010, 11:17:46 »
2010 corolla comfort extra kullanıcısı olarak gercekten 6.vitesi koyarak dusuk devirlerde sessiz motordan faydalanmışlar 6. vites olayı cok iyi ayrıca eski kasa corollaya ek olarak benim surdugum aracta vsc flana filan varya denge kontrol sistemleri onlarda var gercekten inanılmaz faydası var cok farkediyor gercektende insana guven veriyor ayrıca aynalarıda otomatik yapmışlar yani kapanıp acılmalarını. M/MT vitesee sahip oldugu icinde cruise kontrol kesinlikle hic bi dizelde tok direksiyonu spor. su an arac 550 km'de belki ilk bakımdan sonra duzelecektir ama yuksek devirde bi iki sefer denedigimde gazı kesince asırı derecede sert oluyor tepkisi cok sarsıyor ufak hatalar onlarda duzelecektir tavsiyemm. ayrıca plazaya gittigmde yni sistemlerini gordum plaka ısıgının altına yerleştirilmiş kamera koymuslar ust modellerde ve ekranda orta dikiz aynasının icinde saklı geriye atılınca anında acılıyor cok hoş bi sistem ben alırken ust modelinde vardı denge kontrol sistemi yoktu aynı fiyattı ama siyah oldugu icin istemedim beyazı gerckten cok şık farlara krom makyaj flan yapıldıgı icin kısaca bla bla bla tavsiyem :D deneyin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Temmuz 01, 2010, 11:19:21 »
bu arada benm bahsettigim yeni kasa 2010un yni kasası corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım Senle Her Yolaa
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2010, 13:16:18 »
bizdede yeni nesil corolla 2010 var. iç donanım olarak bi sorun yok bnce.ses açısındanda biraz araştırma yaptım arkada jbl geldi bize orjinal olarak...bide navitec taktırdım(Tv,dvd player,fm,geriviteste arkayı gören kamera,blutoot,navigasyon,vb...) aractan gayet memnunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2010, 18:34:20 »
nihayet ilk bakım geldi. Plazaya gittiğimde makyajlı corolla yı yakından inceleme fırsatı buldum. Gerçekten güzel araç olmuş. Olması gereken bir çok eksiği tamamlamışlar. Ayrıca yeni renklerden kırmızı olana hasta oldum. Arabaya müthiş bir hava katmış bu renk. Bakım günleri olması münasebetiyle oldukça fazla yoğunluk vardı. Yarına randevu verdiler.
Bu arada burada dizel motorlarla ilgili yağ eksiltme sorunu ile ilgili şikayet olup olmadığını sordum. Bu şikayetle gelen kimsenin olmadığını bildirdiler. Sanırım sıfır araç piyasası oldukça hareketli bugünlerde. Plazada teslimi bekleyen bir çok araç vardı.
Sadi Şirazi