0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sürekli Total'den alıyorum. İstasyon çok önemli ama mazotta önemli. Dün 30 bin bakımı yapıldı arabama. O sırada hem EGR valfini hemde MAF-MAP sensörlerini söktürdüm. Hepsi tertemizdi. Özellikle EGR nin temiz olması gerçekten dikkat çekiciydi.Total'in kendi istasyonları var. DOCO diye adlandırılıyorlar. Bostancı köprüsünün yanındaki kendi istasyonları. Gönül rahatlığı ile benzin/mazot alabilirsiniz. Yakıt kalitesi online sistem ile sürekli kontrol edilen bir istasyon.[/quote]Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Shell'den Vpower Eurodiesel alıyorum. Genelde Londra Camping'ten. Yakıt filtresini henüz değiştirmedim. Ama hiçbir problemle karşılaşmadım şimdiye kadar.[/quote]Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Aracım yeni, daha bir 20 ytl' lik Shell'den, 88 ytl'lik BP'den aldım, Bu 1990'dan beri beşinci arabam diğerleri hep benzinli idi. Ama hiç gürültülü çalışmıyordu. Bu arabanın, dizel oluşundan olabilir mi? Bir türlü anlayamadım?
toyota'da da aynısı geçerli.[/quote]pekala normal mazot kullanması gereken araca euro dizel kullanılırsa genede garanti bozuluyormu toyotada
Ula uşaklar siz koca İstanbul'da petrol şirketi seçeysunuz. Memnun kalmaysiuz. E biz bu küçük Rize'de ya PO yada Shell başka yoğidi. Ha bu ara bi müselman atılım yaptı Opet aşti. O da cilalı oto tıkama ücretsiz + opet kartla puan hesabı filan olunca oraya yöneldi cemaati müslimin. Yani anlayacağinuz bende aracı aldım alalı Opet'e gideyrum. Valla performans konusunda bi şey diyemicem ama çevredekilerin özellikle uzun yol şöförlerinin tavsiyesi PO. Ama opetdede kaçak olayı olmuyomuş. Ankaradan yöneliten bi genelmerkezden depoların kapaklarının açılması tespit ediliyomuş. Bu nedenle depolara sadece genel merkez yakıt gönderince açılıp yakıt nakliyatı yapılıyor ve kapatılıyormuşHatta depolarda ne kadar yakıt olduğunu bile görebiliyolarmış. Ona göre araç yolluyormuşlar zaten.Bu arada Yasemin hanımda saolsun sürüş teknikleri, karlı havada sürüş teknikleri, dizel yakıt seçimleri vs. gibi bayağı bi erkeksi temel konulara değiniyor. Kendizine teşekkür ediyor aracıyla sorunsuz günler diliyorum. Araç ilk çalıştığında bayağı bi gürültü yapıyo kışın. Hararet göstergesi yükseldikce sesin yok olduğunu hissedeceksiniz. Ama kısa mesafeler katediyosanız bu motor ısınmadan hareket etmeniz demektir ki, gürültünün kesilmediğini, aracın gürültülü çalıştığını zannetmenize neden olabilir. O yüzden takmayın kafanıza tokadan başka bi şey [/quote]Verdiğiniz bilgilerden ve tesellinizden dolayı teşekkürler.
ben de hilux var normal mazota göre ayarlı olmasına karşın euro kullanıyorum km başına yakıt ta fark yok artı motor daha sessiz artı daha agresifleşeiyor artı daha sağlıklı her açıdan yukarıdaki arkadaşa katılıyorum benimkdie öyle hiç kornaya basmaya gerek yok[/quote]Anlaşılan dizel araçlar gürültülü çalışıyor. En iyisi depoyu bitirdikten sonra bir başka istasyonun eurodizelini denemek. Bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İstaston belirtmemişsiniz?
Anlaşılan dizel araçlar gürültülü çalışıyor. En iyisi depoyu bitirdikten sonra bir başka istasyonun eurodizelini denemek. Bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İstaston belirtmemişsiniz?[/quote]benim aracımın motoru düz olduğu için(turbo inter felan yeni nesil teknoloji yok ayrıca pompa enjeksiyon )genelde shellden alıyorum ama pek farketmiyor ne koyarsam koyayım yakıyor