0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Halklar mı, devletler mi iflas etmiş? Türkiye'de iflas etmeyen belli bir kesim var ancak orta tabaka diye birşey kalmadı, herkes farkındadır. Yunanistan'ın bazı lokomatif sektörleri var ve krizde bundan etkilenmeleride doğal (gemicilik, turizm). Türkiye'de turizm olduğuna (bacasız fabrika) ben hala inanmıyorum. Yunanistan'da ise bahar başından beri turizmin bu sene kötü geçeceği belli idi ve öylede oldu, bu da tüm sektörleri etkileri, çünkü turimzden çok iyi kaynak yaratıyorlar. Yani kriz sonrası yine çok iyi ataklar yapabilecek bir potansiyele sahip Yunanistan tüm olumsuzluklarına rağmen. Türkiye daha az etkilendi ise bence bunun en büyük sebebi tüm vergilere karşı halkın hala sessiz kalması dır. Bunları her ülkede istediğin gibi ayapmazsın, halk herşeyi direk kabul etmez ve hakkını arar bildiğiniz gibi.
Japon kredi derecelendirme kurulusu dun bir aciklama yapmis, bu yildan itibaren Turkiye tekrar buyumeye gececek diyor.Onlar da not arttiriminda bulunacaklarmis, Hakki.Dovizin ve faizin ziplamamasi teget gecme iddiasini destekliyor bence.Issizlik artik sadece Turkiye'nin problemi degil. ABD'de issizlik orani %10'u gecti gecen ay.
Hakan abi sana katılmamak elde değil doğrusu, çok güzel yorumlamışsın, Türkiyede iflasın eşiğindede bizim milletimizin eline cebine sokup tüm parasını devlet aldığı için , kriz olduğu zaman herzamanki gibi vatandaşın beline binilip at misali kullanılıyor .
İflas etmemek için AB'yi kullanırlar. AB olmasa çoktan iflas etmişlerdi, çok uyuşuk millet çünkü. Öylesine de demiyorum, gidip gördüm
Aynen öyleymiş.Bir köşe yazarı "Atina'da uzun süre taksi beklediğim hatılarım" diye bir yazı yazmıştı.O kadar tembellerki çalışmak,para kazanmak gibi dertleri yoktu diye belirtmişti.Tembel bir toplumun sonuda böyle olabiliyor.