0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşım, bende 3 ay önce trafikten men edildim birton uğraştım ama ne elde ettim sence ? kı..ımı yırttığımla kalakaldım ortada, çatır çatırda aldılar ceza parasını, muayene parasını ve park parasını ! ! ! 1 hafta uğraştım bunlar için hatta forumda konusu var 8 - 9 sayfada yazıldı bu konuda herkes aynı düşüncede, uğraşsanda bu memelekette doğru düzgün ele avuca kayda değer bişi olması imkansız nerdeyse,bunun yerine adam gibi adam olmayan insana oy verilmese bu memlekette çok daha çabuk sounca varırız. baştakilere oy verenler oturup düşünsün öncelikle bence , yeni yıla girdik, yine her yıl gibi saçma sapan barışl mesajları iyilikler diledik ! her sene yaptığımız gibi ama her sene bir önceki seneyi aratır oldu ! ! ! yeni yıla sevinçle değil, yine cezalarla faizlerle zamlarla girdik, peki senin maaşına (tabi eğer çalışıyorsan yaşın başın belli bile değil profilinde) nekadar zam yapıldı acaba ? ?onu bunu boş konuşmayı bırakalımda, memleketimiz için adam gibi adam olan insan seçmeye bakalım bidahaki seçimde.
Dua edinde hakimde burayı okumasın resmen kendinize delil bu.
Film nasıl bir karmaşadır,kimisi diyor bir kagıt veriliyor o kagıtla 7 gün içinde filmleri söktürüp tescil e gidip kaydını sildirmen gerek 7 günden sonra araç men oluyor,kimisi diyor(bunu bende biliyorum)1.de 128 tl ceza 2.de baglama,ama sende diyorsun ki direk trafikten men oldum,peki egzost falan varmıydı abi?
ben şuana kadar hiç ceza ödemedim diyebilirim.. 1-2 park ve radar cezası hariç çoğu radar cezasınıda iptal ettirdim zaten..benim uzmanlık alanıma girdiniz.. ceza iptal edilmesi...155 km hız ile gittiğim için radar cezası yedim merzifonda.. 256 TL... radar aracını geçer geçmez. arkadaşımı aradım (ankarayı)ve benim arabamın plakasına 10 tl benzin almasını söyledim ve plaka fişini sıkı sıkı saklamasını söyledim.. 15 gün içinde öderseniz indirim var falan dediler.. 1 aylık tatilimi yaptım ve ankaraya geldiğim 2. gün adliyeye gittim ve dava açtım.. radar kağıdında saate 11.10 yazıyor.. benim plaka fişinde ise 11.05 yazıyor ben ankaradayken merzifona 5 dk da nası gidebilirim dedim hakime.. plaka fişini gösterdim.. direk iptal etti cezayı
o radarlarda kamera var gayet de kaydediliyor, radar nasıl yakalandığınız kaçla geçtiğiniz her şey kayıt altında..hakim bunlara bakmak istememiş mi?
Amerikada photoblocker adında bir sprey satıyorlardı, 20-30 dolar arası. Radar ve OGS gibi cihazlarda parlama yaparak plakanın okunmasını engelliyor. Ben 2006 yılında aracımı park etmek yasak levhası olmayan caddeden çeken polis arkadaşın cezasını iptal ettirmiş ve otopark-çekme ücretini geri almıştım. Ama onu savcılığa şikayet etmedim. Sonuçta kasten çektiğini de düşünmüyorum, bilgisizlik,suç polis memurunda değil onu eğitmeyen sistemde. Ancak olayın emsal oluşturduğu falan safsatasına inanmayın. Birincisi, çok fazla savcının böyle bir durumda polis memuruna dava açmayacağını, açılsa bile beraatle sonuçlanacağını düşünüyorum. İkincisi trafik cezalarında mahkemece verilen karar kesindir. Yani red edildi mi hukuk biter, yargıtay'a gitmez. Yargıtay'a gitmeyen bir karar da başka hakimleri bağlamaz. Yani emsal olmaz. Mercedesli hakim olaya kanabilir, ama toyotalı hakim forumu okuyup red ederse kuzu kuzu cezayı ödersiniz.