Gönderen Konu: Yunanistan Iflas mi Ediyor?  (Okunma sayısı 9112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Yunanistan Iflas mi Ediyor?
« : Aralık 11, 2009, 03:45:58 »
NTV'nin haberine gore Yunanistan iflasa yelken acmis. Bircok Dogu Avrupa ulkesi ve Dubai ile birlikte dusunuldugunde acaba diyorum, kriz cidden Turkiye'yi teget gecmis olamaz mi? AB uyesi Yunanistan'in kredi notu dusurulurken Turkiye'nin kredi notu iki basamak birden arttiriliyor...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25029875/
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Yunanistan Iflas mi Ediyor?
« : Aralık 11, 2009, 03:45:58 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
Ynt: Yunanistan Iflas mi Ediyor?
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2009, 07:34:05 »
İflas etmemek için AB'yi kullanırlar. AB olmasa çoktan iflas etmişlerdi, çok uyuşuk millet çünkü. Öylesine de demiyorum, gidip gördüm :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2009, 08:06:37 »
  Halklar mı, devletler mi iflas etmiş?
 Türkiye'de iflas etmeyen belli bir kesim var ancak orta tabaka diye birşey kalmadı, herkes farkındadır.
 Yunanistan'ın bazı lokomatif sektörleri var ve krizde bundan etkilenmeleride doğal (gemicilik, turizm). Türkiye'de turizm olduğuna (bacasız fabrika) ben hala inanmıyorum. Yunanistan'da ise bahar başından beri turizmin bu sene kötü geçeceği belli idi ve öylede oldu, bu da tüm sektörleri etkileri, çünkü turimzden çok iyi kaynak yaratıyorlar. Yani kriz sonrası yine çok iyi ataklar yapabilecek bir potansiyele sahip Yunanistan tüm olumsuzluklarına rağmen. Türkiye daha az etkilendi ise bence bunun en büyük sebebi tüm vergilere karşı halkın hala sessiz kalması !!! dır. Bunları her ülkede istediğin gibi ayapmazsın, halk herşeyi direk kabul etmez ve hakkını arar bildiğiniz gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2009, 08:39:00 »
Çok genel ve detaysız söylüyorum. Yunanlılara güvenmiyorum ve ticaret yapmıyorum. Benim gibi düşünen bir çok birlik ülkesi de vardır eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2009, 08:53:33 »
  Halklar mı, devletler mi iflas etmiş?
 Türkiye'de iflas etmeyen belli bir kesim var ancak orta tabaka diye birşey kalmadı, herkes farkındadır.
 Yunanistan'ın bazı lokomatif sektörleri var ve krizde bundan etkilenmeleride doğal (gemicilik, turizm). Türkiye'de turizm olduğuna (bacasız fabrika) ben hala inanmıyorum. Yunanistan'da ise bahar başından beri turizmin bu sene kötü geçeceği belli idi ve öylede oldu, bu da tüm sektörleri etkileri, çünkü turimzden çok iyi kaynak yaratıyorlar. Yani kriz sonrası yine çok iyi ataklar yapabilecek bir potansiyele sahip Yunanistan tüm olumsuzluklarına rağmen. Türkiye daha az etkilendi ise bence bunun en büyük sebebi tüm vergilere karşı halkın hala sessiz kalması !!! dır. Bunları her ülkede istediğin gibi ayapmazsın, halk herşeyi direk kabul etmez ve hakkını arar bildiğiniz gibi.

Hakan abi sana katılmamak elde değil doğrusu, çok güzel yorumlamışsın, Türkiyede iflasın eşiğindede bizim milletimizin eline cebine sokup tüm parasını devlet aldığı için , kriz olduğu zaman herzamanki gibi vatandaşın beline binilip at misali kullanılıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2009, 15:17:33 »
  Sağolsın Mesut, malesef durum gerçektende bu şekilde.
 Birlik ülkelerinin bu şekilde düşündüğünü hiç sanmıyorum İlhan, hatta birlik halkı eski Yunanistan'ı çok daha farklı görür. Her ülkede olduğu gibi orada da iyiler ve kötüler var. İşini çok iyi yapanlarda, işden kaçanlarda elbetkide her yerde var. Emin ol Türkiyedeki insandan oradakileri ayırt etmek çok zor, ben iyi olan herkese saygı gösteriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2009, 18:30:53 »
Ben gidip gormedim, ama disaridan izledigim kadariyla Yunanistan' adam eden AB uyeligi oldu.Tum altyapi yatirimlari, otoyol insaatlari vs hep AB fonlariyla yapiliyor.Bakalim bu sefer AB Yunanistan'i kurtarabilecek mi?

Turkiye, ticaret yaptigi ulkeleri cesitlendirdi son zamanlarda, eskinden oldugu gibi agirlik sadece AB ulkeleriyle ticarette degil. Rusya,Cin, Korfez ulkeleri, Kuzey Afrika, Iran,Irak,Suriye,Gurcistan vs ile... Dis ticarette cesitlilik bir taraf zarar gorurken diger tarafin kar etme ihtimalini dikkate aldigimizda olumlu bir ozellik. Yunanistan'da olmayan da bu herhalde. Cunku AB ekonomisine gobekten baglilar.

Haberde dendigine gore gelecek yil borcun milli gelire orani yuzde 135'e cikacakmis. Bu cok ciddi bir oran. Euro bolgesi disina cikartilmaya bile sebep olacak akdar ciddi. Yanlis bilmiyorsam TR'de bu oran yuzde 50-60 civarinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2009, 11:45:40 »
Türkiye'nin kredi notu olması gerekenden düşüktü zaten, çok geç yapılmış bir düzeltme olarak görmek lazım. Yunanistan'a gelince, en büyük gelir kalemleri olan turizm ve deniz taşımacılığı krizden en çok darbe yiyen sektörler olduğu için içine düştükleri sıkıntıya şaşırmadım doğrusu. Ama AB üyesi olduklarını unutmamak lazım. AB, hiç bir üyesinin sıkıntıya düşmesine izin vermez, tabi kendi gücü yerinde olduğu sürece. Fakat, AB'nin geleceği pek parlak görünmüyor. ABD ve Uzak Doğu ekonomileri bir şekilde toparlansa bile AB'nin toparlanma süreci gecikebilir. Bu da ihracatının önemli bir bölümünü AB'ye yapan Türkiye için en büyük tehlike gibi görünüyor. Krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini söyleyemeyiz, çünkü büyüme (daha doğrusu küçülme) rakamları ortada. Özel sektörün yatırım harcamalarındaki keskin düşü de ilerisi için beni çok korkutuyor. Hükümetin en kısa sürede özel sektörün yatırım iştahı canlandıracak tedbirleri alması lazım aksi takdirde işsizlik önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde toplumsal güvenliği tehdit edebilecek çok ciddi oranlara çıkabilir. Eskiden krizlerde TL çok hızlı dğer kaybeder ve faizler astronomik seviyelere çıkardı. Elinde dövizi veya mevduatı olanlar da, bu artışlardan sağladıkları nemalar ile bir süre sonra harcamalarını arttırmak suretiyle ekonominin toparlanmasını sağlarlardı. Fakat şimdi küresel ekonominin şartlarında dolayı bu gerçekleşmiyor. Bu da toparlanma sürecimizi uzatıyor maalesef.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2009, 19:20:13 »
Japon kredi derecelendirme kurulusu dun bir aciklama yapmis, bu yildan itibaren Turkiye tekrar buyumeye gececek diyor.Onlar da not arttiriminda bulunacaklarmis, Hakki.Dovizin ve faizin ziplamamasi teget gecme iddiasini destekliyor bence.Issizlik artik sadece Turkiye'nin problemi degil. ABD'de issizlik orani %10'u gecti gecen ay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2009, 23:01:49 »
Japon kredi derecelendirme kurulusu dun bir aciklama yapmis, bu yildan itibaren Turkiye tekrar buyumeye gececek diyor.Onlar da not arttiriminda bulunacaklarmis, Hakki.Dovizin ve faizin ziplamamasi teget gecme iddiasini destekliyor bence.Issizlik artik sadece Turkiye'nin problemi degil. ABD'de issizlik orani %10'u gecti gecen ay.

Ahmet, büyümesine büyürüz ama nasıl büyüyeceğimiz çok önemli. Üreterek mi, tüketerek mi? Şu an Türkiye'nin şartları üreterek büyümesi için pek uygun görünmüyor. Yani sürdürülebilir bir büyüme olmaz bu. Bir de şu var, 2008'in son çeyreğinden itibaren ekonomi krizin etkisiyle o kadar küçüldüki, bu baz etkisinin sona ermesiyle, pek fazla bir çaba sarfetmeden büyüyeceğimiz kesin :) 
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 12, 2009, 23:05:07 »
farkında değilsiniz ama biz zaten iflas ettik
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2009, 23:44:34 »
Hakan abi sana katılmamak elde değil doğrusu, çok güzel yorumlamışsın, Türkiyede iflasın eşiğindede bizim milletimizin eline cebine sokup tüm parasını devlet aldığı için , kriz olduğu zaman herzamanki gibi vatandaşın beline binilip at misali kullanılıyor .

Dikkat etmezlerse attan düsebilirler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2010, 16:56:30 »
Arkadaslar, Yunanistan son care olarak eski para birimi drahmiye geri donebilecekmis.
Isler gercekten ciddi anlasilan.Kriz Yunanistan'i teget gecmiyor.IMF ve ABD kapilarinda yardim dileniyor Papandreu.Sirada Ispanya var diyorlar.

http://finance.yahoo.com/news/What-Happens-If-Greece-Really-usnews-3747443040.html?x=0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2010, 17:13:07 »
  Ancak hala halkın gelir seviyesi buradan yüksek. Onlarda akaryakıtta dışa bağımlı olduğu halde pompa fiyatları buradan ucuz. Emeklilerin alım güçleri karşılaştırıldığında buradakilerden çok daha iyi durumdalar.
 Papandreu AB ile bu işi halletmeye çalışıyor. Burada ise sağolsun bizler (bizim halk) vergiler ile çok güzel hallediyoruz ve arttırıyoruz bile bazıları için. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2010, 23:44:27 »
pkk ya yıllarca kucak açan, kamplarda eğiten, kıbrısta katliam yapan EOKA cı ENOSİS çi yunanistan oh olsun. Türk'e kefen biçenin sonu kötüdür..  :kötü:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 16, 2010, 09:57:45 »
Yunanistan' ın kurtulması için global krizin bitip insanların tekrar oraya turist olarak gitmesi şart zira Yunanistan' da sanayi yok gibi bir şey. Made in Greece etiketli ürüne hiç rastlamadım desem yeridir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Mart 16, 2010, 15:25:46 »
  Turizm'de gerçekten çok iyiler ve ayrıca gemicilikte de dünyanın önde gelen ülkelerindendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 16, 2010, 15:37:11 »
İflas etmemek için AB'yi kullanırlar. AB olmasa çoktan iflas etmişlerdi, çok uyuşuk millet çünkü. Öylesine de demiyorum, gidip gördüm :)
   Aynen öyleymiş.Bir köşe yazarı "Atina'da uzun süre taksi beklediğim hatılarım" diye bir yazı yazmıştı.O kadar tembellerki çalışmak,para kazanmak gibi dertleri yoktu diye belirtmişti.Tembel bir toplumun sonuda böyle olabiliyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 16, 2010, 15:46:13 »
Beter olsunlar:))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #19 : Mart 16, 2010, 17:20:29 »
   Aynen öyleymiş.Bir köşe yazarı "Atina'da uzun süre taksi beklediğim hatılarım" diye bir yazı yazmıştı.O kadar tembellerki çalışmak,para kazanmak gibi dertleri yoktu diye belirtmişti.Tembel bir toplumun sonuda böyle olabiliyor.
Taksi bekleme sebebi başka Özcan. :) Orada çok sayıda taksi yok. Bu sayede de yolcu kapma savaşları yok (gerçi burada yolcu kapma savaşıda var, müşteri beğenmeme de :) ).
 Bazı işleri ağırdan almanın sebeplerinin başında iklim geliyor. Hatta bu konu ile ilgili bir araştırmada vardı hatırladığım kadarı ile. Akdeniz bölgesi genelde birbirine benzer insan popülasyonu ve kültürleri açısından.

Not: Emin olun, Yunanistan ya da vatnadaşları hakkında bilinen birçok şeyin temelinde onların ilgisi bile yoktur. Tamamen başka devletlerin (Türk Yunan dostluğundan kaygı duyan) eli vardır.

Elbetkide her milletin iyisi ve çekilmezi vardır.