0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşım , 5 sene uğraşmaya değer mi değmez mi ?Bence değer. Sizin mantığınızla gidersek, hiç bir şeyden sonuç alamayacağımız için herşeye boyun eğelim o zaman.Bir şey daha var. Unutmayalım. Bu kişi 5 sene uğraşmış ve kazanmış. Ama kazanan sadece o değil. Biz de kazanmışız.Yani burda mücadele eden sadece kendisi için mücadele etmiyor , bu haksızlığa uğrayan herkes için mücadele ediyor.
onu bunu boş konuşmayı bırakalımda, memleketimiz için adam gibi adam olan insan seçmeye bakalım bidahaki seçimde.
+1 kazanılmış bir dava var ve o dava örnek teşkil edecek artık..benzer davalarda o kazanılmış dava örnek gösterilecek ve bir sonraki davalar 5 sene sürmeyecek..
Yüzde yüz katılıyorum. Umarım halkımız bir daha bu hatayı yapmaz.
Arkadaşım, bende 3 ay önce trafikten men edildim birton uğraştım ama ne elde ettim sence ? kı..ımı yırttığımla kalakaldım ortada, çatır çatırda aldılar ceza parasını, muayene parasını ve park parasını ! ! ! 1 hafta uğraştım bunlar için hatta forumda konusu var 8 - 9 sayfada yazıldı bu konuda herkes aynı düşüncede, uğraşsanda bu memelekette doğru düzgün ele avuca kayda değer bişi olması imkansız nerdeyse, bunun yerine adam gibi adam olmayan insana oy verilmese bu memlekette çok daha çabuk sounca varırız. baştakilere oy verenler oturup düşünsün öncelikle bence , yeni yıla girdik, yine her yıl gibi saçma sapan barışl mesajları iyilikler diledik ! her sene yaptığımız gibi ama her sene bir önceki seneyi aratır oldu ! ! ! yeni yıla sevinçle değil, yine cezalarla faizlerle zamlarla girdik, peki senin maaşına (tabi eğer çalışıyorsan yaşın başın belli bile değil profilinde) nekadar zam yapıldı acaba ? ?onu bunu boş konuşmayı bırakalımda....
bu memlekete birtane helal ana sütü emmiş insan gelmiycekmi ya arkadaş ! ! ! siz çok ezildiniz çok yıpratıldınız, artık yaşamak sizlerin bizlerin hepimizin hakkıdır diyip bu memleketi ciddi ciddi düzeltmeye çalışacak birtane vicdanı olan insan gelmiycekmi ya.
mesut imkansızı istiyorsun
Hak ve adalet herkes için geçerlidir. Ancak geciken adalet toplumda tereddüt ve bıkkınlık yaratır. Öyle davalar vardır 3 yıl sürer, bazıları da 5-10 yıl sürer, belki de zaman aşımına uğrar. En önemlisi zarar görenin maddi durumu ve 3 yıl veya 5 yıl sonraki kazanımıdır.Zarar gören bunu düşünmek mecburiyetindedir. Bu gün ''harç ve avukatlık vekalet ücretini nasıl verebilirim?'' diyen bir çok kişi vardır.Örnek verirsek; 500TL.lik bir dava için verilen avukat ücreti davanın cinsine göre en az 1.000 TL.dir. Bunun diğer masraflarını da göz önüne alan vatandaş ''zararın neresinden dönülürse kardır'' düşüncesiyle hakkını arayamaz duruma düşmektedir.Hak arama konusunda sistem vatandaşı zorlamalıdır.Vatandaş sistemi zorlarsa başarılı olamaz. Sistemi düzeltmekde iktidarların görevidir.Şu anda bu da olmadığına göre ne kadar konuşsak kendimiz konuşur kendimiz duyarız. Bunun için sandıktaki görevlerimizi çok iyi yapmamız, boş laflara kanmamamız gerekir.