Gönderen Konu: Vvt I Motora Lpg  (Okunma sayısı 11565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Vvt I Motora Lpg
« : Ocak 11, 2007, 22:31:10 »
arkadaşlar bi akrabamın enjeksiyonlu arabasına sıralı sistem lpg yaptırmış ve hiç memnun değilmiş çünki araba ilk calıştığında önce benzinde calışıyormuş belli bir süre sonunda lpg ye geçiyormuş ve hiç ekonomık olmadığını söyledi ve bana normal lpg taktırmamı tavsiye etti enjeksiyonlu araclara normal lpg olurmu olur sa ilerde bi sakınca doğurur mu ?? bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Toyota Club Türkiye

Vvt I Motora Lpg
« : Ocak 11, 2007, 22:31:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2007, 22:36:35 »
LPG konusunda uzunca bir tartışma konusu var, onu gözden geçirebilirsin çünkü oraya yazılanların bu konuda tekrarlanacağını zannetmiyorum.

Benim bildiğim kaliteli bütün sistemler aynen arkadaşının ki gibi çalışıyor zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2007, 22:42:27 »
Normal sistem olmaz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2007, 23:21:59 »
Ferdi arkadaşa katılıyorum. Ferdi arkadaşın corollasına (1.6 16v EFİ) normal lpg olur.Ama senin VVT-İ ye olmaz taktırırsan hayatının en büyük hatasını yapmış olursun. Sebebi de senin arabanın emme manifoldu yani hava ve benzini emen manifold plastikten üretilmiştir fabrikasyon olarak. bu yüzden normal LPG sistemini taktırdığında kötü kaliteli gaz aldığında veya bujilerin eskidiğinde veya buji kaploların da veya ateşlemede bir sorun old. veya  lpg ayarlarında sorun olduğunda yada  motorla ilgi bir sıkıntı oldugunda motor da geri tepme dedikleri olay gerçekleşibiliyor ve senin plastik olan emme manifoldunu çatlatıyor ve bildiğim kadarıyla 800 milyonun üzerinde sanayi rakamlarıyla servis fiyatı daha da yüksek olabilir, bir maliyet çıkıyor karşına ki yaptırdıktan sonra bir daha bu olayla karşılaşmayacaksın diye bir garantın yok kesinlikle.
    Senin  o tavsiyeyi veren arkadaşın yanlış düşünüyor . Doğrudur sıralı sistem LPG  motor sıcaklığı belli bir dereceye gelmeden devreye girmiyor ısınana kadar motor benzinle çalışıyor. Maximum kışın 3- 4km Yazın 1 km yi bulmuyor. Motor soğukken LPg ile çalışsa da benzinle  yakyığın yakıtın aynısını yakarsın çünkü LPG motorun ısınana kadar sıvı halde olduğu için çok harcanıyor bir kısmı yakılmadan çiğ atılıyor. motor ısınınca motorun ısıtma suyu LPG nin beyni dedikleri yeri ıstıyor LPg motora gaz olarak sıcak gidiyor anca  LPG den verim alınmaya başlanıyor.Yani özetle motor soğukken LPG de benzinle aynı miktarda (parasal olarak ) harcanır. O arkdaşının ev işyeri arası 5 km gibi kısa bir mesafede ise ve arabayı hep 3-5 km lik mesafelerde soğuk kullanıyorsa evet kışları LPG sisteminden ekonomik olarak tam randıman alamaz.  
     Ferdi aRKADAŞIN ARABASINA NEDEN ESKİ TİP lpg OLUYOR DİYE SORARSAN ODA BENİMKİ GİDİ COROllanın senin modelde önce urettiği EFİ 1.616v motru çelik manifoltlu bir sıkıntı olmuyor sadece geri tepmeler olursa diye hava filtre kutusunun üzerine yaylı hava tahliye kapakçığı koyuyorlar yetiyor.
   Sakın arkadaşının sözüne uyup vvti ye eski sistem tüp koyma burada manifoltu çatlatan akrabam var benim sanayide 780ytl harcadı simdi sıralı sistem LOVATO koydurdu sıkıntısız kullanıyor.
     LPg ile ilgi başka soracağın varsa sorabilirsin yardımcı olmaya calışırım  
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2007, 00:06:19 »
arkadasım sana ne kadar teşekkür etsem az valla cok sağol cok acıklayıcı ve bilgilendirici yazılar yazmışsın

peki sor demişsin sorayım:D

sıralı sistemin yan etkileri var mı?? elektronık arıza çıkarmı ?? hangi markayı önerirsin  ??? taktırırken ve kullanırken  nelere dikkat etmeliyim ???sıralı sistem ne kadara mal olur ??

teşekkürler.............

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2007, 00:07:12 »
 Bu arada sıralı sıstem ekonomi+performans olarak eskiLPGsist. çok daha başarılı bir sistemdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2007, 00:29:22 »
Hiç korkma hiç bir yan etkisi yok takma konusunda uzman yetkili ustaları bul ve taktır (karabük/safranbolu da olsaydın bu konuda çok iyi yetkili kuruluşlar var.) ve gönül rahatlığıyla kullan
   Marka olarak Bizim eski EFİ lere BRC marka çok uyumlu oluyor
   Sizinkilere ise kesinlikle LOVATO taktır burada taktıran dostlarım var hiç bir şikayeti olan olmadı.BRC taktıran bir arkadaşımda var onunda bir şikayeti olmadı ama lovato taktıran çok anlayacağın deneyen çok  daha garanti yani Bu dediklerim 30 -40 bin km dir kullanıyorlar . burada 1.750 ytl ya maloluyor 8 taksite bölüyorlar. Ankarada 1.400 ytl ye takıyorlarmış lovato için söylüyorum bu rakamları.  
   Elektronik kısımlara hiç bir zararı yok zaten sıralı sistemin kendi beyni var eski sistem gibi değil  arabanın beynini TÜpün elektronik beynine bilgisayar aracılğı ile kopyalıyorlar tüpte iken tüpün elektronik beyni çalışıyor arabanın benzin deki hareketleri nelerse (komutları) aynın yapıyor sistem ve bu arada sıralı sistemde de emme manifoldunun üstüne 4 tane tüp için enjektör koyuluyor ve o enjektörler aracılığı ile tüp motora püskürtülüyor (eski sitemde gaz mikser denen dlikli ev ocaklarının üstündeki aprata benzer  delikli bir metal aparat  hava filitresinin motora uzanan borusu uzerine koyulup o mikserden hava kanalına gaz veriliyordu hava filtresinden giren hava ile gaz karışıp motora girip yanma gerçekleşiyordu) yeni sistem aynı benzin gibi çalışıyor ha birde sıralıda gaz ayarım bozuldu çok yakıyor diye bir durum mevcut degil elektronik beyin sistemi sürekli kontrol edip yakıt ayarlarını sabit tutuyor. Aynı benzindeki gibi:D  
Kafa takılan olursa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Bir tüp dostu olarak sıkıntı değil.    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2007, 00:37:06 »
corumda lovato takan varmı bilmiyorum ama dayımın arkadası corumda voltran markayı takıyo ve indirim taksıt seceneklerini istediğin gibi yaparız dedi sizce voltran nasıl ??? basım agrır mı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2007, 00:51:54 »
Voltran yerli bir marka kesinlikle tavsiye etmitorum çok sıkıntılı bir marka burada lovata takan bir tanıdık firma voltranın eski LPG sistemlerin takıyor ama yeni sisteme gelince takmıyor. İnternetteki forumları incelersen voltrandan çok şikayet var. ben tavsiye etmem yinede sen bilirsin tanıdık +ucuz+ sürekli ilgilenirler  dersen sen bilirsin ben  inşallah ileride yeni vvti aldığımda LOVATO taktıracam büyük konuşmayayın voltran takmam. Çünkü başını sistem insanın başını ağrıtınca uykuları kaçıyor insanın kolaykolayda düzelmiyor. aam karar senin.    

DÜzeltme ama son karar senin pardon aksi yazmışım

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2007, 01:03:57 »
LPG konusunda forumda detaylı açıklamaların olduğu konular var. Arayp bakabilirsin. Sıralı sistemde ruhsata işletebileceğin bildiğim 2 marka var. Konularda okumuştum. Biri BRC miydi neydi. Ama eski sistem sana gitmez. Takdırsanda hattinden fazla yakar. Ve sorun yapar. Sıralı sistemin espirisi odur zaten önce benzinle çalışıp yağlanmayı sağlar sonra tüpe geçer. durdurduğundada benzine geçer. hatta 160 km yi geçincede benzine geçiyomuş kullananlar öyle diyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2007, 09:21:48 »
Voltran.dan uzak durun, çok fazla şikayet var. BRC, Landi, gibi sistemler oldukça problemsizler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2007, 10:39:22 »
Alıntı yapılan: cem_acar
corumda lovato takan varmı bilmiyorum ama dayımın arkadası corumda voltran markayı takıyo ve indirim taksıt seceneklerini istediğin gibi yaparız dedi sizce voltran nasıl ??? basım agrır mı???
[/quote]

cem bey,benim araba 2001 vvti, aldıktan 2 gün sonra sıralı sistem taktırdım. lovato marka. senin arkadaşının yazdığı doğru. özellikle kışın 2-3 km benzinde gidiyor sonra gaza geçiyor. motor ısınana kadar. ama ne olursa olsun benzinlen mukayese edilmez yakıt konusunda. eğer arabaya bineceksen hiç düşünme taktır. lovato , marka tavsiyemdir. vvti motora herhangi bir uyumsuzluğu,en ufak bi problemi yok.ayar bile yaptırmıyosun.sadece gazı doldur ve bin arabana.normal lpg ise arkadaşların dedği gibi yanlış olur.yazık olur.

yazın ise arabayı çalıştır,30-40 sn sonra gaza geçer,benzin harcaması min.da olur. yani  ekonomik değil diye bişey yok abi.
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2007, 16:19:52 »
Bak Hakkı arkadaşta kullanmış  LOVATO diyor yoruma gerek yok herhalde.
Sorun varsa sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırız.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2007, 16:50:00 »
ALINTI
Voltran.dan uzak durun, çok fazla şikayet var. BRC, Landi, gibi sistemler oldukça problemsizler.[/quote]

Sana tavsiyem Murat Kardeşim ne diyosa aynen uygula. Onun engin bilgilerine forumun bir çok yerinde rastlarsın. Hiç gözümü kırpmam Murat'ın dediğin yaparım . Motorla ilgili bilgileri arkadaşın süper. Formumuzda böyle bir insan olduğu içinde şanslıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2007, 23:29:27 »
arkadaşlar bu gün sanayiye arastırmak yapmak için gittim ve bana bi secenek daha sundular o da plastık manıfoltları demir manıfoltlara cevirip değişik bi sistem uygulayabileceklerini söylediler 1000 YTL ye mal olurmuş bana mantıklı gelen tarafı ise su : aracın mototrunu ısıtmak için 1-2 km ihtiyac olmadığını ve 5-10 saniyede aracın lpg ye geçtiğini söylediler ........
 acaba bı sıkıntı olurmu verim alabilirmmiyim başım agrır mı????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2007, 00:43:21 »
Arkadaşım o sistemi boradada sıralı sistem çıkmadan önce uygulsdılsr pek randımanlı olmadığı için insanlar yaklaşmadı çunkü arabaya yeni bir sistem eklemenin yanında arabanın üzerindeki sistemce değişiklik yapıyorsun bence öyle işlere hiç girme ülerüde başın ağrıyınca takanlar hiç oralı olmaz ortada kala kalırsın. Git paşalar gibi sıralı sistemi tak geç arkanada bakma kafanda da kuşku kalmaz. O sistem iyi birşey olsaydı yayılırdı 4 yıl oluyor neredeyse onu duyalı.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2007, 17:33:19 »
arkadaşlar bu gün antalyada lpg montajı yapan bi hemserimle görüştüm ondan alternatifler aldım bana ALDESA yı ve ZAVOLLİ yi önerdi bunlarda kalıteli ve güzeldir dedi ALDESA nın 3 yılk garanti verdiğini öğrendim ve yerli oldugunu VOLTRAN ve BRC yi kesinlikle alma dedi yani kafamda su an ALDESA, ZAVOLLİ ve LOVATO var.

ALDESA ve ZAVOLLİ  sizin bu firmalar hakkında bilginiz var mı???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2007, 19:16:39 »
Aldesa voltran gibi yerli al birini vur ötekine, zavolli=zavallı yi  duydum, lovatodan şaşma derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2007, 22:10:49 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk
Aldesa voltran gibi yerli al birini vur ötekine, zavolli=zavallı yi  duydum, lovatodan şaşma derim.

[/quote]:D:D ne karışık işler bu yav bende konuştugum bi yetkili corumdaki ustalarda lovatoyu begenmiyor diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Vvt I Motora Lpg
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2007, 22:15:27 »
Marka değil, usta seçin. Bu iş 10 kısımsa 9 kısımı ustalık. Voltran'ın sorunlu olduğunu kısacık bir araştırmayla bulabilirsiniz. İtalyan ve Hollandalı olduktan sonra marka hiç önemli değil.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan