Gönderen Konu: Yakıt ile İlgili  (Okunma sayısı 4648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt ile İlgili
« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2010, 14:51:40 »
Benim 1.0 yaris de kış gelip de havalar soğuyunca çok yakmaya başladı. gaza basmaya korkarak gittiğim halde ve şehiriçinde çok kalabalık olmayan yollarda bile 7 litrenin altına düşmüyor. Yazın ne güzel 5.5-6 arası oluyordu, şimdi 7-9 arası oluyor, hatta köprü trafiğine girersem 9'u bile geçiyor. Bakım zamanı da yaklaştı zaten bir ara gidip ustaya göstereceğim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2010, 14:51:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 10, 2010, 17:15:03 »
hi zaman kaybetme, benim 125 HP civi bile 9 litre yakmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #22 : Şubat 11, 2010, 15:14:09 »
Ben 2 gün önce bakım yaptırdığım ustama götürdüm.. Kendisi toyota konusunda gerçekten çok iyidir.. belki istanbul'da oturanlar yada forumda illaki tanıyanlar vardır. Toyotronıc > Mithat usta..  Yakıtın bakımdan öncekine rağmen cok yaktıgını ve neden böyle oldugunu sordum. Kış aylarında artışın normal oldugunu kendi arabasıda(Yeni kasa sedan corolla) dahil buna mağruz kaldıgını söyledi... Eğer havalar düzelmeye başladıktan sonra yine devam ederse zaten tekrar bakabiliceğini söyledi...
Bu gün 50TL'lik benzin aldım KM'yi sıfırladım yarın sabiha gökçene gidip gelicem bakalım ne kadar yakıcak...
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2010, 15:35:38 »
Ben 2 gün önce bakım yaptırdığım ustama götürdüm.. Kendisi toyota konusunda gerçekten çok iyidir.. belki istanbul'da oturanlar yada forumda illaki tanıyanlar vardır. Toyotronıc > Mithat usta..  Yakıtın bakımdan öncekine rağmen cok yaktıgını ve neden böyle oldugunu sordum. Kış aylarında artışın normal oldugunu kendi arabasıda(Yeni kasa sedan corolla) dahil buna mağruz kaldıgını söyledi... Eğer havalar düzelmeye başladıktan sonra yine devam ederse zaten tekrar bakabiliceğini söyledi...
Bu gün 50TL'lik benzin aldım KM'yi sıfırladım yarın sabiha gökçene gidip gelicem bakalım ne kadar yakıcak...

Ben de zaten aynı ustaya gidiyorum. Toyotronic Mithat usta'yı bu forumda yazılanlardan öğrenmiş ve daha önce 20bin bakımı için gitmiştim. 30bin bakımı zamanına bin km kadar kaldı, fazla geçirmeden işlerimden boş zaman yaratıp gdeceğim bu ay sonuna kadar. Gitmişken neden çok yakıyor onu da sorarım.

Bugün passat'ı olan bir arkadaşla yakıt mevzusu konuşurken benim passat daha az yakıyor dedi moralimi bozdu. Ne kadar doğru söyledi bilmiyorum ama.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2010, 15:53:25 »
Hava soğuk olduğu için ilk çalıştırmada devir saati 2 nin üstünde oluyor motor ısındıkça rölanti 1 e veya altına düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Şubat 12, 2010, 19:51:40 »
Ben de zaten aynı ustaya gidiyorum. Toyotronic Mithat usta'yı bu forumda yazılanlardan öğrenmiş ve daha önce 20bin bakımı için gitmiştim. 30bin bakımı zamanına bin km kadar kaldı, fazla geçirmeden işlerimden boş zaman yaratıp gdeceğim bu ay sonuna kadar. Gitmişken neden çok yakıyor onu da sorarım.

Bugün passat'ı olan bir arkadaşla yakıt mevzusu konuşurken benim passat daha az yakıyor dedi moralimi bozdu. Ne kadar doğru söyledi bilmiyorum ama.

Yok timuçin abicim kimisi kıskandığından öyle diyor  8-) sen çok takma banada böle söleyenler var :) mesela bu gün sabiha gökçene gittim geliştede beylikdüzüne gittim.. kısmen istanbulun bi ucundan bi ucu sayılabilir  :huh: tam 200Km yaptım ve yol bilgisayarına baktım eve geldiğimde 87Km'lik benzinimin kaldıgını gördüm. Benzin aldığımda bu 175Km idi.. ben açıkçası şaşırdım :o bi yandan da sevindim  :D ortalama hız ise 85-110 arası gidip geldim  :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 12, 2010, 20:09:57 »
mesela bu gün sabiha gökçene gittim geliştede beylikdüzüne gittim.. kısmen istanbulun bi ucundan bi ucu sayılabilir  :huh:

Beylikdüzü, İstanbul'un bir ucu sayılmaz :huh: daha Büyükçekmece ve kocaman Silivri var, hıh!
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Şubat 13, 2010, 13:59:34 »
Beylikdüzü, İstanbul'un bir ucu sayılmaz :huh: daha Büyükçekmece ve kocaman Silivri var, hıh!

nagihan bu yazını görünce ilk başta bi kahkaha attım allah'ta seni güldürsün :D niye böle dedinki şimdi sen bi tek orayamı takıldın :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 14, 2010, 15:12:48 »
sürekli b.düzüne takıldığım için oraya takılmış olabilirim :D 11 yıldır beylikdüzünde oturuyorum da takılmadan edemedim, maksat gülmek :lol:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Şubat 15, 2010, 13:28:40 »
sürekli b.düzüne takıldığım için oraya takılmış olabilirim :D 11 yıldır beylikdüzünde oturuyorum da takılmadan edemedim, maksat gülmek :lol:

amma çok takıldığın şey varmış yahu :) devrik cümle olmuş :P severim kurmayı devrik cümle :):):)

Bu arada konu dışına kaçıyoruz heralde... :)