Gönderen Konu: Göğüslükten Gelen Sesler  (Okunma sayısı 7262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« : Ocak 16, 2007, 22:01:12 »
Arkadaşlar 2006 corolla d 4d 15 000 km yaptım herşey çok güzel  çok memnunum.
       Fakat dişli asfalta girince ya da döşeme parke yola girince aracın teybinin kenarlarından,havalandırma ızgaralarından  o civarlardan cızır cızır sesler geliyor .   Acayip      derecede rahatsız oluyorum. Sizler de de aynı problem var mı? Serviste bu problem çözülürmü? Bazen uzun yolculuklarda neredeyse arabadan soğuyorum. Teşekürler

Toyota Club Türkiye

Göğüslükten Gelen Sesler
« : Ocak 16, 2007, 22:01:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2007, 23:04:15 »

valla arkadaşım bende de 2007 d4d corolla var yeni aldım ben de aynı dertten muzdaribim fakat dikkat ettim genelde yol bozuk olsuğu zaman öyle uğultulu ses geliyor ayrıca lastiklerin havasının fazla olması da etkili.gerçekten çok rahatsız edici ses henüz uzun yola çıkmadım ama sanırım rahatsız olacaz çünkü ülke geneli yollar berbet,çakıllı asfalt iyi değil .......hayırlısı  
D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2007, 23:45:04 »
Hayırlı Olsun. İyi tercih yapmışsın Önder Hocam
Yeni bir arabadan bu sesleri duymak insana biraz tuhaf geliyor . 20 000 bakımına gittiğimde serviste bakalım napacaklar merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2007, 20:29:11 »
bugün parke taşı döşenmiş bir yolda gideken dediğniz titreşim sesi bende de oldu. ses teyibin yanından geliyor......2007 corolla
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2007, 15:55:38 »
2005 Corolla var bendede sedan...arabam 20 binde,genelde memnunum fakat aynı sorunu bende yaşadım.Servis o parçayı garantiden değişti,fakat ses değişmedi...Bazı kısımlarda maalesef ucucz malzeme kullanılmış,Gösterge panelindeki cam gibi mesela,çizik içinde...Birde alt yalıtım namına bişe yok,çakıl,toz toprak altına vurunca çın-çın ötüyor,Son şikayeti kaportası ince,az kapı çarpsın iz oluşuyor.Mekanik aksamının sağlamlığına ve performansına ise diyecek yok,süper...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2007, 16:21:56 »
arkadaşlar yarama bastınız. bende 2001 var 1.6  aynı problem bende de var. napalım sağlık olsun.artık duymuyorum abi. bugun opel vectraya bindim 2001 model ondan da geliyor abi ses. ses çıkarmayan araba yok denecek kadar azdır. ama mercedes bmw gibi lüks arabalar ki onların fiyatı da bizimkilerin 3 katı , bu arabaları alırsanız arabadan ses gelmesi için biraz uzunca beklersiniz gibi mesela 5-6 yıl sonra gelmeye başlar. plastik bu, sıcak-soğuk farkından genleşip büzülüyor, muhakkak yerinden oynuyor, birde o malzemelerin frekansıyla yerden gelen titreşim çaklıştımı parçalar titremeye başlar.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2007, 19:03:18 »
Erkin Bey hangi parçayı değiştirdiler? Hangi serviste yaptırdınız? Şubat ta 20 000 bakımına gidecem o zaman yaptırayım bari  ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2007, 22:03:09 »
2001 Avensis Aynı dert bende de var, parke yollarda arabanın ön kokpit  ve arka cam civarından sesler geliyor.Bazı servisler süngerimsi malzeme ile destek yapıp tıkırtı , cızırtıyı gideriyorlar(mış).Bu tip şikayetler alman arabalarında çok az. 2000 vectra, 2003 focus ve 2002 bora ... bu arabalara da bindim kaya gibiydi ses mes yoktu .Bu da Toyotanın zaafı.
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2007, 01:01:04 »
alla allaa ne entersan bizim 6 yıllık corollada biz hiç tıkırtı bile duymamıştık zavallı jettamız şimdiden viyklara başladı emniyet kemerleri ve koltuk bağlantı noktalrından gıcırtılar gelio 8900de araç henüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2007, 13:48:45 »
jetta  da sesler geliyorsa. ...
demekki bu sesler  tüm markalarda olabiliyor.
sıfır connect aldı arkadaş. daha aracın 2. gününde bu tıkırtılardan 2 defa servise gitti.
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2007, 15:21:08 »
Aynı sorun Ford Focus'ta da var. Nasıl çözüm bulacaklar buna bilemiyorum. Benim aracım 2 defa izole edildi ama hala aynı ses var.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2007, 17:17:54 »
mertol abinin dediği kumaş bantı lpg montajcılarından temin edebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #12 : Ocak 31, 2007, 19:32:07 »
Ozan bey aracınız garanti kapsamındaysa vede benimki gibi cazır cazır ötüyorsa değişirler.Toyota servisleri pek bu konularda sizi üzmez.Ben teyp in etrafındaki hava ızgaralarınında olduğu kısmı değiştittirdim,fakat dedim ya değişmeyen tek şey; cızırtı...Kanımca o bölgede kullanılan malzeme kalitesiz...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2007, 21:58:57 »
bendeki araçta torpidodan ses geliyordu özellikle bozuk yolda serviste düzeltildi ama genede araç çok sarsılınca maalesef genede ses yapıyor ayrıca gülmek yok aracın orjinal lastiği çamurluğa sürtüyor serviste bu konuda biz bir şey yapamayız çünkü aracın ön düzenini bozar bir daha eski haline getirecek usta yok diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2007, 23:28:43 »
Mustafa Bey lastik çamurluğa sürtüyor demişsiniz, Bu arızayı servisin mutlaka gidermesi lazım. Eğer yaptırmazsanız ileride daha büyük problemler açar. Ayrıca aracınızın rot ayarı - rot kolları- ön düzen den kaynaklanan problem olabilir. Problemi başka bir servise danışmanızda hatta toyota müşteri hizmetlerine  aktarmanızda fayda var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2007, 23:37:13 »
ya arkadaşlar haklısınız ses insanı çıldırtıyorda.hiç ses çıkmayan bi araçda düşünemiyorumki.mutlaka bi yerden tıkırtı gelir:)ancak anladığım kadarıyla herkesde aynı kronik sorun var.kronik sorunlara karşı servisin bişeyler yapabileceğini sanıyorum.servise uğrayın
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2007, 23:51:31 »
Alıntı yapılan: Ozan Dinç Topal
Mustafa Bey lastik çamurluğa sürtüyor demişsiniz, Bu arızayı servisin mutlaka gidermesi lazım. Eğer yaptırmazsanız ileride daha büyük problemler açar. Ayrıca aracınızın rot ayarı - rot kolları- ön düzen den kaynaklanan problem olabilir. Problemi başka bir servise danışmanızda hatta toyota müşteri hizmetlerine  aktarmanızda fayda var...
[/quote]

sevgili ozan dinç topal kardeşim önerin için teşekkürler gelelim işin aslına aslında normal düz yollarda kullanımda herhangi bir sürtme olmamasına karşın stabilize yollarda sürtme oluyor bunun nedeni ise aracın lastik ve jantlarının türkiyede takılması ve bu yüzden aracın lastiği(185 14r) normalbüyük olmasıdır(225 70 15)bu yüzden toyotasa araç satmak için planlar yaparken aracın dışını (sadece türkiyede ki modelde var başka ülkde bu şekilde yok)bazı modifiye ile daha gösterişli hale gelmiştir ama toyotasa lastikçisi diyeyim lastiğin sürteceğini akıl edememiş aslında çamurluk içinde ki plastik kısıma sürtüyor bu ses yüzünde iki kez servise gidilmesine rağmen ilkinde düzelmiş sonrakinde aracın içindeki plastik davlumbazın aşağı sarkması yüzünde bir daha servis bu konuda birşey yapamayacağını söyleyip araç sahibinin kendi parası ile yeni davlumbaz alması gerektiğini söylemiştir bu yüzden ne ben nede bir başka toyota sahipleri bu tip servis söylemreine kanıp yeni davlumbaz almamıştır nedeni ise en fazla iki ay sonra tekrar sesin geleceğinden dolayıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2007, 13:02:00 »
Tıkırtı sorunu hep olacak gibi görünüyor Türkiyedeki ytollar sağolsun
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #18 : Şubat 06, 2007, 21:11:12 »
selam arkadaşlar.bende 2006 corolla D-4D kullanıyorum. 2006 aralıkayında ikinci el aldım. Aynı seslerden bende rahatsızım.  Bundan önceki arabam 92 1.6 XL idi. Onda böyle sesler gelmiyordu. Sizlerin dediği gibi ön konsolda sanki bir jelatin kağıdın titreşimi gibi bir ses duyuyorum. Ancak bu ses araç soğukken duyuluyor. Motor ısındıktan sonra kesiliyor. Birde bazen sinyal kolu takılıyor. direksiyon düzelse bile sinyal yanmaya devam ediyor. Aracın 40.000 bakımı yaklaştı. Bende bunları servise iletmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Göğüslükten Gelen Sesler
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2007, 23:47:50 »
iletsen iyi olur çünkü aracın garantisi bittiğinde bayağo başın ağrıyabilir