Gönderen Konu: keşke daha önceden lpg'ye geçseymişim  (Okunma sayısı 4053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
keşke daha önceden lpg'ye geçseymişim
« : Ocak 14, 2010, 21:27:50 »
2 gün önce 97 carina aracıma atiker taktırdım, 2 yıl beklemeseymişim keşke, motorun gücünde sanki çok az bir azalma var ama, motor sesi azaldı:) titreşim azaldı, silkeleme azaldı, yakıt %40 azaldı, tavsiye ederim,

atikerin 40 lt lik simit tankı stepne yuvasına güzel yerleşiyor, çok az (1-2 cm ) taşıyor ama problem değil...

sabah soğuk motorla max 1 km gidince gaz devreye giriyor,

ama neden korkuyorum, lpg tüketimi artınca hükümetimiz arsızdan hırsızdan alamadığı, yada haramzadelerin yolsuzca harcadığı vergileri gariban lpgcilerden çıkarmaya kalkabilir, bunu yapabileceklerine dair ciddi şüphelerim var, inşallah elimizde patlamaz:))

Toyota Club Türkiye

keşke daha önceden lpg'ye geçseymişim
« : Ocak 14, 2010, 21:27:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: keşke daha önceden lpg'ye geçseymişim
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2010, 22:29:58 »
hayırlı olsun:)
tereddütünüzü bir dönem yaşadık maalesef herkes lpg taktırınca lpg ye baya bir zam yapmışlardı sonra dizel için aynışeyi yaptılat:( dediğiniz gibi inşallah tekrarı olmaz:(:):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2010, 11:29:18 »
Hayırlı olsun Hasan Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2010, 13:19:40 »
Hayırlı olsun. güle güle kullanın.
LPGyi dünyada genelde çevreci politika uğruna düşük fiyatta tutuyorlar. Bizde de öyle sanırım. Bizimkiler öyle bir cinlik yaparlarsa millet her halde doğal gaza yönelir. Onda da fazla bişey yapamazlar bence çünkü bu sefer kara borsa oluşur.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2010, 14:02:44 »
Hayırlı olsun, geç kalmışsınız taktırmakta. :D

"Dün akşam okul çıkışında okulun yakınında ki Shell e gittim gaz almak için, sıra vardı bende sıraya girdim ve dikkatimi çeken  tane pompa vvardı ve sırada 8 araç vardı.O ara benzin almak için bir araç geldi ve önümde de yine üniversiteli dolu bir araç vardı.Aracın yanında iki kişi vardı.Benzin aldığı aracı görünce içerdekilere seslendiler.Dışarı çıktı hepsi ve:
-Ooooo heyt bee amcama bak para bol benzin alıyo :D
diye espri olarak takıldılar.
benzin alan da
-bende şimdi gaz sırasına gelicem benzin kalmamış arabada dedi. :D"

Bizi bu hale koyan devletimiz sağolsun... : ))))
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2010, 14:30:53 »
yahu bende düşünmeye başladım LPG işini ciddi ciddi ama kapalı alanda park sorunu beni endişelendiriyor boyuna dışarımı park edicem arabayı :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2010, 14:51:35 »
yahu bende düşünmeye başladım LPG işini ciddi ciddi ama kapalı alanda park sorunu beni endişelendiriyor boyuna dışarımı park edicem arabayı :( :(
Hadi hayırlı olsun. : ))

Abicim girdiğim kapalı otoparklarda hiç bir sorun yaşamadım.Bagajı açıp kaputu kaldırmadığı taktirde hiç bir şey anlaşılmıyor dışarıdan.Ne koku ne de ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2010, 15:04:37 »
Çok arabada var. Aldırmıyorlar artık. Zaten saçma bi yasaktı.
Koku bakımından LPG benzinden ve dizelden çok daha iyi. Zaten öyle olmasa mutfakta kullanılmazdı.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2010, 15:11:35 »
Ahmet abi koku bakımından şöyle:
Yani bir şahinin arkasından giderken hele havalandırmada açıksa egzozundan çıkan çiğ gaz veya benzin kokusunu baya baya arabanın içinde soluyorsun.Bizim araçlar enjeksiyonlu olduğu için koku sorunu da yok.Yani koku bakımından anlaşılması için demiştim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Azla mutluluk çokla didişmekten iyidir (Denis Dide
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2010, 16:43:16 »
arkadaslar bneım 98 corolla lpg de 180 yakıyor siz ne dersiniz ayarı filanda iyi araba gayet iyi gidiyor yani cekişi filan düzgün ben diyom ki gaz cıya ayar yapırıyım daha az yaksın ya ben anlamıyom bu gaz işinden yada beni cok yakıyo diye gazlıyorlar  herkeze saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2010, 16:47:30 »
Kullandığınız Türkçeden hiçbirşey anlamadım desem size :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2010, 17:10:09 »
arkadaslar bneım 98 corolla lpg de 180 yakıyor siz ne dersiniz ayarı filanda iyi araba gayet iyi gidiyor yani cekişi filan düzgün ben diyom ki gaz cıya ayar yapırıyım daha az yaksın ya ben anlamıyom bu gaz işinden yada beni cok yakıyo diye gazlıyorlar  herkeze saygılar

Sedat bey sizinle ilgili Tanışma Bölümünde mesajınızı göremedim. Forum kuralları gereği Tanışma Bölümünde önce kendiniz tanıtmalı ve msn,icq,irc tarzı programlarda kullandığınız chat dilini değil, Türkçe 'mizi kullanmanızı rica ederim.

Kullandığınız Türkçeden hiçbirşey anlamadım desem size :D :D

++ 1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2010, 17:19:39 »

benzin bi dünya para oldu,bende düşünmüyor değilim diyeceğim ama konu bundan sonra benzine kaymaz umarım  :lol:  şirket otoparkı kapalı olduğundan kapalı alandaki basınç olayıyla sıkıntı doğurur diyorlar...  golf sport modeli olan arkadaşım lgg ye geçti,araçı daha önce kullandım,lpg den sonra da kullandım atiklik konusunda aman aman bi sıkıntı yok. bu anlamda aklıma yatmıyor değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2010, 17:34:10 »
benzin bi dünya para oldu,bende düşünmüyor değilim diyeceğim ama konu bundan sonra benzine kaymaz umarım  :lol:  şirket otoparkı kapalı olduğundan kapalı alandaki basınç olayıyla sıkıntı doğurur diyorlar...  golf sport modeli olan arkadaşım lgg ye geçti,araçı daha önce kullandım,lpg den sonra da kullandım atiklik konusunda aman aman bi sıkıntı yok. bu anlamda aklıma yatmıyor değil...

Bu devirde yakıttan en az %40 tasarruf sağlamak için, 3-5 beygirin gitmiş ne zararı var, çok lazım olursa tek düğmeyle benzinle devam edersiniz.
Yıllık 15000 km yapan birisi, yılda ortalama 5000 TL gibi benzin parası ödüyor ise, aynı km'yi LPG ile 3000 TL gibi bir paraya yapacaksa, zaten 1 yılda amorti ediyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2010, 17:35:18 »
benzin bi dünya para oldu,bende düşünmüyor değilim diyeceğim ama konu bundan sonra benzine kaymaz umarım  :lol:  şirket otoparkı kapalı olduğundan kapalı alandaki basınç olayıyla sıkıntı doğurur diyorlar...  golf sport modeli olan arkadaşım lgg ye geçti,araçı daha önce kullandım,lpg den sonra da kullandım atiklik konusunda aman aman bi sıkıntı yok. bu anlamda aklıma yatmıyor değil...
"Kapalı alandaki basınç olayı" nedir?
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2010, 17:49:33 »
"Kapalı alandaki basınç olayı" nedir?

tam olarak araştırmadım ama "kapalı otoparklarda basınç olayı lpg tankına sorun oluşturuyor" vs... gibi kelimeler duymuşuzdur ki şirket otoparcısıda basınç sıkışması,patlama anlatıp duruyor yada atıp tutturuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2010, 17:56:35 »
:) saçmalık. Hava basıncı her yerde aynıdır (Hava basıncı her hangi bir tehlike de oluşturmaz)
Kapalı otoparkın sakıncası şu olabilir: eğer bir araba gaz sızdırırsa, sızan gaz yerde birikip tehlike yaratabilir. (Bunun farkedilmeden olması ve de tutuşması o kadar küçük bir ihtimal ki..) Diğer yandan havalandırması iyi bir otoparkta bu zaten olmaz ve de kanserojen egzos gazlarından ötürü iyi bir havalandırma otoparklarda zaten bir zorunluluk.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 15, 2010, 18:02:34 »
:) saçmalık. Hava basıncı her yerde aynıdır (Hava basıncı her hangi bir tehlike de oluşturmaz)
Kapalı otoparkın sakıncası şu olabilir: eğer bir araba gaz sızdırırsa, sızan gaz yerde birikip tehlike yaratabilir. (Bunun farkedilmeden olması ve de tutuşması o kadar küçük bir ihtimal ki..) Diğer yandan havalandırması iyi bir otoparkta bu zaten olmaz ve de kanserojen egzos gazlarından ötürü iyi bir havalandırma otoparklarda zaten bir zorunluluk.

+1

Bilinçli bir toplum olmuş olsak LPG'li araçların kapalı yerleri kullanması yasaklanmazdı :)

neleri var trafikte ne bakımsız araçlar geziyor hala.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2010, 18:13:26 »
arkadaşlar vvtl-i motorda lpg kullanan ya da gören var mı? varsa hangi marka taktırmışlar ve sonuç nasılmış anlatır mısınız?
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2010, 19:45:37 »
2 gün önce 97 carina aracıma atiker taktırdım, 2 yıl beklemeseymişim keşke, motorun gücünde sanki çok az bir azalma var ama, motor sesi azaldı:) titreşim azaldı, silkeleme azaldı, yakıt %40 azaldı, tavsiye ederim,

atikerin 40 lt lik simit tankı stepne yuvasına güzel yerleşiyor, çok az (1-2 cm ) taşıyor ama problem değil...

sabah soğuk motorla max 1 km gidince gaz devreye giriyor,

ama neden korkuyorum, lpg tüketimi artınca hükümetimiz arsızdan hırsızdan alamadığı, yada haramzadelerin yolsuzca harcadığı vergileri gariban lpgcilerden çıkarmaya kalkabilir, bunu yapabileceklerine dair ciddi şüphelerim var, inşallah elimizde patlamaz:))

+1
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg