Gönderen Konu: Yakıt ile İlgili  (Okunma sayısı 4647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
Yakıt ile İlgili
« : Ocak 11, 2010, 23:58:34 »
Arkadaşlar yaklasık 4 ay önce sahibi oldugum yaris'i aldım... ilk aldıgımda 100km'deki yakıt tüketimi 6lt. olarak gözüküyordu.. Arabayı 70.000km bakımından çıkardıktan sonra bu 7.1lt olarak yükseldi... acaba nedendir bi bilgisi olan varmı ? Kullanmada bi farklılıgım yok... takılan yeni malzemelerden dolayıda olabilirmi acaba ? yada normalmi... :huh:
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Toyota Club Türkiye

Yakıt ile İlgili
« : Ocak 11, 2010, 23:58:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt ile İlgili
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2010, 04:46:20 »
Yaptığınız bakımda hangi işlemler uygulandı aracınıza?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2010, 18:41:21 »
Buji ,hava filtresi ,motor yağ filtresi , ön balatalar, motor yağı değişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2010, 00:51:42 »
başka kimsenin bir bilgisi yok heralde bu konuda.. yada fikri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2010, 01:04:33 »
bence suruşte değişiklik yada vites değşim aralağında değşiklik olabilir ki buna yolun durumunuda ekleyebiliriz. etrafınızda rampa coksa yakıtınızda cok olcaktır benim fikrimce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2010, 13:42:47 »
Desem ki buji kablolarından biri takılmamışsa diye ama o zaman otor sarsıntılı çalışır.Siz bu 6 lt lk veriyi en son ne zaman kaydetiniz?
Çünkü kışın yakıt sarfiyatının yükselmesi normaldir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2010, 14:19:03 »
Hava filtresi veya yağ ile ilgili hatalı bir değişim belki.. Bişey söylemek zor. Kullandıkları markaları araştırın bir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2010, 20:21:58 »
Desem ki buji kablolarından biri takılmamışsa diye ama o zaman otor sarsıntılı çalışır.Siz bu 6 lt lk veriyi en son ne zaman kaydetiniz?
Çünkü kışın yakıt sarfiyatının yükselmesi normaldir.

Tam bakıma girmeden 1 gün önce ... (02/12/2009)

Hava filtresi veya yağ ile ilgili hatalı bir değişim belki.. Bişey söylemek zor. Kullandıkları markaları araştırın bir.

araştırmaktan ziyade en kısa zamanda gidip danışmak en iyisi...

bence suruşte değişiklik yada vites değşim aralağında değşiklik olabilir ki buna yolun durumunuda ekleyebiliriz. etrafınızda rampa coksa yakıtınızda cok olcaktır benim fikrimce.

Rampa pek yok ama vites konusu kafama takıldı... Boş'a fazla attım heralde ondanda olabilirmi diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2010, 02:10:28 »
Bu konuyla ilgili son bir deneyimim anlatayım. Ayın 14 ünde Yarisin depoyu tam doldurup Samsundan Trabzon Yomra ya gittim ve geri geldim. Depoyu tam doldurğumda km sayacınıda sıfırladım. Geldikten sonra şehir içi yol yaptım. Cuma günü sabah havaalnına gittim aracı orda bıraktım İstanbula uçtum 1 saat önce geri geldim. Eve gelirken km sayacım 740 km gösteriyordu ve tahminimce 30 - 40 km gidebilecek kadar daha yakıt vardır sanırım depoda. Hesabım yanıltmadı ve Yaristeki her bir çizgi şehir dışında 105-110 km yola takabül ediyor 90 km sabit hızda. En tepedeki çizgide ise 125 km yol aldı. Burdan da hesap yaparsak tam dolu depo ile 800-840 km lik bir menzil ortaya çıkıyor. 165 TL sına tam depo doluyor. Bu hesaba göre benim Yaris şehir dışı km başına 0,19 - 0,20 krş luk bir yakıt tüketimi yapıyor. Ortalama 100 km de 5,6 Lt yakmış oluyorum. Fabrika verisinin 0,5 Lt üstünde bir değer çıkıyor karşımıza tabiki burda yol şartları aracın bakım durumu v.s etkilemiş olabilir. Yaris le ilk defa bu kadar uzun yolculuk yaptım beni üzücek bir durum çıkarmadı. Şu anda 107400 km bakımı da yanaştı. :) Umarım yakıt ile ilgili sorunuza yardımcı olabilmişimdir. Şuda varki ben şehir içi ortalama 7 Lt den aşağıya düşüremedim hiç bir zaman. Sizin 6 Lt olan ölcümünüz gayet iyiymiş. İyi forumlar.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2010, 06:54:47 »
Uzun yolda 90 km. sabit hızda yarisin 5.6 litre yakması  bence çok
125 Hp lik civic 90 km. sabit hızda 5 litre yakıyor; 130-140 gibi hızlarda 5.8  litre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2010, 13:33:52 »
Uzun yolda 90 km. sabit hızda yarisin 5.6 litre yakması  bence çok
125 Hp lik civic 90 km. sabit hızda 5 litre yakıyor; 130-140 gibi hızlarda 5.8  litre

işte benimde en çok takıldıgım nokta o ... aracımın fevkalade bi motoru ve hızı yok ama neredeyse başka araçlarla aynı yakıyor... ne anladım bu işten ? :S

Bu konuyla ilgili son bir deneyimim anlatayım. Ayın 14 ünde Yarisin depoyu tam doldurup Samsundan Trabzon Yomra ya gittim ve geri geldim. Depoyu tam doldurğumda km sayacınıda sıfırladım. Geldikten sonra şehir içi yol yaptım. Cuma günü sabah havaalnına gittim aracı orda bıraktım İstanbula uçtum 1 saat önce geri geldim. Eve gelirken km sayacım 740 km gösteriyordu ve tahminimce 30 - 40 km gidebilecek kadar daha yakıt vardır sanırım depoda. Hesabım yanıltmadı ve Yaristeki her bir çizgi şehir dışında 105-110 km yola takabül ediyor 90 km sabit hızda. En tepedeki çizgide ise 125 km yol aldı. Burdan da hesap yaparsak tam dolu depo ile 800-840 km lik bir menzil ortaya çıkıyor. 165 TL sına tam depo doluyor. Bu hesaba göre benim Yaris şehir dışı km başına 0,19 - 0,20 krş luk bir yakıt tüketimi yapıyor. Ortalama 100 km de 5,6 Lt yakmış oluyorum. Fabrika verisinin 0,5 Lt üstünde bir değer çıkıyor karşımıza tabiki burda yol şartları aracın bakım durumu v.s etkilemiş olabilir. Yaris le ilk defa bu kadar uzun yolculuk yaptım beni üzücek bir durum çıkarmadı. Şu anda 107400 km bakımı da yanaştı. :) Umarım yakıt ile ilgili sorunuza yardımcı olabilmişimdir. Şuda varki ben şehir içi ortalama 7 Lt den aşağıya düşüremedim hiç bir zaman. Sizin 6 Lt olan ölcümünüz gayet iyiymiş. İyi forumlar.

Uzun yol yapma şansım olmadı o yüzden onun hesabına pek giremedim .. benim arabam 2005 ve 72.000km 'de.. 71.850'de bakıma girdi... bakımdan önceki 6lt'yide hatta usta ile beraber kontrol ettik ve o bile özellikle bakmak istedi... 6lt oldugunu görünce 100km'de 6lt.. iyiymiş diye bi tepki verdi hatta... şaşırdıgım olay bakımdan sonra neden böyle bi artış oldugu... :S açıklaman için ayrıca teşekkür ederim.. Uzun yol yapınca bu sölediklerini aracımla karsılastırmak isterim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2010, 16:12:54 »
Arkadaşlar bu konuyu hortlatmak pek içimden gelmiyodu ama yapacak bir şeyim yok bilgilerinize ihtiyacım var... Devirli kullanmama rağmen şimdi 7.3lt oldu... Yukarda problemimi belirttim... Tek anlamadıgım bakımdan sonra neden böyle bi artış oldugu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2010, 20:13:50 »
ben pek anlamam yakısın artmasından ama malum kıs kosulları arttı 90.000 km bakımını bekle bakıma girmeden kayıt et bakalım sonuc aynı olucakmı bıde kucuk benzınlı araclar cok az yakar dıye soylentı var katılmıyorum bir bayan arkadasımın 2005 model chevrolet spark 1.0 aracı var oda kılometerede 25 kurus yakıyor.7 lt bana normal geldı benzınlı bır araca göre senınkıde 1.0 motor ıse normaldır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2010, 21:01:12 »
Arkadaşım benim 1,6 corollam 8,5 tan aşagı hiç düşmüyor.Şehir içi kullanımınıza bağlı olarak aşagı yukarı etkiler.Kış şartlarında biraz daha artabilir yakıt sarfiyatı.
Valla kemal abi senin honda hayatta 130-140 la giderken 5,8 lt tüketmez.7,0 litreden aşagı yakmaz o araç.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2010, 22:02:16 »
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2010, 23:16:22 »
Abi benimkinde 1,0 bile cıkartırım istersen sana ::) ::) ::).Ama 100 km 5,0 lt yakıyorsa çok iyi bir değer.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 08, 2010, 01:16:37 »
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 08, 2010, 23:57:21 »
Kemal abi :D Mayıs 2009 da da bu resimleri eklemiştin foruma değiştir artık bu resimleri :D Bunları gören senin arabanın hep yerinde durduğunu sanacak. Hiç mi değişmez o trip b değeri :D

İlgili konu : http://www.toyotaclubtr.com/yakit/arabaniz-ne-yakiyor/msg117292/#msg117292 hehe :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 09, 2010, 03:52:02 »
Değiştirdim ramazan, bulabilirsem mayıs 09 dakileride değişitrecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2010, 13:47:59 »
Arkadaşlar bu konuyu hortlatmak pek içimden gelmiyodu ama yapacak bir şeyim yok bilgilerinize ihtiyacım var... Devirli kullanmama rağmen şimdi 7.3lt oldu... Yukarda problemimi belirttim... Tek anlamadıgım bakımdan sonra neden böyle bi artış oldugu...
Yanlış yazmış olabilir misiniz?
"Devirli kullanmama rağmen" 'mi "Devirli kullanmamama rağmen" mi?
Devirli kullanınca tabi ki yakıt tükertimi artar.
Devirsiz kullanın. Üst vitese çabuk geçin, gaza az basın.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac