0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Desem ki buji kablolarından biri takılmamışsa diye ama o zaman otor sarsıntılı çalışır.Siz bu 6 lt lk veriyi en son ne zaman kaydetiniz?Çünkü kışın yakıt sarfiyatının yükselmesi normaldir.
Hava filtresi veya yağ ile ilgili hatalı bir değişim belki.. Bişey söylemek zor. Kullandıkları markaları araştırın bir.
bence suruşte değişiklik yada vites değşim aralağında değşiklik olabilir ki buna yolun durumunuda ekleyebiliriz. etrafınızda rampa coksa yakıtınızda cok olcaktır benim fikrimce.
Uzun yolda 90 km. sabit hızda yarisin 5.6 litre yakması bence çok 125 Hp lik civic 90 km. sabit hızda 5 litre yakıyor; 130-140 gibi hızlarda 5.8 litre
Bu konuyla ilgili son bir deneyimim anlatayım. Ayın 14 ünde Yarisin depoyu tam doldurup Samsundan Trabzon Yomra ya gittim ve geri geldim. Depoyu tam doldurğumda km sayacınıda sıfırladım. Geldikten sonra şehir içi yol yaptım. Cuma günü sabah havaalnına gittim aracı orda bıraktım İstanbula uçtum 1 saat önce geri geldim. Eve gelirken km sayacım 740 km gösteriyordu ve tahminimce 30 - 40 km gidebilecek kadar daha yakıt vardır sanırım depoda. Hesabım yanıltmadı ve Yaristeki her bir çizgi şehir dışında 105-110 km yola takabül ediyor 90 km sabit hızda. En tepedeki çizgide ise 125 km yol aldı. Burdan da hesap yaparsak tam dolu depo ile 800-840 km lik bir menzil ortaya çıkıyor. 165 TL sına tam depo doluyor. Bu hesaba göre benim Yaris şehir dışı km başına 0,19 - 0,20 krş luk bir yakıt tüketimi yapıyor. Ortalama 100 km de 5,6 Lt yakmış oluyorum. Fabrika verisinin 0,5 Lt üstünde bir değer çıkıyor karşımıza tabiki burda yol şartları aracın bakım durumu v.s etkilemiş olabilir. Yaris le ilk defa bu kadar uzun yolculuk yaptım beni üzücek bir durum çıkarmadı. Şu anda 107400 km bakımı da yanaştı. Umarım yakıt ile ilgili sorunuza yardımcı olabilmişimdir. Şuda varki ben şehir içi ortalama 7 Lt den aşağıya düşüremedim hiç bir zaman. Sizin 6 Lt olan ölcümünüz gayet iyiymiş. İyi forumlar.
Arkadaşlar bu konuyu hortlatmak pek içimden gelmiyodu ama yapacak bir şeyim yok bilgilerinize ihtiyacım var... Devirli kullanmama rağmen şimdi 7.3lt oldu... Yukarda problemimi belirttim... Tek anlamadıgım bakımdan sonra neden böyle bi artış oldugu...