Arkadaşlar biliyorsunuz bu hafta Cumartesi Nikahım var ve evleniyorum, beyaz eşya alıcam Arçelikten mutfak için, bana bu konuda yardımcı olabilicek birileri varmı, yada tanıdığınız dost işi bi fiyat almak istiyorum, Elden nakit para ile yapıcam ödemeyi.
çöp sepetini 8 ay önceden alıp beyaz eşyayı son güne bırakmak ilginç olmuş...
Abicim neden Arçelik?? Bana sorarsan Vestelden TV falan alıp tüm beyaz eşyayı Siemens yada Boschtan al, daha ucuza gelir. Beyaz eşya beko, Arçelik ve Vestelde saçma pahalı....
Vestelde tanıdık istersen Ankarada var şirketin çalıştığı firma, yönlendirebilirim....Ben oradan aldım kartla tek çekim ciddi indirimle...
kesinlikle tv de vestel eğer plazma değilse tabi...
beyaz eşyada ise bosch.....
Bak Mesut, 5 yıl önce ben de dost işi diye Arçelik aldım... Ucuza gelecekti güya... Fırın hariç diğer tüm Arçelik'ler felaket masraf çıkardı... Televizyonda Sony, diğerlerinde Bosch derim ben... Uzak dur Arçelik'ten...
arçelik + beko'nun özellikle çamaşır ve bulaşık makinaları oldukça iyi. En alt modellerde bile ciddi su+elektrik ekonomisi sağlayan sistemler var. Buz dolapları ise biraz gürültülüydü en son baktığımda, şimdi nasıldır bilemem.
Geçen ay annem ful Beko mutfak almıştı, bir sorayım kaça almış, oldukça komik bir rakamdı ama alınanlar da fena değildi. Bir süredir gri renk sevdası olduğu için hepsini gri aldı

TV de olacak ise LG veya Samsung.
Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı ve fırınımızın markası Bosch

Çamaşır makinesinden memnun değiliz, buzdolabı fena soğutmuyor ama biraz küçük almışız, eşim bulaşık makinesininin performansını da beğenmiyor, keza fırından da çok memnun olduğunu söyleyemem. Bu şartlar altında sana Bosch tavsiye edemem. 5 yıl önce bekarken aldığım 82 ekran tüplü TV'nin görüntü kalitesini ise mükemmel
Ben de evleneli çok olmadı.. Yani durumu biraz biliyorum
Nakit ödeyecekseniz spotçulara bakın. Tasarruf edersiniz. Herhangi bir dezavantajı olmaz. Kurulumu falan gene servis gelip yapıyor.
Arçelik iyidir ama pahalı. Bosch veya siemens ile aynı kalite olduğu halde, arçelik biraz daha pahalı. diğer ikisi normal fiyat. Kalitesine göre iyi fiyatı olan Samsung var. Piyasaya yeni girdi ama şirketin kendisi kompresör üreticisi olduğu için (bakınız samsung klimaları ve arçelikle kıyaslayınız) teknolojik olarak avantajlı. En tepede general electric ile miele gibi firmalar var kraliyet ailesini falan hedefleyen ürünler. Bana sorarsanız Sharp (bir japon markası) en iyi buzdolabını üretir ama servisi falan bulunmaz her halde..
Yani tavsiyem
Güvenli tercih: 1- Siemens 2- Bosch
Karlı tercih: Samsung
Para azsa:

Profilo, ariston vs.
bende arçelikten uzak durulmasını öneririm
3 sene önce arçelik tarafından en iyi olarak satılan termosifonumuz, garanti süresi bitiminden 2 ay sonra direk kazan patlatarak kullanılamaz hale geldi.
Abicim gel sana Bosch alalım
Ayrıca Hakkı abi şöyle bir durum var Elektronik eşya tamamiyle şans işi her bir cihazda ayrı sorunlar oluşabiliyor.... Bizimde aynen tüm eşyaları depremden sonra Bosch oldu 10yıl doldurdular maşallahları var hiç bir sıkıntıda cıkarmadılar...
Bu arada ben tüm beyaz eşyayı Siemensten aldığımda boşandım, haberin olsun:)))))))))))))))))))))
umut abi siemens dava açsa hakkı var bunun üstüne
Arkadaşlar herkese fikirleri için çok teşekkür ederim öncelikle ama neden herkes Arçelikten bukadar kötü bahsediyor, şuanda hala yaşamakta olduğum ailemin evinde tüm beyaz eşyalar arçelik ve yaklaşın 10 12 yıl önce alındı hepsi taş gibi çatır çatır çalışıyor,
Bosh tan arçelikle aynı özelliklerde ürünlere baktık 3500 TL fiyat çıkardılar, ama arçelikte eş değer ürünler 1950 TL tuttu
Arçelik özellikle son 10 yıl içinde 6 sigma kalite yönetimine geçti, bence memnun kalırsın Mesut
Alper bizde yıllarca arçelik kullandık hiç şikayetimiz olmadı doğrusu, ama herkesin böyle söylemesi düşündürdü beni bi an ! !
Alper bizde yıllarca arçelik kullandık hiç şikayetimiz olmadı doğrusu, ama herkesin böyle söylemesi düşündürdü beni bi an ! !
Türkiye'de ençok satan ürünler Arçelik ve Beko grubu ürünleri olduğundan çok daha fazla insan tarafından kullanılması problemle karşılaşılma oranını da arttırmaktadır. Fiyat performans açısından değerlendirildiğinde Arçelik ve Beko öne çıkıyor ama paraya acımam iyisi olsun diyorsan o zaman durum değişir.
Ben Bulaşıl Makinesi araştırırken bosh üzerinde yoğunlaşıp son dakika da Outlet mağazasından Beko almıştım
Ali abi yeni evleniyorum daha şimdidien 20 bin TL hercadım bunlarda varsın en iyisi olmasın
Ben yeni Vestel buzdolabı aldım ve memnunum şu an Mesut. Samsung'da kaliteli ürünler üretiyor.
Ali abi yeni evleniyorum daha şimdidien 20 bin TL hercadım bunlarda varsın en iyisi olmasın
O zaman fiyat performans değerlendirmesine göre Arçelik - Beko bakacaksın. Şayet bölgendeki servis problemli değil ise karşılaşacağın tüm sorunları (eğer olursa) en kısa zamanda çözersin.
Bu arada peşin imkanın varsa Spotçuları mutlaka gezmelisin.