Gönderen Konu: 2010 corolla dizel elegant ilk izlenimlerim  (Okunma sayısı 11770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2010 corolla dizel elegant ilk izlenimlerim
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2010, 20:06:11 »
MTV2'yi ödememek için haziranda araç alacakların çoğu teslim için temmuzu bekledi. Onun yoğunluğudur muhtemelen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2010, 20:54:52 »
  Ali Ensar, yazım konusunda biraz daha özen gösterebilirsen daha anlaşılır ve güzel olacağı kanaatindeyim. Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Temmuz 05, 2010, 14:13:20 »
2010 corolla comfort extra kullanıcısı olarak gercekten 6.vitesi koyarak dusuk devirlerde sessiz motordan faydalanmışlar 6. vites olayı cok iyi ayrıca eski kasa corollaya ek olarak benim surdugum aracta vsc flana filan varya denge kontrol sistemleri onlarda var gercekten inanılmaz faydası var cok farkediyor gercektende insana guven veriyor ayrıca aynalarıda otomatik yapmışlar yani kapanıp acılmalarını. M/MT vitesee sahip oldugu icinde cruise kontrol kesinlikle hic bi dizelde tok direksiyonu spor. su an arac 550 km'de belki ilk bakımdan sonra duzelecektir ama yuksek devirde bi iki sefer denedigimde gazı kesince asırı derecede sert oluyor tepkisi cok sarsıyor ufak hatalar onlarda duzelecektir tavsiyemm. ayrıca plazaya gittigmde yni sistemlerini gordum plaka ısıgının altına yerleştirilmiş kamera koymuslar ust modellerde ve ekranda orta dikiz aynasının icinde saklı geriye atılınca anında acılıyor cok hoş bi sistem ben alırken ust modelinde vardı denge kontrol sistemi yoktu aynı fiyattı ama siyah oldugu icin istemedim beyazı gerckten cok şık farlara krom makyaj flan yapıldıgı icin kısaca bla bla bla tavsiyem :D deneyin :D

Arabanız hayırlı olsun.Ben de makyajlı comfort extra beznili aldım.Bu araçlarda motor açılması durumu var mı?Motor çok kapalı gibi geldi bana çekişi iyi değildi.Ben motorun kapalı olmasını düşündüm servis bu araçalrda motor kapalılığı olmaz dedi.Sizin aranız en başlarda nasıldı?
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Temmuz 05, 2010, 17:03:13 »
bende makyajlı kasanın mavi ve kırmızı rengine bayıldım çok güzel olmuş :hoş:
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Temmuz 08, 2010, 16:40:53 »
  Ali Ensar, yazım konusunda biraz daha özen gösterebilirsen daha anlaşılır ve güzel olacağı kanaatindeyim. Şimdiden teşekkürler.

eczanden yazdıgımda ufak sorunlar oluyor k.bakmayn ama banada hak verin casper firmacıgımız laptop klavyesi yapmaya çalışmışda :P :) ok dikkat ederm k.bakmayın :D

Arabanız hayırlı olsun.Ben de makyajlı comfort extra beznili aldım.Bu araçlarda motor açılması durumu var mı?Motor çok kapalı gibi geldi bana çekişi iyi değildi.Ben motorun kapalı olmasını düşündüm servis bu araçalrda motor kapalılığı olmaz dedi.Sizin aranız en başlarda nasıldı?
  ben dizel araç kullandıgım icin sizin aracınız için ne desem yalancı konumuna duserim ama dizellerde cekiş olarak sorun yok ama yuksek devirlerde sorun yaşadıgımı soyleyebilirim. bu arada dizellerde 205Nm tork saglamışlar muthiş olmuş. chip ile 225 e kadar da cıkıyormuş belki benzinliden dolayı cekiş dusuklugu olacaktır ama beygir olarak tabikide daha yuksektir. ama kullanmadıgım halde ifademi sorarsanız kesinlikle ilk 1000 bakımından sonra herşey degişecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 08, 2010, 18:17:07 »
merhaba , ozellıkle hakan bey sıze bu gusel acıklamalarınız ıcın cok tesekkur edıyorum.. bende dun ıtıbarıyle d4d mmt corolla 2011 alanlardanım.. 2011 olması ıcın aguztosun ılk haftasını beklıcem buyuk bır ıskence bu ozellıkle.. Benım kafamı kurcalıyan bırkac sıkıntı varç oncelıkle mmt sansımanın sıkıntı yaratacagı.. vıtes gecıste cok sarsacakmı veya benı yolda bırakacakmı arıza yapacak mı?? beyaz esyalarda cok sansız bırıyım ınsallah bunda bole olmaz...Araba alıyorsunuz servıs aracı otomatıkte fazla kullanmayın dıyor. BUda aracın kalıtesını bıtırıyor gozumde. Yahu o kadar para vermısım nıe kullanmayım.. acaba direksiyondan vites sisteminde kullanim rahat mi_ nasil/ buarada aracim comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Temmuz 09, 2010, 18:19:55 »
merhaba, ozellıkle hakan bey sıze bu gusel acıklamalarınız ıcın cok tesekkur edıyorum.. bende dun ıtıbarıyle d4d mmt corolla 2011 alanlardanım.. 2011 olması ıcın aguztosun ılk haftasını beklıcem buyuk bır ıskence bu ozellıkle.. Benım kafamı kurcalıyan bırkac sıkıntı varç oncelıkle mmt sansımanın sıkıntı yaratacagı.. vıtes gecıste cok sarsacakmı veya benı yolda bırakacakmı arıza yapacak mı?? beyaz esyalarda cok sansız bırıyım ınsallah bunda bole olmaz...Araba alıyorsunuz servıs aracı otomatıkte fazla kullanmayın dıyor. BUda aracın kalıtesını bıtırıyor gozumde. Yahu o kadar para vermısım nıe kullanmayım.. acaba direksiyondan vites sisteminde kullanim rahat mi_ nasil/ buarada aracim comfort extra

ibrahim bey ilk olrak hayrlı olsun aynı aracı paylaşmaktayız ama ben 2011 beklemedim :) ki zaten bundan oncede mmt 2009 corolla kullanıyordum hic bir sorun cıkarmıyor yolda bırakma diye hiç oyle bişi yok serviste cahil cahil konusmuslar gercektende ben 25.000 yaptım 2009 model olanı hic bi zaman yolda bırakma gibi bişi yapmadı. ha bu arada sallama konusunda tam otomatige göre biras sarsıyor onda da ben mesela triptonicte kullanarak ayagını gazda ayarlarsanda cek bas seklinde hic sarsmıyor ki zaten bu sekilde bi başlayınca refleks oluyor hmde dahada zevkli oluyor. 10.000 km bakımına gidildiginde veya herhangi bir bakıma gidildiginde multimode vites beynine reset atılmasını istediginizdede hic bi sorun olmuyor. ben 10.000 bakımında attırdım biras devir kayberdiyordu vites sonrasında multimode rewsettan sonra herşey normale dondu hayırlı ugurlu ola...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 09, 2010, 22:58:15 »
dizellere hız sabitleyici koymazlar.motora zarar verir.çünkü dizellerde hep aynı hızda gitmek zarar veriyor motora

sanakatılamıycam nerdeyse toyota hariç her markada var nedense anlıyamıyorum toyota niye insanlara  corollalarda daha fazla lüks imkanı sunmuyor  her zaman düşünmüşümdür ve fiyatlarda bu lüks diyebileceğim düzeylerde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Temmuz 10, 2010, 17:43:55 »
şu anda bekleyemeyip 2010 alanlar da var
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 10, 2010, 18:01:20 »

Türkay abidede vardı ama modelini bilmiyorum o açmıştı motorunu yani ilk 1000 yada 2000 km'den sonraydı sanırsam.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #30 : Kasım 21, 2010, 16:33:50 »
Bende aynen katılıyorum aynı yerde cızıkler bende'de mevcut :( o kadar dıkkat etmeme ragmen,ceske bıraz daha kalıtelı olsaymıs gercekten.Ama bende cok cok memnunum benım aracımda elegattaki kadar özellık olmasada.
Araç şuan 4 bin km civarında. Yukarıdaki bilgilere ek olarak aracın boyasının çok nazik olduğunu görüyorum. Dikkatli olmama rağmen araçta bir kaç yerde çizikler oluştu. Örneğin kapı kollarının altında. Bagajın altındaki plastik tampon üzerinde. Ayrıca kontak kısmındaki plastikte çok hassas. Anahtarı takıp çıkarırken orada bir sürü çizik oluşmuş. Gerçi basit bir plastik parça değişebilir ama. Biraz daha kaliteli malzemeden yapılsa kolayca çizilmeyebilirdi. Dizel elegant bir araçta otomatik cam kaldırma, anahtarsız giriş ve çalıştırma ve hız sabitleme gibi  özelliklerin olmayışı gerçekten çok üzücü. Yine eksik gördügüm bir konu aracın hareket halinde belirli bir hıza ulaştıktan sonra kapıları otomatik olarak kilitlemiyor olması. Bu da önemli bir eksik bana göre. Bütün bunlar bu araçla gelse bu araca verilen parayı sonuna kadar hakediyor diyebilirdim. Ancak mevcut haliyle bunu söylemek biraz zor.
Yine de konfor bakımından gerekli olan bu özelliklerin eksikliğine rağmen bu araç, bana göre türkiye de satılan diğer c sınıfı (bu fiyat aralığında) bütün araçlardan  hem görsellik hem sağlamlık hissi hem konfor hem de yakıt ekonomisi olarak daha iyi. Dediğim gibi bu benim görüşüm.

Ben de katılıyorum söylediklerine. Yolda iki taş geldi ikisi de boya döktü :(
2011 Carolla d4-d Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 26, 2011, 21:03:30 »
Hız sabitleyici motor ile ilgili 1,4 motor kaldırmadığı için koyulmuyor arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 26, 2011, 22:13:52 »
Hız sabitleyici motor ile ilgili 1,4 motor kaldırmadığı için koyulmuyor arkadaşlar...
Valla beyfendi kusura bakmayın bunu size kimse söylemizse bir yerinden uydurmuş.Ne alakası var motorun kaldırıp kaldırmaması ile nekadar saçma olmuş.Toyota bu konulardaçok ince düşünemiyor..
Ozaman seat ibiza nın 1,2 tdi 75 hp lik reference donanımına bak en alt donanımı cruise control  standart.Dijital klima falan arabada birşey yok ama hız  sabitleyici standart yapmışlar.Diğer firmaların dizel araçalrının çogunda var.Bİr ara dizellere hız sabitleyici olmuyormuş diyede bir arkadaş çıktı söyledi.Bu tamamen toyotanın vurdum duymazlığı.Başka hiçbir açıklaması yok.,
Nasıl olsa arabası o şekilde bu şekilde satılıyor hız sabitleyiciyi kimse takmıyor.Hız sabitleyiciyi geçin hadi sürücü tarafındaki cam açma kapama ve diğer kapıdaki cam açma kapama düğmeleri elektrikli aynaların düğmeleri bunların ışıgı bile yok.Açık kalan camları kapamıyor veya 20 km hızın üstüne cıktıgında kapıları kitlemiyor bunlar ufak detaylar ancak olmasıda iyi olurdu..İlk önce bunlar gelsinde hız sabitleyici sonra düşünür..
Yada ne bileyim 2009 avensis te benzinli modelinde hız sabitleme yok 2011 çıkardı avensis elegant extra diye ona anahtarsız çalıştırma hız sabitleyici ekledi.Aynı 1,6 132 vlvematic motor.2009 sahibi hız sabitleyici taktırmak istese taktıramadıgını söylüyor aynı model aynı motor ne yazılımmış anlamak mümkün değil..
2011 d4d Corolla