0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yahu bende düşünmeye başladım LPG işini ciddi ciddi ama kapalı alanda park sorunu beni endişelendiriyor boyuna dışarımı park edicem arabayı
arkadaslar bneım 98 corolla lpg de 180 yakıyor siz ne dersiniz ayarı filanda iyi araba gayet iyi gidiyor yani cekişi filan düzgün ben diyom ki gaz cıya ayar yapırıyım daha az yaksın ya ben anlamıyom bu gaz işinden yada beni cok yakıyo diye gazlıyorlar herkeze saygılar
Kullandığınız Türkçeden hiçbirşey anlamadım desem size
benzin bi dünya para oldu,bende düşünmüyor değilim diyeceğim ama konu bundan sonra benzine kaymaz umarım şirket otoparkı kapalı olduğundan kapalı alandaki basınç olayıyla sıkıntı doğurur diyorlar... golf sport modeli olan arkadaşım lgg ye geçti,araçı daha önce kullandım,lpg den sonra da kullandım atiklik konusunda aman aman bi sıkıntı yok. bu anlamda aklıma yatmıyor değil...
"Kapalı alandaki basınç olayı" nedir?
saçmalık. Hava basıncı her yerde aynıdır (Hava basıncı her hangi bir tehlike de oluşturmaz)Kapalı otoparkın sakıncası şu olabilir: eğer bir araba gaz sızdırırsa, sızan gaz yerde birikip tehlike yaratabilir. (Bunun farkedilmeden olması ve de tutuşması o kadar küçük bir ihtimal ki..) Diğer yandan havalandırması iyi bir otoparkta bu zaten olmaz ve de kanserojen egzos gazlarından ötürü iyi bir havalandırma otoparklarda zaten bir zorunluluk.
2 gün önce 97 carina aracıma atiker taktırdım, 2 yıl beklemeseymişim keşke, motorun gücünde sanki çok az bir azalma var ama, motor sesi azaldı:) titreşim azaldı, silkeleme azaldı, yakıt %40 azaldı, tavsiye ederim,atikerin 40 lt lik simit tankı stepne yuvasına güzel yerleşiyor, çok az (1-2 cm ) taşıyor ama problem değil...sabah soğuk motorla max 1 km gidince gaz devreye giriyor,ama neden korkuyorum, lpg tüketimi artınca hükümetimiz arsızdan hırsızdan alamadığı, yada haramzadelerin yolsuzca harcadığı vergileri gariban lpgcilerden çıkarmaya kalkabilir, bunu yapabileceklerine dair ciddi şüphelerim var, inşallah elimizde patlamaz:))