Gönderen Konu: Corolla' nın Eksiklikleri  (Okunma sayısı 9550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 19 kere teşekkür edildi
Corolla' nın Eksiklikleri
« : Ocak 15, 2010, 16:35:57 »
Merhabalar,
2003-2006 kasa Corolladaki gördüğüm eksileri yazmaya çalışacağım. Eksi yazıyorum çünkü birşeyin daha iyiye ulaşabilmesi için eksilerini tespit edebilmek lazım. Amacım eksik aramak değil, aksine bunlarda olmasa daha iyi olabilir mi? düşüncesi. Kıyaslama olarak da aynı yıl ve aynı segmentteki araçlara göre değerlendirmek isterim. Sizlerinde fikir paylaşımlarını bekliyorum.
- Kadran göstergesi ışığa duyarlı değil. ( lambalar açıldığında ışık azalmadığı için parlama meydana geliyor.)
- Kadran ışık ayarı zor.( Işık ayarı yapmak için elinizi direksiyonun içerisinden geçirerek basa basa yapmak durumunda kalıyorsunuz.  Tabi bunu harekete geçmeden yapmak doğrusu ama uzun yolda gözleriniz rahatsız olursa ışıkla oynamanıza imkan vermiyor.)
-Cam kilitleri . ( Camlar sürücü tarafından kilitlendiğinde sürücü tarafındaki düğmelerede erişim sınırı geliyor. Sürücünün yanındaki düğmeler aktif olmalı)
- Camlar yarım açık konumda iken çok tıkırtı yapıyor.
- İçerideki ışık tam orta göbekte olduğundan, arka koltuklardaki kişiler veya çocuklar ışığı kullanmak istediklerinde tam dikiz aynasının hizasına geldiğinde hem gözü almakta hem de arka görüşü kısıtlamaktadır. Bunun yerine arka iç ışıklar kapı üstlerine konumlandırılabilirdi.
- Arka koltuk güvenlik  unsurunda açık veriyor.  Toyotalarda üç anahtar var. Bunların bir tanesi sadece otoparkçıya vermek amacıyla üretilen ve bagaja erişim imkanı vermeyen bir anahtardır. Ancak arka koltuklarda kilit bulunmadığı için arka koltukları yatırarak bagajın her noktasına rahatlıkla ulaşabilirisiniz.
-Deat Lock kilit sistemi yok. (kapıyı kilitlediğinizde içeriden kapı açılabiliyor. Yani bunun sakıncası, kelebek camını kırmak suretiyle kapıyı içeriden açılabilmesi. )
- Bagaj kapağı tam açılmıyor. Yarım kalıyor, ve de kapı kolları içe doğru olduğu için bagajın hacmini küçültüyor. Yanı kolların olduğu yere eşya koyamıyorsunuz. Bunun yerine amortisörlü sistem olsa hem açma sorunu hemde bağaj alanı genişlemiş olabilir.
- Bagajın dış taraftan açma düğmesi yok.
- Kontak anahtarı kapatıldığında Radyo da kapanıyor. Pikniğe falan gittiğinizde radyoyu açmak isterseniz çocuklara rağman anahtar kontak üzerinde durması gerekiyor. Bir dezavantajıda kapıyı açtığınızda anahtar takılı sesli uyarısı geliyor devamlı. İkaz sesi ve müzik sesleri birbirine karışıyor.
- Kontak anahtarı çıkarılmasına rağmen hala uzun-kısa ve sis lambaları yanmaya devam ediyor. Her ne kadar sesli uyarı olsada gerek dış gerekse iç lambalar ( park ışıkları hariç) sönmelidir. Veya 1 saat sonra lambalar ve radyolar devre dışı kalmalıdır diye düşünüyorum.
Çok uzatmamak için şimdilik burada ara veriyorum. Ama değdim gibi buradaki asıl amaç Toyota gibi bir markayı kötülemek değil eksikliklerini tespit edip daha iyilere doğru yol almaktır. Bu saydıklarım özellikler ise aynı yıllardaki aynı sınıfın araçlarında mevcut.
Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
Emin Koyuncu

Toyota Club Türkiye

Corolla' nın Eksiklikleri
« : Ocak 15, 2010, 16:35:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla' nın Eksiklikleri
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2010, 17:06:56 »
Emin bey eksikleri belirtmişsiniz peki artıları yokmu bu araçların onlarıda belirtseniz ve hangi arabalarla kıyaslıyosunuz onlarda önemli, bende bu araçlardan almayı düşünüyorum  bilgi sahibi olmak için soruyorum...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2010, 17:12:32 »
Hangimizde varki dört dörtlük corolla. Çok dert etmeyin bence,  pozitif şeyler düşünelim.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2010, 21:35:34 »
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Emin beyin dediklerinin hepsine katılıyorum..Opitron hız göstergesini ayarlaması okadar zor değil ama.Ayrıca emin beyin aracı sedan herhalde.Ben hb kullanıcısı olarak emin beye ilaveten
Arka bagaj kapagından ve üstündeki pandizottan gelen rahatsız edici sesler.2002-2005 arası makyajsız kasa hb lerin direksiyon kumandası direksiyonun solunda ordan cızırtı şeklinde rahatsız edici ses geliyor..Yol sesi rüzgar sesi motor sesi fazla içerde..Teybin etrafındaki havalandırma çerçevesinin plastik kalitesi çok kötü Zamanla teyp ile çerçevenin arası açılıyor ses yapmaya başlıyor.Ayrıca en çok rahatsız eden camı az bişey açtıgınızda çok fazla tıkırdaması.Bu kasa ve yeni kasada olduğu gibi emniyet kemeri tokasından ses geliyor..
Bu kadar ses aşagı yukarı bu sınıftaki araçların çoğunda var..Geçen Arkadaşımın 2004 megane sini kullandıktan sonra iyi ki corollam varmış diyorum.Bukadar sesi önemsemiyorum..Çünkü aracım buzamana kadar yağ değişiminden başka sorun çıkarmadı.Toyota sağlamlığı ararsanız Bence E12 kasa E13 den işçilik ve malzeme kalitesi olarak daha iyi..Ama E13 Yeni nesil corollada görünüş ve iç dizayn olarak E12den daha alımlı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2010, 22:39:34 »
bence de toyotanın detaylarda çok eksikleri var. bu tip şeyler önemli aslında. bana göre toyota türkiye de kanıtlamış olduğu sorunsuzluğuna güveniyor. avrupa ve amerikada bu kadar fonksiyonsuz araçlar sattıklarını zannetmiyorum. bu da bize sabancının kıyağıdır belki de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2010, 22:47:43 »
Maalesef oktay.Biz hem ülkemizde avrupaki emsallerinden kat kat fazla para ödeyip alıyoruz hemde en alt donanımını satıyorlar..Ülkemizde üretilen corolla verso avrupadan navigasyonu standart yurt içine navıgasyonsuz veriyorlar..Bizde dısardan almak için 1,000-2500 tl arası daha üste para verip arıyoz.....Valla enayi eyrine koyuyorlar..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2010, 23:03:05 »
Ben AE101 imden memnunum arkadaşlar diğer üst segmentli araçlara göre donanım özelliği az olsa dahi  kalkışta seriliği hadi bas gaza basss basss patinaj yapalım lastikleri yakalım der gibi kalkması her şeye bedel bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2010, 00:49:43 »
Bu kadar sorunlu madem neden alınır ki bu Corolla?
2. elde değeri neden yüksektir?
Geçen yıl arabayı değiştirmeye niyetlendiğimde ne alsam diye sorduğum insanların önemli bir kısmının "Corolla al" demesi nedendir?

Ben bu forumda Corolla'nın bu sorunlarını okuyup, bilerek aldım... Aslında gerçekten ilginç yani...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2010, 07:37:57 »
Allahın opelinde bile radyo kontağa bağlı değil, daha doğrusu kendin ayarlıyorsun ister  kontağa bağlı , isterseniz anahtar takılı olmadan çalışyor, ama bir kaç kere radyoyu açık unutup aküyü boşalttıktan sonra bu tür şeylerin kontağa bağlı olması gerekliğine inandım, Farların ve sislerin kontağa bağlı olmaması ise bir takım şikayetlerden sonra pek çok markada uygulanmaya başlanmış bir özellik...ben bilmiyorum ama mutlaka vardır bi bildikleri, bi gerekçesi, mesele kısa süreli duruşlarda farları kapatmıyorum, flaşörleri açık bırakmaktan çok daha etkili oluyor, bagajın açma düğmesinin olmamasıda doğal , Uzaktan kumandayla açılabildiği için öyle, kısacası emin beyin şikayetlerine hiç katılmıyorum.... sadece bir takım seslerin  olması can sıkıcı bir durum , ama sonuçta bu bir mersedes değil , olacak o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2010, 10:07:51 »
Emin bey tespitlerinizde çok haklısınız. Size katılıyorum. 2006 model bir araca biniyorsunuz ama araç mp3 çalamıyor. Bu da çok büyük bir eksi. mp3 dinlemek isteyen Ana üniteyi mi değiştirecek? Bundan daha eski model olan Fiat Palio, Hyundai vs araçlarda bile mp3 çalar var mesela.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2010, 10:16:29 »
-Cam kilitleri . ( Camlar sürücü tarafından kilitlendiğinde sürücü tarafındaki düğmelerede erişim sınırı geliyor. Sürücünün yanındaki düğmeler aktif olmalı)
Her ne kadar kasalarımız aynı olmasada :D Bundan bende şikayetçiyim
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2010, 10:18:46 »
kilidi açmak çokmu zor
alt tarafı bi düğmeye basacaksın, elinin altında, aç işini gör sonra yine kilitle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2010, 21:04:57 »
kilidi açmak çokmu zor
alt tarafı bi düğmeye basacaksın, elinin altında, aç işini gör sonra yine kilitle

+1
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2010, 02:49:34 »
AE101'lerde kesinlikle ve kesinlikle ses yalıtımı
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2010, 04:19:44 »
oooo bu seslerde şimdi nereden çıktı.sese bu kadar duyarlı ben neden bu sesler benim arabamda yok peki
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2010, 12:08:01 »
oooo bu seslerde şimdi nereden çıktı.sese bu kadar duyarlı ben neden bu sesler benim arabamda yok peki

AE-101 mi hacım senin araba
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2010, 12:11:55 »
kesinlikle müzik sistemi :(
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2010, 12:19:42 »
AE-101 mi hacım senin araba
imzada yazdığı gibi e12 ama ae101 i bir hafta kullandım
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2010, 21:02:10 »
..genel itibarı ile artıları çok olan bir araç olsada,Toyota gibi bir firmanın bu detayları da göz ardı etmemesi gerekir.bu yüzden size katılıyorum.
-özellikle de camlar yarı açık konumda iken kapıların kapatılması sırasında gelen ses benide rahatsız ediyor.
-ikincisi kontak anahtarını çıkarınca müzik sistemi devre dışı kalıyor ama farlar ise yanmaya devam ediyor.
-bir de camlar açık durum da iken anahtar üzerinden kapılar kilitlendiğinde camlar otomatik kapansa hiç fena olmazdı.
sonuç olarak eksiklikleri de olsa genel de aracımdan son derece memnunum.
gün gelir bir peugeot veya citroen alıp bu eksikliklerden de kurtuluruz belki :D ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 17, 2010, 21:07:19 »
Eksiksiz araçlar:Mercedes,Bmw,Audi vb...