Gönderen Konu: buyrun burdan yakın!! 5oo tl sibopçuya  (Okunma sayısı 5118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
buyrun burdan yakın!! 5oo tl sibopçuya
« : Aralık 08, 2009, 14:49:32 »
    yahu  araba hararet yapmadan conta patlattı .neyse dedim  bahaneyle motor açılacak ya.  su arabanın dizel gibi çıkardığı sesi kesme vakti geldi artık demiştim.fazla üzülmemiştim. sibop ayarı yemiyo du artık.şıkır şıkır çalışıyo. neyse contayı beklerken toyota dan götürdük sibopçuya o da demezmi bunda bişey yok.siboplar iyi durumda. ses kesilmesi için komple elden geçmes lazım.sibop başları kısalacak taşlanacak.falan filan.500 kafa tuttarmış. hemde bildik insana sorduk.bu ne yaa.  şimdi hem o ses kesilmedi diye üzülüyom hemde conta yaktına üzülmeye başladım. Dedım 100 milyonluk yapsak azcık olsa bari sussa :)

Aman yaa 500 tl. kalsın dedim ne yapayım katlanırız sese biraz daha. vallahi dizel mi diye soran oluyo yaa. moralim çok bozuluyo ama dalgaya vuruyom işi. kaç ustaya gösterdim farklı  farklı.hatta söktürmüştüm bile.motor inmesi lazım diyolardı.ee indirdik ama 500 yıktı beni...
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Toyota Club Türkiye

buyrun burdan yakın!! 5oo tl sibopçuya
« : Aralık 08, 2009, 14:49:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: buyrun burdan yakın!! 5oo tl sibopçuya
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2009, 15:23:34 »
   Benim Şahin'de dizel gibi çalışıyordu...Her çevirmede polisler ile tartışmaktan,onlara laf anlatmaktan bıkmıştım ....Geçmiş olsun tekrar..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2009, 16:04:37 »
merhaba geçmiş olsun, 500 e şükretmek gerekiyor bence, benim motor için 2000 istiyorlar. birde sorunun sübaplarda olduğuna eminmisiniz? aracın krangı ve yatakları nasıl, yada piston kol burcu yada, piston eteklerinde sorun olmasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2009, 16:24:38 »
ben aracı yeni aldığımda benim arabada dizel gibi çalışıyordu horultu vardı arabada
her sorduğum ban akarbüratörlüler enjeksiyonlu kadar sessiz çalışmaz dediler normal dediler sonra anladıkki motor ölmüş yatak sormış conta yanmış
indirdiler motoru pistonlar subaplar değişti krank filan taşlandı kapa taşlandı motor tam rektefiye oldu yani
fatura 1750 tl ama bunun içinde motor yağı triger seti filanda var acılmışken onuda değiştirin dedim şimdi çok iyi enjeksiyonlu kadar sessiz değil ama normal çalışıyor motor
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2009, 22:48:51 »
nası bi motor sesi bu, soğukken daha çok ısınınca azalıyor ise problem değil bence,

yada yokuş çıkarken motor iyice yüke binince oluyorsa yine problem değil,

benim araçtada motor sesinden şikayetçiyim, sebebinide biliyorum ama yaptırsam yine olacak,

araç çok alcak olduğu için eksozu vuruyorum, eksozda manifolda bağlı, eğiyor büküyor, arasını açıyor, sonuç aynı yani, bende öyle dizel gibi geziyorum.

Ses konusu çok hassas, öyle her usta çözemez sebebini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2009, 23:30:22 »
kollar pistonlar herşey cok iyi çıktı.triger zaten değişmişti.motor sesinde giderken bi sorun yok.sadece rolantide beklerken biraz şakırtılı çalışıyo.motor ısındıkça azalıyor tabii ki.oyuzden sorun etme diyolar ustalar.bende yaptırmıycam zaten.belki bi usta eli değdi diye azalır. nedersiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2009, 10:20:08 »
umarım öyle olur yoksa motor açılınca şuda değişsin buda taşlanacak bununda ömrü azalmış açmışken şunada el atalım filan sonu yok bunun:)
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2009, 10:23:44 »
Allaha şukur 250 tl ye bıtırdım işi.yaptırmadım sibopçuyada.  ve sonunda ses te azaldı.tamamen kesilmedi ama zaten karbüratörlü araç,bundan iyi olmaz sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2009, 10:55:21 »
eğer rotantide şıkır şıkırsa vuruntu vardır avans ayarına baktırmakta fayda var
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2009, 16:13:14 »
Serkan Bey aracınız kaç bin km'de acaba?
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2010, 11:38:14 »
eğer rotantide şıkır şıkırsa vuruntu vardır avans ayarına baktırmakta fayda var

Ufuk Bey sizin bahsettiğiniz şıkırtı sesi bende yokuş çıkarken oluyo araç 2001 corolla linea terra 1,4 57.000 km de.Banada avans ayarında da sorun vardır demişlerdi ama nedir ne değildir tam bilmiyoruz.bide motor horultulu çalışıyo manifoldda sorun olabilir demişlerdi 600 TL çok geliyodu şimdi konuda yazılı msjları okuyup 2000 TL leri felan görünce iyice korkmaya başladım açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 19, 2010, 12:52:00 »
tr üretimlere ayar v.s istiyor.Ama bizim arabada japon üretimde ayar istemiyormuş.Servis bile aynısını dedi.Benim arabanın rölantide tekleme vardı.Supaplardan dediler.Karbüratörü yeniledim sorun yok.Karbüratörcü abinin bana dediklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
ustada benim 93 ün aynısından almış.yıl 97 de almış 2005 te satmış.ustanın dediği şu;
bunlarda motor hatası fabrikasyon honda bile %2 bmw audi falan %3 ama bunlar (tr değil)japon üretimler %1 hata verir dedi.Bende,benim arabam 300.000 de dedim ustaya.Usta yağ yakması nasıl dedi.bende kayseri-mersin-adana-kayseri yaptım 1400 km yol yaptım hep sıkıştırdım. 1 litreye yakın yağ yaktı dedim.Oooo süper motor iyi dedi.Toyotanın motorda açılma olmaz yani bir açıldımı cayır cayır yağ yakar dedi.zor koşullarda bile 500.000 km garantisi var.servis bize 500.000 de supapları pistonları kontrol etmemizi söyler.supapları yerse yer onun dışında toyotanın motoru ölmez.rektefiye isterse bile bir takım piston indirin tamam.krank mili kontrol edilir tamam dedi.Üstelik Japon üretim seninki asla asla motoru rektefiye ettirme.Çünki japon öyle bir sekman piston kullanmışki, TR de aynı marka bile olsa olmuyor.Çok denedik fabrikanın yaptığı gibi olmuyor.Fabrika %1 hata veriyor.Ama burdaki en kral motor ustası %1 hatalı dizemiyor.Bırak yağ yakarsada yaksın açtırma motoru dedi :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2010, 02:16:21 »
Bir usta başka bir ustaya demiş ki: Çok denedik olmuyor, o halde yapılamaz... Bu resmen dedikodu'dur. İnanıp inanmamak size kalmış.

Bunu söyleyen bir ustaya sorunuz, yabancı dilin var mı, ingilizce bir yönergeyi, kullanma kılavuzunu, makaleyi okuyabiliyor musun. İnternette yabancı meslektaşlarınla bu konuyu tartıştın mı?  Toyota sizi her sene toplayıp kurs mu veriyor? Japon motorlarının açılamayacağını veya açılmaması gerektiğini söyleyen bir kaynak gösterebilir misin? (Herhangi bir kılavuz, brifing notu, sempozyum, tebliğ  veya ansiklopedi maddesi) Eğer yoksa sen yazmayı düşünür müsün.. Çünkü bunu kendileri deneyerek buldularsa, bu konuda herhangi bir otomobil dergisinde veya makine mühendisliği ile ilgili bir dergide deneyimlerini yayınlatıp dünyayı aydınlatmaları gerekir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2010, 23:18:24 »
Ufuk Bey sizin bahsettiğiniz şıkırtı sesi bende yokuş çıkarken oluyo araç 2001 corolla linea terra 1,4 57.000 km de.Banada avans ayarında da sorun vardır demişlerdi ama nedir ne değildir tam bilmiyoruz.bide motor horultulu çalışıyo manifoldda sorun olabilir demişlerdi 600 TL çok geliyodu şimdi konuda yazılı msjları okuyup 2000 TL leri felan görünce iyice korkmaya başladım açıkçası.
geç olcak ama o yokuş çıkarken yüksek viteste olursanız kendini vuruntuya çekiyor araba o herkeste oluyor bendede....manifoldu paraya kıyıp değiştirmek en mantıklısı
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 17, 2010, 00:26:40 »
korkulucak birşey değil yani.Ama bu çoğu zaman oluyo fazla yüklendiğim zamanlarda da oluyo gaza.Triger zinciri uzama felan yapmıştır ondan da olabilir demişlerdi bana.Bi sorun çıkarmaz dedi zincir nasıl uzuyo onuda anlamadm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Mayıs 17, 2010, 00:50:34 »
ya benim aractadamı aynı sorun var sabahları şıkırtı geliyor 10 sn sonra kesiliyor ama birde her zaman degilde kalkarken veya gaza yuklenince sanki motor bir an için kilitleniyormuş gibi aniden yıgılıyor ya bunun sorunu neki acaba aynı olay bnm basımada gelmesin :o :o :o :o
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 17, 2010, 13:41:53 »
bahsettiğim olay örneğin 2.vitestesiniz ve nerdeyse durmak üzereyken gaza yüklenince oluyorsa gerçekleşir yani çok düşük devirde gaza yüklenince ama 2-3bin devirde oluyorsa nedeni başkadır
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 17, 2010, 14:43:56 »
Boşver Serkan , ne masraf edecen, sat arabayı yenisini al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 17, 2010, 23:43:36 »
ufuk bu sorun 2-3 bin devirlerdede oluyor bazen ama sıklıkla degil arada oluyor sanki kilitlenip acılıyor gibi aracı ustaya verdim denedi birkez yapmıs anlayamadı ne oldugunu motoru indirelim bakalım dedi kafadan nasıl ustalıksa kabul etmedim ama sorunun ne oldugunu anlayamadım bu sorunla karsılasanlar varmı aramızda
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....