0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugun de Yunanistan'la tarihi bir acilim gerceklestirilmis.Cumhuriyet doneminde Yunanistan'la imzalanan anlasma sayisi kadar anlasma bugun bir defada (22 anlasma) imzalanmis.Zor zamanlar Yunanistan ve Turkiye'yi birbirine yaklastiriyor yine. Karsilikli, ayni Rusya-ABD arasinda oldugu gibi, savunma harcamalarinin azaltiliyor. Yesil pasaporta vizeyi kaldirmis Yunanistan.Sonraki adim normal pasaporta vizenin kaldirilmasi.Insallah o da gerceklesir bir an once.http://www.ntvmsnbc.com/id/25094753/
Ülkeler arasındaki sınırlar, insan hakları ihlallerini meşrulaştırma araçları olmuyorlar mı. Bir küçük avrupa ülkesine konferansa katılmaya gidiyorum. Bankadaki hesabımı göstermem gerekiyor. Kaçak işçi olmadığımı ispat etmem gerekiyor. Birincisi ispat yükümlülüğü iddia sahibine aittir. Masumiyetin ispatı gerekmez. İkincisi zengin ve fakire eşit muamele edilmesi gerekir. (Allah bilir bir de o ülkede sosyal demokrat bir iktidar vardır. Ama bunun bir önemi yok) Sinan Çetin'in "propaganda" filmi aslında çok önemli birşeyin altını çiziyor. Sınırların özünde insan doğasına aykırı birşeyler var. "Vize" kavramı ise bunun üstüne tüy dikiyor.
Yunanistanın yeşillere vizeyi kaldırmasının resmi bi belgesi varmı, gazete haberi falan
Eskiden ulasim araclari bugunku kadar gelismis degildi, bu kadar kolay ve kisa surede bir yerden baska bir yere gidilemiyordu. Ama 19.yuzyil 20. ve 21.yuzyillara gore seyahat ozgurlugunun daha hissedilir oldugu zamanlardi.Hem kuresellesen dunya deniyor, hem de vize duvarlari dikiliyor.Belki de kuresellestigi icin engel koymaya calisiyorlar...Kimse oturdugu topragin sahibi degil, kim kime ne icin izin veriyor, ya da vermiyor?..Yazida basbakanin 'Bakınız şu anda bir adım atıldı, bu adım hususi pasaportlarla (hususi pasaportlar yesil pasaportlar, degil mi? A.O.) ilgili vize şartı artık ortadan kalktı. En kısa zamanda temennim odur ki inşallah bu da olacak, buna inanıyorum. Biz bu noktada mavi pasaportlar içerisinde de zaman içinde bunu da daha geliştirilmiş şekilde -ki bu konuda ben kendi desteklerine de inanıyorum-' sozleri yer almis.
'Yunanistan: Diplomatik ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeden muaftır. Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.'http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa disisleri bakanliginin sayfasinda hala eski bilgi yaziyor Kemal Agabey...Herhalde degistirmeyi unuttular.Anlaşma daha yeni imzalanmış, uygulaması epey zaman alacaktır